#135561 - 11/09/2004 02:48
Re: ATP - US OPEN, Challengery - 30.08-12.09 - cz.3
|
addict
Meldunek: 24/01/2002
|
mozesz zobaczyc na stronie http://www.ps-kladionica.hr/psk/teletext/MegaTX_Normal.php ale z tego co widzialem to jeszcze tam nie ma wyniku odnosnie polfinalow to raczej po takich kursach na szwajcara i kangura nie obstawialbym - i tak tez robie - mam nadzieje ze przejda do finalu a wtedy calkiem mozliwe ze na kangura bedzie wyzszy kurs niz na ferdka- lleyton jest w gazie i moze wygrac usopen ziutek+2,35
|
Do góry
|
|
|
|
#135562 - 11/09/2004 02:54
|
newbie
Meldunek: 06/09/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#135563 - 11/09/2004 04:28
|
addict
Meldunek: 16/12/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał halfacat: [qb]będzie analiza nawet na tym biednym forum: Mutis - Massa (2) 2.25 / gb ----------------------------------------------- Turniej w Genui, ze śmieszną pulą nagród - 25.000$. Zwycięzca tych wspaniałych zawodów otrzyma mniej niż kwalifikant do turnieju głównego imprezy o kilkunastokrotnie większej kasie i prestiżu - najbliższego turnieju w Bukareszcie. Pytanie, czy Francuzowi będzie chciało się walczyć w tym marnym włoskim challengerze (?), czy odpuści i pojedzie na kwalifikacje do Rumunii, gdyż jego miejsce jest raczej właśnie w turniejach wyższej rangi. Massa z kolei wygląda na głodnego gry po 3-miesięcznej przerwie od tenisa, a i rywali (Seppi, Lorenzi) w drodze do ćwierćfinału wydaje się że miał bardziej wymagających od Oliviera (Santopadre, Stoppini). Co zrobi Mutis ? ----------------------------------------------- 4/10[/qb][/QUOTE]Co zrobił Mutis ? Tak sie spieszył, że położył się na korcie, wpiszą mu 'back spasm' (sztampa) w CV i tyle. Sprawdziła się moja przepowiednia, niektórym po prostu nie musi zależeć, motywacja (a nie aktualna forma i siła przeciwnika) najważniejsza. Podobnie było z Luxą (2.75) kilka dni temu. Mutis 0-6 0-1 wo ->  al: bueheheheh PS kocham tenis i emocje, które ze sobą niesie ...a w US Open dalej się tłuką ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#135564 - 11/09/2004 06:54
|
member
Meldunek: 07/09/2004
|
Cześć! Witam wszystkich. Chociaż śledzę wasze opinię od pewnego już czasu, nie zdecydowałem się wcześniej polemizować z waszymi typami, gdyż nie uważam siebie za wielkiego znawcę tenisa. Ale dzisiaj ruszyło mnie w końcu po przeczytaniu analizy nt spotkania Mutisa z Massa. Gratuluję halfacat trafnego wytypowania zwycięzcy, ale powiedz mi skąd wziąłeś informację, że Mutis zagra w kwalifikacjach w Bukareszcie? Ja patrząc na zestaw par nie dojrzałem jego nazwiska, wydaje mi się więc, że nie miał gdzie się spieszyć. Chyba, że wiesz coś o czym jeszcze ja nie wiem? Nie chciałbym jednak, aby mój post został odebrany jako wtrącanie się w wasze sprawy - chciałbym również wnieść coś od siebie do waszych typowań. Na początek chciałem kilka słów powiedzieć o dzisiejszych meczach w Brasovie (CH 25000$+H). W półfinałach zmierzą się tam Rumuni Moraru z Ionitą i S.Ventura z Bolellim. Rumuni znają się bardzo dobrze (grają w jednej parze w deblu), więc jak to w takich spotkaniach bywa każdy wynik jest możliwy. W h2h remis 3-3, przy czym od początku historii ich spotkań bywało tak, że wygrywali na przemian. Teraz wypada wygrać Moraru. Za Moraru przemawia też pokonanie rozstawionego z nr1 Gasqueta, nieco większe doświadczenie i wyższa pozycja w rankingu. Jest jednak jedno ale... Ionita jest w życiwej formie, nie przegrał ostatnich 26 spotkań (wygrał pod rząd cztery futuresy, co jest zjawiskiem mało spotykanym), i co najważniejsze nadal utrzymuje dobrą passę, choć przeciwników miał w ostatnich dwóch rundach teoretycznie znacznie silniejszych od