#1396112 - 14/07/2007 05:22
Re: Liga Światowa 2007 - Turniej Finałowy
[Re: Luc Nilis]
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
Jednak nikt nie odpuscił, mecz misię bardzo podobał, stosunkowo mało błędów, bardzoduzo obron i wybloków, długie techniczne wymiany, no i Polacy grali swietnie, naprawdę , Winiar I Guma profesorowie, Wlazły super ale ejdnak odpoczął troszke i dobrze, pograli wszyscy oprócz Grzyba. Jutro Rosja i Polska, mam taką andzieję cichą, choć czekam na kursy. Co wy na to ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#1396123 - 14/07/2007 05:27
[Re: Wojtas_]
|
Tata
Meldunek: 27/01/2007
|
Co do Rosjii ok , ale poczekamy jakie beda kursy na Polskow, bo mysle ze na mniej niz 2,00 dla mnie nie oplacalne. Brazylia gra slabiej w tym turnieju , ale nie zapominajmy ze to BRAZYLIA.
|
Do góry
|
|
|
|
#1396138 - 14/07/2007 05:33
[Re: Gib01]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Ja jutro Brazylia i Rosja, widzę już w TV nakręcają atmosferę itd, ja liczę na dobry kurs na Brazylię zapewne w TotoMix bedzie najlepszy, to taki "patriotyczny" buk i dubelek.
|
Do góry
|
|
|
|
#1396141 - 14/07/2007 05:34
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/10/2005
|
No to jutro Polska win z Brazylią. Polacy są naprawdę nieźli, mamy świetnych zmienników i rozgrywającego najlepszego na świecie - chyba kazdy widział co Zagumny dzisiaj robił. Do tego dochodzi fantastyczna gra Gacka - respekt dla tego pana. Niw wspomnę już o Winiarskim czy Wlazłym, którzy rozegrali całkiem udane mecze. Brazylia może i jest potęgą, ale jutro na Polaków to będzie zbyt mało. Sami Brazylijczycy mają przed nami respekt, typują nas jako zwycięzców tegorocznej LŚ. Mamy świetnego trenera, który od strony taktycznej powinien nas przygotować najlepszej strony, do tego dochodzi publiczność, która będzie naszym 7 zawodnikiem. Jak dla mnie jutro win, moze nawet 3:0. Co do meczu Ruskich to nie byłbym taki pewny tego zwycięstwa, grają trzeci mecz pod rząd. Taktycznie są słabi, nie krają nic kombinacyjnego. Mają mocną zagrywkę i 6 mutantów w zespole. Zmiennicy raczej odstają od podstawowej szóstki. Co do USA to bardzo walczny zespół, są młodzi, ale nie łatwo ich złamać psychicznie. Zagrywkę mają bardzo precyzyjną, robię mało błędów, graja bardziej technicznie od Rosji i myślę, ze będą obijać bloki, bądź całkowicie mijać. Może to dziwne ale jak dla mnie 3:2 dla USA. Jeszcze sie nie pomyliłem w typowaniu meczy w finale w Spodku  Dla mnie USA jutro wygra. pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1396158 - 14/07/2007 05:41
[Re: Giertyszek]
|
a.k.a. "HuBciAk KiboL"
Meldunek: 26/07/2006
|
Ja jutro Brazylia i Rosja, widzę już w TV nakręcają atmosferę itd, ja liczę na dobry kurs na Brazylię zapewne w TotoMix bedzie najlepszy, to taki "patriotyczny" buk i dubelek. popieram  Brazylia mysle ze wkoncu po słabym meczu z Bułgaria i srednim z Rosja jutro zagra dobry mecz z polska pokonujac Polske i w niedziele zabra bardzo dobry mecz z Rosja i wygra LŚ  a co do Rosji Pierniczek niezgodze sie z Toba ze zawodnicy rezerwowi odstaja od podstawych rep. Rosji  Abramov, Ostapenko , Volkov czy Grankin ale to tylko moje zdanie  Odstawmy patriotyzm na bok 
|
Do góry
|
|
|
|
#1396251 - 14/07/2007 06:09
[Re: Kononowicz]
|
a.k.a. "HuBciAk KiboL"
Meldunek: 26/07/2006
|
nie zapominajcie ze gramy u siebie , sedziowie tez maja duzy wplyw na koncowy wymnik , szczegolnie razily mnie dzisiaj bledy tego skosnookiego co sedziowal brazylia - rosja, zabral ruskom z 5 pkt  i wcale nie przesadzam ! brazylii tez zabrał kilka  a to samo bylow meczu Polska - USA przede wsyztskim na poczatku meczu ... błedy błedy i jeszcze raz bledy sedziow koszmarne... ile taki sedzia bierze money za taki mecz ??
|
Do góry
|
|
|
|
#1396273 - 14/07/2007 06:18
[Re: Kononowicz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/12/2006
|
Hmmm...tak czytam to i nie zgadzam sie co do typu na BRA i to nie tylko dlatego ze jestem Polakiem i w krwi mam doping dla anszych...Polska pokazałą dzis praktycznie charakter w kazdym secie...w kazdym przegrywali w srodkowej czesci parii róznica około 3-4 punktó jednak doprowadzali do wyrównania i badź co bądź nerwowych koncówek jednak zwycięzkich  nie wiem jakie beda kursy wystawione na Polaków ale jesli nie na czyste zwyciestwo to napewno skusze sie na jakies handi... Nie sądze zeby oddali tak łątwo mecz BRA na pewno chcieliby sie zrewanzowac za finał MŚ  Brazylia to Brazylia dzis było widac ze np Giba nic nie gra, nie mógł sie wbić w pole jesli chodzi o zagrywke-tu chyba nawet piłki na drugą strone nie przebił  atak w pół siatki lub gdzies metr dwa od lini,jednak mial bardzo dobrego zmiennika który pociagnał wspólnie z Andre mecz do przodu i dał zwyciestwo i w rezultacie awans BRA do półfinału  Ricardo: dla mnie jest w tej chwili najlepszy obok naszego Gumy rozgrywajacym na swiecie.To co robił dzis i wczoraj na zagrywce nie wiem czy ktos cos takiego potrafi, wczoraj zaserwował jakas podcieta piłke to nie mogłem uwierzyc ze to weszło  ale ogólnie mam tu na mysli tez brak grania schematów co i na tym poziomie sie zdarza, potrafi równiez zaatakowac z drugiej pilki mocnym atakiem co nie czesto widzielismy w tym turnieju  jesli chodzi o Polaków: dzis tak jak mówie zagrali dobry mecz mankamentem jest jednak dla mnie w dalszym ciagu zagrywka któa w przypadku niektórych zawdoników jest nieregularna i niektóre leca niestaty daleko w aut  Wianiarksi zagrał kilka wygrywajacych serwisów i wlazły równiez troche postarsszyli do spółki z Szymańskim  Rozegranie to wiadomo Guma robi swoje tu jak do tej pory błedów nie widze, to co zrobił dzis przy przechodzącej piłce i zagral daleko na 9 metr moze byc pokazywane młodym adeptom siatkówki którzy marzą o grze na tej pozycji  wlazły jak do tej pory nie przekonuje mnie tak do konca owszem konczy duzo piłek i czesto tez sytuacyjnych ale forma nie ta co na MŚ np  szymański dobre zmiany robi i jakos to sie ciagnie dalej  najwiecej uznania znalazł w moich oczach dzis Gacek-masa wybronionych piłek i bardzo dobra gra w asekuracji, dobre przyjecie i nawet punkt zdobył jeden  po kapitalnej obronie  ogólnie jutro dla mnie mecz z jakims handi na Polaków  ale to jutro tyle na dzis Pozdr0  $port
|
Do góry
|
|
|
|
#1396288 - 14/07/2007 06:24
[Re: $port]
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Jak dadzą @1.2 na Ruskich, to się chwilę zamyślę co tutaj robić z tym fantem... Co do dzisiejszego spotkania, jak dla mnie osobiście, świetne widowisko, tak jak napisał kolega Wojtek - nie chce mi się go cytować, ale jeszcze Łukasz nie zagrał Co do jutrzejszych kursów na VICE v Mistrzowie, jestem bardzo ciekaw... Obstawiam, że kursy mogą być max dochodzić na Brazylijczyków @1.5-1.6, więc na naszych @2.5? W sieci pewnie będzie się bardziej opłacało zagrać na Polaków, niż to będzie miało miejsce u naziemnych... No nic, pożyjemy, poczekamy, choć z moim życiem to ostanio kiepsko.. ;]] Janusz, jednak pisałem Ci dziś dobrze ;> <soczek>
|
Do góry
|
|
|
|
#1396309 - 14/07/2007 06:31
[Re: $port]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 02/06/2007
|
No dzis co grali tak jak byc powinno zawineli troszke kaski:) A jutro ? Oj co to bedzie za wieczor o ile po naszych zuzlowcach za wiele sie nie spodziewam w sobotni wieczor to o tyle licze na nasze "sreberka" i nie wiem jak ale jutro trzeba wygrac z WIELKA BRAZYLIA jakby na nich nie patrzec. Bo w tak slabej formie o ile takiej mozna mowic nie byli chyba dawno. Nasi "polaczki" stoja przed duza szansa rewanżu i lepszej chyba miec nie beda za final MŚ. Jakiej stawki jutro by nie bylo i tak zagram na Polakow poniewaz jestem przekonany ze zagraja jeszcze lepiej niz dzisiaj z USA i pokaza wielkim gwiazdom ze tez potrafia ...DO boju Polacy!!! W drugim meczu osobiscie kibicowal bede USA, jednak rozum i dotychczasowe mecze przemawiaja za Rosja. I tak tez pewnie bedzie na boisku ale mam nadzieje ze chociaz Amerykanie troche ich zmecza i nie dadza latwo sie ograc!
|
Do góry
|
|
|
|
#1396327 - 14/07/2007 06:42
[Re: piter013]
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Polacy roznieśli Amerykanów. Winiarski szalał, troche mniej Wlazły ale też dobrze grał. Michał, tak szalał, oj szaaalałłł w tym dzisiejszym ataku, super mieć po prostu takiego zawodnika.. i ten jego ataaak z 'fałsza' bajeczny  Ale co do tego że ich ROZNIEŚLIŚMY, to troszkę się mimo wszystko nie zgodzę, fajnie, że 3-0  Ale trzeba podkreślić, że był to bardzo zacięty mecz... i zarówno równie dobrze mogło się skończyć troszkę inaczej... Jednak, to co cieszy.. potrafimy grać w końcówkach, szczęście? Troszkę pewnie też, ale to doświadczenie... wreszcie wychodzi...  Jutro WIELKKIII MECZ  OBY, wielki rewanż...  
|
Do góry
|
|
|
|
#1396335 - 14/07/2007 06:48
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Jednak nikt nie odpuscił, mecz misię bardzo podobał, stosunkowo mało błędów, bardzoduzo obron i wybloków, długie techniczne wymiany, no i Polacy grali swietnie, naprawdę , Winiar I Guma profesorowie, Wlazły super ale ejdnak odpoczął troszke i dobrze, pograli wszyscy oprócz Grzyba. Jutro Rosja i Polska, mam taką andzieję cichą, choć czekam na kursy. Co wy na to ? Ja tam bym wolał, żeby nasi grali półfinał w Rosją, która gra przewidywalną siatkówkę. Lozano powinien dać odpocząć najlepszym, a dać pograć innym, tak jak zrobili to jankesi. Grać dzień po dniu w nieklimatyzowanym spodku to dramat. Jutro jankesi wygrają z Rosjanami, a nasze orzełki będą szukać rewanżu, bo tak pismaki nakręcą koniunkturę, i polegną. Brazylia to Brazylia. Jeden mecz może przegrać, ale całą bitwę wygra. W sporcie trzeba też kalulować i oszczędnie szafować siłami zawodników, a o tym Lozano nie ma pojecia
|
Do góry
|
|
|
|
#1396395 - 14/07/2007 07:55
[Re: connor]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 02/06/2007
|
A ja sie nie zgadzam z rene! Zmiany jakie widzielismy w dzisiejszym meczu to bylo wlasnie szafowanie silami zawodnikow przynajmniej moim zdaniem. Juz nieraz kalkulowalismy i kazdy wie jak na tym sie wychodzi. Jak sie gra dobrze i na wysokim poziomie to sie wygrywa z kazdym. Takowa sipke gramy teraz my i wierze gleboko ze jutro jednak damy rade!!!
Zapewne gdyby trenerzy rozpatrywali ze lepiej trafic na ruskich jutro by tak zrobili i by nie bylo z tym problemu. Pograli by Ci co mniej graja bo nazywac ich rezerwowymi nie przystoi! Wlasnie tak wyrownany i niezwykle mocny sklad ma nam dac przepustke do finalu! Jasne zaraz ktos napisze ze Brazylia za to ma 6 dobrych i tyle. Owszem wiadomo ze tej marki nie trzeba przedstawiac ale... jutro to my bedziemy lepsi i bede sie tego trzymal do ostatniego punktu!! Tak jak dzis mieli wyleciec a sie im jakos udalo po dramatycznym sedziowaiu to jutro juz ta opcja nie wchodzi w gre!
|
Do góry
|
|
|
|
#1396403 - 14/07/2007 08:03
[Re: piter013]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
A ja sie nie zgadzam z rene! Zmiany jakie widzielismy w dzisiejszym meczu to bylo wlasnie szafowanie silami zawodnikow przynajmniej moim zdaniem. Juz nieraz kalkulowalismy i kazdy wie jak na tym sie wychodzi. Jak sie gra dobrze i na wysokim poziomie to sie wygrywa z kazdym. Takowa sipke gramy teraz my i wierze gleboko ze jutro jednak damy rade!!!
Zapewne gdyby trenerzy rozpatrywali ze lepiej trafic na ruskich jutro by tak zrobili i by nie bylo z tym problemu. Pograli by Ci co mniej graja bo nazywac ich rezerwowymi nie przystoi! Wlasnie tak wyrownany i niezwykle mocny sklad ma nam dac przepustke do finalu! Jasne zaraz ktos napisze ze Brazylia za to ma 6 dobrych i tyle. Owszem wiadomo ze tej marki nie trzeba przedstawiac ale... jutro to my bedziemy lepsi i bede sie tego trzymal do ostatniego punktu!! Tak jak dzis mieli wyleciec a sie im jakos udalo po dramatycznym sedziowaiu to jutro juz ta opcja nie wchodzi w gre! Obyś miał rację. Ja obawiam się, że z naszych mocarstwowych planów wyjdzie znowu 4 miejsce. Przegramy z Brazylią, a potem mecz o 3 miejsce, bo chłopakom nie starczy sił i motywacji. Przecież widać, że Winiar, Świder i Wlazły nie wytrzymują calego meczu. To jest turniej, w którym liczy się końcowy sukces, a nie o to, by pokonać wszystkich. Może to się udać, ale stawka jest wyrównana, więc trzeba kalkulować i oszczędzać siły.
|
Do góry
|
|
|
|
#1396421 - 14/07/2007 08:18
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/07/2004
|
Glupotą też była ta walka w długim secie, ale to głupota Polski i USA tak samo, bo obie drużyny jutro mają bardzo ciężkie mecze. Ja jutro stawiam na Brazylie i Rosje  Rosja dziś jakby chciała to mogła pokonać Brazylie. Brazylia słabo, ale w końcu zaczną grać, dziś tak jakby się trochę oszczędzali, mało tych efektownych akcji. Jutro Rosja i Brazylia pokażą klasę i mamy finał marzeń.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|