Jutro kolejna seria spotkan w jakze dochodowych

kwalach do elitserien
Sytuacja w tabeli jest taka ze ton rozgrywkom zgodnie z przewidywaniami nadaja 3 zespoly: 1 ligowe Malmoe i Skelleftea i mistrz allesvenskan Sodertajle . In minus postawe prezentuje Leksand wszak tam jest "paru grajkow" wyzszej klasy - in plus Bjorkloven. Po 4 kolekach wyglada jednak ze mimo wszystko 2 druzyny wystepujace w najwyzszej klasie rozgrywkowej wylonia sie z 3 pierwszych zespolow.
1 IF Malmö 4 4 0 0 14 : 2 12 0 0
2 Skellefteĺ 4 3 0 1 12 : 7 9 0 0
3 Södertälje 4 2 1 1 10 : 8 8 1 0
4 IF Björklöven 4 1 1 2 6 : 12 4 0 1
5 Leksands IF 4 1 0 3 8 : 14 3 0 0
6 Rögle BK 4 0 0 4 9 : 16 0 0 0
Mecze na jutro:
HIT:
Skelleftea - Malmoe
Dwaj 1 ligowcy. W lepszej formie obecnie jest Malmoe , ktore pewnie wygrywa swoje mecze conajmniej dwoma bramkai kolejno 5-1, 3-0, 2-0, 4-1 . Swietnie graja w obronie TYLKO 2 stracone gole w 4 meczach i swietnie w przewadze 7 goli z 14 zdobyte w PP.
Tyle ze to bardzo wazny mecz dla Skelleftei. W tym sezonie w 1 lidze wyniki byly nastepujace:
AIK – Malmö 5-0
Malmö – AIK 1-3
Malmö – AIK 4-2
AIK – Malmö 4-1
AIK – Malmö 4-2
jak widac Skelletea nie dawala zbyt wielu szans druzynie Malmoe u siebie. Tyle ze obecnie MALMOE to juz troszke inna druzyna ( lepsza ).
Konkludujac ja w tym meczu sadze ze bedzie zaciety meczyk i zadecyduja detale i JA zagram X 4,35 2/10
Leksands - Sodertajle 2 2,25 4,5/10
Skoro Leksands nie dalo rady teoretycznie najslabszej druzynie Bjorkloven , a w meczu z Rogle urwalo sie ze stryczka ( wygrali 3 tercja 4-1 i wygrali dzieki temu caly mecz 6-5 ) to i w pojedynku z Sodertajle wiecej szans maja goscie. Z 3 pkami po 4 spotkaniach Leksands ma jednak male szanse nawiazac walke. Mysle ze SOdertajle jest jednak silniejsze
Bjorkloven - Rogle no bet
Loven gra na razie lepiej, ale w sezonie regularnym to Rogle bylo wyzej. Jakos nie chce mi sie wierzyc zeby nie zdobyli zadnych punktow, tyle ze mieli na razie najtrudniejszych rywali, a w meczu z Leksands frajersko wtopili 3 tercje 1-4. Poza tym w ich szeregach gra Kenny Jonnson najlepszy obronca z ubieglorocznej Olimpiady w Turynie. Dla tego no bet.
Ogolnie ciezka kolejka.