|  
| 
| 
| 
| #1276598 - 05/06/2007 01:46  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: papa_smerf] |  
|   addict

Meldunek:  25/02/2006
 | 
dobre 2 artykuły ale ten ostatni "Unia wspiera ladbrokes" jest jakiś niedorzeczny, przecież co ma Unia do Norwegi. Norwegia jest poza UE, w dupie może mieć wyroki ETS i nakazy KE... dziwny ten artykuł. Te 2 powyżej bardzo dobre   Jesteś papa_smerf  czy smerf_maruda  ? Europejskie Stowarzyszenie Wolnego Handlu, European Free Trade Association, EFTA http://pl.wikipedia.org/wiki/Europejskie_Stowarzyszenie_Wolnego_Handlu  http://portalwiedzy.onet.pl/58035,,,,europejskie_stowarzyszenie_wolnego_handlu,haslo.html Europejski Obszar Gospodarczy, European Economic Area, EEA:http://portalwiedzy.onet.pl/87403,,,,europejski_obszar_gospodarczy,haslo.html..Porozumienie o EEA zakłada swobodny przepływ artykułów przemysłowych (brak ceł), usług, siły roboczej,
 kapitału i osób pomiędzy państwami członkowskimi
 oraz jednolity system wolnej konkurencji oparty na ustawodawstwie UE. ...
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1278171 - 05/06/2007 22:06  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
|   Knockin' On Heaven's Door

Meldunek:  21/03/2007
 | 
Zakaz internetowego hazardu

Ministerstwo Finansów wycofało się z planów objęcia monopolem państwa gier i zakładów wzajemnych w internecie. Zamiast tego chce wprowadzić do ustawy całkowity zakaz internetowego hazardu.

- Internetowa prohibicja łamie Traktat Wspólnot Europejskich, a w szczególności zapisy o swobodzie świadczenia usług na jednolitym rynku - mówi dr Tomasz Teluk z Instytutu Globalizacji.

Dodaje, że takiego zdania jest Europejski Trybunał Sprawiedliwości, który zakazał dyskryminacji przedsiębiorców tego sektora z innych krajów UE.

- Nie jest zatem prawdą, jakoby zakaz był wymierzony przeciwko firmom zarejestrowanym w rajach podatkowych, lecz w legalnych przedsiębiorców z Wielkiej Brytanii, Holandii, Austrii, Malty czy Cypru - twierdzi Tomasz Teluk.

Podobnego zdania jest Tomasz Zahorski, prawnik w Kancelarii Prawnej Chałas i Wspólnicy.

- Wprowadzenie zakazu urządzania i prowadzenia działalności w zakresie gier i zakładów wzajemnych w internecie jest nierozsądne w momencie trwania w całej Unii niezwykle ożywionej debaty w zakresie państwowych monopoli hazardowych oraz negowania zakazywania przez poszczególne państwa hazardu internetowego. Świadczą o tym chociażby świeże przykłady Węgier, Danii, Finlandii czy też Niemiec - twierdzi nasz rozmówca.

- Zamiast więc skrywać się za merytorycznie słabymi, niekonsekwentnymi i różnicującymi deklaracjami o zapobieganiu wzrostowi uzależnień wśród graczy (czyżby hazard  nie przez internet oraz ten w gestii państwa uzależniał mniej?), ustawodawca powinien należycie uregulować możliwość prowadzenia ehazardu w Polsce - argumentuje Tomasz Zahorski.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1280912 - 06/06/2007 23:42  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
|   stranger

Meldunek:  12/06/2006
 | 
http://www.referendum2007.org/jest furtka, nie tylko na to ale na wszystko dzięki KONSTYTUCJI:
 - wystarczy zebrać 500.000 podpisów pełnoletnich polaków że chcę referendum w celu rozpisania nowych wyborów

mając taką ilość podpisów konstytucja gwarantuje że musi być legalnie takie referendum zrobione.

wiemy jakie są ogólne nastawienia polaków i na 90% by byli za nowymi wyborami.

także ani ta ani inne chore przyszłe ustawy by nie weszła w życie. Następnie by wygrała Platforma i jeśli ich liberalizm to nie są tylko gołe słówka to raczej na pewno by poprawili tą ustawe na bardziej otwartą i poprawną...
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1282221 - 07/06/2007 05:59  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: Czarny40] |  
|   addict

Meldunek:  11/01/2006
 | 
przydałyby sie w koncu stanowcze dyrektywy Unijne dot. tego tematu. Zarówno KE jak i ETS by sobie mase pracy zaoszczedziły, bo teraz ich prawomocne, twarde stanowisko jest znane, ale po co te procesy i kombinacje rządów   Posłanka Partii Europejskich Socjalistów poruszyła sprawę hazardu i zakładów sportowych na posiedzeniu Parlamentu europejskiego. Arlene McCarthy (Partia Europejskich Socjalistów, Wielka Brytania) zadała ustne zapytanie dotyczące hazardu i zakładów sportowych Komisarzowi Charliemu McCreevy`emu podczas obrad Parlamentu Europejskiego w Strasburgu. Pani McCarty zapytała Komisji o zaangażowanie Państw Członkowskich w sprawie międzynarodowego porozumienia w kwestii standardów i zasad regulacji elektronicznego hazardu. McCreevy odparł iż jest mało prawdopodobnym zdobycie politycznej zgody w tej sprawie wszystkich Państw Członkowskich. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1285229 - 08/06/2007 22:56  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: Czarny40] |  
|   journeyman

Meldunek:  21/03/2005
 | 
Ten link i ten  cytat  naprawdę  godne  są uwagihttp://www.referendum2007.org/jest furtka, nie tylko na to ale na wszystko dzięki KONSTYTUCJI:
 - wystarczy zebrać 500.000 podpisów pełnoletnich polaków że chcę referendum w celu rozpisania nowych wyborów

mając taką ilość podpisów konstytucja gwarantuje że musi być legalnie takie referendum zrobione.
 także ani ta ani inne chore przyszłe ustawy by nie weszła w życie. Następnie by wygrała Platforma i jeśli ich liberalizm to nie są tylko gołe słówka to raczej na pewno by poprawili tą ustawe na bardziej otwartą i poprawną...
, z  tego  co  się  orientuję  jest   kilka  grup branżowych  ludzi  niezadowolnych  z obecnego  stanu  rzeczy . Niestety podobnie  jak  nasza nie są one  tak  liczne  i  pojednynkę niewiele  znaczą ;  Proszę  więc  przyłączmy  się WSZYSCY !!! do tego  referendum Może przestaną nas  nękać  tymi  głupimi pomysłami może  zaczną rządzić  nami  bardziej  rozsądni i bez  kryminalistów... P.o.z |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1285260 - 08/06/2007 23:06  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: xyzen] |  
|   addict

| 
Ten link i ten  cytat  naprawdę  godne  są uwagihttp://www.referendum2007.org/jest furtka, nie tylko na to ale na wszystko dzięki KONSTYTUCJI:

, z  tego  co  się  orientuję  jest   kilka  grup branżowych  ludzi  niezadowolnych  z obecnego  stanu  rzeczy . Niestety podobnie  jak  nasza nie są one  tak  liczne  i  pojednynkę niewiele  znaczą ;  Proszę  więc  przyłączmy  się WSZYSCY !!! do tego  referendum Może przestaną nas  nękać  tymi  głupimi pomysłami może  zaczną rządzić  nami  bardziej  rozsądni i bez  kryminalistów... P.o.z 1) świat się nie kończy a 1x2. 2) doprowadzenie do referendum nic nie da, bo frekfencja 50% jest wątpliwa ("koalicja" zbojkotuje i wystarczy). Na takie "inicjatywy" szkoda prądu. Dla mnie to OT. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1285354 - 08/06/2007 23:49  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
[Re: BAHmVIP] |  
|   journeyman

