Strona 5 z 16 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 15 16 >
Opcje tematu
#1738909 - 03/11/2007 02:40 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: Misiek]
assasin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2004
Po łatwym handi 1.5 na Czewe czas zastanaowić się nad kolejnymi meczami.

3.11
2672 Jastrzębie - Rzeszow 1 1.50 (prof)

Siatkarze Jastrzębia bardzo potrzebują punktów,
zwłaszcza na własnym parkiecie. Do tej pory wygrali
u siebie tylko z Sosnowcem. Mieli trudne wyjazdy
do Bełchatowa i Częstochowy gdzie nie zdobyli żadnych
punktów. Dlatego tak bardzo potrzebują zwycięstw
by nie stracić kontaktu ze ścisłą czołówką.
Do Jastrzębia przyjeżdża Resovia Rzeszów. Drużyna,
która łatwo ograła dolną część tabeli, a od meczu
ze Skrą rozpoczęła starcia z czołówką i początek
był nieudany, mimo że w dwóch setach prowadzili
dość wyrównaną walkę z mistrzem Polski.
Moim zdaniem Jastrzębie dysponuje mocniejszym składem.
Murek, Prygiel, J.Iwanow, N.Iwanow. Do tego młody Judin,
również Paweł Siezieniewski i Wojtek Jurkiewicz.
Jastrzębie grało u siebie dobre zawody z Olsztynem, które
przegrali po tb, podobnie z Sisleyem. Mimo że przegrali,
to były momenty w których mocno walczyli z włoską potęgą.
Z Resovią muszą po prostu wygrać. Atut hali może odegrać
poważną rolę.

Do góry
Bonus: Unibet
#1738983 - 03/11/2007 02:47 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: assasin]
assasin Offline
Carpal Tunnel

Myślę jeszcze nad Sosnowiec - Warszawa 1 1.6.
Sosnowiec nieźle grał u siebie z Kędzierzynem,
pokonali Jadar. Warszawa na razie nic nie pokazała,
zdobyli bodajże punkt u siebie. Moim zdaniem
Płomień prezentuje się lepiej w chwili obecnej,
ale Warszawa jest zespołem bardziej doświadczonym
(Chudik,Rybak,Markiewicz,Michalczyk), więc nie jestem
pewien. Ma ktoś jakiś pomysł ?

Do góry
#1739152 - 03/11/2007 03:14 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: assasin]
Cukier Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/03/2007
Originally Posted By: assasin
Myślę jeszcze nad Sosnowiec - Warszawa 1 1.6.
Sosnowiec nieźle grał u siebie z Kędzierzynem,
pokonali Jadar. Warszawa na razie nic nie pokazała,
zdobyli bodajże punkt u siebie. Moim zdaniem
Płomień prezentuje się lepiej w chwili obecnej,
ale Warszawa jest zespołem bardziej doświadczonym
(Chudik,Rybak,Markiewicz,Michalczyk), więc nie jestem
pewien. Ma ktoś jakiś pomysł ?

typowy mecz na 5 setów ja bym tego nie ruszał

Do góry
#1739317 - 03/11/2007 03:42 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: Cukier]
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/09/2005
Nie chce mi się wiele pisać ale pamiętam mecz w ubiegłym roku Gdzie chyba jednak silniejsze Jastrzębie przegrało bodajże 0-3 z Resovia.

Do góry
#1739528 - 03/11/2007 04:37 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: Rafik 25]
Vamos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/02/2007
Originally Posted By: Rafik 25
Nie chce mi się wiele pisać ale pamiętam mecz w ubiegłym roku Gdzie chyba jednak silniejsze Jastrzębie przegrało bodajże 0-3 z Resovia.
rafik bedzie 3:0/1 dla gospodarzy... Przypadkiem obejrzalem prawie wsyztskie spotkania obu ekip i nie widze szans na resovii

