Szybko zwięźle i na temat, dosłownie jak ktoś chce zarobić na wakacje brać moje typy

No dobra jak juz pisałem wyżej na tę kolejke moim zdaniem (a ja się znam dobrze

) Warto zagrać takie mecze:
Arka Gdynia - Cracovia KrakówJak wiadomo coraz większy mętlik w PZPN w związku z aferą korupcyjną i kto wie jak się dalej potoczą sprawy. Tak więc Arka musi zacząć spowrotem grać. Trener Gdynian Wojciech Stawowy złożył kilka dni temu dymisję, ale piłkarze, działacze i kibice nie chcą żeby odchodził co pokazuje jak dobrym trenerem jest Stawowy. Ostatnio śledzie doznały bolesnej porażki w Lubinie 0-6, także teraz na pewno będą chcile pokazac, że potrafią grać w piłke. Takze trener Stawowy ma coś do udowodnienia przesowi Filipiakowi z Craxy. Z drugiej strony właśnie Krakowianie, którzy na pewno liczyli na awans do finału PP i tam walke o trofeum, niestety z tego planu nic nie wyszło i milion złotych Filipiak bedzie mógł dać żonie na waciki

. W Craxie zabraknie przede wszystkim Pawlusińskiego, który potrafi mocno, ale co dziwne jakna Polską lige, celnie uderzyć. Jedyne co może spowodować że typ nie wejdzie to że to mecz przyjaźni a w takim przypadku wynik 1-1 jest częsty. Ale wierze, że kibice Pasów nie będą źli jak wygrają ich przyjacielele z Gdyni.
Mój Typ:
1 Lech Poznań - Górnik Łęczna Druga ekipa powiązana z aferą korupcyjną wybiera się do Poznania na stadion będący areną EURO 2012. Tak jak i w przypadku śledzi też piłkarze z Łęcznej muszą walczyć o każdy punkt. Niestety nie wróże im za dobrze w Poznaniu, choć muszę przyznać, że bramkę powinni strzelić. Ostatnio Kolejorz, który ma w bramcę Kotorowskiego w dwóch meczach zachował czyste konto

a to co wyprawiał Kotor w Bełchatowie to

X 2 . Ale w obronie będzie w tym meczu grał Drzymont więc o błąd defensywy będzie łatwo. Z drugiej strony Łęczna, która całkiem całkiem przentuje się w ofensywie a w meczu z Koroną podobała mi się gra Chi-Fona. Napewno może podbudować ostatnia wygrana z Brazylią, kiedy przegrywali o 80' 0:2 a wygrywając 3:2. Jeśli chodzi o Kolejorza to mimo, że już gra o pietrucje to nie może lekceważyć rywali gdyż gra dla najlepszych kibiców w Polsce, a Reiss otwarcie mówi, że włączył się do walki o Koronę króla strzelców wspierac go będą Zakrzewski i Pitry także zapowiada się overowy mecz:
Mój typ:
over 2,5 gola Wisła Płock - Zagłebie Lubin Niestety moja teoria ległą w gruzach i Wisła Płock nie zdobędzie pucharu Polski - i dobrze. Po pojedynku z Kielczanami przyszła kolej na Lubinian, którzy walczą o mistrza. Na ich drodzę stoją jeszcze takie ekipy jak Korona (juz za tydzień) Wisła, Legia także nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów. Niestety nei zagrają w tym meczu M. Bartcak (sraczka) i Kolendowicz. Ale ciągle w ofensywie są tacu zawodnicy jak Piszczek, Chałbiński, Iwański czy Łobodziński. A naciarze, cóż takjak Cracovia pożeganli się z pp także im akurat została walka o utrzymanie. Zwolnili trenera Csaplara, a teraz na ławce siedzą jacyś tam Panowie i jakoś nie widzę szans na zdobycie jakichkolwiek punktów przez gospodarzy.
A rene ja własnie Zagłebie upatruje w drużynie która zdobędzie MP
Mój typ:
2 Górnik Zabrze - Dyskobolia Grodzisk WLKP. Na koniec pojedynek drugiego finalisty z ekipą z Zabrza. Wydaje mi się, ze tak samo jak i kielczanie ekipa z Grodziska pewnie jest już przy pojedynku z Koroną we finale PP i mecz z Górnikiem Zabrze ptraktuje ulgowo tym bardziej, że w lidze już z nikim nie walczy. Wiadomo że Maciej Skorża będzi oszczędzał siły najważniejszych graczy, tym bardziej z drużyną która walczy o utrzymanie o kontuzje nie trudno. Zabrzanie walczą jak co roku i utrzymanie i bardzo mocno im kibicuje. Klub z wielką historią i wiernymi kibicami dla takich drużyn powinno być miejsce w naszej pomarańczy.
Mój typ:
1