#1389965 - 12/07/2007 19:43
Re: Liga Światowa 2007 - Turniej Finałowy
[Re: Pierniczek]
|
enthusiast
Meldunek: 26/06/2007
|
Sto procent sie zgadzam z Pierniczkiem.
Rosja - Bulgaria
zastanawiam sie nawet nad zagranie za spora kaske -1.5 seta typ 1 po kursie 2.1 bo samo zwyciestwo rosjan po 1.6 troszke mnie oplacalne. Bulgarzy to co sie spodziewalem ze bedą inna ekipa niz w rozgrywkach eliminacyjnych i tak tez sie stalo byli i dzieki temu pokonali Brazylie,Brazylie ktora juz nie taka mocna jakby sie wydawalo.Natomiast dzis Bulgaria bedzie odczuwac trudy zwyciestwa nad Brazylijczykami i napewno odbije sie to na ich kondycji. ROsjanie cholernie mocni przy slabej grze Brazylijczykow moim zdaniem pretendencji do zwyciestwa. Typ:1 kurs:1.60
Francja - USA
Francuzi wczoraj pokazali przez polowe spotkania dobra siatkowke identycznie jak Polacy ktorzy mieli dwa kapitalne sety i dwa o ktorych trza zapomniec. Jednak martwi, tak odbiegajac od tematu tego spotkania, zastoj naszych siatkarzy ktore nie moga wyleczyc od ładnych kilku paru lat.Amerykanie jesli zagraja na takim poziomie jaki prezentowali w fazie zasadniczej to jestem spokojny o zwyciestwo ich w tym meczu.Francuzi maja mecz juz z nami i napewno nie beda tak swiezi jak amerykanie dodatkowo przegrali mecz z nami wiec nastroje tez nie najlepsze w druzynie.DLa Francuzow mecz ostatni w tym decydujacy o tym czy beda mieli jeszcze szansena wyjscie z grupy czy tez pozegnaja sie juz LŚ w tym roku. Mysle ze jednak bedzie to mecz ostatni i USA wygra po walce w tie-breaku 3:2 typ 2 kurs:1.80
|
Do góry
|
|
|
|
#1390335 - 12/07/2007 20:49
[Re: Smith]
|
Tata
Meldunek: 27/01/2007
|
Dzisiaj drugi dzien FF. Rosja vs Blugaria Bulgaria po sensacyjnym zwyciestwie nad Brazylia , dzisiaj zmierzy sie z Rosja. Brazylia zagrala bardzo slaby mecz , co nawet powiedzieli po meczu trenerzy obydwu druzyn. Mysle ze o zwyciestwie Bulgarow zadecydowala rozsadniejsza gra i robienie malo bledow..... Podopieczni Martina Stoieva jesli dzisiaj wygraja zapewnia sobie udzial w finale , a wiec napewno beda bardzo zmotywowani , tylko zeby im wczrorajsza wygrana do glowy nie uderzyla i nie mysleli ze teraz moga pokonac wszystkich. Jesli zagraja na takim samym poziomie jak wczoraj to moga powalczyc z Rosja ale na zwyciestwo w tym meczu chyba bedzie za malo. Uwazam ze zagranie overu bedzie rozadnym rozwiazniem bo Bulgarzy beda chciali wygrac , a jak nie daja rady beda walczyc o ugranie jak najwiecej malych punktow. W tej grupie moga wlasnie one decydowac o zwyciestwie... Rosja, jak wiemy ma bardzo dobrych zawodnikow.. w grupie wyszli bez najmnienjszych problemow. Graja bardzo dobrze i jak zapowiadal ich trener licza na polfinal minimum. No a wiec dzisiaj musza wygrac z Bulgaria aby osciagnac swoj cel gdyz nastepny mecz z Brazylia ktora ma noz na gardle po przegraej z Bulgarami. Uwazam ze mecz nie zakonczy sie wynikiem 3-0 dla ktorrejs z ekip bo wszystkie druzyny prezentuja podobny pozimo. Moj typ to : Bulgaria - Russia 2 @1,62 Bf Bulgaria - Russia powyzej 186,5 @ 1,85 GB Bulgaria - Russia pierwszy set 2 @ 1,65 BwinTyp na Rosje chyba nie trzeba opisywac , mysle ze sa lesza ekipa i wygraja dzisiaj . W razie przegranbej zagraja z Brazylia o wejscie do polfinlu. Over, kazda z druzyn prezentuja rowny poziom i mysle ze nie bedzie wyniku 3-0.. a wiec 3-1 juz powinno pokryc handi, Kazda druzyna walczy o male punkty , gdyz to one decydauja w razie rownej ilosci puktow. A jak wiemy w tej grupie moze byc bardzo ciekawie. Pirewszy set, Ruscy rusza napewno z wielkim impetem i zagraja na najwyzszym "levelu" od samego pocztaku. Bulgarzy zmeczeni po wczorajszej p[otyczce moga sie dlugo rozlkrecac. Pozdro Gib01
|
Do góry
|
|
|
|
#1390842 - 12/07/2007 22:47
[Re: Kendi87]
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Wreszcie coś napisać mogę..  Nie denerwujcie mnie tekstem 'zmęczeni wczorajszymi 5-setowymi meczami'  Odpowiedni ludzie, już na pewno wiedzą, co i jak zrobić, żeby wszystko na dziś grało zarówno w zespole Bułgarów jak i Francuzów... Oczywiście jak niby przegrają, to niby byli zmęczeni  , Zmęczni to mogli być Polacy po Brazylii w u20  Mimo wszystko, ja również dziś próbuję Rosjan, szczerze, liczyłem, że kurs będzie ciut wyższy, no ale te @1.6 jeszcze do zaakceptowania. Czekałem na informację... czy będzie w stanie zagrać Abramov, jednak po tym co podawają źródła w sieci, raczej zagra dziś od 1 minuty  Wczorajsze spotkania pokazały, że w tym gronie 6 zespołów, nie ma po prostu już słabych ekip i trzeba się sprężyć na wyżyny swoich umiejętności, a żeby... wynik był zwycięski.. Brazylia, jakaś taka spokojna mi się nawet wydawała po porażce wczorajszej, chyba są pewnie bardzo siebie i że pokonają Rosjan jutro, już mają zaksięgowane? ... Ich problem  Nie chce mi się za bardzo rozpisywać co było wczoraj... kto był atutem Bułgarów itp,itd... Rosjanie po bardzo przykrych MŚ 06, będą chcieli tutaj coś komuś udowodnić, a więc.. zacząć turniej zwycięstwem nad brązowymi medalistami? Rosja @1.60 to mój pierwszy typ zagrany w tym FF. Wszystkim powodzenia i bez nerwóóów 
|
Do góry
|
|
|
|
#1390995 - 12/07/2007 23:28
[Re: Misiek]
|
enthusiast
|
Odpowiedni ludzie, już na pewno wiedzą, co i jak zrobić, żeby wszystko na dziś grało zarówno w zespole Bułgarów jak i Francuzów... Oczywiście jak niby przegrają, to niby byli zmęczeni , Zmęczni to mogli być Polacy po Brazyl
oj kolego glupoty piszesz, co wiedza to wiedza tylko powiedz mi dlaczego polski sztab medyczny nie potrafi przygotowac Mariusza dojednego meczu ?? tylko skurcze w drugim secie? A ty nie czulbys zmecenia w grze z dnia na dzien mimo zazywanych eonych suplementow??