Do góry
#1740933 - 03/11/2007 18:24 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: Vamos]
Grzesiek_890 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/05/2005
To może i ja coś skrobnę na temat meczu Jastrzębie-Resovia.
Mój Typ: Jastrzębie
Resovia niby miała być super mocna. Fajny skład, lecz jakby jeszcze nie do końca zgrany. Ogrywali średniaków a tydzień temu ze Skrą u siebie przegrali 3-0. Coś to znaczy. Przyjeżdżają na bardzo trudny teraz do Jastrzębia. Malutka hala, która miała nie być już dopuszczona do rozgrywek PLS. Gra się jednak nadal tam. Ogromny atut gospodarzy. Zagrywka odgrywa w jastrzębskie hali decydującą rolę, a przyjęcie Resovii w poprzednich meczach było co najwyżej przeciętne. Jastrzębie w tym sezonie słabe wyniki, jednak gra mimo wszystko dobra. 3 porażki: z Olsztynem minimalnie u siebie, ze Skrą w końcówkach i we wtorek w Częstochowie. Prygiel ostatnio powiedział że musi nastać koniec frajerskich przegranych. Myślę że dziś to nastąpi i Jastrzębianie pewnie pokonają Resovie. Pozdrawiam.

Do góry
#1741190 - 03/11/2007 19:48 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: Grzesiek_890]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Jastrzębski Węgiel - Resovia Rzeszów [Set Hc 0:1,5] 1 (6/10)
Do małej hali Jastrzębskiego Węgla przyjeżdża zespół prowadzony przez Jana Sucha, Resovia Rzeszów. Zacznijmy od gospodarzy. Obecnie zajmują szóstce miejsce w tabeli, ale czym jest to tak naprawdę spowodowane? Przegrali mecze wyjazdowe w Bełchatowie i Częstochowie, u siebie przegrali z Olsztynem 2:3, ale po bardzo wyrównanym meczu, w momencie, kiedy Olsztyn grał jeszcze na swoim najwyższym poziomie. W pierwszym meczu sezonu zaczęli grać dopiero od trzeciego seta i w Bydgoszczy wyciągnęli mecz ze stanu 0:2 i wygrali po tie-breaku. U siebie z Płomieniem Sosnowiec bezproblemowe 3:0. Co natomiast Resovia? Zajmują trzecie miejsce w tabeli, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Cztery zwycięstwa odnieśli dzięki temu, że grali z zespołami z dolnej części tabeli. Z zespołem zaliczanym do "Wielkiej Czwórki" grali tylko raz, i ten mecz przegrali u siebie 0:3 (Skra). Dopiero teraz zacznie się weryfikacja możliwości Rzeszowian. Co jest dziś siłą Jastrzębia? Na pewno hala, na której ciężko gra się każdym przyjezdnym. No i mimo wszystko bardzo mocna kadra - Robert Prygiel jest obecnie bez formy, ale to taki typ zawodnika, który w każdym momencie może wystrzelić. A na swoim poziomie prędzej czy później zacznie ponownie grać. No i przede wszystkim Dawid Murek - zagrał niezbyt dobrze w Częstochowie, ale to jest zawodnik, który w pojedynkę może wygrać mecz. I przeciwko tym słabszym zespołom bardzo często górę bierze jego doświadczenie. Rzeszowianie mieli być natomiast nową siłą PLS. Ale trochę chyba w tym wszystkim włodarze z Rzeszowa się przeliczyli. Widać, że takie zestawienie niezbyt dobrze funkcjonuje w tym zespole. Za dużo tu "emerytów" - Papke czy Gabrych to zawodnicy o bardzo dużym doświadczeniu, ale na tyle już zaawansowani wiekowo, że nie zawsze potrafią utrzymać dobrą grę przez cały mecz. Nazwiskami wszystko wygląda fajnie, ale na parkiecie już nie za bardzo. Ja się decyduję dziś zagrać na spokojne zwycięstwo gospodarzy. Jak będzie w rzeczywistości? Zobaczymy o 15 \:\)

Do góry
#1741452 - 03/11/2007 21:17 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: Radek_89]
Sergio1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/07/2007
Absolutnie się nie zgadzam z kolegami powyżej, mecz będzi równy i kursy na Jastrzębian są po prostu śmieszne, Resovia - banda emerytów? Być może, ale w Jastrzębiu młodzieńcy nie grają, chocby wspomniany Prygiel i Murek najlepsze lata mają za sobą, co więcej na środku przewaga Resovii, w obronie raczej Jastrzębianie, ale atak mniej więcej wyrównany, bo Józefacki, Mitrovic czy Gabrych to nie są zawodnicy anonimowi, na ławce jest jeszcze Papke, na libero Ignaczak, sam nie wiem czemu porównujecie kto z kim grał, przecież rywali sobie nie wybierali i trza grać z kim trzeba, a że Resovia przegrała tylko ze Skrą to raczej zaleta a nie wada, czyż nie?

Dla mnie kurs na Resovię dobry, tak więc:

Resovia @2,40

Do góry
#1743703 - 04/11/2007 02:25 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: Sergio1]
OKSfan Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Odnosnie srodowego meczu Olsztyn - Resovia: Zagumny kaputt, Lambourne out.
http://www.siatka.org/?kibic.aktualnosci.wszystkie.21185
Jak ktos znajdzie kursy na przyszlotygodniowa kolejke niech niezwlocznie da znac, zanosi sie na kolejna latwa kase.

Do góry
#1746302 - 04/11/2007 21:32 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: OKSfan]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Skra Bełchatów - Zaksa Kędzierzyn-Koźle under 160,5 (8/10)
W bełchatowskiej hali zmierzą się dziś niepokonana jeszcze w tym sezonie Skra oraz, piąty w tabeli, zespół z Kędzierzyna. Faworyt jest tylko jeden, czyli Mistrz Polski, Skra Bełchatów. Skra jest oczywiście liderem PLS, aczkolwiek po wczorajszych spotkaniach Częstochowianie mają taką samą liczbę punktów (przy jednym spotkaniu rozegranym więcej). Przewiduję dziś szybkie i łatwe zwycięstwo Skry. O tej drużynie można pisać wiele i długo, a i tak dojdziemy do wniosku, że jest obecnie najmocniejszą drużyną w kraju. Goście zaczęli sezon od wyjazdowej porażki (0:3) z Resovią, a potem kalendarz ułożył się dla nich wyśmienicie, bo na rozkładzie mieli drużyny, które na koniec sezonu powinny okupować komplet miejsc 7-10. Wszystkie cztery spotkania "Zaksa" wygrała, ale żadne z tych zwycięstw nie było na tyle przekonywujące, żeby sądzić, że dziś uda się stawić opór lokomotywie z Bełchatowa. Jak spojrzymy na skład gości, to wygląda on całkiem imponująco - Kurek i Bakumovki to reprezentanci swoich krajów, a Novotnego pamiętam jeszcze z występów w jednej szóstce z Sebastianem Świderskim i był wówczas nie do zatrzymania w rywalizacji z polskimi klubami w europejskich pucharach. Jednak co te nazwiska znaczą, jak spojrzymy na Skrę i prawdziwą plejadę gwiazd: Antiga, Bąkiewicz, Gruszka, Wlazły, Pliński? Przy założeniu, że Skra wygra 3:0 wybrałem under 160,5 punktów. Na to zdarzenie kurs minimalnie lepszy, niż na handicap -2,5 na Skrę, a raczej mało realne, żeby wszystkie sety rozstrzygały się na dość zaawansowane przewagi.

Do góry
#1749596 - 05/11/2007 17:00 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: Radek_89]
assasin Offline
Carpal Tunnel

Na stronce Profa są już kursy na środową siatke.

2688 Olsztyn - Rzeszów 1.35 2.7

Warto grać czystą 2 czy lepiej poczekać na jakieś handi +1.5 dla gości jak ostatnio? \:\)

Do góry
#1749629 - 05/11/2007 17:31 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: assasin]
andrzejek_84 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/04/2004
podobno drugi rozgrywajacy Olsztyna pod kroplowka w szpitalu lezy a trzeciego nie ma przeciez

Edited by Giertyszek (05/11/2007 18:35)

Do góry
#1749680 - 05/11/2007 18:34 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: andrzejek_84]
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Panowie nie róbcie burdelu z tematu!

Do góry
#1749684 - 05/11/2007 18:39 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: Giertyszek]
$port Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/12/2006
do meczu resovii jeszcze troche czasu pozostalo.

skupmy sie moze na dzisiejszym meczy delecty z jadarem.nikt o tym nie pisze a jednak jest to bardzo wazny mecz dla obu ekip ze wzgdledu na uklad dolnej czescie tabeli. Obie druzyny zajmuja 2i 3 miejsce od konca w tabeli PLS. Wedlug mnie po ostatni meczu Jadaru z Polibuda to wlasnie on powinnienj byc faworyzowany w tym meczu, tak jednak nie jest. dosc dobra gra, ale ten lipinski to normalnie katasfrofa jest ;\)

ostatnio sie widzialem z wojtkiem zalinskim i mowil o nim pewna sytacje. Pompierwsze mowia na niego solar bo przesiaduje mase czasu na solarium \:D po drugie zajebiscie dba o swoj samochod i jest cholernie pedantyczny, wiadomo jedna ekipa chodza razem na imprezy. Kiedy koledzy chcieli zoabczyc jaki to on jest na serio. Jak mowie o smaochod dba zajbiscie juz tam wsiasc w brudnych butach ponoc to w jape mozna dostac. i jeden z Jadaru zadzwonil wlasnie do Lipy ze mu sie dziecko robi a samochod mu sie popsul i ze chcialby pozyczyc, to poweidzial ze mu oleju brakuje i wcale nie chce ruszyć \:D dla mnie ten facet przesadza, i nie powiem ze nie ale na boisku to widac. nie ma pojecia do rozgrywania i nie dziwie sie ze odszedl z Olsztyna.

dzis Radom 2/10
+1,5 5/10

$port

Do góry
#1749687 - 05/11/2007 18:42 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: Giertyszek]
Johan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/12/2006
Temat wyczyszczony więc może teraz coś napiszemy o dzisiejszym mezcu Bydgoszcz-Radom.Jak znawcy siatkówki przewidują?Czy Delekta upora sie z słabo grającym Radomiem?Trener Delekty twierdzi że na treningu ćwiczą pewne schematy które powinny zaowocować w dzisiejszym spotkaniu.Jednego czego sie bo to dobrej zagrywki i wysokiego bloku ze strony Radomia.

Bydgoszcz-Radom
Typ:1
Kurs:1,50

Do góry
#1749694 - 05/11/2007 18:49 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: $port]
andrzejek_84 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/04/2004
Mlekpol z Resovia gra dopiero w srode tylko ze jak sie ma takie info to lepiej zagrac od razu bo prawdopodobnie bedzie taka sama sytuacja jak w ostatnim meczu gdzie kursy na Czestochowe w ciagu 3 dni spadły z 3.0 do 1,9. Chyba zaden cud sie nie stanie i polowa skladu Olsztyna nie ozdrowieje raptem a z takim jaki maja obecnie to wszyscy widza jak graja. Olsztyn zlozyl wniosek o przelozenie meczu ale wladze PLS chyba nie zgodza sie bo trudno jest znalezc jakis inny termin, a po drugie Resovia tez musiala by sie zgodzic a taka plaga kontuzji w Olsztynie jest im chyba na reke. W Gazecie Olsztynskiej jest napisane ze Zagumny ma cos z lokciem i dopiero dzisiaj lekarz bedzie go ogladal i powie czy da rade do srody, Mozdzonek ma cos z kostka ale jak sie ja usztywni to moze grac, Szymanski caly czas jest oslabiony ale z dnia na dzien jest coraz lepiej, libero wyjechal na zgrupowanie kadry wiec go nie bedzie a drugi rozgrywajacy ma silne bole kregoslupa ale jak Zagumny nie bedzie w stanie grac to nie bedzie mial innego wyjscia.

Do góry
#1749696 - 05/11/2007 18:51 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: Johan]
assasin Offline
Carpal Tunnel

Moim zdaniem 60-40 dla Bydgoszczy. Bardzo ważne spotkanie pomiędzy drużynami sąsiadującymi w tabeli, gospodarze muszą ostro walczyć o zwycięstwo. Oczywiście że są w stanie wygrać, ale łatwo nie będzie, zapowiadają się 4 a może nawet 5 setów. Radom łatwo się nie podda, a czytałem wypowiedź trenera Stępnia, że mają założenia, by grzać mocno zagrywką i odrzucać od siatki, wtedy ograniczą poczynania Janczaka w ataku, do tego dołożą wysoki blok. Ale założenia to jedno, a ich realizacja drugie.
Dla mnie lekkim faworytem jest Bydgoszcz ze względu na atut hali i skutecznego Krzyśka Janczaka.

Do góry
#1750222 - 06/11/2007 00:20 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: assasin]
OKSfan Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Mecz Olsztyn - Resovia zostal przelozony.
http://www.mlekpolazs.pl

Do góry
#1750814 - 06/11/2007 03:30 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: $port]
$port Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/12/2006
Originally Posted By: $port

skupmy sie moze na dzisiejszym meczy delecty z jadarem.nikt o tym nie pisze a jednak jest to bardzo wazny mecz dla obu ekip ze wzgdledu na uklad dolnej czescie tabeli. Obie druzyny zajmuja 2i 3 miejsce od konca w tabeli PLS. Wedlug mnie po ostatni meczu Jadaru z Polibuda to wlasnie on powinnienj byc faworyzowany w tym meczu, tak jednak nie jest. dosc dobra gra, ale ten lipinski to normalnie katasfrofa jest ;\)

ostatnio sie widzialem z wojtkiem zalinskim i mowil o nim pewna sytacje. Pompierwsze mowia na niego solar bo przesiaduje mase czasu na solarium \:D po drugie zajebiscie dba o swoj samochod i jest cholernie pedantyczny, wiadomo jedna ekipa chodza razem na imprezy. Kiedy koledzy chcieli zoabczyc jaki to on jest na serio. Jak mowie o smaochod dba zajbiscie juz tam wsiasc w brudnych butach ponoc to w jape mozna dostac. i jeden z Jadaru zadzwonil wlasnie do Lipy ze mu sie dziecko robi a samochod mu sie popsul i ze chcialby pozyczyc, to poweidzial ze mu oleju brakuje i wcale nie chce ruszyć \:D dla mnie ten facet przesadza, i nie powiem ze nie ale na boisku to widac. nie ma pojecia do rozgrywania i nie dziwie sie ze odszedl z Olsztyna.

dzis Radom 2/10
+1,5 5/10

$port

Jadar planowo \:\) 1-3 ;\)

zwycięstwo ;\) szkoda tylko tego przelozonego meczu, widzialem znow ladne value ;\) do uslyszenia niedlugo

Do góry
#1751081 - 06/11/2007 04:49 Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1] [Re: $port]
ulas Offline
addict

Meldunek: 07/08/2007

dzis Radom 2/10
+1,5 5/10

$port

Jadar planowo \:\) 1-3 ;\)

zwycięstwo ;\) szkoda tylko tego przelozonego meczu, widzialem znow ladne value ;\) do uslyszenia niedlugo

Planowo to do momentu kontuzji Kacprzaka Chemik lał Jadar. Zawodnicy z Radomia zagrali od początku drugiego seta konsekwentnie i z każdym setem odważniej na zagrywce za co należą im się duże brawa. A co do Chemika, to potwierdziła się prawda o braku jakiegokolwiek wartościowego zmiennika na ławce i wobec dosyć poważnej ( jak się wydaje) kontuzji Kacprzaka w środę trzeba grać zdecydowanie na Polibudę.

Do góry
Strona 5 z 16 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 15 16 >

Moderator:  rafal08