Witam wszystkich fanow hokeja, a szczegolnie tego czeskiego!

Na dzisiejsza kolejke proponuje takie mecze:
Slavia Praga - Karlovy Vary g.18:00 TYP:1 Kursy:STS-1,55 Prof-1,48
Gospodarze po ostatniej wpadce z Budejovicami beda na pewno chcieli sobie odbic tamto niepowodzenie. Trener Slavii jest spokojny mowi ze jego druzyna gra dobrze. Ja sie z tym zgadzam, poza tym Slavia to jeden z najlepszych zespolow czeskiej EL. Chociaz druzyna godpodarzy nie bedzie miala wcale latwego zadania bo K.Vary walcz ciagle o play-offy i na pewno dadza z siebie wszystko w tym spotkaniu.
Zlin - Vitkovice g.17:00 TYP:2(X2) Kursy:STS-2,20 Prof-2,10
Zlin to jedna z najslabszych druzyn w czeskiej lidze. Po 6 meczach bez zwyciestwa w koncu wygrali z Libercem. Ale Liberec tez nie zachwyca. Natomiast Witkowice sa w swietnej formie co przelozylo sie awansem az na 3 miejsce. Mysle ze Witkowice taie spotkanie jak to powinno wygrac.Dla odwaznych 2, dla pozostalych X2
Trinec - Liberec g.17:00 TYP:1 Kursy:STS-1,55 Prof-1,58
Trinec ostatnio nie zachwyca ale i tak pozostaje jedna z najlepiej grajacych druzyn u siebie. Trinec takie spotkania jak to powinien wygrywac (szczegolnie ze gra u siebie) i nie tracic punktow, poniewaz robi sie spory scisk w tabeli czeskiej EL i Trinec nad 8 Litvinovem ma przewage zaledwie 5 punktow. Chociaz zauwazylem ze wielu czechow stawia w tym meczu X2 co mnie troche zaniepokoilo. Byc moze jest to zwiazane z niepewnym wystepem Malinskeho i Libora Prochazky. (poza tym Liberec lubi czesto robic niespodzianki na wyjazdach...). Ja osobiscie pstawilem w tym meczu 1.
Budejovice - Vsetin g.17:30 TYP:1 Kursy:STS-1,80 Prof-1,78
Obydwie te druzyny ciagle walcza o play-offy. Trener Budejovic powiedzial ze przede wszystkim musza wygrywac teraz z druzynami z ktorymi bezposrednio wlacza o play-offy (i mial racje

) Trener Vsetinu zdjae sobie sprawe ze bedzie to bardzo ciezkie spotaknie i mowi ze dobrze by bylo jakby jego druzyna w tym meczu zapunktowala. Tak mowiac chyba nie jest przekonany o o tym ze jego druzyna moze wygrac z CB

Poza tym wyjazdowe zwyciestwo Budejovic nad Slavia daje do myslenia.
Havirov - Znojmo g.17:00 -no bet-
Hokeisci Havirova otrzymali zalegle wyplaty i sam klub uchronil sie przed bankructwem. Moze to tylko zmobilizowac hokeistow z Havirova i moze tu pasc niespodzianka.Poza tym do skaladu Havirova wraca gracz (Hrbek). Oczywiscie mimo tego zdecydowanym faworytem jest Znojmo, ktore nad 8 Litvonovem ma juz tylko 3 pkt przewagi i na pewno beda chcieli to spotkanie wygrac. Do niespodzianki zaliczam tu takze remis

Jednak ja sie wstrzynuje od stawiania tego meczu. Jesli Havirov dzisiaj znowu przegra tzn. ze juz nic ich chyba nie zmobilizuje i wtedy juz na pewno bede stawial regularnie przeciwko nim
Pozdrawiam i zycze powodzenia!!!