Opcje tematu
#1467615 - 07/08/2007 04:16 3 kolejka-2 LIGA POLSKA
Domingos Offline
veteran

Meldunek: 02/05/2003
Juz w srode 3 kolejka 2 ligi ,zapraszam do dyskusji na temat tych spotkan

Katowice-Z.Pruszk. 1,9 -3,1 -3,35
Kmita Z.-Slask W. 2,45- 3- 2,45
Lechia-Piast G. 1,75- 3,2- 3,8
M.Lublin-W.Plock 2,45- 3 -2,45
Odra Op.-Jastrzeb. 1,8- 3,15 -3,65
P.Lowicz-Stal S.W. 2,25 -3 -2,7
Podbesk.-Arka Gd. 3,05- 3,1 -2
Polonia W.-Lomza 1,3 -4 -7,7
Warta P.-T.Turek 2- 3- 3,15

Na poczatek ciekawie wyglada kurs na Slask ,fakt w zeszlym sezonie slabo sie spisywali ale czas na przelamanie ze slabą Kmitą,do tego Polonia W jako fa+2 za 1,68

Do góry
Bonus: Unibet
#1467670 - 07/08/2007 04:41 Re: 3 kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Domingos]
Blaugrana_sw Offline
enthusiast

Meldunek: 17/10/2006
Moze ktos napisac cos wiencej o meczu Poloni W.??

Warto także samemu poszukać informacji i przedstawić je na forum. Na pewno ktoś będzie w stanie także podzielić się nowymi rzeczami z tobą. Niestety powyższe zdanie nic nie wnosi do dyskusji, którą rozpoczął Domingos. .::Think Twice::. Ignorator.

Edited by Ignorator (07/08/2007 04:53)

Do góry
#1468587 - 07/08/2007 17:26 Re: 3 kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Blaugrana_sw]
Ryan20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
osobiście ruszyłbym dwa zwycięstwa gości w meczach Motor-Wisła P. i Podbeskidzie - Arka. Kursy 2 i powyżej kuszą bardzo a przecież grają murowany faworyt do awansu Arka i posiadająca wciąz dobry skład i równiez walcząca o awans płocka Wisła. Motor w pierwszym meczu słabiutko, pozniej do 70 minuty nie istniał w Gliwicach, Wisła z takimi zawodnikami jak Bania, Peszko, Lasocki, Michalek, Gregorek z pewnością jedzie do Lublina po 3 punkty i po rehabilitacje za poprzedni wyjazd na Konwiktorską.
Co do Arki.... oni są i będą faworytami w 90% meczach w tej lidze i każda strata punktów bedzie dla nich zawodem. Jako że kurskik 2.00 warto spróbowac bez zbednych analiz \:\)

poza tym Warta - Tur x2 i Polonia W-Łomża 1 i powinno byc dobrze \:\)

Do góry
#1468645 - 07/08/2007 17:56 Re: 3 kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Ryan20]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
z jutrzejszych meczy najbardziej podoba mi sie Slask ale! Slask zostal znokautowany przez Podbeskidzie 3-0 tak wiec asekuruje sie w tym wypadku remisem choc wydaje mi sie to zbedne bo Kmita slabiutka! co do Arki to napewno nie polegnie w Bielsku ale! Podbeskidzie potrafi swietnie bronic wiec zagram 1X , co do Turka to kolega kieruje sie patriotyzmem lokalnym ! ja tego nie gram!

Do góry
#1468714 - 07/08/2007 18:38 Re: 3 kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: gremlin]
Ryan20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
Turku. Dla mnie każdy typ x2 w okolicach 1,5 jest godny uwagi. W tej kolejce mamy ich sporo Tur x2, Piast x2, Znicz x2, Jastrzębie x2. Co do naszego meczu gracze Topolskiego w pierwszych dwóch kolejkach wykonali 100% planu, Warta 0. W ogole nie ma co sie wymądrzać powiem tylko że na wiosne w Poznaniu było 0-1. Tur jedzie po kolejny remis i kolejna gra z kontry. We will see. z Motorem i Lechią odpowiednio x2 i 1x weszło bez problemu.
Co do Lechii to ich gra w sobote to spory zawód, ponoć mają spore problemy finansowe, w środe powinien bronić Kapsa za Bąka który zawalił dwa gole w ost.meczu. Po prażce z beniaminkiem bedzie na niż ciążyć spora presja a kibice moga nie wybaczyć Borkowskiemu braku 3 pkt z Piastem. x2 czemu nie. Go go Piast. \:\)

Do góry
#1469882 - 08/08/2007 02:22 Re: 3 kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Ryan20]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Dwa dni temu swoje mecze rozgrywali piłkarze grający na zapleczu polskiej ekstraklasy, a już jutro przychodzi im się zmierzyć w 3 kolejce. Najciekawszym pojedynkiem wydaje się być potyczka w Bielsku Białej, gdzie miejscowe Podbeskidzie podejmie zdegradowaną za korupcję Gdyńską Arkę.

Warto także przypomnieć, że i gospodarze tego spotkania za kupowanie meczów zostali ukarani przez PZPN, ale -6 pkt, które zostały odebrane, Podbeskidzie szybko odrobiło w pięknym stylu pokonując 3:0 zarówno Śląsk Wrocław jak i na wyjeździe Stal Stalową Wole. Niestety dla gospodarzy uważam, że w tym sezonie popularne „śledzie” są murowanym kandydatem do awansu do Orange Ekstraklasy, co pokazali już w pierwszej kolejce bez problemu pokonując Warte Poznań 4:0. Tacy zawodnicy jak Karwan, Moskalewicz, Ława, Sokołowski i wielu innych powinni pokonać jutrzejszych gospodarzy cwaniactwem i doświadczeniem.

Do powyższego meczu można dołożyć pojedynek Polonii Warszawa z ŁKS Łomża. Tak jak w przypadku Arki Gdynia tak samo stołeczna drużyna ma skład, który spokojnie walczyłby w środku tabeli Orange Ekstraklasy. Kosmalski, Majdan, Gilewicz, Sedlacek to już bardzo doświadczeni gracze, którzy nie zlekceważą swojego przeciwnika jak to miało miejsce na koniec poprzedniego sezonu, kiedy to ekipa czarnych koszul przegrała z jutrzejszym rywalem 2:4 i straciła szanse na powrót do Ekstraklasy. Chęć rehabilitacji za ten mecz oraz za remis w poprzedniej kolejce z GKS Jastrzębie-Zdrój (Polonia 2-krotnie wychodziła na prowadzenie) będzie duża. Goście to jeden z głównych kandydatów do spadku, więc wynik może być tylko jeden. Grając te mecze w dubelku wychodzi całkiem ładne ako @2.34 betgun.

Trzecim meczykiem wartym zagrania jest pojedynek beniaminka Motoru Lublin podejmującego ekipę Płockiej Wisły, która to jeszcze w zeszłym sezonie występowała na boiskach ekstraklasy. W ekipie gości zaszło sporo zmian, które powinny wyjść „nafciarzom” na dobre. Pozbyto się tabunu obcokrajowców i teraz prym wiodą młodzi, ale ograni już w ekstraklasie piłkarze tacy jak Peszko czy Gregorek wzmocnieni przez doświadczonych Lasockiego i Banie. Natomiast ekipa gospodarzy wciąż ma problemy finansowe i praktycznie trzon tworzą piłkarze, którzy zdobyli awans z boisk 3-ligowych. Goście w pierwszej kolejce dostali lanie w Warszawie od głównego kandydata do awansu 4:0, natomiast w ostatnią sobotą bez problemu wygrali z Odrą Opole 2:0. Jeśli chodzi o piłkarzy Motoru to mają oni na koncie jeden punkt wywalczony na inauguracje z innym beniaminkiem Turem Turek. W zeszłej kolejce lublinianie polegli w Gliwicach z Piastem 2:3, przegrywając po 60 minutach 0:3. Niestety dla kibiców gospodarzy, którzy zapewne zameldują się na stadionie w dużej liczbie, przewiduje minimalną wygraną gości, którzy walczą o całkiem inne cele niż Motor. Najwyższy kurs na to spotkanie daje Betgun @2.50.

drfocus
4punters.com

Do góry
#1471113 - 08/08/2007 07:08 Re: 3 kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: drfocus]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
To jeszcze moje trzy grosiki...

Co do meczu Podbeskidzie - Arka wszyscy pisza o Arce. Wiadomo skład, umiejetnosci, potencjał wszystko to przemawia za Arka, ale nie zapominajmy o tym z kim sie zmierza. Gospodarza w pierwszym meczu gładko ograli gładko Śląsk a w sobote Stal. Kibicuje Stali, byłem na tym meczu i obiektywnie musze przyznac, ze Podbeskidzie wygrało w sposób bardzo zasłuzony. O grze bramkarza niemoge nic powiedziec, bo praktycznie obrońcy i dobrze grajacy w defensywie pomocnicy nie dali mu sie wykazac. Podbeskidzie wygrywało wiekszosc pojedynków głowkowych, grało bardzo twardo, nieustepliwie czesto gesto oddajac bardzo mocne i precyzyjne strzały z dystansu. Biorac pod uwage wyniki jakie osiagaja i forme jaka zaprezentowali w sobotnim pojedynku jestem przekonany, ze jutro mecz miedzy Podbeskidziem a Arka bedzie bardzo wyrównanym. O ewentualnym zwyciestwie/porazce moze zdecydowac poprostu dyspozycja dnia. Jesli ktos jednak juz decyduje sie grac Arke to uwazam, ze ruszanie kursu 1.65 (Unibet) jest niezbyt dobrym pomysłem i doradzam granie hc 1-0 na remis po kursie na pewno znacznie przekraczajacym 3.0.

Co do Stali Stalowa Wola to jak juz wspomnaiłem w sobonim pojedynku zaprezentowali sie bardzo słabo. Zespół ten jednak juz nie raz i nie dwa udowadniał, ze po takich spotkaniach w nastepnym meczu graja o niebo lepiej. Zwazywszy na to jak prezentowali sie w pierwszym meczu wyjazdowym oraz mentalnosci trenera, który chce wszczepic w zawodników nowa mentalnosc i oduczyc ich strasznie asekuracyjnej gry. Czerpanie małymi łyzeczkami i gra na remis nie jest w jego stylu o czym wspominał w niedawno udzielonym wywiadzie, porównujac gre Stali obcna z tym co prezentowali rok temu ta róznice widac. Dlatego też jestem skłonny delikatnie zagrac tu na gosci. W meczu tym spodziewam sie raczej undera, ale w Stalówce po ostatnim meczu lekko posypała sie linia obrony (Wieprzec-peknieta kosc przedramienia i Ławecki- mięsień dwugłowy)- sa jednak zmiennicy Ożóg, Drozd, Lebioda.
moim zdaniem Stal zagra w zestawieniu:
Wietecha - Kasiak Drozd Ożóg (Kusiak) Maciorowski - Iwanicki Nakoulma Trela Uwakwe (Pałkus) - Kęska Gęśla

Do góry
#1471593 - 08/08/2007 17:12 Re: 3 kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: retoox]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
Dzisiaj bardzo ciekawy mecz...

Warta Poznań - Tur Turek Dzisiaj w Poznaniu dojdzie do rywalizacji dwóch beniaminków. Tur Turek który bezpośrednio awansował do II ligi przyjeźdza do Poznania by zmierzyć się z miejscową Wartą która awansowała do II ligi poprzez baraże i gre z Unią Janikowo.Warta w pierwszych dwóch meczach zdobyła zaledwie 1 pkt. i to szczęsliwie go zdobywając ponieważ w pierwszej kolejce Warta zremisowała 1:1 u siebie ze Stalą Stalowa Wola ratując remis w 90 minucie. W ten weekend już nie było tak kolorowa i Warta pojechała do Gdyni gdzie uległa Arce 0:4. Natomiast Tur Turek bardzo dobrze rozpoczął sezon II ligi. Klub którego celem jest utrzymanie się w lidze ma na swoim koncie 4 oczka, w pierwszej kolejce remisując bezbramkowo w Lublinie z Motorem zaś w drugiej pokonując Lechię Gdańsk 2:0 !!
Moim zdaniem Tur aż takich problemów z utrzymaniem się w II lidze nie będzie miał,grają dobrą piłke czego zwiastunem jest chyba dobrze znany trener Adam Topolski. Tur wykorzystał bardzo dobrze przerw letnią na ligowe transery z drużyną Topolskiego pożegnali się: bramkarz Marcin Ludwikowski, Mariusz Gostyński, Marcin Majewski, Gracjan Sobczak oraz nasz niedawny gracz Marcin Michałowski ale są to nazwiska które bardzo rzadko pojawiały się w pierwszym składzie III ligowego Tura. Tur wzmocnił się piłkarzami: Marcin Wojciechowski z Kanii, Rafał Różycki z Kotwicy, bramkarz Sebastian Krakowiak z Wisły Płock (via Zdrój), strzelca wyborowego Łukasza Cichosa (powrót z KSZO), Piotra Bieńka z Amiki oraz Piotra Skokowskiego i Adama Łagiewkę z Jaroty.

Dodtakową ciekawostką jest fakt,że w ostatnich 10 meczach między tymi drużynami aż 5 razy padał remis!

Warta Poznan - Tur Turek X2 1.61 8/10

za mniejsze pieniądze można spróbować remis za @3.20 oraz under za @1.60

Pozdrawiam.

Do góry
#1471804 - 08/08/2007 19:00 Re: 3 kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: 19marcin08]
jarecki85 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/07/2007
a ja żądny wrażeń i przeszlo 1,5 godzinnych emocji zdecydowalem sie zagrac dzisiaj taki oto tripelek \:\) :

1. polonia warszawa - łks łomża 1
cóż polonia chcąc niechcąc awansuje do 1 ligi,bo ma ekipę,która swoim potencjałem spokojnie by się w niej utrzymała....drużyna naprawdę dobra,solidnie poukładana z jasnym celem-ekstraliga.....pech chciał,że w poprzednim sezonie poloniści dostali dwa razy po tyłku od grajków z łomży....jednak dziś jestem w pełni skłonny uwierzyc i poprzec słowa Grzegorza Wędzyńskiego(cpt.Polonii)...,,jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem,to powinnismi ich zjesc na wlasnym stadionie"...to smacznego panowie....

2.motor lublin-wisła płock 2,dla strachliwych x2 \:\)
granie sercem ,a nie umysłem zgubiło już nie jednego początkującego typera,nie dam się więc zwieśc typami,tylko wyłoże swoje widzi-mi się co do tego meczu....wola walki,ambicja,pełen stadion,wyjebana atmosfera na trybunach-to bezsprzecznie walory motoru...jakos nie wspomniałem o żadnym z pilkarzy...ano dlatego,ze niestety,ale wisła ma ich duzo lepszych....wtopa z polonia na wyjezdzie 0-4 wcale nie podważa tej opinni....szczególnie ofensywa jest naprawde silna.....boki-mierzejewski,peszko....i szpica-bania,gregorek..i niech nikogo nie myli wynik motoru z gliwic,gdzie przegrali 3-2,bo wedlug samych motorowcow powinno skonczyc sie to 6.... niestety braki w okresie przygotowawczym wychodza az nadto,wiec niesposob mi jest sobie wyobrazic,ze tak doswiadczony zespol jak płocka Wisła tego nie wykorzysta

3. Kmita Zabierzów-Śląsk Wrocław 2,dla bojażliwych x2 \:\)

jak znalazła sie Kmita w drugiej lidze-każdy wie,jak zainaugurowała sezon-tak samo....3liga,to nie 2 i bez konkretnych wzmocniej i Prawdziwego |Trenera.....nawet najambitniejsza grupa ludzi mało zdziała....z tego co mi wiadomo kibice są mocno skonfliktowani z trenem drużyny i wieksza ich część zapowiedziała kibicowanie.........Śląskowi \:\) ....martwić może tylko jedno....fatalna passa zespoła z Dolegośląska w meczach wyjazdowych..przed sezonem piłkarze z Wrocławia wskazywani byli jako jednych z grupy ,,poscigowej",razem z Wisła i Lechią..chcąc
o takowe miejsce walczyć,z drużynami z takimi problemami poprostu trzeba wygrywac.....aha...byłbym zapomniał-obstawie bohatera tego meczu \:\) ...bramkarz kmity,wczorajszy szczęśliwy solenizant-pan Różalski \:\) ...myśle,że jakiegoś babola mu wkleją....

powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!! \:\)

Do góry
#1472223 - 08/08/2007 23:46 Re: 3 kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: jarecki85]
Fozzie Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2004
Troche mnie niepokoi plaga kontuzji w Polonii Wawa, przy okazji tego meczu zbiegają sie trzy niesprzyjające czynniki, plaga kontuzji w Polonii i jak do tej pory zerowy dorobek Łomży, no i według wszelkich rankingów najbardziej popularny typ dzisiaj to win Polonii.

Do góry
#1472233 - 08/08/2007 23:49 Re: 3 kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Fozzie]
AnJay Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2003
Miałem zagrać na Polonie ale odpuściłem. Gracze ŁKSu bojowo nastawieniu, no i mają w pamięci to że 2 razy z Polonią wygrali w poprzednim sezonie.
Poza tym w stołecznej drużynie kilka osłabień..

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro