#1219314 - 13/05/2007 19:34
Re: GRAND PRIX
[Re: muppet]
|
member
Meldunek: 23/04/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1219322 - 13/05/2007 19:36
[Re: pete22]
|
member
Meldunek: 24/02/2007
|
zagara z jagusiem tez w ezpekcie rozliczyli na remis
|
Do góry
|
|
|
|
#1219396 - 13/05/2007 20:01
[Re: KRAJAN]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
nie, nie jest tak. Jest tak jak napisał już ktoś wyżej. co ode mnie? Kupony jeszcze się nie urodziły, ale wybieram z: Hancock - Jaguś/Hampel 1.4 Jaguś/Hampel - Zagar ok 1.4 Bjarne - Harris - 1.4 (duże wątpliwości) Harris - Lindback 1.6 Adams - AJ 1.35 Crump - Adams 1.35 AJ - Ułamek 1.35 Tomek - Bjarne 1.5 tydzień temu było łatwiej, ale może uda się coś poskładać. a i jeszcze pościk w stylu buszmena graty - piekne kursy! fajnie no nie oj Krajan Krajan uwazalem Cie za porzadnego goscia, ale tym postem przegiales Napinke jak cholera robisz, nie spadlby deszcz to wyniki bylyby inne!! Prosta sprawa! Do tego nabijasz sie, ze Adrenalina z Ulamkiem nie wszedl, nie no pieknie!! To ze Adrenalina sie rozj.ebal tez bys przewidzial co? BRAWO, chyle czola PS. Co do konkursu, nawet nie startuj bo sie osmieszysz, suchymi statystykami daleko nie zajdziesz, brak slow Buszmen nawet nie probuj sie sprowokowac i olej ten konkurs bo po co? oj Krajan Krajan przesadasz PS. Brawo Nicki, gosc ma jaja, chcialbym aby rudego na kazdym GP objezdzal
|
Do góry
|
|
|
|
#1219435 - 13/05/2007 20:22
[Re: HAGIi]
|
old hand
Meldunek: 30/10/2004
|
HAGLi to jest wlasnie w tym sporcie piekne ze nieprzewidzisz czy pogoda sprawi psikusa,czy ktos niezaliczy defektu albo sie nieporozbija.Dlatego wlasnie nic pewnego i czasem nawet cos co wydaje sie pewne niewchodzi.Wiec moze nienalezy pisac postow w stylu takim jak napisal Buszmen.Moze nalezalo uzyc lagodniejszych argumentow albo wejsc w w wymiane pogladow:) Dlaczego Buszmen ma "niestarowac" do pojedynku? Panowie maja cos sobie do udowodnienia i niech to zrobia w ten sposob!
Ps.Przy okazji moze paru forumowiczow na ich typach skozysta:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1219464 - 13/05/2007 20:32
[Re: Radmanovic]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
kolego ja zuzel gram 15 dobrych lat, wiem bardzo duzo o tym sporcie bo kocham ten sport i jest dla mnie najpiekniejszy na swiecie takze nie musisz mi pisac co w nim jest pieknego, a co nie Dlaczego nie ma startowac? ano dlatego, ze po cholere cos udowadniac? Wiekszosc userow wie, ze Buszmen zna sie na zuzlu jak malo kto, jest moderatorem najwiekszego forum zuzlowego w Polsce, posiada wiedze bardzo rozlegla. Zuzel to nie sport gdzie mozesz bazowac na samych cyferkach, tabelkach i innych pierdolach dlatego dla mnie taki pojedynek to idiotyczna sprawa Robta co chceta, ale ja na miejscu Buszmena przeszedlbym obok takiemu rozwiazaniu
|
Do góry
|
|
|
|
#1219484 - 13/05/2007 20:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/01/2005
|
kolego ja zuzel gram 15 dobrych lat, wiem bardzo duzo o tym sporcie bo kocham ten sport i jest dla mnie najpiekniejszy na swiecie takze nie musisz mi pisac co w nim jest pieknego, a co nie Dlaczego nie ma startowac? ano dlatego, ze po cholere cos udowadniac? Wiekszosc userow wie, ze Buszmen zna sie na zuzlu jak malo kto, jest moderatorem najwiekszego forum zuzlowego w Polsce, posiada wiedze bardzo rozlegla. Zuzel to nie sport gdzie mozesz bazowac na samych cyferkach, tabelkach i innych pierdolach dlatego dla mnie taki pojedynek to idiotyczna sprawa Robta co chceta, ale ja na miejscu Buszmena przeszedlbym obok takiemu rozwiazaniu ale z tym 15letnim obstawianiem to przegiąłeś
|
Do góry
|
|
|
|
#1223340 - 15/05/2007 04:52
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Żużel jest niesamowitym i wspaniałym sportem. Do tego mamy jedną z najlepszych lig na świecie, czego nie możemy powiedzieć np. o naszej lidze piłkarskiej. Szczerze mówiąc to nasza rodzima piłka jest wręcz nudna w porównaniu do takiego Speedway Grand Prix. Fakt, ze SGP to taka "Liga Mistrzów" piłkarskiego swiata, ale stoi jednak na zupełnie innym poziomie. Tu nie ma kopaniny typu 0-0 czy 1-1 tylko cały czas są emocje, a zakończenie spotkania LM a Speeedway Grand Prix w ogóle nie ma co porównywać - na tym drugim jest show i zabawa niczym sylwestrowa impreza na dalekim wchodzie. Takiej imprezy jaka jest w żużlu nie da się powtórzyć - jest to wręcz fenomen sportowy. I to można spotkać tylko w żużlu. Szczerze mówiąc aż współczuję kibicom piłkarskim, nawet fanom Premiership czy Primera Division, bo dopóki nie pójdą na żużel to nie wiedzą co tracą... i jak ta piłka nożna jest wręcz tragicznie nudna...
|
Do góry
|
|
|
|
#1252092 - 26/05/2007 15:35
[Re: buszmen]
|
journeyman
Meldunek: 08/05/2007
|
Buszmen, czyzbys miał pewną informację ,że Tomek przestał robić sam motory i zlecił to komuś ,kto sie na tym zna ? Jeśli tak to ja też stawiam na Tomka , bo jeżdzić to on jeżdzi najlepiej w całej galaktyce.
|
Do góry
|
|
|
|
#1252202 - 26/05/2007 18:01
[Re: lodzerman]
|
old hand
Meldunek: 22/04/2005
|
Analizy - Żużel B.Pedersen - do osemki Data spotkania: 26.05.2007 19:00 stawka: 5/10 STS @2.25
Zestaw biegów Bjarne Pedersena:
Rune Holta (PL) Jaros³aw Hampel (PL) Andreas Jonsson (SE) Bjarne Pedersen (DK)
Bjarne Pedersen (DK) Chris Harris (UK) Tomasz Gollob (PL) Matej Zagar (SI)
Antonio Lindbaeck (SE) Bjarne Pedersen (DK) Greg Hancock (USA) Scott Nicholls (UK)
Nicki Pedersen (DK) Wies³aw Jaguœ (PL) Bjarne Pedersen (DK) Leigh Adams (AU)
Hans Andersen (DK) Fredrik Lindgren (SE) Jason Crump (AU) Bjarne Pedersen (DK)
Handicapem tego zestawu dla Dunczyka jest fakt ze poza pierwszym biegiem, w kazdym kolejnym starcie będzie zamykal dana serie zawodow. Warunki torowe nie powinny wiec stanowic dla niego problemu. Zestaw startowy również nie jest oszalamiajaco trudny i widze dzisiaj szanse dla Bjarne na awans do polfinalow, co również osiagnal przed 2 tygodniami. Adnotacje do kazdego biegu:
Bieg1: Duza szansa na zwyciestwo: nieobliczalny Holta, dobrze jezdzacy w pierwszych biegach Hampel i obolały Jonsson – moja prognoza: 2 pkt
Bieg2: Jeszcze wieksza szansa na wygrana: Harris zadziwil nas przed tygodniem, czy nie był to „wypadek” przy pracy ? , jazda Tomka w GP mowi sama za siebie, jeżeli Matej wyjdzie dobrze ze startu to ciezko będzie go wyprzedzic ale licze na rownie dobre wyjscie spod tasmy B.P. – moja prognoza: 3pkt
Bieg3: realne 2 pkt: O ile na nawiazanie walki z G.Hancockiem nie licze, to ze Scottem Nichollsem Bjarne powinien powalczyc, Lindbaeck daleko z tylu – moja prognoza – 2 pkt
Bieg4: 0 pkt ? Najtrudniejszy bieg dla Dunczyka: Nie sadze żeby pokonal N.Pedersena czy L.Adamsa, może powalczyc z Jagoda – moja prognoza: 0pkt
Bieg5: 1pkt Raczej ogladanie plecow J.Crumpa, jeżeli Andersen przyjedzie znowu marnie przygotowany to B.P. może nawiazac z nim walke, Lindgren „na dziko” jak najbardziej do objechania.- prognoza: 1pkt
Podsumowujac: 8 pkt z jednym zwyciestwem powinno dac spokojny awans do polfinalow
Autor: ermolek Data: 26.05.2007 10:42
|
Do góry
|
|
|
|
#1252208 - 26/05/2007 18:04
[Re: ermolek]
|
old hand
Meldunek: 22/04/2005
|
Analizy - Żużel G.Hancock - do ósemki Data spotkania: 26.05.2007 19:00 stawka: 10/10 STS @1.25
Greg Hancock do ósemki – oczywiscie tak. Nie wyobrazam sobie obecnie zadnych zawodow z udzialem popularnego Herbiego bez jego obecnosci w polfinale. Greg udowadnia, ze stac go jeszcze na walke o mistrzostwo/wicemistrzostwo swiata, jest godnym rywalem dla N.Pedersena i J.Crumpa. G.Hancock jest im starszy tym lepszy o czym swiadcza jego wyniki na torach całego swiata. Dzisiaj Amerykanin zaprezentuje się na torze w Eskilstunie, torze Smederny, gdzie jest czestym bywalcem ze swoja druzyna Rospiggarna i z pewnoscia zna bardzo dobrze ten jakze wspanialy i pelny zagadek tor.
Autor: ermolek Data: 26.05.2007 10:35
Analizy - Żużel T.Gollob - A.Lindbaeck Data spotkania: 26.05.2007 19:00 stawka 10/10 STS @1.35
Tomasz Gollob stanie dzis przed kolejna szansa udowodnienia kibicom, ze stac go jeszcze na walke z najlepszymi żużlowcami na globie. O dobry wynik będzie niezwykle trudno, jednak pare jaka „polecil” nam STS proponuje brac w ciemno. T. Gollob zostal skonfrontowany z najslabszym zuzlowcem calej serii A.Lindbaeckiem. Mimo, ze zawody rozgrywane będą w Szwecji to moim zdaniem nie daje popularnemu „toninho” zadnego handicapu a kurs 1.35 jest jak najbardziej do przyjecia. Przypominam, ze w ubieglym roku Gollob na torze w Eskilstunie zajal 3 miejsce.
Analizy - Żużel M.Zagar - A.Lindbaeck Data spotkania: 26.05.2007 19:00 stawka 8/10 STS @1.55
Matej Zagar – Słoweniec o ogromnym potencjale po raz kolejny spróbuje udowodnic, ze stac go na pierwszą ósemkę w cyklu GP. Ja osobiscie oceniam jego szanse na 50% jednak znaczniej pewniejszym typem jest zagranie Mateja z ulubiencem szwedzkich kibicow Toninho Lindbaeckiem. Matej Zagar jako jeden z nielicznych zawodnikow już dwukrotnie w tym sezonie pokonal Nickiego Pedersena (raz w lidze szwedzkiej, raz w GP) . Lindbaeck natomiast zaliczyl „wspanialy” wystep przed 2 tygodniami gdzie w GP Polski uzbieral „olimpiade”. Dzisiaj nie licze na nic wiecej niż 3-4 pkt ze strony naturalizowanego Szweda.
Analizy - Żużel Leigh Adams - do ósemki Data spotkania: 26.05.2007 18:59 stawka 10/10 STS @1.4
Już w najblizsza sobote kolejny raz żużlowcy z całego świata wystartują w trzeciej eliminacji indywidualnych mistrzostw świata. STS raz jeszcze zadziwil mnie kursem na awans do czolowej osemki Australijczyka Leigh Adamsa. Kangur w tym sezonie jest w znakomitej formie. Ma druga srednia biegopunktowa w Polsce, nie zawodzi również na Wyspach i w Szwecji, dwukrotnie awansowal do osemki w poprzednich eliminacjach. Nie inaczej powinno być w sobote na bardzo dobrze znanym przez Leigh Adamsa torze w Eskilstunie. Kurs oferowany przez nasz rodzimy sts jest jak najbardziej do wziecia do kazdego combo.
4. Adams, Lindgren, Zagar, Lindbaeck (3pkt) 7. Crump, Adams, Nicholls, Jonsson (2pkt)
10. Gollob, Andersen, Adams, Hampel (2pkt)
16. N.Pedersen, Jaguś, B.Pedersen, Adams (2pkt)
17. Holta, Harris, Adams, Hancock (2pkt)
* w nawiasach najbardziej prawdopodbne zdobycze Leigh Adamsa w poszczegolnych biegach
TYPY dla typowanie.pl
|
Do góry
|
|
|
|
|
|