#1407565 - 19/07/2007 00:20
Re: NBA - offseason
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
Luis Scola podpisał wczoraj kontrakt z Houston Rockets i od nowego sezonu będzie grał w NBA. Argentyński skrzydłowy był już wybrany w drafcie przed 5 laty przez San Antonio Spurs jednak dopiero teraz wystąpi w najlepszej lidze świata.
|
Do góry
|
|
|
|
#1409356 - 19/07/2007 21:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
Trybanski to nawet nie wiem co robil w NBA. Lampe moim zdaniem byl zbyt leniwy i skonczylo sie jak skonczylo.
Gortat jest mistrzem Niemiec, 3 razyw wywalczyl Puchar kraju, gral w eurolidze, od 3 lat jezdzil grac w lidze letniej. A wiadomo jak to jest, ludzie wlacza o angaz i raczej samolubnie graja. A Trybanski znow gral w tym roku, lacznie mial mniejsze staty niz Gortat w 1 meczu chociazby. Mam pytanie do kolegi na jakiej podstawie twierdzisz ze Lampe byl zbyt leniwy? Ja twierdze ze obecnie to Lampe jest lepszym koszykarzem niz Gortat. Swiadcza chociazby o tym statystyki jakie obydwaj uzyskali w swoich ligach w fazie play-off. A Liga rosyjska jest obecnie o klase wyzej niz Niemiecka. Ale Marcinowi przeciw ktoremu mialem przyjemnosc 3 razy wystapic w czasach juniorskich zycze jak najlepiej w NBA. ( Swoja droga to bardzo ciekawe zycia mial kiedys Marcin, chwytal sie roznych zajec ale nie wypada wszyskiego pisac  ) pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1414208 - 21/07/2007 06:24
[Re: przyborro]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Sluchaj oboje szli tam z wielkimi nadziejami, ze beda niezlymi graczami. Nie gwiazdami, ale solidnymi pomocnikami. A skonczylo sie na tym, ze nie osiagneli nic.
Lampe mial okazje sie wykazac w kilku klubach, bo taka jest prawda, a stal sie tylko przedmiotem wymian (Trybanski zreszta tez).
To, ze Lampe gra z powodzeniam teraz w Europie nie znaczy, ze teraz by sobie poradzil tam.
Spojz na Jasikeviciusa w Europie ok, a Pacers slabizna i w koncu go oddali do Warriors.
|
Do góry
|
|
|
|
#1414329 - 21/07/2007 06:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
a mi sie wydaje ze twierdzisz ze Lampe jest leniwy na podstawie artykulu w Przegdzie Sportowym. Ale jak idac do NBA mozna byc w wogole leniwym, ja sobie tego niee wyobazam? Ale to twoje zdanie i je szanuje. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1426947 - 26/07/2007 01:32
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Może kilka słów o ostatnim głośnym skandalu w nba. Jeden z arbitrów, Tim Donaghy nie dość że grał u buków, to jeszcze sędziował korzystnie w stosunku do zawartości swojego kuponu  Generalnie niezły wałek z tego gościa, chciał sobie dorobić do i tak nie małej pensji (ok.270tyś$$ rocznie) a tu niestety został wyczajony i ten pan gwizdał już nie będzie. Gorący zwolennik overów, z bilansem 43-29 plasuje się na 3 miejscu w całej lidze; gdy linia byłą ponizej 184,5p osiągnął jeszcze lepszy wynik: 10-2. W zeszłym roku sędziował w 74 meczach. Najbardziej podejrzane mecze: - Suns-Spurs, mecz nr 3 tegorocznego playoffu, Amare szybko wpada w faul-trouble i gra tylko 20minut, 101-108 (link) - Heat-Knicks z lutego, New York przewaga w wolnych 39-8  , 99-93 (link) - Warriors-Bulls też z lutego, niezagwizdane 3s w obronie Biedrinsa w końcówce, 123-121 OT (link) - i to jest moim zdaniem największy hit, mecz Phoenix Suns z New York Knicks z 2 stycznia 2006 (sędzia Tim odrabia to co przepił w sylwestra), za faule wyrzuceni 4 gracze Suns a 3 innych kończy mecz z 5 faulami na koncie, 133-140 3OT (link)
|
Do góry
|
|
|
|
#1449643 - 02/08/2007 00:09
[Re: gobel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Zastanawia mnie dla ktorej ze stron ta wymiana byla oplacalna.
Z jednej strony powstalo w Bostonie super ciekawe trio: Allen-Pierce-Garnett ale troszke wiekowe( 32,30,31 lat )- gora na 2 sezony z bardzo slaba lawka po oddaniu wielu ciekawych graczy szczegolnie Al i Gomes . Co na wypadek kontuzji ktoregos z gwiazd. Na pewno ktos na lawe przyjdzie , moze sie nawet skusi jakis ciekawy "wiekowy emeryt" liczacy na majstra ale na razie widze cienkosc
Minnesta chyba zyskała więcej kilku perspektywicznych graczy, picki w drafcie ( az 2 ) i co najważniejsze kasę m.in. z kontraktu Garnetta i wygasającego za rok Ratliffa. Bedą wiec fundusze na podpisanie kogos naprawede dobrego na wiele lat. A poza tym Wilki zyskaly naprawde fajnych graczy.
Jakie sa wasze zdania ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1450466 - 02/08/2007 02:48
[Re: vonseb]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
moje zdanie tylko kto bedzie chcial przyjsc do lesnych wilkow jak oni moga miec najgorszy bilans na zachodzie i zadna "gwiazda" niepojdzie do minety ( z tych wielkich) bo przez tyle lat nieudalo sie sciagnac kogos dobrego do KG wiec tym bardziej teraz a boston przez te 2/3 lata co jeszcze na topie moze byc ta 3 wiecej zyskaja ale to tylko moje zdanie
|
Do góry
|
|
|
|
#1450522 - 02/08/2007 02:58
[Re: jarko 33]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Wreszcie Garnett będzie miał godnych siebie kolegów w drużynie. Ale krótka ławka to w playoffach ogromny problem o czym już niejedna drużyna się przekonała. Poza tym nie wiemy jak uda się zegrać aż 3 wielkie gwiazdy? Mimo wszystko jestem zdania, że na tym transferze zyskują wszyscy, i Wilki i Celtics i Garnett. Wschód jest mizerny więc playoffy raczej pewne, a co dalej? Jeśli nie będzie kłopotów ze zdrowiem, zgraniem i atmosferą w drużynie to kto wie... Choć i tak ich Duncan zastopuje w finale 
|
Do góry
|
|
|
|
#1453407 - 02/08/2007 22:01
[Re: Ghost]
|
antimadrista
|
Garnett pojawil sie w Bostonie na meczu Red Sox Bul first pitch, Ortiz robil za catchera  Pilka poleciala ladnym lobem, mysle, ze bylby z niefo dobry closer, niestety mamy Papelbona, wiec Kevin musi poczekac  Boston nie proznuje, Eddie House wczesniej NJ, zastrudniony
|
Do góry
|
|
|
|
#1458688 - 04/08/2007 03:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Nie wiem czy bylo bo nie sledze topicu NBA Tim Donaghy jest już byłym sędzią NBA z 13-letnim stażem i wszystko, na co pozostaje mu czekać, w swoim pięknym domu w Bradenton na Florydzie, to aresztowanie przez Federalne Biuro Śledcze (FBI). Wszystko dlatego, że jak twierdzi FBI, przynajmniej przez ostatnie dwa lata nie tylko sędziował, ale... ustawiał dla mafii i własnego zysku mecze National Basketball Association. Zajrzyjmy za kulisy tej bulwersującej sprawy, zadając sobie jedno tylko pytanie - czy NBA to przetrwa? Nie każdy jest o tym przekonany... David Stern, komisarz National Basketball Association, jest z zawodu prawnikiem i dlatego trudno przypuszczać, by w tej gorącej sprawie udało się go namówić na chwilę szczerości. Nie ma też szans, by potwierdził pochodzące z ostatniej chwili informacje, że NBA, poprzez wynajętych detektywów, już ponad rok temu przepytywała sąsiadów sędziego, czy ma on kłopoty z hazardem. Każdy z nich odpowiedział "tak", a mimo to David Stern nie zdecydował się na zawieszenie podejrzanego o ustawianie meczów arbitra. Jakie będą tego skutki dla ligi? Jak juz kiedys byly przypuszczenia ze NBA niejest wolna od rasizmu teraz wychodzi szydlo z worka ze NBA nie jest do konca czysta liga 
|
Do góry
|
|
|
|
#1458960 - 04/08/2007 04:31
[Re: raiders_]
|
antimadrista
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1483061 - 11/08/2007 23:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Heheh ale Miami sie wzmacnia ... dziadami ... new gracz Penny Hardaway ktory 2 lata temu zakonczyl kariere. Rewelka.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|