#1260728 - 30/05/2007 04:02
Re: NBA Playoffs 2007 - Finały konferencji
[Re: shane]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
o lol!! Cos Ty Shane splodzil? Moze warto sobie przypomniec serie, jaka notowali Cavs, gdy slaby Hughes byl kontuzjowany? Prawda jest taka, ze on dla ekipy jest tak samo wazny jak James, tylko, ze u Jamesa widac cyferki, a u Hughes'a nie.
Poza tym jaka to dyspozycje ma teraz James, bo nie wiem? Ja tam go pamietam z pierwszego meczu w Detroit, gdy ledwo trafial w obrecz i zanotowal swoj najnizszy wynik w karierze w PO, bodajze 10 pkt.
Dzis Tloki zniszcza obrona Jamesa i bedzie po Kawalerzystach. Jak to sie robi, pokazali zarowno w meczu nr 1 jak i nr 2.
Ten slaby Hughes jest zawsze opcja w ataku dla Cavs, ktora obrona Detroit musi sie zajac, na lawce nie ma grajka, ktory moze go zastapic.
|
Do góry
|
|
|
|
#1261134 - 30/05/2007 06:42
[Re: polskignom]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Panowie trzymajcie mnie bo nie moge  Larry Hughes wychwalany w tym temacie  cyferek nie widać  sorry naprawde nie moge. Ja jednak zaufałbym cyferkom, których tu troche przytocze... seria Play-off vs.Nets - 32% z gry, 2.8 straty vs.Detroit - 33% z gry, 2 straty sezon zasadniczy - 40% z gry, 33% za 3, 2.2 straty. Ja już wolę Pavlovica w obecnej formie od niego, zresztą gdyby nie to że Cavs nie mają dobrego PG, to by Larry zapewne grzał ławę. Jedyny plus jaki widzę u tego zawodnika, to przechwyty - w tym jest naprawdę dobry. Do tego gość jest kontuzjogenny i ma bardzo wysoki i długi kontrakt - tylko w tym roku zarobi 13 milionów $$$. Poza tym jaka to dyspozycje ma teraz James, bo nie wiem?
W meczu nr 3 32p, 9as, 9zb.  Mało?
|
Do góry
|
|
|
|
#1261147 - 30/05/2007 06:59
[Re: Skiper]
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
seria Play-off vs.Nets - 32% z gry, 2.8 straty vs.Detroit - 33% z gry, 2 straty
sezon zasadniczy - 40% z gry, 33% za 3, 2.2 straty. Ja już wolę Pavlovica w obecnej formie od niego, zresztą gdyby nie to że Cavs nie mają dobrego PG, to by Larry zapewne grzał ławę.
A co Ty porównujesz sezon zasadniczy z PO ? Z kim gra się w środku sezonu a z kim w PO ? Co do S.Pavlovic'ia to przypomne Ci że On tez mial słabsze mecze ... pół godziny na parkiecie w przegranym meczu z NJ i 2/5 z gry Śmiejcie sie dalej z Larrego zobaczymy kto Go dziś zastąpi i z jakim skutkiem 
|
Do góry
|
|
|
|
#1263897 - 31/05/2007 06:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Cavsi sami sobie winni. Przegraliby wczoraj... skonczyloby sie 4-1 i kazdy bylby zadowolony... a takto skonczy się kościelną ciszą w meczu numer 6.  Moim skromnym zdaniem... kurs powyzej 4 na Jazz dzisiaj to jakies value. Spurs są o klase wyzej... ale moze sie wkrasc jakies rozluenienie ... do tego 1.25... Jazz +hcp grywalne. Mecz o 3 na c+.
|
Do góry
|
|
|
|
#1267665 - 01/06/2007 20:02
[Re: polskignom]
|
veteran
Meldunek: 05/03/2005
|
W meczu nr 5 nie można nic zarzucić graczom Detroit i ich trenerowi, przy takiej dyspozycji Jamesa nie mieli nic do powiedzenie. Co więcej był to ich najlepszy mecz w tej serii, wszyscy gracze pierwszej piatki rzucili więcej niż 10 pkt, nieco zawiódł Rasheed niemniej tak jak napisałem wyżej, był to pierwszy mecz Billupsa zagrany na przyzwoitym poziomie, Hamilton również zagrał zgodnie z oczekiwaniami, Flip Saunders stawał na głowie i bardzo dobrze ustawił zespół gdyż w ataku w regulaminowym czasie rzucili 91pkt a w obronie tylko 3 graczy Clev rzuciło dwucyfrowe punkty. No tak 3 zawodników rzuciło więcej niż 10 pkt ale różnica między LeBronem a drugim strzelcem wynosiła 32pkt heheheheeh  Ogólnie była to był to "one man show" , nic dodać , nic ująć a kto oglądał mógł przetrzeć oczy i podziwiać graę określoną mianem "An absolutely Jordanesque performance!". Jakie wskazówki na kolejny mecz lub dwa? Tylko tyle, że jeśli Tłoki zagrają tak jak dziś a LeBron nieco słabiej to zobaczymy ich w finale. Dzisiaj Pistons naprawdę zaimponowali mi ograniczeniem gry prawie wszystkich  zawodników CAVS. Co jednal rozumieć pod powiedzeniem że James zagra słabiej? - chyba to że zagra bardzo dobry mecz ale jedna czy dwie decydujące akcje mu nie wyjdą po prostu statystycznie bo rzucić 29 z 30 punktów drużyny to jest jakieś załamanie statystyk!!! Przyjmijmy że LeBron zagrał słabiej w meczu nr 2 względem meczu nr 3, 4, ...... 5. Dodatkowo przewagą Detroit może być brak trenera CAVS gdyż dzisiaj odpowiedzią Mike Browna na 7 punktowe prowadzenie Tłoków w czwartej kwarcie było : " Just get the ball to LeBron and let him do whatever"  Podsumowując : a)Detroit gra tak jak dziś a LeBron troszkę słabiej - awans Pistons b)Detroit gra jak dzisiaj a Clevland tak jak w meczu 3 i 4 - awans CAVS c)Detroit wraca do poziomu gry w całej serii - awans CAVS Mój typ na mecz 6 - myślę że będzie to ostatnie spotkanie! Pozdrawiam and "King me!" 
|
Do góry
|
|
|
|
#1270080 - 02/06/2007 18:23
[Re: Gedzo]
|
old hand
Meldunek: 07/11/2002
|
ja widze 2.7 na detroit, zagrales na Cavs? zwrot jest czy bedzie?
|
Do góry
|
|
|
|
#1270328 - 02/06/2007 20:02
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Jezeli druzyna wygrywa 88: 83 w końcówce maja piłke i przegrywa zawody to sama sobie jest winna... Z mojego punktu widzenia dzis mecz w stylu 50% do 50% dwie podobne druzyny pod wzgledem potencjału i w meczu może byc praktycznie wszystko...to co mie bardzo dziwi... kurs 2.85 na awans DITROIT... kurs bardzo przeszacowany i własnie ten kurs bardzo mnie zastanawia..
|
Do góry
|
|
|
|
#1270438 - 02/06/2007 20:23
[Re: kamp]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
ja pije do tego ze ten kurs 2.85 jest nie do wyplacenia....( tak mi sie wydaje) analogiczna sytuacja była z Dallas z Golden jak wystawili kurs 2.5.....
|
Do góry
|
|
|
|
#1270716 - 02/06/2007 21:35
[Re: Skiper]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Aha i pozwolę sobie jeszcze wkleić jeden cytat który w moim mniemaniu dobrze oddaje sytuację w zespole Detroit, autorem niejaki Chris McCosky z Detroit News : There were signs all game that the Pistons were battling themselves. Webber, after firing up a bad shot and picking up his fourth foul, yelled to the bench, apparently at assistant coach Ron Harper, 'Just let me play my game. Let me play my game.' Later, Billups and Hamilton appeared to have a brief discussion over who would shoot a technical foul free throw. Hamilton had made five straight at that point, Billups had missed two. Billups kept the ball and missed the free throw. Then, to compound the problem, he fired up a rushed three-pointer. Wallace was angry, apparently at coach Flip Saunders, for his decision to go small for a stretch against the Cavaliers. Saunders did that because Antonio McDyess had been ejected. Between the third and fourth quarters, Wallace and assistant Dave Cowens engaged in a fairly animated discussion. Mostly Cowens was listening to Wallace's complaints about the strategy. Wallace later got peeved with Billups for a couple of his decisions. It was a long way from team harmony
|
Do góry
|
|
|
|
|
|