#1035989 - 11/03/2007 10:26
Re: Kącik komputerowy [8]
[Re: Lord Devastator]
|
member
Meldunek: 01/11/2005
|
moze mi ktos pomoze mam taki problem że gdy uruchamia mi się windows to monitor wygasa i taki napis "no signal" wie ktoś może jak można to naprawić; myśle o formacie ale czy istnieje jakas inna mozliwość od formatu??
|
Do góry
|
|
|
|
#1036035 - 11/03/2007 11:04
[Re: ziomek21]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/06/2003
|
moze mi ktos pomoze mam taki problem że gdy uruchamia mi się windows to monitor wygasa i taki napis "no signal" wie ktoś może jak można to naprawić; myśle o formacie ale czy istnieje jakas inna mozliwość od formatu?? Wydaje mi się, że to nie poprawnie podłączone kable. monitor - karta grafiki.  Chyba że to awaria karty graficznej lub monitora, ale to zupełnie inaczej by sie objawiało.
|
Do góry
|
|
|
|
#1036049 - 11/03/2007 11:11
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Czy gadu gadu moze wywalac system powodujac jakies konflikty sprzetowe z nie wiem moze karta dzwiekowa - chodzi o to ze komputer samoczynnie sie znienacka restartowal i po ponownym uruchomieniu pokazywal sie komunikat ze nastapila 'powazna awaria systemu i jego zamkniecie' - pobuszowalem w opcjach i zabronilem mu automatycznego ponownego uruchsmiania, jednak nie zdalo sie to na wiele bo pojawia sie niebieski ekran, na ktory odpowiedz moze byc tyylko jedna - wylaczenie i ponowne wlaczenie. Jak gg jest wylaczone te problemy nie wystepuja - co tu robic? Miałem podobny problem (niebieski ekran), ale aktualizacja BIOS-a załatwiła sprawę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1037752 - 11/03/2007 19:50
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Reasumujac najlepiej bedzie jak zrobisz porzadki na dysku. zgrasz co ciekawsze pliki filmowe, tekstowe czy muzyczne na plyty DVD, sformatujesz dysk i postawisz system od nowa - wszelkie gowna zostana zlikwidowane - potem po reinstalce koniecznie zainstaluj Service Pack i najlepiej jakis program antywirusowy, teraz to juz naprawde nie kosztuje majatku, napewno warto - no i sztandarowa zasada nie wskakuj na podejrzane strony Po co od razu walic formata? Dla mnie to bez sensu. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1037834 - 11/03/2007 20:06
[Re: El_Darro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/12/2004
|
moze mi ktos pomoze mam taki problem że gdy uruchamia mi się windows to monitor wygasa i taki napis "no signal" wie ktoś może jak można to naprawić; myśle o formacie ale czy istnieje jakas inna mozliwość od formatu?? Wydaje mi się, że to nie poprawnie podłączone kable. monitor - karta grafiki.  Chyba że to awaria karty graficznej lub monitora, ale to zupełnie inaczej by sie objawiało. Mnie się wydaje że nie do końca kabel  Wina leży pewnie po stronie sterowników. Instalowałeś jakieś najnowsze? Bo skoro Windows się włącza i monitor pada to raczej to jest tego przyczyna.
|
Do góry
|
|
|
|
#1042941 - 13/03/2007 18:04
[Re: Azzaro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005
|
Mam taki oto problem, mianowicie chodzi mi o kodeki jakie są dokładnie potrzebne lub co może być tego przyczyną, że prawie każdy film po kompresji divix rozjeżdża mi się z głosem, tzn. głos idzie szybciej a obraz jakieś 2 sekundy później, miał już ktoś taki problem i wie jak temu zaradzić lub wie co się za tym kryje? Dla uzupełnienia wszystkie filmy kompresowane xvidem działają poprawnie, no może pare, które można policzyć na palcach jednej ręki też się podobnie rozjeżdżają, wszelkie sugestie mile widziane
Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1047857 - 15/03/2007 13:21
|
journeyman
Meldunek: 24/11/2004
|
prawdopodobnie wyrobil sie tablet w notebooku propozycja wyslij go do serwisu wiekszosc firm teraz oferuje gwarancje door to door wiec przyjada i zabiora sprzet sami potem kwestia tylko oczekiwania na szybki serwic Zycze Ci tylko zeby to nie byl ACER poniewaz nie maja oni serwisu w Polsce tylko w Słowacji a wtedy sie czeka ok miesiaca albo i jeszcze dluzej samemu odradzam zabawe w serwic jest to dosc trudna sprawa do naprawienia domowymi sposobami pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1047992 - 15/03/2007 15:51
|
journeyman
Meldunek: 09/05/2006
|
Witam mam taki problem. chce zainstalowac komunikator aqq i wyskakuje mi tkai blad wie ktos o co chodzi i czy da sie cos z tym zrobic? sciagalem juz z kilku storn ten program i zawsze mam to samo ale kiedy raz udalo mi sie zainstalowac [URL=www.fotosik.pl]  [/URL]
|
Do góry
|
|
|
|
|
|