|
Do góry
|
|
|
|
#1391151 - 13/07/2007 00:16
[Re: sportoto]
|
Didżej
|
Mariusz Wlazły, kolego, to już inny przypadek i tutaj pisanie o medycynie i jego skurczach, to już w ogóle inny przypadek... To powiedz mi jak np. wytrzymuje taki koleś Bjorkman, gdzie grał 2 czy 3 spotkania pod rząd.. no z jednym dniem może przerwy, pojedynki, które trwały ~3.5h ?  Speed? :] Po to są takie obozy w Spale, żeby tam nie tylko były przygotowywane specjalne 'taktyki' , ale i również wszystko było podporządkowane pod względem wytrzymałości, właśnie tutaj na FF.
|
Do góry
|
|
|
|
#1391260 - 13/07/2007 00:47
|
enthusiast
|
Misiek ja nie mowie ze Bulgaria czy Francja polozy sie na parkiecie ale w nogach beda juz mieli zawodnicy 5 setowe spotkania. I wtedy wyjdzie jak sa przygotowanii do turnieji, czy nie przeciazyli treningow czy maja jeszcze swiezosc.itp. jedno pewne win Rosji:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1391295 - 13/07/2007 00:58
|
Tata
Meldunek: 27/01/2007
|
Ja mysle ze zmeczenie moze dopasc kazdego , jestesmy tylko ludzmi i nawet najlepszy trening kondycyjny i praca nad nami nawet najlepszego sztabu nie uchroni nas przed predzej czy pozniej pojawiajacym sie zmeczeniam. A co do Mariusza , to Michal dlaczego to jest inny przypadek..... Poprstu jest przemeczony , ale byc moze jak powiedzial Lozano .. skurcze go wczroaj lapaly bo za cieplo bylo w hali. Ja nie wiem co ma temperatura do skorczy bo lekarzem nie jestem , ale chyba On i jego lekarze wiedza lepiej.
No a Bjorkman jak by byl takiem robocopem to nie przegral by 2 sety po 6-0 z Berdychem bo nie wierze ze tak odstawal umiejetnosciami.
Pozdro ..... Ot takie moje zdanie na temat.
|
Do góry
|
|
|
|
#1391385 - 13/07/2007 01:17
[Re: Gib01]
|
enthusiast
|
a zauwazyliscie ze po tych roznych badaniach u mariusza chlopak przez ostatni mecz w polsce z bulgrami co chwila lapal sie za ucho. Tak go pokuli czy co hehe To taki OT
|
Do góry
|
|
|
|
#1391586 - 13/07/2007 02:00
[Re: sportoto]
|
Didżej
|
No a Bjorkman jak by byl takiem robocopem to nie przegral by 2 sety po 6-0 z Berdychem bo nie wierze ze tak odstawal umiejetnosciami. Nie obchodzi mnie zbytnio.. czy przegrał 6-0 czy 6-3. Miałem bardziej na myśli turniej w Paryżu, czyli RG, a nie Wimbledon, bo tutaj w Anglii grywał on do Czecha.. całkiem miło i przyjemnie. Co do Wlazłego, to przecież mówili już wszyscy.. lekarze ze Skry jak i z Reprezentacji, że dla tego zawodnika, jest specjalny 'plan' żeby te skurcze nie powtarzały się tak boleśnie.. jak mieliśmy to sami zobaczyć w spotkaniu z Usa w zeszłym roku, jak dobrze pamiętam. Mariusz zbudowany jest tak, a nie inaczej i ma takie problemy, a nie inne i może odpuścimy jego temat, my lekarze  Ale to, że wczorajsze spotkanie może wpłynąć jakoś na postawę Francuzów w dzisiejszym spotkaniu z Usa, to chyba tylko ich sama wymówka może być  'bo nie mieliśmy sił' 
|
Do góry
|
|
|
|
#1392476 - 13/07/2007 05:14
|
enthusiast
|
no to sil nie mieli dzis wynik8i 3:0 choc w 3 secie meczu Francji z USA byla walka tylko tyle bo bytlby dzien tak slaby na poziom ze az szkoda kasy ludzi co kupili wejsciowki
|
Do góry
|
|
|
|
|
|