siebie. Dlatego w tym meczu skłaniałbym się postawić na Ionite. W drugim meczu, będący w równie dobrej dyspozycji S.Ventura (wygrał w zeszłym tygodniu jeden z chalangerów), nie powinien mieć żadnych problemów z Włochem, dla którego zwycięstwa w tym turnieju są pierwszymi jakie odniósł w karierze za granicą (na turnieju tak "wysokiego" szczebla. Po porażce z Hiszpanem i tak w radosnym nastroju będzie wracał do domu. moje typy na dziś: Moraru - Ionita 2 :3gw: S.Ventura - Bolelli 1 :5gw: PS.Myślę, że po US Open, wszyscy odkujemy się na bukach z nawiązką. PS 2. Oprócz chorwackiej stronki z wynikami, osbiście korzystam z czeskiej strony Tipsportu (jeden z tamtejszych buków), który często ma w ofercie zwykle dużo więcej tenisa niż inni. web page - tenis jest zwykle na stronie 756. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
|
Do góry
|
|
|
|
#135565 - 11/09/2004 13:36
|
addict
Meldunek: 16/12/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał MaStyl: [qb]Cześć! Witam wszystkich. Chociaż śledzę wasze opinię od pewnego już czasu, nie zdecydowałem się wcześniej polemizować z waszymi typami, gdyż nie uważam siebie za wielkiego znawcę tenisa. Ale dzisiaj ruszyło mnie w końcu po przeczytaniu analizy nt spotkania Mutisa z Massa. Gratuluję halfacat trafnego wytypowania zwycięzcy, ale powiedz mi skąd wziąłeś informację, że Mutis zagra w kwalifikacjach w Bukareszcie? Ja patrząc na zestaw par nie dojrzałem jego nazwiska, wydaje mi się więc, że nie miał gdzie się spieszyć. Chyba, że wiesz coś o czym jeszcze ja nie wiem?[/qb][/QUOTE]Odpowiadam; To ty już wiesz, czego ja nie wiedziałem wczoraj podając typ. Pamiętaj, że ja nie miałem zestawu par przed oczami. Jeszcze go nie było. To były czyste spekulacje. Gdybym był w 100% pewien - grałbym 10/10. Jedno jasne, oddał mecz bez walki, nie zależało mu na tym turnieju. A czy wystąpi na kortach w przyszłym tygodniu... zostały chyba jakieś dzikie karty na Bukareszt, więc zobaczymy. Albo zrobi sobie tydzień przerwy. Esz, gdybyśmy znali plany poszczególnych tenisistów na najblizsze dni :rolleyes: Wszystko byłoby łatwe i przyjemne. Witaj na forum i udanych łowów. 
|
Do góry
|
|
|
|
#135566 - 11/09/2004 14:42
|
addict
Meldunek: 26/04/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał MaStyl: [qb]Cześć! Witam wszystkich. Chociaż śledzę wasze opinię od pewnego już czasu, nie zdecydowałem się wcześniej polemizować z waszymi typami, gdyż nie uważam siebie za wielkiego znawcę tenisa. Ale dzisiaj ruszyło mnie w końcu po przeczytaniu analizy nt spotkania Mutisa z Massa. Gratuluję halfacat trafnego wytypowania zwycięzcy, ale powiedz mi skąd wziąłeś informację, że Mutis zagra w kwalifikacjach w Bukareszcie? Ja patrząc na zestaw par nie dojrzałem jego nazwiska, wydaje mi się więc, że nie miał gdzie się spieszyć. Chyba, że wiesz coś o czym jeszcze ja nie wiem? Nie chciałbym jednak, aby mój post został odebrany jako wtrącanie się w wasze sprawy - chciałbym również wnieść coś od siebie do waszych typowań. Na początek chciałem kilka słów powiedzieć o dzisiejszych meczach w Brasovie (CH 25000$+H). W półfinałach zmierzą się tam Rumuni Moraru z Ionitą i S.Ventura z Bolellim. Rumuni znają się bardzo dobrze (grają w jednej parze w deblu), więc jak to w takich spotkaniach bywa każdy wynik jest możliwy. W h2h remis 3-3, przy czym od początku historii ich spotkań bywało tak, że wygrywali na przemian. Teraz wypada wygrać Moraru. Za Moraru przemawia też pokonanie rozstawionego z nr1 Gasqueta, nieco większe doświadczenie i wyższa pozycja w rankingu. Jest jednak jedno ale... Ionita jest w życiwej formie, nie przegrał ostatnich 26 spotkań (wygrał pod rząd cztery futuresy, co jest zjawiskiem mało spotykanym), i co najważniejsze nadal utrzymuje dobrą passę, choć przeciwników miał w ostatnich dwóch rundach teoretycznie znacznie silniejszych od siebie. Dlatego w tym meczu skłaniałbym się postawić na Ionite. W drugim meczu, będący w równie dobrej dyspozycji S.Ventura (wygrał w zeszłym tygodniu jeden z chalangerów), nie powinien mieć żadnych problemów z Włochem, dla którego zwycięstwa w tym turnieju są pierwszymi jakie odniósł w karierze za granicą (na turnieju tak "wysokiego" szczebla. Po porażce z Hiszpanem i tak w radosnym nastroju będzie wracał do domu. moje typy na dziś: Moraru - Ionita 2 :3gw: S.Ventura - Bolelli 1 :5gw: PS.Myślę, że po US Open, wszyscy odkujemy się na bukach z nawiązką. PS 2. Oprócz chorwackiej stronki z wynikami, osbiście korzystam z czeskiej strony Tipsportu (jeden z tamtejszych buków), który często ma w ofercie zwykle dużo więcej tenisa niż inni. web page - tenis jest zwykle na stronie 756. Pozdrawiam i życzę powodzenia![/qb][/QUOTE]Witam, zapraszamy do aktywnego udziału. Oby więcej takich rzeczowych tekstów.
|
Do góry
|
|
|
|
#135567 - 11/09/2004 14:47
|
addict
|
Witam,
Federer - Henman 2
Hewitt - Johansson, J. 1
szersza analiza po 15.00
|
Do góry
|
|
|
|
#135568 - 11/09/2004 15:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
Moze coś z challengerów ?? Według mnie jest kilka meczy które można zagrać. Chiudinelli - Snobel 1 1.47 ----- 8/10 Szwajcar dużo bardziej ograny z lepszymi przeciwnikami. Może forma nie rewelacyjana , ale powinna wystarczyć na Czecha, który 2 tygodnie temu skreczował w jednym ze spotkań. Ventura - Bolelli 1 1.43 ----- 8/10 Ventura ostatnio wygrał turniej, pokonując dużo lepszych zawodników niż Bolelli , więc powinien spokojnie wygrać. Summerer - Mackin 1 1.57 ----- 7/10 Mackin rozegrał trzy dobre mecze, zaskoczył mnie łatwością z jaką wygrał te spotkania. Jednak myślę , że dzis nie da rady Niemcowi który jest w dobrej dyspozycji i gra u siebie. Bracciali - Ram A. 1 1.76 ----- 6/10 W tym przypadku poprostu czuję ze wygra Włoch Wessels - Karanusic 1 1.64 ----- 6/10 Wessels ostatnio pokonał Chorwata 6-3 6-1 ( Bronx ) , więc dzis powtórka. Moze nie tak łatwo ale wygra. Miałem grać jeszcze Aldiego , ale Massa po kontuzji zaprezentował sie świetnie w trzech meczach ( przynajmniej sądząc po wynikach ) wiec No Bet. pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#135570 - 11/09/2004 17:48
|
addict
Meldunek: 20/05/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Red_Devil: [qb]Hmm niby Henman ma 6-2 z Federerem ale 5 z nich wygral w hali i jeden na Wimbledonie , na szybkiej amerykanskiej nawierzchni juz byl bez szans. Nie bede gral juz US Open ale wydaje mi sie ze finał moze byc tylko jeden Hewitt - Federer i wygra Lleyton  [/qb][/QUOTE]Tez tak mysle  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#135571 - 11/09/2004 18:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/04/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Red_Devil: [qb]Hmm niby Henman ma 6-2 z Federerem ale 5 z nich wygral w hali i jeden na Wimbledonie , na szybkiej amerykanskiej nawierzchni juz byl bez szans. Nie bede gral juz US Open ale wydaje mi sie ze finał moze byc tylko jeden Hewitt - Federer i wygra Lleyton  [/qb][/QUOTE]A dla mnie dzis Lleyton out 
|
Do góry
|
|
|
|
#135572 - 11/09/2004 18:23
|
journeyman
Meldunek: 23/02/2004
|
o Henmana sie boje wiec lepiej handicap +7 na Henmana w bet365. ale JoJo dzis wygra. ma najwiecej asow, we wszystkich statystykach jest w czolowce no i jak wybije z rytmu Lleytona to ten zacznie gryzc ten swoj lancuszek i bedzie po sprawie. moje typy: JoJo i Henman +7
|
Do góry
|
|
|
|
#135575 - 11/09/2004 20:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/10/2002
