Myślę, że większość widziała to już wczoraj, ale nie było co rozgłaszać hurraoptymizmu z graniem przeciwko Jagusiowi. Wybaczcie, ja przerwę tę niepisaną zmowę milczenia, bo jestem po nieprzespanej nocy, kupony wysłane, a na mecz Henin trzeba wstać.
Primo, zagrałem 'pewki' z STS. Małe ako z tego wyszło, ale wydaje się być raczej niezagrożone:
Andersen - Jaguś 1 @1.3 = grałbym w ciemno w normalnych okolicznosciach na torze sztucznym. A że Wiechu przystępuje do zawodów w skrajnie negatywnym nastawieniu, w dodatku rzeczywiscie, jak zwykle, ciężko dochodzi do siebie po kontuzji i chyba naprawdę coś mu dolega. Biorę pod uwagę, że zajmie on dzis nawet 16 miejsce, bo po prostu bez startów na takim torze, debiutując i jadąc nie w pełni sił, bez entuzjazmu - nic ugrać nie może. Hans to jeden z faworytów do wygranej dziś.
Hancock 1-8 @1.3 solidna forma. Nienaganna technika, doświadczenia, dobre starty, świetne przygotowanie sprzętowe - czego więcej potrzeba do wywalczenia dziś 8 ?
Adams 1-8 @1.2 - jak wyżej, dodatkowo piorunująca forma i podbudowanie ostatnią wygraną. Można zagrać jeszcze w parze z Harrisem, po nieco wyższym kursie, ale Bomber to mała bomba, która może wybuchnąć
Crump - Jonsson 1 @1.3 - najmniejsze przekonanie, bo niby Jason po kontuzji. Ale Jonsson też nadal odczuwa skutki swoich upadków. Nie prezentował się ostatnio najlepiej - mecz w Vastervik. Nie ma on startów i to go chyba dziś dyskwalifikuje. A Jason, co by nie mówić to klasa i być może powalczy dziś nawet o wygraną. MŚ raczej nie będzie, ale moim zdaniem to wciąż najgroźniejszy rywal Nickiego. Motywacji nie zabraknie na pewno.
No i rodzynek z profesjonala(jest też w STS, ale po nieco niższym kursie):
Jaguś - Nicholls 2 @2.01 - też grałbym w normalnych okolicznościach, bo Nicholls wreszcie zdrowy musi trochę pktów nadrobić. Doswiadczenie na torach sztucznych nieporównywalnie większe, ma dziś szansena 8. Na Jagusia, jak już pisałem całkowicie nie liczę. Ogromne value moim zdaniem.
W dubelku z Henin 2-0 prezentuje się świetnie