Martinez -
Usovich 1.65 EXPEKT

bialorusinka w znakomitej formie , ogladalem wszystkie biegi eliminacyjne do finalu , w kazdym swoim biegu pokazala , ze jest bardzo silna i jest glowna faworytka. Wogole nie bylo widac u niej zmeczenia kiedy dobiegala do mety (KOTLYROVA ledwo zyla) , co do Martinez jakos jej nie lubie , slizga sie caly czas , ale w finale juz sie jej nie uda , za silne rywalki , jesli Langerholz lub Usovich narzuca tempo , Martinez padnie.
Klyuka -
Usovich 2.40 EXPEKT
Jak juz pisalem wyzej , Usovich swietna forma , Klyuka jakos mnie nie przekonuje kurs wysoki dlatego warto sprobowac.
Mutola -
Banhassi 2.00 STS

Mimo wielkiego szcunku do Mutoli dzis nie daje jej wiekszych szans , co prawda Mutola jak narazie radzi sobie clakiem przyzwoicie , ale na final to nie wystarczy , lata robia swoje , koncowka w wykonaniu Mari jest bardzo kiepska , a marokanka potrafi przyspiszyc.
Harting - Malachowski 1.50
Unibet 
Nistety polacy jak narazie bardzo odstja od czolowych zawodnikow na mistrzostwach , jedynie Plawgo pokazal sie i mam nadzieje Pyrek dzis zdobedzie jedyny medal dla Polski. Harting rzuca w tym rokubardzo daleko , w eliminajach to potwierdzil. Polak daleki jest od najlepszych swoich osiagow , dlatego dzis przegra zdecydowanie. Cos mi sie wydaje , ze nawet do osemki nie wejdzie.
Smith - Tammert 1.45 STS

Smith zapreentowal w eliminacjach dobra forme , najlepszy tegoroczny wynik , Tammert juz dawno nic wielkiego nie pokazal (nie rzucil) nakrecony Smith powinien wygrac bez problemow.
Badurova - Rogowska 1.35 TOTO-MIX

Co z forma Rogowskeiej - uleciala, ona juz powinna sie cieszyc , ze dotarla do finalu , kto ogladal to widzial jej meki , komentatorzy na dwojce malo sie nie posikali jak skoczyla wymagane 4.55 Badurova lepsze wyniki bardzo ladne eliminacje i dzis moze byc wysoko.
Sanchez - Plawgo 1.65
Unibet
Carter - Plawgo 1.75
Unibet
Clement - Plawgo 1.70 EXPEKT
Oczywiscie kazdy chcialby zeby Marek zdobyl medal , najlepiej zloty , ale czy to mozliwe w starciu z takimi gigantami? SANCHEZ , CARTER , CLEMENT to czolowi zawodnicy , a buki powariowaly z takimi kursami. W finale dadza z siebie wszystko , nie warzne co bylo w polfialach i eliminacjach , teraz bedzie najwazniejszy bieg tego roku i kazdy pokaze na co go stac.