|  
| 
| 
| 
| #1239135 - 21/05/2007 05:36    Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: SyKo] |  
|   journeyman

Meldunek:  21/03/2005
 | 
xyzen, o jakiej kasie mowisz ? O tej ktora zamierzasz przegrac w totomixie? Ja zlodziejom nie dam zarobic nawet zlotowki... Marza przekraczajaca grubo 50 % to jest juz maxymalna przesada. To juz wiekszy zwrot chyba maja maszyny stojace w pubach i barach    Jesli  rzeczywiscie sprawdzi sie najgorszy scenariusz to moja noga duzo szybciej postanie na obczyznie niz w zapyzialym toto-mixie.  SyKo  Mówię  o mojej  kasie  jaka  trzaskam i  moge  trzaskać  u  w  internecie .TO JEST  MOJA  KASA!!! |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239181 - 21/05/2007 05:47  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: z o ® r o] |  
|   addict

Meldunek:  11/01/2006
 | 
Kluczowe pytanie moim zdaniem to czy ta nowelizacja jest zgodna z prawem UE? Bo albo jest albo nie jest. Ministerstwo twierdzi, że jest. Czy firma mająca licencję w jednym kraju UE może być legalnie blokowana w drugim? Czy skoro zrezygnowano z wprowadzenia monopolu ETS stanie po naszej stronie?jak może być zgodna jak nie jest ?!?!?!? stanowisko UE jest jasne, zakaz monopoli oraz blokowania rynku w tej branży . DUŻOOOO MĄDRZEJSZE GŁOWY ROBIŁY już zakaz na hazard w internecie totalny np. w Holandi czy Francji, i co ?! Unia nasłała na nich komisje i jeszcze do jesieni tego roku MUSZĄ otworzyc swój rynek hazardowy w sieci. To samo tyczy się Niemiec które miały monopol czy Włoch. Kraje jak Dania, Szwecja, Węgry już się poddały UE i podpisały to i otworzyły swoją sieć. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239210 - 21/05/2007 05:54  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: papa_smerf] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  15/09/2003
 | 
jak może być zgodna jak nie jest ?!?!?!? stanowisko UE jest jasne, zakaz monopoli oraz blokowania rynku w tej branży. DUŻOOOO MĄDRZEJSZE GŁOWY ROBIŁY już zakaz na hazard w internecie totalny np. w Holandi czy Francji, i co ?! Unia nasłała na nich komisje i jeszcze do jesieni tego roku MUSZĄ otworzyc swój rynek hazardowy w sieci. To samo tyczy się Niemiec które miały monopol czy Włoch. Kraje jak Dania, Szwecja, Węgry już się poddały UE i podpisały to i otworzyły swoją sieć.
W takim razie sprawa jest prosta W chwili obecnej jest to projekt MF i został skierowany do uzgodnień międzyresortowych ( między innymi   musi się wypowiedziec Urząd Komitetu Integracji Europejskiej na temat zgodności z regulacjami unijnymi

Naszym pierwszym "targetem" powinno być UKIE. Działać trzeba szybko skoro już ten projekt jest u nich. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239276 - 21/05/2007 06:09  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: zbycho] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  23/11/2004
 | 
Panowie ( nie widziałem żadnej Pani wypowiadającej się     )  bez histerii (wiekszośc z wypowiedzi odbieram jako bardzo histeryczne ) na poczatek może trochę usystematyzowania stanu sprawy: W chwili obecnej jest to projekt MF i został skierowany do uzgodnień międzyresortowych ( między innymi  musi się wypowiedziec Urząd Komitetu Integracji Europejskiej na temat zgodności z regulacjami unijnymi , uzgodnienia te zakladając super extra pilny termin wprowadzenia ( wszytkie późniejsze terminy będe wskazywał według tego kryterium ) będa trwały co najmniej miesiąc. Po uzgodnieniach resortowych wniosek trafi do Sejmu i musi trafić na posiedzenie sejmu , które na 100% skieruje go do Komisji Sejmowej ( termin minimum 30 dni ).  W pracach komisji ( conajmniej 2 - ustawodawcza oraz prawdopodobnie finansów , byc może również komisja sportu ) odbedzie sie decydująca walka o ostateczny kształt ustawy. Na tym etapie na 100% będzie się odbywać loobing ( zwłaszcza lobby powiązanego z automatami - które przy ostatniej nowelizacji ustawy przeprowadziło całkiem udane zmiany w treści nowelizacji na korzyść tej branży     i obecnie będzie podobnie     ). Osobiście nie przypuszczam , żeby doszło do loobingu ze stron firm bukmacherskich ( może sie myle lecz takie jest moje zdanie) Prace w komisjach będa trwały około 1- 2 miesięcy, nastepnie projekt trafi pod obrady sejmu ( około 1 miesiąc ) i po przegłosowaniu i odrzeceniu wniosków mniejszości znów trafi do komisji, gdzie znów będzie się mielił około 1-2 . Nastepnie ponownie trafi pod obrady sejmu gdzie pewnie będzie odbywac się burzliwa dyskuja na temat automatów do gry ( byc może również na temat zapisu art 3    ) i zostanie uchwalona w formie wygodnej dla obecnie rzadzącej koalicji. Tak uchwalona ustawa trafi do Senatu ( około 1 miesiąca ) gdzie Senat zapewnie skieruje ja do swoich komisji ( gdzie znów wejda do pracy loobyści     ) Mniej więcej po miesiącu Senat uchwali poprawki do ustawy i ustawa ponownie trafi do Sejmu , gdzie znów trafi do Komisji i po około misiącu czasu Sejm odrzuci zbedne zdaniem rządzącej koalicji poprawki Senatu i trafi do prezydenta, który zapewne ją podpisze ( około miesiac czasu na te kroki ) Byc może ktoś ją zaskarży do Trybunału konstytucyjnego ( stosunkowo mało prawdopodobne ) i zostanie opublikowana w dzienniku Ustaw i zacznie obowiązywac . Realnie według mnie z poczatkiem 2008 roku przy bardzo sprzyjających okolicznościach.  W tej sytuacji od 2008 roku wejdzie zakaz gry w Internecie i rząd będzie się tarmosił z Unia Europejską, a to już potrwa lata ...  taa... „Art. 52d. 1. Pracownicy szczególnego nadzoru podatkowego, inspektorzy kontroli skarbowej, pracownicy jednostek organizacyjnych kontroli skarbowej, funkcjonariusze Policji, Centralnego Biura Antykorupcyjnego i Agencji Bezpiecze stwa Wewn trznego, na zasadach i w trybie przewidzianych w odr bnych przepisach, maj prawo monitorowania urz dze przetwarzaj cych i przechowuj cych informacje oraz dane dotycz ce gier internetowych, a tak e dane ich uczestników, oraz monitorowania tre ci internetowych. Organ upowa niaj cy te osoby mo e wyst pi do odpowiednich organów pa stw nale cych do Europejskiego Obszaru Gospodarczego o współprac przy monitorowaniu takich urz dze w tych pa stwach, je eli b d mieli uzasadnione podejrzenie, Ŝ e na tych urz dzeniach s urz dzane lub prowadzone gry internetowe. a to co nizej jest zgodne z UE i juz bedzie problem... . Banki maj obowi zek analizy transakcji, równie przy u yciu kart płatniczych, realizowanych w krótkim czasie, na jednym rachunku, na niewielkie kwoty, których okoliczno ci wskazuj na popełnienie czynów, o których mowa w art. 107, 109 lub 110 Kodeksu karnego skarbowego, i zawiadomi o tym fakcie organ wykonuj cy szczególny nadzór podatkowy wraz ze wszystkimi posiadanymi danymi o posiadaczu rachunku. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239308 - 21/05/2007 06:20  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: KUERTEN.] |  
|   Knockin' On Heaven's Door

Meldunek:  21/03/2007
 | 
Panowie ( nie widziałem żadnej Pani wypowiadającej się     )  bez histerii (wiekszośc z wypowiedzi odbieram jako bardzo histeryczne ) na poczatek może trochę usystematyzowania stanu sprawy: W chwili obecnej jest to projekt MF i został skierowany do uzgodnień międzyresortowych ( między innymi  musi się wypowiedziec Urząd Komitetu Integracji Europejskiej na temat zgodności z regulacjami unijnymi , uzgodnienia te zakladając super extra pilny termin wprowadzenia ( wszytkie późniejsze terminy będe wskazywał według tego kryterium ) będa trwały co najmniej miesiąc. Po uzgodnieniach resortowych wniosek trafi do Sejmu i musi trafić na posiedzenie sejmu , które na 100% skieruje go do Komisji Sejmowej ( termin minimum 30 dni ).  W pracach komisji ( conajmniej 2 - ustawodawcza oraz prawdopodobnie finansów , byc może również komisja sportu ) odbedzie sie decydująca walka o ostateczny kształt ustawy. Na tym etapie na 100% będzie się odbywać loobing ( zwłaszcza lobby powiązanego z automatami - które przy ostatniej nowelizacji ustawy przeprowadziło całkiem udane zmiany w treści nowelizacji na korzyść tej branży     i obecnie będzie podobnie     ). Osobiście nie przypuszczam , żeby doszło do loobingu ze stron firm bukmacherskich ( może sie myle lecz takie jest moje zdanie) Prace w komisjach będa trwały około 1- 2 miesięcy, nastepnie projekt trafi pod obrady sejmu ( około 1 miesiąc ) i po przegłosowaniu i odrzeceniu wniosków mniejszości znów trafi do komisji, gdzie znów będzie się mielił około 1-2 . Nastepnie ponownie trafi pod obrady sejmu gdzie pewnie będzie odbywac się burzliwa dyskuja na temat automatów do gry ( byc może również na temat zapisu art 3    ) i zostanie uchwalona w formie wygodnej dla obecnie rzadzącej koalicji. Tak uchwalona ustawa trafi do Senatu ( około 1 miesiąca ) gdzie Senat zapewnie skieruje ja do swoich komisji ( gdzie znów wejda do pracy loobyści     ) Mniej więcej po miesiącu Senat uchwali poprawki do ustawy i ustawa ponownie trafi do Sejmu , gdzie znów trafi do Komisji i po około misiącu czasu Sejm odrzuci zbedne zdaniem rządzącej koalicji poprawki Senatu i trafi do prezydenta, który zapewne ją podpisze ( około miesiac czasu na te kroki ) Byc może ktoś ją zaskarży do Trybunału konstytucyjnego ( stosunkowo mało prawdopodobne ) i zostanie opublikowana w dzienniku Ustaw i zacznie obowiązywac . Realnie według mnie z poczatkiem 2008 roku przy bardzo sprzyjających okolicznościach.  W tej sytuacji od 2008 roku wejdzie zakaz gry w Internecie i rząd będzie się tarmosił z Unia Europejską, a to już potrwa lata ...  taa... „Art. 52d. 1. Pracownicy szczególnego nadzoru podatkowego, inspektorzy kontroli skarbowej, pracownicy jednostek organizacyjnych kontroli skarbowej, funkcjonariusze Policji, Centralnego Biura Antykorupcyjnego i Agencji Bezpiecze stwa Wewn trznego, na zasadach i w trybie przewidzianych w odr bnych przepisach, maj prawo monitorowania urz dze przetwarzaj cych i przechowuj cych informacje oraz dane dotycz ce gier internetowych, a tak e dane ich uczestników, oraz monitorowania tre ci internetowych. Organ upowa niaj cy te osoby mo e wyst pi do odpowiednich organów pa stw nale cych do Europejskiego Obszaru Gospodarczego o współprac przy monitorowaniu takich urz dze w tych pa stwach, je eli b d mieli uzasadnione podejrzenie, Ŝ e na tych urz dzeniach s urz dzane lub prowadzone gry internetowe. a to co nizej jest zgodne z UE i juz bedzie problem... . Banki maj obowi zek analizy transakcji, równie przy u yciu kart płatniczych, realizowanych w krótkim czasie, na jednym rachunku, na niewielkie kwoty, których okoliczno ci wskazuj na popełnienie czynów, o których mowa w art. 107, 109 lub 110 Kodeksu karnego skarbowego, i zawiadomi o tym fakcie organ wykonuj cy szczególny nadzór podatkowy wraz ze wszystkimi posiadanymi danymi o posiadaczu rachunku. GUGA,czyżbyś lobbował za uchwaleniem tej "ustawy", co niby jest zgodne z UE,że Bank ma obowiązek analizowac transakcje---nikt tego nie neguje,a może też jest zgodne z UE,że sobie prześle na MB z 500 zeta i pogram na BAW---tego też nikt z nas nie neguje.......to teraz co nie jest zgodne z UE bo chyba się pogubiłeś..pozdro |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239318 - 21/05/2007 06:23  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: AGASSI] |  

| 
W UE e-hazard jest legalny i żadna ptasia ustawa tego nie zmieni,jedynie przez kilka miechów możemy mieć dyskomfort "nielegalności"legalnego ......ps. już to widze jak zamykają ludzi za granie w necie za bon 5 zł na Bet-at-home . |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239320 - 21/05/2007 06:25  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
|   Carpal Tunnel

| 
ok wplac 500 zeta a wyplac po jakims czasie 1500 nawet po 100 zl oczywiscie po wejsciu tego
 Banki maj obowi zek analizy transakcji, równie przy u yciu kart
 płatniczych, realizowanych w krótkim czasie, na jednym rachunku, na
 niewielkie kwoty, których okoliczno ci wskazuj na popełnienie czynów, o
 których mowa w art. 107, 109 lub 110 Kodeksu karnego skarbowego, i
 zawiadomi o tym fakcie organ wykonuj cy szczególny nadzór podatkowy
 wraz ze wszystkimi posiadanymi danymi o posiadaczu rachunku.

w razie czego jak sie wytlumaczysz tym panom

Pracownicy szczególnego nadzoru podatkowego, inspektorzy
 kontroli skarbowej, pracownicy jednostek organizacyjnych kontroli skarbowej,
 funkcjonariusze Policji, Centralnego Biura Antykorupcyjnego i Agencji
 Bezpiecze stwa Wewn trznego, na zasadach i w trybie przewidzianych w
 odr bnych przepisach,
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239330 - 21/05/2007 06:29  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
|   Carpal Tunnel

| 
W UE e-hazard jest legalny i żadna ptasia ustawa tego nie zmieni,jedynie przez kilka miechów możemy mieć dyskomfort "nielegalności"legalnego ......ps. już to widze jak zamykają ludzi za granie w necie za bon 5 zł na BAH. czyli teraz grasz legalnie ?? |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239338 - 21/05/2007 06:30  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH

| 
ok wplac 500 zeta a wyplac po jakims czasie 1500 nawet po 100 zl oczywiscie po wejsciu tego
 Banki maj obowi zek analizy transakcji, równie przy u yciu kart
 płatniczych, realizowanych w krótkim czasie, na jednym rachunku, na
 niewielkie kwoty, których okoliczno ci wskazuj na popełnienie czynów, o
 których mowa w art. 107, 109 lub 110 Kodeksu karnego skarbowego, i
 zawiadomi o tym fakcie organ wykonuj cy szczególny nadzór podatkowy
 wraz ze wszystkimi posiadanymi danymi o posiadaczu rachunku.

w razie czego jak sie wytlumaczysz tym panom

Pracownicy szczególnego nadzoru podatkowego, inspektorzy
 kontroli skarbowej, pracownicy jednostek organizacyjnych kontroli skarbowej,
 funkcjonariusze Policji, Centralnego Biura Antykorupcyjnego i Agencji
 Bezpiecze stwa Wewn trznego, na zasadach i w trybie przewidzianych w
 odr bnych przepisach,

patrz mój post wyżej.......w UE to jest legalne i tyle,więc niech ci panowie z ABW czy CBA udowodnią,że w UE to jest nielegalne albo że wyprałem własne legalne 500 zeta albo że skorumpowałem kogoś bo akurat wygrała CHELSEA a nie MU......naprawde w świetle tylu wygranych spraw przed ETS te groźby brzmią trywialnie. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239340 - 21/05/2007 06:31  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH

| 
W UE e-hazard jest legalny i żadna ptasia ustawa tego nie zmieni,jedynie przez kilka miechów możemy mieć dyskomfort "nielegalności"legalnego ......ps. już to widze jak zamykają ludzi za granie w necie za bon 5 zł na BAH. czyli teraz grasz legalnie ??                     oczywiście,że tak a co już do mnie mkniesz na sygnale ??? |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239345 - 21/05/2007 06:34  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
|   Carpal Tunnel

| 
W UE e-hazard jest legalny i żadna ptasia ustawa tego nie zmieni,jedynie przez kilka miechów możemy mieć dyskomfort "nielegalności"legalnego ......ps. już to widze jak zamykają ludzi za granie w necie za bon 5 zł na BAH. czyli teraz grasz legalnie ??                     oczywiście,że tak a co już do mnie mkniesz na sygnale ??? cos mi sie wydaje ze sie troche mylisz, a w zasadzie mam pewnosc ze jestes w bledzie ! |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239354 - 21/05/2007 06:39  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH

| 
W UE e-hazard jest legalny i żadna ptasia ustawa tego nie zmieni,jedynie przez kilka miechów możemy mieć dyskomfort "nielegalności"legalnego ......ps. już to widze jak zamykają ludzi za granie w necie za bon 5 zł na BAH. czyli teraz grasz legalnie ??                     oczywiście,że tak a co już do mnie mkniesz na sygnale ??? cos mi sie wydaje ze sie troche mylisz, a w zasadzie mam pewnosc ze jestes w bledzie !                                              1.w UE e-hazard jest legalny   2.Polska jest w UE  3.mkniesz na sygnale..........gdzie się myle ??? |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239359 - 21/05/2007 06:41  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: z o ® r o] |  
|   addict

| 
W chwili obecnej jest to projekt MF i został skierowany do uzgodnień międzyresortowych ( między innymi   musi się wypowiedziec Urząd Komitetu Integracji Europejskiej na temat zgodności z regulacjami unijnymi

Naszym pierwszym "targetem" powinno być UKIE. Działać trzeba szybko skoro już ten projekt jest u nich.niestety, ale jak już kolega zbycho  powiedział, UKIE też są pisiakami... osaczeni jesteśmy TUTAJ, W POLSCE. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1239364 - 21/05/2007 06:44  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
|   addict

| 
W UE e-hazard jest legalny i żadna ptasia ustawa tego nie zmieni,jedynie przez kilka miechów możemy mieć dyskomfort "nielegalności"legalnego ......ps. już to widze jak zamykają ludzi za granie w necie za bon 5 zł na BAH. w UE, jako całości, też jest to kwestia wciąż niezapisana ustawowo ale stanowisko UE i KE i wszystkie wyroki ETS jasno pokazują ich stanowcze stanowisko popierające e-hazard. |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |