Manitoba Homrajs przegrywa z Rudzik's Ice Tigers 3-7.
niesamowitą noc zaliczył Nik Lidstrom-> 1G, 2A, +1, 5 SOG

.
2 pierwsze punkty zdobyte w PP pozwoliły mi zremisować kategorie PPP. 5 strzałów z kolei dało remis w SOG.
ogólnie jestem bardzo zadowolony. przegrałem aż za 10 punktów, co przed meczem wydawało się mało realne.
kapitalny tydzień rozegrali bramkarze Homrajs. wystartowali wszystkie 6 meczów i wszystkie wygrali

(ciekawe czy miał ktoś w obecnym sezonie 6 zwycięstw na bramce?).
pierwszy też raz, Jean-Sebastien Giguere zanotował lepszy tydzień niż Henrik Lundqvist

.
wyróżnić należy jeszcze Zubova (4A, 2PPP) i Seana Avery (3A, 1SHP). przebudził się także super punktujący duet z St.Louis- Kariya & Boyes.
zespół w trakcie tygodnia opuścił niestety Patrice Bergeron (probably out for the season).

strasznie mi to komplikuje sytuacje na buliku
w jego miejsce do ekipy dołączył Brett Clark, który jednak według pewnych źródeł już w najbliższych dniach pożegna się z Manitobą. ewentualne oddanie Clarka związane jest zapewne z powrotem do zdrowia Alexandra Semina

Semin zagra już dzisiaj z Floridą w trzeciej linii... na prawym skrzydle! oby pograł tam jak najdłużej bo do soboty i tak u mnie nie wystąpi a rozwiązałby znaczną część moich problemów dostając drugą pozycję (szanse na to mimo wszystko małe).
mecz z Ice Tigers przegrałem, wynik wyraźnie pokazuje kto był lepszy.
dla ciekawostki napisze tylko, że gdyby
- starter Hurricanes wystartował spotkanie z Tampą (zakładam zagrałby równie słabo jak Grahame)
i
bądź to obrońca San Jose nie wygrał Rudzikowi wznowienia (rzadko spotykana sytuacja)
bądź też St.Louis nie straciło bramki na 6 sekund przed końcem meczu...
wynik byłby w druga stronę.
gra zatem całkiem wyrównana i udało się uniknąć blamażu

dzięki Rudzik

teraz już czas na Voddomen Predators