Spać Misiek nie może, to coś skrabnie od siebie... na analize poprzednich spotkań + informacjach, które doszły z obozu Olsztyna oraz Czewy

Gib - nie zabieraj mi avatarów drużyn

___
18:30, Hala 'Urania' - Olsztyn

v

Iiii... czas na kolejne derby 'akademickie' czyli Olsztyn v Częstochowa i jak co roku... klasyk... dobre zespoły, dobre 'levele' czego chcieć więcej?
Zaczniemy sobie od gości, czyli od drużyny -
Radka PanasaCzęstochowa ostatnio po porażce z Bydgoszczą u siebie... (była to I duuuuża niespodzianka w PLS) radzi sobie bardzo dobrze nie tylko na parkietach PLS, gdyż zdołała pokonać 2x niemiecki Duren (3-0 + 3-1).
Ostatnio we wtorek, akademicy z Częstochowy, zagrali naprawdę baaardzo dobre zawody z zawodnikami vicemistrza Polski, drużyną - Jastrzębia, pokonując ich 3-1. Świetną formę zaprezentowali ci, którzy po prostu muszą grać na odpowiedniej sile przez praktycznie cały sezon, czyli
Gierczyński,Wika,Billings Gacek - również niczego sobie.
Naprawdę, zespół, który nie ma jakiś suuuuper gwiazd i nie ma zbytnio wielu gwiazdorów, radzi sobie w PLS bardzo dobrze i gra bez żadnych kompleksów... Przecież, tacy zawodnicy, jak:
Woicki czy też młody środkowy
Nowakowski nie mają nic, a to nic... do stracenia, a tylko do zyskania... jak dla mnie, zespół z pod Jasnej Góry - ma najciekawszy zespół pod wieloma względami... Nie chodzi mi oto, że kibicuję mocno.. ale chyba niektórzy mi przyznają rację...
===
Teraz parę literek skleję... co do zespołu... gospodarzy dzisiejszego spotkania, czyli zespołu Pzu.. ajj..
Mlekopolu Olsztyn 
Sprowadzili... zarabiają... tego już nie trzeba nikomu pisać... co i jak.. bo kto wie co i jak.. to wie...

Na pewno drużyna
Mazura ma troszkę problemów co do składu w jutrzejszym spotkaniu, gdyż jak już pisali u góry.. nadal kontuzjowany jest najlepszy rozgrywający Świata -
Zagumny, na jego miejsce
Szablewski, ma ponoć jakieś problemy z plecami.. i teraz zapewne w tej chwili... trener
Olsztyna nie ma mocnego snu...
Osobiście myślę, że mimo wszystko
Łukasz (II rzucający) zagra w dzisiejszym spotkaniu...
Co do dyspozycji, (prawie

) najlepszego atakującego reprezentacji Polskii.. mowa oczywiście o
Grzesiu Szymańskim i o nim również nie wiadomo.. czy zagra w dzisiejszych derbach, gdyż wystąpi on po chorbie... ale na pewno jest to taaaki mecz.. w którym myślę, że mimo wszystko wystąpi, bo jego doświadczenie jak i po prostu doświadczenie... przemawiają za tym, że trener
Mazur po nieco słabszych występach swojej drużyny (odpadnięcie z Pucharu CEV, 3-2 z Sosnowcem) musi zaryzykować...
O środek, również, nie może być spokojny... bo jak nie będzie mógł zagrać
Możdżonek (a ile on znaczy, chyba wszyscy wiedzą) również będąąą problemy... i na tej pozycji...
___
Ciekaw jestem baaaardzo w jakim zestawieniu wystąpi drużyna
Olsztyna na pewno faworytem dzisiejszej konfrontacji jest `team`
Mlekopolu, ale trzeba przyznać, że po tylu '???' szanse
Czewy rosną, oj rosną... co można zauważyć również, po kursach...
__
Olsztyn v
Czewa 2 @ 3.1
Interwetten Value - spore, trzeba przyznać, przy takich informacjach.. które do nas dochodzą, trzeba próbować... a nóż.. wreszcie
Częstochowa zdobęęęędzie ten cholerny
Olsztyn ... kurczę.. kiedy tam ostatnio wygraliśmy...
W expie, można grać nawet +2.5 po @1.25