Meldunek:  21/03/2005
 | 
Widać BAHmVIP że  zgadzasz  się z  koalicją  Widocznie   że Ci - to co jest  odpowiada . Z  koalicji już  uciekają  pierwsze  szczury a  szczury  mają  dobrego nosa  a Ty  ciągle  tkwisz w  mylnym wyobrażeniu tego bractwa .  Jeśli  do gry masz  takie  samo podejście  jak  tu prezentujesz to chyba  stale  tracisz . Nie  masz  takiej żyłki  do  ryzyka  aby  spróbować powalczyć  z  tym kolosem na glinianych  nogach? Weź  przykład  z  prostego  elektryka który przeskoczył przez  mur   BAHmVIP  Więcej  wiary  w  siebie  i  innych !!!! P.o.z |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1285426 - 09/06/2007 00:38  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
|   addict

| 
Widać BAHmVIP że  zgadzasz  się z  koalicją  Widocznie   że Ci - to co jest  odpowiada . Z  koalicji już  uciekają  pierwsze  szczury a  szczury  mają  dobrego nosa  a Ty  ciągle  tkwisz w  mylnym wyobrażeniu tego bractwa .  Jeśli  do gry masz  takie  samo podejście  jak  tu prezentujesz to chyba  stale  tracisz . Nie  masz  takiej żyłki  do  ryzyka  aby  spróbować powalczyć  z  tym kolosem na glinianych  nogach? Weź  przykład  z  prostego  elektryka który przeskoczył przez  mur   BAHmVIP  Więcej  wiary  w  siebie  i  innych !!!! P.o.z Nędzna prowokacja i marne argumenty. Regan i JPI już nie żyją a GWB i B16 w sprawie bukmacherki palcem nie kiwną. Znaj proporcję.... Na temat tego skoku i muru, to w miarę upływu lat rózne źródła róznie podają. Nie gram po kursach  500:1 więc nie tracę. PS.MODLITWA O POGODĘ DUCHA„Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
 odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić
 i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.”
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1285738 - 09/06/2007 02:01  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  21/11/2004
 | 
może niech temat wróci do konstruktywnej dyskusji, artykułów, linków itp. bo tą cała katolicką polską religijnością to już żygam, nasz kraj jest najbardziej wierzący (czyt. średniowieczny) w Europie i jak dla mnie to nie jest powód do dumy za granicą. Polska religijność nawet w takiej żartobliwej formie mnie po prostu już dobija. W naszym kraju zdanie kościoła (sick!) wpływa mocniej na władzę (czyt. elektorat) niż gdziekolwiek w europie.
 proponuję wrócić na normalne tory dyskusji.
oczywiscie masz racje jezeli ktos ma ochote podyskutowac na tematy religijne niech sobie otworzy temat!!!( napewno bedzie ciekawy) a niech nie wpierdziela go w zupelnie inny - popieram!!! |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1285761 - 09/06/2007 02:06  Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH
|   addict

| 
Nie podoba mi się tytuł tej modlitwy bardziej by mi odpowiadało  to tak:MODLITWA BARANKA  OFIARNEGO
 Widać  masz  taką  konstrukcję psychiczną  aby przyjmować razy  zadawane  Ci - z pokorą .
 ==-------------->>
 Tak  kiedyś  miałem  takie  zawołanie
 PROWOKATORE NECESSE EST
 a  gdy byłem w lombardzie zastawić  ostatnią  koszulę  na  zakład u buka   nuciłem  sobie  PRZEŻYJ TO SAM

Różnimy  się bardzo BAHmVIP ...
 P.o.z

Tak różnimy sie.  <b>Miejmy nadzieję </b> (...Miejmy nadzieję!... nie tę chciwą złudzeń, Ślepego szczęścia płochą zalotnicę,...
 ), że nigdy nie przyjmę razów, by ostatnią koszulę zastawiać (to się leczy). |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |