Strona 6 z 6 < 1 2 3 4 5 6
Opcje tematu
#1577778 - 10/09/2007 20:49 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: lupus]
Prezes_1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2004
Do końca sezonu zasadniczego zespoły mają jeszcze do rozegrania około 20 spotkań.

W American League
Boston - grają dobrze i pomimo zbliżającej się wielkimi krokami konfrontacji z NYY (którą wydaje mi się że przegrają) musiałaby zdarzyć się ogromna katastrofa aby nie awansowali
N.Y. Yankees - motywacja ciągnie ich do przodu = dzika karta
Cleveland - awans, tutaj również dojdzie do pojedynku na szczycie z DET, ale nie powinni odebrać sobie pierwszego miejsca, mają łatwy terminarz
Detroit - trochę się ogarnęli i grają dobrze, mają tylko 4 zwycięstwa straty do NYY w walce o dziką kartę, walka "korespondencyjna" między nimi na pewno będzie, bo obie ekipy grają dobrze, ale Yankesi są po prostu lepsi
L.A. Angels - niezagrożone zmierza po awans
Seattle - w przeciągu ostatnich 2 tygodni pogrzebali swoje szanse na dogonienie LAA i udział w Playoff, teoretycznie mają szansę na dziką kartę ale grają beznadziejnie

W National League wszystko jasne \:D
NYM,PHI,ATL,MIL,CHC,STL,ARI,SD,LAD,COL ciągle walczą

Do góry
Bonus: Unibet
#1577831 - 10/09/2007 21:12 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: Prezes_1]
herrkacu Offline
enthusiast

Meldunek: 21/04/2007
czyli mam rozumiec ze dzisiaj zarowno boston jak i cleveland win ??

Do góry
#1579632 - 11/09/2007 09:37 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: herrkacu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Tampa ostatnio w wysokiej formie, dzisiaj niezły starter wiec nie zdziwił bym się jeżeli by wygrali na wyjeździe z Red Sox, Cleveland moim zdaniem o wiele pewniejszy typ, aczkolwiek White Sox zdaje się najczęściej wygrywają spotkania w których są underdogami.

pozdr,

Do góry
#1591266 - 15/09/2007 17:22 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: Baqu]
crova Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/05/2006
Witam co sadzicie under Cubs'ów z Philly?

Do góry
#1595684 - 16/09/2007 21:10 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: crova]
Shown Offline
old hand

Meldunek: 07/12/2006
Piłka, którą Barry Bonds wybił bijąc rekord wszech czasów w liczbie home runów w baseballowej lidze MLB, została sprzedana na aukcji za 752 457 dolarów i 20 centów.

Nabywca, który piłkę kupił za pośrednictwem internetu, poprosił o zachowanie anonimowości. Piłka należała do 22-letniego 22-letniego studenta z Nowego Jorku Matta Murphy'ego, który schwycił ją na stadionie w San Francisco podczas spotkania miejscowych Giants z Washington Nationals 7 sierpnia. Nowojorczyk, na co dzień kibic Mets, znalazł się na meczu przez przypadek w trakcie swojej podróży do Australii.

Info: sport.pl

Do góry
#1597332 - 17/09/2007 02:18 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: Shown]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
W teleexpresie mowili, ze wybicie pilki poza stadion daje 4pkt.
Co za zeneda \:\)

Do góry
#1598957 - 17/09/2007 22:46 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: lupus]
Prezes_1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2004
CLE WWWWLWWL uuuuOOOuu
TOR LLLLLWLWL uuuPOuuuOO
TB WWWLLLLWW uuuuOuOuuO
MIN L(LLL)LLWWWL(LLL) uOOuuPOuuO
CHW LLWWLLLWWLW uuuuuOOuuOOuuO
LAA LWWLLWWLLWL uuuOOuuuO
SEA LLLLWLLWWWLL uOOOOOOuuO
DET LWLWW(WWW) OOPOuuuuO
BAL LLLWWLW OuOOuuOO
BOS LWLWWLWL uOuuOuOOu
TEX WW(WWW)WLLLLLW uuuOOuuOOOO
KC LL(LLL)LLWLLW uOuuOuuPOOuu
OAK (LLL)WWLWWWL uuuuOOOOOOOO
NYY WW(WWW)WWLWLW OOuOuOuuOOu

CIN WWLL(WWW)WLL uOuuuOuu
PHI LLWWWLLW(WWW) uuOOuOOuuO
FLO WLLLWWWWL OuuOPOuOOO
MIL WWLWLLWW OuuOOuu
CHC LLWLWLWWWWLW uuuOOuuuPuuu
LAD LWLWLLWWWWL uOuuOuOOuu
SD LLLWLWLL(WWW) uuOuOOuu
PIT WLWWLWWLL OOuuOuuOuOO
ARI WW(WWW)WLWLLW OOuuOOuu
STL (WWW)LWLW(LLL)L(LLL)LLWL OOuOuOOuOOOuuuPuuu
WAS WWLLLWL OOPOuOOu
ATL WWWLLWLWLW OOuOuOOu
HOU LL(LLL)WLLLWW uOOuuuuuuOO
COL LWLWLWWLLLW OuuOuOOOOO
SFG WWLWLWL(LLL) uuuuOOuu
NYM (WWW)WLW(LLL) OuuuOuuuO

Do końca sezonu zasadniczego zostało 14 dni.
W tym tygodniu mamy dużo długich serii:
od poniedziałku
Chicago Sox at Kansas City
Pittsburgh at San Diego

od wtorku
LA Dodgers at Colorado (dwumecz we wtorek)

od czwartku
Philadelphia at Washington
NY Mets at Florida
Milwaukee at Atlanta
Baltimore at Texas
Houston at St. Louis
Seattle at LA Angels
Cincinnati at San Francisco

od piątku
Toronto at NY Yankees (czwarty mecz w poniedziałek)

Pojedynek Detroit at Cleveland odpowie na pytanie czy DET pozostaną w wyścigu o Playoff. Jeżeli przegrają 3 meczową serię, to będą mieli "gorąco", bo NYY i CLE mają do rozegrania o jedno spotkanie więcej(GR) i strata GB może okazać się nie do odrobienia.
STL już dziękujemy.
COL po przegranej serii u siebie z FLO narobiło sobie problemów. Do końca sezonu mają do rozegrania mecze z LAD,@SD,@LAD,ARI - czarno to widzę, ale przynajmniej można będzie złapać ich porażkę w którymś z 6 meczy z Dodgersami.

Do góry
#1601256 - 19/09/2007 01:31 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: Prezes_1]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

prezes jak zawsze bardzo pomocny

Wczorajsze spotkania jeszcze bardziej zagmatwały sprawę awansów z pierwszego miejsca American League East,National League East oraz National League West natomiast w National League Central walka trwa w najlepsze.

Jankesi twardo gonią Red Sox, którzy złapali moim zdaniem dołek formy. Nowy York imo ma o wiele korzystniejsze spotkania przed sobą tj. jeszcze dwa razy dom z Baltimore, Toronto dom (4), Tampa wyjazd (3), Baltimore wyjazd (3) i jeżeli nadal będą grali tak jak grają liczę, iż przegrają do końca rundy zasadniczej jeszcze max2-3 spotkania z 12 które im pozostało. Boston natomiast jeszcze dwa spotkania wyjazdowe w Toronto, następnie też wyjazd Tampa (3), i seria spotkań domowych Oakland (3) i Twins (3). Jak widać muszą się ostro spiąć i odrodzić w offensywie jeżeli chcą utrzymać prymat w dywizji, aczkolwiek zastanawiam się czy to aż tak ważne czy zagrają z Indians czy Angels ? ważne, że i tak trzeba wygrać aby dojść do finału \:\)

Powiem szczerze, że pasjonująco zapowiada się końcówka tego sezonu i wojna dwóch odwiecznych wrogów, których już wymieniłem, walka Phillies o wild card a nawet przy obecnej dyspozycji Mets o wygrana w dywizji, już nie chce pisać, że w National League West poprzez układ końcowych gier nawet Colorado ( choć niewielkie ) ma szansę na zajęcie pierwszej pozycji !

Oj będzie się działo !

a najlepsze jest w MLB co ? oczywiście to, że dosyć często walczące o awans drużyny przegrywają swoje spotkania i można wtedy wyhaczyć niezłe kursiwo

pozdrawiam typerów

Do góry
#1603753 - 19/09/2007 23:52 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: Baqu]
Kenny Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/01/2005
NY Mets przegrali juz 5 meczy z rzedu...prosze o komentarz kogos kto sie orientuje czy warto dzis stawiac na nich? Co dziwne w kazdym z tych meczy a przynajmniej w 4 ostatnich Mets mogli spokojnie wygrac tylko jakis inning im sie trafial felerny jeden gdzie tracili kilkupunktowa przewage, tracili w nim 4-5 pkt i przegrywali mecz... jakies sugestie odnosnie dzisiejszego spotkania, zastanawia mnie tez postawa Washingtonu, ktory o nic nie gra a tak im zalezy na zwyciestwach, rozumiem 1 mecz mogl im sie trafic udany ale to juz 2 zwyciestwo czy jest szansa na sweepta ze strony Washingtonu jak myslicie? Zainwestowalem juz pewna kwote w zwyciestwo Mets w meczach nr 1 i 2 i nie wiem czy dalej ciagnac progresje na ich zwyciestwo? Philadelphia depcze im po pietach i jak Metsom trafi sie jakas dluzsza seria porazek jeszcze to moga wypasc z playy off...

Do góry
#1603923 - 20/09/2007 01:12 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: Kenny]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

ja dzisiaj spasowałem Mets, chciałem ich dodać do jakiegoś dubelka, aczkolwiek znalazłem inne "lepsze i pewniejsze" moim zdaniem spotkania, które można zagrać. Mets jak widać przeżywają kryzys formy. Ich bullpen gra fatalnie, obrona też nie spisuje się najlepiej - stracone 21 runów w ciągu 2 spotkań z waszyngtonem ! w dodatku dziś wystawili dosyć słabego startera, na pewno gorszego niż starter gospodarzy, chociaż to Chico ostatnio przegrał w Nowym Yorku z Mets 2-6. Z drugiej strony takie spotkania gdzie niby nie ma racionalnych argumentów, które były by za danym teamem, dana drużyna wygrywa - takie jest MLB \:\) Osobiście nie stawiałbym dzisiaj dużych pieniędzy na gości. Jutro grają na Florydzie a starterem ma być Glavine (13-6) powinni uciułać dobry wynik.

pozdr,

Do góry
#1604108 - 20/09/2007 02:41 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: Baqu]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2007
Z Metsami może być różnie , dzięki Phillis mogą mahnąc dziką karte , bo tamci dociągneli strasznie , ze straty 6 meczy mają 1.5. W NYM niegra Delgado - moze mniej znany od Reyesów itp. ale ponad 20 HR cos mowi o nim jednak. Pod koniec wiekszosc sie obija , takie LAA to juz moze na wakcje jechac i wsytawiac 3 sklad \:\)

CO do NYM to Cardinals podobnie gra osttnio i maja teraz 8 GB straty i juz nieobronia tytulu.

Do góry
#1604233 - 20/09/2007 03:15 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Originally Posted By: Ludwiczek
W NYM niegra Delgado - moze mniej znany od Reyesów itp. ale ponad 20 HR cos mowi o nim jednak.

Fakt jest taki, że to chyba najgorszy sezon Delgado w jego historii. Fatalny średnia, mało (jak na niego) homerunów. Jednym słowem zawodzi. A zawodnik to znany, oj znany, był gwiazdą jak jeszcze Reyes nie grał w MLB.

Co do Mets, to bardzo mnie zaskakują ostatnio in minus oczywiście. Wydawało mi się, że to w tym sezonie jedyny team z NL, który może powalczyć jak równy z równym z Jankesami czy innymi Red Soxami w World Series. Ja jestem zdania, że się z tego otrząsną, bo to nie jest drużyna jednej gwiazdy, zawodników, którzy mogą pociągnąć zespół jest więcej. Teraz już wiedzą, że żarty się skończyły. Phila jednak na pewno nie odpuści.

Do góry
#1623342 - 27/09/2007 05:31 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: Ghost]
Kenny Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/01/2005
Moze mi ktos wytlumaczyc jakim sposobem dzis odbeda sie mecze Seattle - Cleveland? Pierwszy jest zaplanowany na 1:05 i odbedzie sie w Cleveland a drugi na 4:35 i ma sie odbyc w Seattle mam kilka teorii w glowie ale nie chce mi sie ich pisac tutaj moze mi ktos szybko podpowie \:\)

Do góry
#1634924 - 01/10/2007 00:34 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: Kenny]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Już dawno w NL nie było tak wyrównanej sytuacji do ostatniego dnia sezonu. W przypadku gdy San Diego dziś przegra, a Mets, Phillies i Rockies wygrają (jest to całkiem prawdopodobne) to będziemy mieć 4 drużyny z takim samym bilansem i emocje sezonu zasadniczego nam się przedłużą o kilka dni.
Dokładniej zasady są wyjaśnione tu:
http://sports.espn.go.com/mlb/news/story?id=3025796

albo tu:
http://www.sportsline.com/mlb/standings/playoffrace

AL jest przy NL normalnie nudna ;\)

Dziś Chicago Cubs znów grają rezerwami. Wczoraj wygrali, ale ich dzisiejszy wynik nic nie zmieni, bo to z kim będą grać w PO zależy tylko od wyników rywali. Ted Lilly ma wykonać tylko około 40 rzutów. Ale jeśli wygrają, to po raz pierwszy od 1989 roku będą mieć dodatni bilans ze wszystkimi rywalami z dywizji.

Do góry
#1638618 - 02/10/2007 12:43 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: Ghost]
mogarycz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/09/2003
Grają i grają Rockies vs Padres...12 innning i remis 6-6 ;\)
nawet to dość emocjonujące sobie popatrzeć na taki meczyk ;\)

Do góry
#1638743 - 02/10/2007 16:46 Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze [Re: mogarycz]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Pomijajac to, ze o wyniku zawazyla bleda decyzja sedziego to nalezalo sie to Colorado.
Oni maja taka sile w ofensywie (5 w MLB!), a Padres?
Glownie gra w defensywie, znakomici SP, i ponoc znakomity closer.
Hoffman

Do góry
Strona 6 z 6 < 1 2 3 4 5 6

Moderator:  rafal08