Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#1174766 - 28/04/2007 19:26 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: drfocus]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Szybko zwięźle i na temat, dosłownie jak ktoś chce zarobić na wakacje brać moje typy \:p
No dobra jak juz pisałem wyżej na tę kolejke moim zdaniem (a ja się znam dobrze \:p ) Warto zagrać takie mecze:

Arka Gdynia - Cracovia Kraków
Jak wiadomo coraz większy mętlik w PZPN w związku z aferą korupcyjną i kto wie jak się dalej potoczą sprawy. Tak więc Arka musi zacząć spowrotem grać. Trener Gdynian Wojciech Stawowy złożył kilka dni temu dymisję, ale piłkarze, działacze i kibice nie chcą żeby odchodził co pokazuje jak dobrym trenerem jest Stawowy. Ostatnio śledzie doznały bolesnej porażki w Lubinie 0-6, także teraz na pewno będą chcile pokazac, że potrafią grać w piłke. Takze trener Stawowy ma coś do udowodnienia przesowi Filipiakowi z Craxy. Z drugiej strony właśnie Krakowianie, którzy na pewno liczyli na awans do finału PP i tam walke o trofeum, niestety z tego planu nic nie wyszło i milion złotych Filipiak bedzie mógł dać żonie na waciki ;\) . W Craxie zabraknie przede wszystkim Pawlusińskiego, który potrafi mocno, ale co dziwne jakna Polską lige, celnie uderzyć. Jedyne co może spowodować że typ nie wejdzie to że to mecz przyjaźni a w takim przypadku wynik 1-1 jest częsty. Ale wierze, że kibice Pasów nie będą źli jak wygrają ich przyjacielele z Gdyni.
Mój Typ: 1

Lech Poznań - Górnik Łęczna
Druga ekipa powiązana z aferą korupcyjną wybiera się do Poznania na stadion będący areną EURO 2012. Tak jak i w przypadku śledzi też piłkarze z Łęcznej muszą walczyć o każdy punkt. Niestety nie wróże im za dobrze w Poznaniu, choć muszę przyznać, że bramkę powinni strzelić. Ostatnio Kolejorz, który ma w bramcę Kotorowskiego w dwóch meczach zachował czyste konto a to co wyprawiał Kotor w Bełchatowie to X 2 . Ale w obronie będzie w tym meczu grał Drzymont więc o błąd defensywy będzie łatwo. Z drugiej strony Łęczna, która całkiem całkiem przentuje się w ofensywie a w meczu z Koroną podobała mi się gra Chi-Fona. Napewno może podbudować ostatnia wygrana z Brazylią, kiedy przegrywali o 80' 0:2 a wygrywając 3:2. Jeśli chodzi o Kolejorza to mimo, że już gra o pietrucje to nie może lekceważyć rywali gdyż gra dla najlepszych kibiców w Polsce, a Reiss otwarcie mówi, że włączył się do walki o Koronę króla strzelców wspierac go będą Zakrzewski i Pitry także zapowiada się overowy mecz:
Mój typ: over 2,5 gola

Wisła Płock - Zagłebie Lubin Niestety moja teoria ległą w gruzach i Wisła Płock nie zdobędzie pucharu Polski - i dobrze. Po pojedynku z Kielczanami przyszła kolej na Lubinian, którzy walczą o mistrza. Na ich drodzę stoją jeszcze takie ekipy jak Korona (juz za tydzień) Wisła, Legia także nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów. Niestety nei zagrają w tym meczu M. Bartcak (sraczka) i Kolendowicz. Ale ciągle w ofensywie są tacu zawodnicy jak Piszczek, Chałbiński, Iwański czy Łobodziński. A naciarze, cóż takjak Cracovia pożeganli się z pp także im akurat została walka o utrzymanie. Zwolnili trenera Csaplara, a teraz na ławce siedzą jacyś tam Panowie i jakoś nie widzę szans na zdobycie jakichkolwiek punktów przez gospodarzy.
A rene ja własnie Zagłebie upatruje w drużynie która zdobędzie MP
Mój typ: 2

Górnik Zabrze - Dyskobolia Grodzisk WLKP. Na koniec pojedynek drugiego finalisty z ekipą z Zabrza. Wydaje mi się, ze tak samo jak i kielczanie ekipa z Grodziska pewnie jest już przy pojedynku z Koroną we finale PP i mecz z Górnikiem Zabrze ptraktuje ulgowo tym bardziej, że w lidze już z nikim nie walczy. Wiadomo że Maciej Skorża będzi oszczędzał siły najważniejszych graczy, tym bardziej z drużyną która walczy o utrzymanie o kontuzje nie trudno. Zabrzanie walczą jak co roku i utrzymanie i bardzo mocno im kibicuje. Klub z wielką historią i wiernymi kibicami dla takich drużyn powinno być miejsce w naszej pomarańczy.
Mój typ: 1

Do góry
Bonus: Unibet
#1174785 - 28/04/2007 19:37 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: drfocus]
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
Dla stawiających na WIDZEW:

Nie chce krakać ale Pogoń nie wygrała od 14 meczy ligowych !!!
A wiecie z kim wygrala ostatni raz w lidze.........dokladnie 30 jeden zero 30 wrzesńia 2006 roku z WIDZEWEM....
A 2 tygodnie temu z Ta sama Wisła Kraków co Widzew 0:0 Pogoń prowadzila do 93 minuty 1:0..wiec dlatego tylko ta dygresja

Do góry
#1174823 - 28/04/2007 19:54 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: rene]
Wolf Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/04/2005
Originally Posted By: rene

Może na drugi raz daruj sobie te komentarze, bo sporo ludzi też ogląda mecze

Jeśli bramka Legii była bramką z niczego, to chyba różne mecze oglądaliśmy \:D
To była bardzo ładna akcja, inna sprawa, że Dolha zawalił

Nie wiem, czy Paulista był ewidentnie faulowany. Myślę, ze niejeden sędzia by to puścił

Jeśli uważasz , że Fabiański zrobił to specjalnie i wcelowal dokładnie w głowę Marcina Baszczyńskiego, to jesteś w błędzie.
Gdyby tak był, to Fabiański powinien grać w ataku, bo wielu ligowych graczy ma kłopoty by trafić w bramkę \:D

Wisła wygrała zasłużenie i to jest mój komentarz

Nie wiem czemu masz wątpliwości co do tego karnego, Paulista ograł Bronowickiego jak dziecko, ten go zahaczył, faul ewidentny, a że na polu karnym to wapno i tyle w tym temacie. To że pewnie i tak nie byłoby z tego bramki to już inna sprawa. Co do reszty twojej wypowiedzi to się zgadzam z toba.

A co do innych to skończcie śpiewać peany na cześć Wisły bo przecież Wisła NIC specjalnego nie grała. To co mieli strzelić to strzelili a że Legia była słabiutka i nie potrafiła też strzelić to inna sprawa. Przed meczem wszyscy śmiali się z Wisły typowali pewna dwójkę i śmiali się z kursów wystawionych przez bukmacherów... Za tydzień pewnie będzie stawianie na hurra, pewną dwójkę na Wisłę... a pewnie skończy się jak zwykle... 0-0
Żeby nie było to jestem kibicem Wisły i dalej głęboko w sercu wierzę w mistrzostwo. I jeszcze jedno, wczoraj postawiłem na Wisłe jak ktos chce to moge przesłać skana żeby nie było że się mądrze po meczu. Bez napinki prosze

Do góry
#1174918 - 28/04/2007 20:30 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: drfocus]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: drfocus
Szybko zwięźle i na temat, dosłownie jak ktoś chce zarobić na wakacje brać moje typy \:p

Z tymi Koroneczkami to faktycznie wyszedł mi numer \:D ( pomarzyć dobra rzecz ) \:D
Wczoraj miałem trochę wzięte, ale nie na tyle, by nie móc pisać czy prowadzić
A swoją drogą zastanawiam się, czy one grają w koronkach \:D

Dziś próbuję coś znaleźć, bo mam coś takiego, co szlachetnie urodzeni nazywają migreną, a tych z pospólstwa po prostu łeb nap....a \:D
Niestety, drfocus, moje umiejętności w typowaniu po przejściach nie są takie jak Twoje \:D
Na domiar złego nie ma rene, a na Bundesligę pomysła nie mam

Patrzę na te Twoje propositionsy i też nie jestem przekonany
Typ na Arkę to taka spiskowa teoria dziejów
O ile potrafię uwierzyć, ze piłkarze są w stanie zagrać przeciw trenerowi, to jakoś nie mogę przekonać się, by zagrali dla trenera
I to w dodatku Arka

Lecha też odpuszczę, bo jeśli ktoś o coś walczy, to Łęczna o utrzymanie

A skoro już jesteśmy przy 1/2 litra, to ja chyba będę musiał postawić tyle + zakąskę temu, kto mi wytłumaczy, jak wygląda tabela pomarańczy, ile zespołów spada i na jakich zasadach
Chciałbym też wiedzieć, czy przypadkiem w finale PP nie zagrają 3 drużyny, bo Arka zdaje się ma roszczenia \:D

Najbardziej z tego Twojego zestawu przekonuje mnie Lubin, choć remisu tam wykluczyć nie można. Wysokie zwycięstwo Lubina z Arką nie przekonuje mnie o jakiejś nadzwyczajnej dyspozycji miedziaków i Piszczka

Do góry
#1178329 - 30/04/2007 00:03 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: rene]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
beticos - jesteś WIELKI \:\)

Żeńska drużyna Kolportera Korony, prowadzona przez trenera Marka Mierzwę, po raz kolejny udowodniła, że jest zespołem świetnie przygotowanym do rozgrywek II ligi kobiet. Popularne Koroneczki rozgromiły ekipę PTS-u Piekoszów 11:0.

za korona-kielce.pl

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro