Jako, że są wakacje, nuda w pełni postanowiłem tego pięknego wieczoru odświeżyć kilka sportowo - bukmacherskich kontaktów z turnieju Orange Prokom Open 2007 w Sopocie.
Zobaczcie z kim przeprowadziłem wywiad
Redaktor - shane: Nikolaju, doskonale wiemy zarówno my (nasza redakcja) jak i cale rosyjskie społeczeństwo, że postanowiłeś założyć sobie konto na polskim portalu dla młodzieży fotka.pl - czy w takiej sytuacji będziesz poświęcał mniej czasu tenisowi?
Nikolaj Davydenko: Oczywiście, że nie. Zresztą i tak mojej ukochanej dyscyplinie zbyt dużo czasu nie poświęcałem. Mój talent mówi sam za siebie, niestety mam bardzo delikatny organizm i często łapię kontuzje. W Sopocie po spotkaniu z Vasallo siedziałem na fotce całe wieczory zabijając nudę.
Redaktor - shane: Jak sam pewno zauważyłeś polskie kobiety należą do najładniejszych na świecie. Czy zatem będziesz takowej poszukiwał na fotka.pl czy skupisz sie głownie na pisaniu w dziale "Sport"?
Nikolaj Davydenko: Oczywiście moje poszukiwania zacznę od ciepłych blondynek, kochających tak jak ja pluszowe misie oraz ogrody. Większość moich fanów wie, że jestem miłośnikiem ogrodnictwa, mam dwie paprotki i kaktusa. W dziale "Sport" chciałbym rozwinąć wątek bukmacherski. Być może założę nowy temat o giełdach zakładów. Myślę ,że moglibyście się dużo ode mnie nauczyć.
Redaktor - shane: Wróćmy może jeszcze do ,jakże pechowego dla Ciebie, turnieju ATP w Sopocie. W wywiadach powiedziałeś, że Sopot Ci się bardzo podoba i gwarantujesz swój przyjazd za rok. Co tak naprawdę urzekło Cie w sopockim turnieju?
Nikolaj Davydenko: Szczególnie atmosfera panująca w Sopocie. W pierwszym dniu gdy przyjechałem udało mi się zagrać z Maestro. Na Waszej plaży widziałem wiele pięknych kobiet, nie mogę kłamać i muszę powiedzieć, że niektóre są podobne do Rosjanek. Wspaniale wspominam także sesje auto grafową, moi fani walili drzwiami i oknami. W przyszłym roku postaram się przyjechać z przyjacielem, Mateuszem.
Redaktor - shane: Czy przyjaciel Mateusz będzie miał ze sobą laptopa?
Nikolaj Davydenko: Oczywiście, że tak. Mateusz jest z tego znany. Kocha elektronikę. Mam nadzieje tylko, że nie pokłócimy się znowu oto kto ma wyższą średnią na fotce.
Redaktor - shane: Na zakończenie naszej rozmowy mam dla Ciebie taką malą zagadkę: co Ci mówi wyraz "BETFAIR"?
Nikolaj Davydenko: Zakładaj się uczciwie. Staram się stosować do tej zasady, nie zawsze mi się udaje.
Redaktor - shane: Dziekuję za rozmowę i powodzenia za rok.
Drodzy forumowicze jak sami widzicie Nikolaj to super gość, z którym można pogadać na każdy temat. Nasz wywiad był nieco utrudniony, bo do Nikolaja ciągle wydzwaniał telefon komórkowy, a Nikolaj w połowie odpowiedzi na pytanie krzyczał do niego jakieś dziwne zwroty typu "Now! Full stake on him, full stake"