#1612206 - 22/09/2007 23:38
Re: GRAND PRIX
[Re: mihal]
|
member
Meldunek: 03/04/2007
|
Najpierw typy pptem analizy STS N. Pedersen - Crump 1 Gollob - Jonsson 1 Lindback - Pavlic 1 Sporingbet N. Pedersen - Zagar 1 Crump - Gollob 2 B. Pedersen - Pavlic 1
2z3 Hampel - Hancock 1 Crump - Gollob 2 N. Pedersaen - Zagar 1
N Pedersen zwycięzca IV wyścigu
Betandwin W. Jaguś - Pavlic 1
B. Pedersen - Hampel 2
Niki Pedersen staje dzisiaj przed szansą zapewnienia sobie tytułu i wierzę, że ją wykorzysta. Duńczyk odpoczywał przez dwa tygodnie od speedwaya i z pewnością jest głodny jazdy. Poza tym obiekt w Krsko ostatnimi laty mu służy i widzę dzisiaj Nickiego bardzo wysoko. Podobnie jest z Tomaszem Gollobem. Nasz najlepszy zawodnik będzie dzisiaj wychodził ze skóry, by przścignąć w klasyfikacji, Jasona Crumpa. Gollob doskonale zdaje sobie sprawę, że jesli dzisiaj tego nie zrobi, to o medalu może zapomnieć, bo nie sądzę, by w Niemczech odegrał czołową rolę. Antonio złapał w ostatnim czasie wiatr w żagle i prezentuje bardzo dobrą skuteczność. W pojedynku z debiutującym Pavlicem powinien być górą, podobnie, jak Wiesław Jaguś, bo jeśli filigranowy "Anioł" miał by być gorszy od Chorwata, to znaczy, że GP przerosło jego możliwości. Para Hampel - Hancock. Liczę na podobny wynik Jarka, jak w Bydgoszczy, bo tylko taki może mu zapewnić ewentualne pozostanie w cyklu. Amerykanin, od dłuższego czasu nie odnotował w GP dobrego występu i dzisiaj może być podobnie. Z czterech pierwszych wyścigów właśnie N. Pedersen jest największym faworytem do indywidualnego zwycięstwa, dlatego postawiłem na Duńczyka.
|
Do góry
|
|
|
|
#1612734 - 23/09/2007 01:09
[Re: AL_Capone]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/07/2005
|
Witam. Dopiero wrocilem z pracy i takie typki wpadly mi w oko Betgun Zagar - Pavlic 1 @ 1,5 Nicholls - Harris 1 @ 1,72 Zagar m.1-8 @ 1,75 i ...'delikatos" Lindback m. 1-8 @ 4,0 Murzynek cos tam zaczyna jezdzic, ale czy to wystarczy do 8-ki to juz inna sprawa wiec z tego powodu delikatnie BwinJonsson - Harris 1 @ 1,72 Lindback - Pavlic 1 @ 1,55 Nicholls - Pavlic 1 @ 1,4 Moze sie mysle ale uwazam ze jeszcze Pavlic musi sie duzo uczyc by zamieszac w GP nawet na wlasnych smieciach, no zobaczymy
|
Do góry
|
|
|
|
#1612877 - 23/09/2007 01:55
[Re: wasp]
|
member
Meldunek: 26/03/2006
|
Na dzisiaj pójdzie tak: BwinHarris - Pavlic 2 @2.40 O Harrisie większośc napisał buszmen więc nie będę się powtarzał. Stawka raczej delikatna bo młody chorwat jest ... młody i brak doświadczenia może być zgubny. Hans - Zagar 2 @2.10 Z grubsza wiadomo o co chodzi. Myślę, że Hans będzie wychodził powoli z dołka ale na tym torze to Zagar powinien być wyżej. Wkońcu gdzie jak nie w Krsko ? Stawka również bez szaleństw bo przebudzenie duńczyka jak najbardziej mozliwe. Jonsson - Harris 1 @1.72 Kiedyś obiecałem sobie, że nie postawie więcej na tego dzikusa torowego ale ... czuję, że po tych wszystkich kontuzjach troche ostudził gorącą głowę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1613387 - 23/09/2007 05:48
[Re: Big_star]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2006
|
No i tak jak przypuszczalismy udane GP dla nas troche mniej dla Tomka szkoda straconej szansy aczkowliek troche na wlasne zyczenie... Pavlic czarny kon dobre ale chyba nie w tym towrzystiwe pozdro:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1672312 - 13/10/2007 01:19
[Re: krycha84]
|
Carpal Tunnel
|
Przed nami jutro ostatni tegoroczna Gran prix i wbrew klasyfikacji chyba najwazneijsza dla zawodnikow gdyz dla zwyciezcy ufundowana jest nagroda w wysokosci 100tys EURO!
