28.12.2007
Eisbaren Berlin - Iserlohn Roosters over 5,5 @1.5 4/10 expekt
Misie z Berlina ostatnio zawiodły wygrywając tylko 3-2, choć okazji na wyższy rezultat było co niemiara. No, ale liczy się zwycięstwo i umocnienie na prowadzeniu w tabeli. Goście we wtorek zagrali mecz, o którym będzie jeszcze dość głośno w Niemczech - prowadząc 4-1 z DEG Metro przegrali po serii rzutów karnych 4-5. Nie, żebym się nie cieszył z takiego rozwiązania
Dzisiejsze spotkanie powinno polegać na radosnym hokeju - zawsze tak było w przypadku tych dwóch drużyn - przypomnę tylko mecz z początku grudnia, który to Eisbaren wygrał 7-5
W szeregach gospodarzy zabraknie Daniela Pedersona, który jest ważnym ogniwem w drużynie. Na jego miejsce ściągnięto w trybie przyspieszonym Richarda Mullera z Duisburgu. W Iserlohn bez absencji. Kurs na over nie jest atrakcyjny, ale na AKO w sam raz.
DEG Metro Stars - Straubing Tigers DEG @1.52 3/10 bet365 + over 5,5 @1.6 1.5/10 admiral
DEG zafundowało swoim kibicom ostatnio nie lada dreszczowiec - z 1-4 na 5-4 w meczu z Iserlohn to sztuka, która udaje się nielicznym. Ogromny udział w tym miał
Jason Pinizzotto - strzelec dwóch bramek i najaktywniejszy zawodnik w całym Dusseldorfie. Cieszy to, że Metro w końcu się przełamało i wygrało (dodatkowo na wyjeździe). Dzisiaj przyjdzie czas na kolejny sprawdzian, a przeciwnikiem będzie Straubing Tigers, który pokonał czerwoną latarnię z Duisburgu 4-1. Ostatni mecz zakończył się wygraną gości aż 7-1, co wprawiło w osłupienie cały hokejowy światek u naszych zachodnich sąsiadów. Ale jestem pewien, że był to wypadek przy pracy i meczem w Iserlohn gospodarze uwierzyli w swoją siłę i odprawią dzisiaj Tygrysy z kwitkiem. Cały czas brak Vikingstada, ale jak pokazał wtorkowy mecz znalazł się ktoś, kto może go zastąpić.
Kolner Haie - Hamburg Freezers over 5,5 @1.8 3/10 admiral
Zarówno Koln, jak i Hamburg wpadli w dołek. Gospodarze 3 mecze bez wygranej, goście dwa. Jedno jest pewne: po dzisiejszym meczu któraś z drużyn zakończy pechową serię. Rekiny przegrały z Krefeld na własne życzenie - to co robili Ciernik z McLlwainem to po prostu kpina. Dzisiaj musi być lepiej i myślę, że kibice zgromadzeni w KolnArena ujrzą grad bramek, bo goście nie mają zamiaru oddać pola konkurentom. Ostatnie 2 porażki padały po karnych, w których brakło skuteczności. Over w miarę pewny jak dla mnie, choć za średnią stawkę.