#1492663 - 14/08/2007 23:09
Re: Moneybookers [7]
[Re: jacenty33]
|
enthusiast
Meldunek: 13/05/2006
|
a zebyscie nie pomysleli ze ja jestem ze wsi przzez błedy ortograficzne alenie pisze ch i innych rzeczy bvo napisałem to w 3 sekundy walac gruche i nie wszyskie klawisze wchodziły mamy sie smiac czy plakac ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1492682 - 14/08/2007 23:26
[Re: pascal123]
|
veteran
Meldunek: 18/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1493521 - 15/08/2007 01:46
[Re: grzech]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
Wiecie może, gdzie znajduje się ten 6-cio znakowy kod weryfikacyjny (weryfikowałem konto bankowe wypłacając 50pln)? Miał być w adnotacji transakcji, ale ja nic takiego nie widzę... chyba ostatnio inaczej sie konto weryfikuje robisz przelew ze swojego konta na MB
|
Do góry
|
|
|
|
#1493584 - 15/08/2007 01:55
Re: Moneybookers [7] - WAZNE DLA WSZYSTKICH KTORZY SIE WYMIENIAJA!
[Re: ajdam]
|
Carpal Tunnel
|
No i skończyła się moja przygoda z moneybookers, dziś w końcu dodzwoniłem się do polskiego supportu, fakt że dzwoniłem 3razy i dopiero za 3 poproszona polskiego tlumacza. Wyjasnilem im że skan dowodu wyslalem juz tydzien temu i ze nie mam od nich zadnej odpowiedzi.. Pani, poinformowala mnie ze zalatwi tą sprawę najdłużej do jutra... i tak też się stało. Otrzymałem przed chwilką maila,że moje konto zostanie bezpowrotnie zamknięte z chwilą gdy wypłacę swoje środki na konto bankowe, czek, lub kartę VISA. Zleciłem wypłatę i podziękowałem tej firmie za współpracę. Miałem tam tylko jedno konto i to w końcu zweryfikowane po przez przelew bankowy, dowód osobisty jak również list z kodem,który mi wysłali... u mnie identycznie, tez juz nie mam konta na mb od miesiaca na poczatku koles powiedzial (dzwonilem 3 razy i ani razu nikogo nie bylo z j. polskim), ze nie podobaja im sie logowania z roznych IP, wytlumaczylem dlaczego, wydawalo sie ze zrozumial i powiedzial zebym czekal na odblokowanie (pytalem sie czy musze wysylac kopie dowodu do Anglii, powiedzial, ze nie) po 2 dniach dostalem tego samego maila co Ty konto zweryfikowane, 3 lata, jedno konto, list z kodem tez byl, przelew bankowy... szkoda a wiec neteller?? pogadalem na czacie zeby zrobili PLN-y, kobita powiedziala, ze pracuja nad tym, hmm ciekawe ile im to zajmie to ciekawe kiedy mnie to czeka choc mam konto VIP (od samego poczatku logowanie zawsze z innego IP)
|
Do góry
|
|
|
|
#1493929 - 15/08/2007 03:17
[Re: KUERTEN.]
|
addict
Meldunek: 11/01/2006
|
przez logowania z roznych IP mb blokuje konta dożywotnio ? przecież to brzmi jak groteska w ich wykonaniu. oczywiste jest, że nawet ktoś kto ma neta z kablówki jak UPC czy inne Multimedia, to co jakis czas ma zmieniane IP, juz nie mówiąc o milionach na neostradzie i netia... przeciez tego nawet jak sie chce to sie nie da uniknąć, również w sieciach osiedlowych LAN są zmieniane routery z konfiguracjami IP. TO BEZSENS. Co, mam wydzierżawić sobie łącze za 1000zl miesiecznie ze stałym IP, a i tak gwarancji na to nie bede miał  ? aż strach sie bać tego co piszecie, bo tez mam 3/3 weryfikacje, zero wymian, 3 lata konto i różne ip... uzywane tylko do i z buków, nieraz z 2-3 znajomymi przez te 3 lata.... TO KPINA jak blokują takie konta ! ! ! więcej osób juz takie ma historie ??!! o co im chodzi?!
|
Do góry
|
|
|
|
#1494100 - 15/08/2007 04:07
[Re: ajdam]
|
Carpal Tunnel
|
No i skończyła się moja przygoda z moneybookers, dziś w końcu dodzwoniłem się do polskiego supportu, fakt że dzwoniłem 3razy i dopiero za 3 poproszona polskiego tlumacza. Wyjasnilem im że skan dowodu wyslalem juz tydzien temu i ze nie mam od nich zadnej odpowiedzi.. Pani, poinformowala mnie ze zalatwi tą sprawę najdłużej do jutra... i tak też się stało. Otrzymałem przed chwilką maila,że moje konto zostanie bezpowrotnie zamknięte z chwilą gdy wypłacę swoje środki na konto bankowe, czek, lub kartę VISA. Zleciłem wypłatę i podziękowałem tej firmie za współpracę. Miałem tam tylko jedno konto i to w końcu zweryfikowane po przez przelew bankowy, dowód osobisty jak również list z kodem,który mi wysłali... u mnie identycznie, tez juz nie mam konta na mb od miesiaca na poczatku koles powiedzial (dzwonilem 3 razy i ani razu nikogo nie bylo z j. polskim), ze nie podobaja im sie logowania z roznych IP, wytlumaczylem dlaczego, wydawalo sie ze zrozumial i powiedzial zebym czekal na odblokowanie (pytalem sie czy musze wysylac kopie dowodu do Anglii, powiedzial, ze nie) po 2 dniach dostalem tego samego maila co Ty konto zweryfikowane, 3 lata, jedno konto, list z kodem tez byl, przelew bankowy... szkoda a wiec neteller?? pogadalem na czacie zeby zrobili PLN-y, kobita powiedziala, ze pracuja nad tym, hmm ciekawe ile im to zajmie mam pytanie do ciebie czy jak zalozyles MB czy poinformowales ich ze masz zmienne IP ? Ja tak zrobilem i pamietam ze przyszla nawet odpowiedz z jakims kodem w razie czego 
|
Do góry
|
|
|
|
#1494491 - 15/08/2007 05:10
[Re: KUERTEN.]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2005
|
... mam pytanie do ciebie czy jak zalozyles MB czy poinformowales ich ze masz zmienne IP ? Ja tak zrobilem i pamietam ze przyszla nawet odpowiedz z jakims kodem w razie czego ja nie mam zmiennego IP tu chodzilo o taka sprawe, ze logowalem sie z roznych miejsc w miescie (m.in z hotspotow kilka razy), sytuacja mnie do tego zmuszala, nie widzialem w tym zadnego problemu, to wlasnie im powiedzialem w ciagu 2 miesiacy przed zablokowaniem robilem 3 wymiany z osobami z forum, zreszta podalem maile z ktorymi sie wymienialem w podobnym watku na tym forum i nikt sie nie zglosil jakoby jakas osoba ktora uzywa ktoregos maila byla oszustem albo miala zablokowane konto 3 dni przed zablokowaniem dokonywania transakcji zlecilem wyplate z betssona ,1 dzien przed dostalem wyplate z expekta (wczescniejsza transakcja na koncie moneybookers byla 2 tygodnie wczesniej), w dniu "0" dostalem wiadomosc od betsson, ze nie moga mi przeslac kasy bo jest konto zablokowane naprawde nie wiem za co mi zablokowali konto, moze naprawde chodzilo im o te logowania, co jest bez sensu chyba, ze rozliczaja mnie za cos co bylo dokonane duzo wczesniej, co rowniez jest bez sensu albo... expekt razem z betssonem postanowili wyruchać mnie z tego interesu 
|
Do góry
|
|
|
|
#1495602 - 15/08/2007 21:06
[Re: papa_smerf]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
naprawde nie wiem za co mi zablokowali konto, jetem wielkim przeciwnikiem wszelkiego rodzaju wymian na Moneybookers. co ciekawe lubują sie w tym głównie polscy użytkownicy. blokady kont i środków na nich istniejących mają sens. tego typu wymiany klasyfikowane sa jako pranie brudnych pieniędzy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1495605 - 15/08/2007 21:10
[Re: punter UK]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/05/2005
|
naprawde nie wiem za co mi zablokowali konto, jetem wielkim przeciwnikiem wszelkiego rodzaju wymian na Moneybookers. co ciekawe lubują sie w tym głównie polscy użytkownicy. blokady kont i środków na nich istniejących mają sens. tego typu wymiany klasyfikowane sa jako pranie brudnych pieniędzy. no to w jakim celu maja taką opcję wymiany pomidzey uzytkownikami  to tak samo jakbym miał noż, widelec i nóż i kroił chleb widelcem  dla mnie zenada ta frima dlatego powoli przechodze na NT
|
Do góry
|
|
|
|
#1495824 - 15/08/2007 23:41
[Re: Federer]
|
member
Meldunek: 11/06/2006
|
Mam pytanie, ile idzie wypłata z moneybookers do mbanku? Pobierają jakieś prowizje? Zdarzyło się komuś, że jak zablokowali konto, to środki również zostały zablokowane?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|