Wiec zaczynamy po raz pierwszy w Niemczech.. Moje propozycje to:
Adams - Hans 1 1,55 Dla Hansa ten sezon skonczyl sie dosc dawno z tygodnia na tydzien jezdzi coraz slabiej nei ma szans na odegranie jakiejkolwiek roli w tych zawodach. Leigh pewnie powalczy o wygrana wiec typ jak najbardizej sluszny i do gry.
Harris - Zagar 1 1,4 Dla Mateja sezon nei byl udany i tez juz dosc dawno jakby dobiegl konca. Zreszta zjezdziec z neigo marny i raczej beda ogony w tych zawodach. Harris ssolidny wojownik Zagara powinien objechac.
Nicki - Tomek 1 1,3 Sztuczny tor a wiadomo jak Tomus sobie radzi na takich nawierzchniach poza tym nie widze no moze oprocz Crumpa ktory mial bardoz dorba koncowke sezonu nie widze przeciwnikow dla neigo w tym GP.
Ta trojka wydaje mi sie warta zainwestownia zastanwiam sie jeszcze rowniez nad:
Jagus - Hafenbrock 1 1,35 To hcyba nei ta klasa i tor nie powinien pomoc czy uwazacie inaczej? Buszman?<MYSLI>?
Nichols - Greg 1 1,5 Scott oprocz wystepow w poslkeij lidze (tradycja) pod koniec sezonu w gazie natomaist Greg fatalne starty w GP od kilku eliminacji i chyab warto zaufac Scotowi ktory w dodatku walczy o czolowa osemke.
Ako z pierwszych trzech 2,81 z wszystkich pieciu: 5,71 !
Co wy na to ? Dyskutujmy i bawmy sie jutrzejszym GP gdyz na nasteone bedizemy musieli znow dlugo czekac:( Relacje przeprowadzi Eurosport niemiecki!!! oraz oczywiscie Canal +
|
Do góry
|
|
|
|
#1672323 - 13/10/2007 01:21
|
Carpal Tunnel
|
Zapomnialem wspomniec ze mozna rowniez zagrac Nickiego w Bwin ze wyrga zawody po kursie 3,00. Bo naprawde nie widze zawodnika ktory moglby go objechac? Crump? Adams? watpie...
|
Do góry
|
|
|
|
#1672546 - 13/10/2007 01:53
|
Carpal Tunnel
|
Typ na Wieska odpada bo wlasnie wyczytalem ze powiedzial w Krsko ze nei oplaca mu sie jezdzic w Gp oraz osatnimi czasy ze jak wypadnie z gp to juz go tam nigdy nei zobaczymy bo jest juz wiekowym zawodnikiem i to nei dla niego wiec moze jutro odpuscic reszta nadal aktualna:) Przpraszam za 3 posty z rzedu ale tak mi ise przypomnialo i wyczytalem teraz te wiadomosci mam nadizeje ze nikomu to nie przeszkadza a wrecz przeciwnie nawet pomoze Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1672728 - 13/10/2007 02:20
|
Carpal Tunnel
|
To znow ja musze sprostowac swoj pierwszy post gdyz Grand prix w Niemczech sie juz odbywalo ostatnie bylo w 1999 roku i wtedy wygral Tomasz Gollob. Dodam jeszcze iz Tomek jest zadowolony z dzisiejszego treningu twierdzi iz tor bedize podobny jak w Kopenhadze wiec moze jednak cos zawalczy jutro:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1672882 - 13/10/2007 02:55
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/07/2005
|
Witam.
Za mna od 2-ch tygodni 'chodzi' typ na win ...Crumpa.W pojedynku w mmeczu Atlas - Rzeszow Crumpi wlal w moje serce sporo nadziei, ze nie zawsze musi przegrywac z nowym M.S.Oczywiscie byl to jeden bieg(przerwany upadkiem N.Pedersena), ale chyba forma "kangura' rosnie , zal ze tak pozno.Moze byc ciezko wygrac, wiadomo - wysoka stawka, ale mysle ze warto zaryzykowac:
Crump m.1-4 @ 1,7 sts
Drugim typkiem ktory wpadl mi w oko jest:
K.Laukkanen - Ch.Hafenbrock 2 @ 1,95 sts
W tegorocznej GP w 90% zawodnicy z dzika karta(gospodarze)spisywali sie naprawde ok licze na niemiecka solidnosc, a tym samym moze uda sie troszke pkt. uciulac
ps. Intuicja tez podpowiada ze Jonsson spisze sie ok, a zaluje ze Sts zaspal i nie dal P.Karlssona, bo tez szykowalem sie wstawic go na m.1-8 ostatnio wyborna forma.Z tego co pamietam w Szwecji sie nie udalo , ale tym razem w "8' chyba sie znajdzie.Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1674182 - 13/10/2007 07:39
[Re: buszmen]
|
Carpal Tunnel
|
No nic po raz ostani juz pisze;)
Zdecydowalem i wybralem trojke:)
Nichols z Hancockiem 1 1,5 Harris Zagar 1 1,4 Adams - Hans 1 1,55 AKO: 3,26 Male zawachania mam jeszcze co do Nicholsa jesli ktos by mogl mnie oswiecic troszku w jedna lub druga strone bylbym wdzieczny pzdr. To co ja mysle na temat tych par jest w postach wczesniejszych .
|
Do góry
|
|
|
|
#1675116 - 13/10/2007 20:40
[Re: JP2]
|
Meldunek: 17/06/2003
|
Ciekawe to dzisiejsze GP. W końcu każdy jedzie o coś(tak powinno być w każdej rundzie), bo jeżeli nie o medale, to o kase. Obiekt, na którym zawody odbędą się po raz 1, sztuczny tor. Powinno być fajnie, nawierzchnia wygląda na przygotowaną super. Użyto tego samego typu nawierzchni co w Kopenhadze, który się sprawdził(w Cardiff sztuczny tor przygotowany był "po staremu"). W Danii walki był sporoo, Tomek jeździł super. Oby tak i dziś Co zagrałem... Harris - Zagar 1 1.4 Matej jeździ dramatycznie. Nie jedzie ani on sam, ani sprzęt. Do tego sodówka. W tej chwili nie nadaje się do GP. Harris z kolei walczy wszędzie, a ponadto musi pojechać w miare dobrze, bo wcale taki pewny 8 nie jest(choć udziału w GP 2008 może być). Nie mam większych obaw. Punktowo powinno to wyglądać mniej więcej 6-9 vs 1-3. Adams - Hans 1 1.55 Hans trochę się pozbierał, ale do optymalnej formy to jeszcze daleko. Może w sezonie 2008. Ten dołek formy odbił się na jego psychice i tym co najważniejsze: pewności siebie. Pamiętam Hansa z 2006. To był automat, koleś który był nieprawdopodobnie pewny siebie. Przegrywał starty, krótka piłka: jeden skuteczny atak i rywal minięty. Teraz tego już nie ma, choć to dalej ścisły top. Jonsson - Bjarne 1 1.40 Bo tak Ech, no nic. W Kopenhadze Jonsson wygrał(choć bardzo szczęśliwie), ogólnie jest lepszym zawodnikiem, lepiej sprawdza się w twardej walce - a tej dziś nie zabraknie. Do tego Andreas wie, że musi coś pokazać by dostać DK (to znaczy i tak dostanie, ale jakby pokazał coś fajnego, byłoby lepiej). Forma Andreasa moim zdaniem jest dość wysoka. W Szwecji kapitalnie, wygrana Zlata Prilba, wygrany memoriał Romanka, w Krsko nieźle - aczkolwiek pechowo. A Bjarne? Brak wyrazu. Pewny udział w GP 2008. Liczę na jakieś 10-5 w tym pojedynku. Holta 1-8 (i w paru innych kombinacjach) 1.70 Rune w wysokiej formie. Sprzęt jedzie jak rakieta, w Krsko był najszybszym zawodnikiem z całej stawki. Do tego walka o ósemkę. Oby tylko nie przeszarżował, ale chyba nie powinien, ostatnio uporządkował swoją jazdę. Ponadto wysokie nagrody na pewno zmobilizują Rune. W pardubicach też pokazał się bardzo pozytywnie. Good luck i do zobaczenia w przyszłym sezonie (a niedługo przenosimy się na skocznie narciarskie).
|
Do góry
|
|
|
|
#1675353 - 13/10/2007 21:40
[Re: buszmen]
|
#1 WorldSpeedway
Meldunek: 03/06/2005
|
Ostatni żużel do typowania w tym roku Adams - T.Gollob 1 1.60 Some says , że Lii znurzony sezonem, że kontuzja odbija się na jego jeżdzie. On jednak zaprzeczył temu wszyskiemu 7.10.2007 W tym roku na czasowych dwa finały. On to zepchnął Tomka z Kopenhaskiego podium. Dobry układ pól , droga do dzisiejszego finału stoi otworem . Holta - Jaguś 1 1.50 Runej w końcówce sezonu spisuje się świetnie . Dopóki bedzie szansa na ósemkę nie złoży broni , żeby miał przetrzeć wszystkie deski wokół toru To co powyzej jest już zagrane . Zastanawiam się jeszcze nad parą Andersen - Barnej 1 1.57 . Duńczyk ma zapewniony start w przyszłorocznej Serii. Czy pozostanie bezbarwnym do końca tegorocznej GP. Mówią , że Hans się troszke odbudował w meczach o brąz . Tyle , że kogo on tam z czołówki pokonał , Nicholls i Rafał "po co tak szeroko" Dobruckiego tyle. Czy 100 tys $ będzie wystarczającą motywacją dla Duńczyka ? Oby (cały czas rozważam zagranie tego). Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|