|
ludzie przeciez JoJo przy siatce gra jak dziecko! psuje kazdego niemal volleya, backhand kiepski, czesto nieczysto uderzany... zatem jego atuty to serwis i forehand! Na Roddicka jak widac to wystarczylo, bo dysponowal podobnymi zaletami, ale Hewitt to inna bajka. Ten czlowiek prawie nic nie psuje, kazda niemal pilke potrafi wprowadzic w kort, swietny return i przede wszystkim czytanie gry! O walecznosci chyba nie musze sie rozpisywac... naprawde zdziwie sie jezeli JoJo wygra ten mecz! Zawsze uwielbialem Samprasa, zakonczyl kariere i dlugo nie moglem sobie znalezc "ulubionego zawodnika", ale jakos tak powoli powoli Hewitt wchodzi na to miejsce, a pamietam jeszcze jak pare lat temu gdy byl nr 1 to go nie znosilem  Sorry za lekki OT
|
Do góry
|
|
|
|
#135576 - 11/09/2004 20:44
|
addict
|
Witam,
Federer - Henman 2
Head to head 6:2 dla Henmana. To nie jest przypadek. Federer nie lubi grać ze stylem serve & volley. Myślę, że jeśli byłoby więcej grających na takim poziomie tym stylem co Henman to Federer miałby okazję oswoić się. A tak jedyną okazją jest Henman. Tak jak porusza się po korcie Federer i zagrywa szczególnie backhanda idealnie pasuje Henmanowi pod volleya. Widzę to tak, Henman podczas wymiany posyła silnie podciętego slajsa na stronę backhandową Federera i biegnie do siatki do volleya. Federer będzie albo odpowiadał slaisem aby powstrzymać Henmana, wówczas Anglik polować będzie na stop volleya albo będzie posyłał piłkę wymijającą po krosie bądź po linii a Henman będzie przy tym uderzeniu starał się kończyć wymianę klasycznym volleyem. Federer będzie miał małą dziurę do wykorzystania przy uderzeniu z backhandu po linii ale musi być to być uderzenie precyzyjne. Podczas spotkania z Agassim często wyrzucał piłkę przy tym uderzeniu. To jest szansa dla Henmana. Henman do spotkania z Hrbatym grał przy końcowej linii. Z Hrbatym cały czas chodził do siatki. Z Federerem tak samo musi nieustannie chodzić do siatki i wywierać cały czas presję na Szwajcarze. Federer zacznie się denerwować i jego uderzenia nie będą takie precyzyjne. Ostatnio w Indian Wells wygrał Federer ale tam hard jest wolniejszy. Na U.S. Open hard jest znacznie szybszy co sprzyja Henmanowi. Moim zdaniem Henman w czterech setach.
|
Do góry
|
|
|
|
#135577 - 11/09/2004 20:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Kangur - Jojo 3:1 Jezeli ktokolwiek zrobił na mnie wrażenie swoja grą w USA Open to Hewitt przede wszystkim. Dzis Kangur gra o finał ze swoim...przyszłym szwagrem Jojo pewnie nie bedzie chciał podpaść swojej narzeczonej i nie zmusi Hewitta do wielkiego wysiłku (niech oszczedza siły na finał z Henmanem  ),natomiast Kangur pewnie odda swojego pierwszego seta w tym turnieju,z przyczyn kurtuazyjnych Sorka,ze taka "pseudo-analiza" ,ale co tu pisac o grze - obaj sa świetni w tym turnieju. Pozdrawiam amkwish - Sulphur City
|
Do góry
|
|
|
|
#135578 - 11/09/2004 20:57
|
veteran
Meldunek: 07/09/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#135579 - 11/09/2004 20:58
|
addict
|
Hewitt, L. - Johansson, J. 1
Roddick fatalnie zagrał taktycznie spotkanie ze Szwedem. To jego forehand miał dominować a nie Johanssona. Zamiast pograć piłką i męczyć stronę backhandową Szweda to cały czas posyłał piłkę idealnie pod jego vorehand. Hewitt takiego błędu nie zrobi . Znają się bardzo dobrze. Często grali sparingi i myślę, że to Hewitt był profesorem. Nie liczyłbym na zdenerwowanie Szweda ani na to, że zagra dla potencjalnego przyszłego szwagra. Hewitt wymanewruje Szweda, pogra piłką na backhand Johanssona. To będzie kopalnia punktów. Moim zdaniem 3 sety dla Hewitta.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|