#1682928 - 16/10/2007 03:44
Re: Czy jestem hazardzista.
[Re: Gib01]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
|
14. Czy kiedykolwiek uprawiałeś hazard dłużej niż zaplanowałeś ? :D:D:D Tak !! zawsze planuje regulaminowe 90min a techniczny (to chyba ten słynny Turek ) niszczy moje zycie doliczajac po pare minut 
|
Do góry
|
|
|
|
#1683489 - 16/10/2007 15:35
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
1. Czy kiedykolwiek traciłeś czas przeznaczony na pracę lub szkołę z powodu hazardu -> TAK, ale bardziej z powodu tego, ze nie mialem jeszcze zalatwionej stancji itd2. Czy uprawianie hazardu kiedykolwiek uczyniło twoje domowe życie nieszczęśliwym ? -> TAK, mialem nawet mysli samobojcze3. Czy hazard wpływa na twoją reputację ? -> NIE, nie chwale sie tym
4. Czy kiedykolwiek odczuwałeś wyrzuty sumienia po hazardzie ? - TAK, często tak mam , ale tylko po przegranej 5. Czy kiedykolwiek uprawiałeś hazard, aby zdobyć pieniądze na spłatę długów lub aby rozwiązać finansowe trudności? -> TAK, to byl dla mnie najwiekszy cios ktory poprowadzil mnie na sam dol. Czy uprawianie hazardu powoduje zmniejszenie się twojej ambicji lub skuteczności? -> NIE, nie sądze bynajmniej7. Czy po przegranej czujesz, że musisz wrócić, gdy tylko będzie to możliwe i odrobić swoje straty? -> TAK, to jest najgorsze8. Czy po zwycięstwie masz silne pragnienie, aby wrócić i wygrywać więcej ? -> NIEKONIECZNIE, wtedy sie luzuje ide na piwko i wiem ze dobrze wykonalem swoja prace  9. Czy często uprawiałeś hazard dopóki nie straciłeś ostatniej złotówki ? -> TAK,to tez boli10.Czy kiedykolwiek coś pożyczałeś, aby sfinansować swój hazard ? -> TAK, to choroba11. Czy kiedykolwiek sprzedałeś coś, aby sfinansować hazard ? -> TAK, jw. (zazwyczaj byl to kolejny telefon komorkowy12. Czy byłeś niechętny, aby użyć "hazardowych pieniędzy" na normalne wydatki ? -> NIE, jak czegos potrzebuje to wlasnie hazardowe pieniadze sa na to receptą 13. Czy grając hazardowo robisz się nierozważny w sprawach dobrobytu swojego lub swojej rodziny? -> NIE14. Czy kiedykolwiek uprawiałeś hazard dłużej niż zaplanowałeś ? NIE PLANUJE TEGO, jestem uzalezniony od sportu, a sport wiaze sie z tym ze musze go grac  15. Czy kiedykolwiek grałeś hazardowo, aby uciec od zmartwień i kłopotów ? NIE, jak mam doła nie gram wogole16. Czy kiedykolwiek popełniłeś lub rozważałeś popełnienie nielegalnego czynu, aby sfinansować hazard? NIE, to bylby cios ponizej pasa17. Czy uprawianie hazardu powoduje, że masz kłopoty ze snem ? TAK, jezeli przegram duza sume, budze sie w nocy kilkanascie razy18. Czy sprzeczki, rozczarowania lub frustracje wywołują w twoim wnętrzu impuls do hazardu? -> NIE19. Czy kiedykolwiek miałeś impuls, aby świętować jakieś fortunne zdarzenie poprzez uprawianie hazardu przez kilka godzin ? TAK, zwykle konczy sie to popijawą , co wprowadzi mnie w nastepny nalog  20. Czy kiedykolwiek brałeś pod uwagę autodestrukcję lub samobójstwo w wyniku twojego hazardu ?-> NAJGORZEJ ALE TAK
|
Do góry
|
|
|
|
#1683499 - 16/10/2007 15:55
[Re: kadus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2006
|
ja kiedys rozwiazywalem taki test na stronie betssona to odrazu dalo mi komunikat czy drukowac skierowanie do psychiatry i tylko jedna mozliwa odpowiedz
[TAK]
|
Do góry
|
|
|
|
#1683514 - 16/10/2007 16:44
[Re: Lord Devastator]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Ten tet ukladal jakis wyjatkowy smutas i desperat na dodatek bez znajomosci tematu nie sadzicie? Jak na zaklady sportowe mowi hazard to z czym tu dalej dyskutowac? nie sądzę,każdy buk ma link typu odpowiedzialne granie czy gra bez uzależnień i tam są te pytania.....tak zakłady sportowe to jest hazard i nie ma się co sprzeczać czy jest to obarczone mniejszym czy większym ryzykiem od innych gier.
|
Do góry
|
|
|
|
#1683551 - 16/10/2007 17:12
[Re: AGASSI]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2006
|
Ten tet ukladal jakis wyjatkowy smutas i desperat na dodatek bez znajomosci tematu nie sadzicie? Jak na zaklady sportowe mowi hazard to z czym tu dalej dyskutowac? nie sądzę,każdy buk ma link typu odpowiedzialne granie czy gra bez uzależnień i tam są te pytania.....tak zakłady sportowe to jest hazard i nie ma się co sprzeczać czy jest to obarczone mniejszym czy większym ryzykiem od innych gier. bo tutaj masz wieksze prawdopodobienstwo trafienie (teoretycznie) niz np w ruletce (chodzi o gry losowe) ja np chcialbym sie nauczyc grac w pokera kiedys sie gralo ale to byly dawno 
|
Do góry
|
|
|
|
#1683811 - 16/10/2007 19:10
[Re: Zbigniew]
|
|
Zakłady sportowe to zakłady sportowe i hazard. Zależy jak ktoś do tego podchodzi. hazardem jest obstawianie czegokolwiek za pieniądze i żadne podejście tego nie zmieni.
|
Do góry
|
|
|
|
#1683828 - 16/10/2007 19:15
|
|
No to kupowanie akcji to też hazard. pomyśl trochę a nie idź na łatwiznę......to jest inwestycja,którą możesz powierzyć specjalistom.....ps. to tak jakbyś powiedział,że każdy bank to hazardzista i każde biuro maklerskie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1683878 - 16/10/2007 19:38
[Re: Gib01]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/05/2007
|
1. Czy kiedykolwiek traciłeś czas przeznaczony na pracę lub szkołę z powodu hazardu? oczywiscie, przez to nie chodze do szkoly a ludzi po recydywie do pracy nie przyjmuja 2. Czy uprawianie hazardu kiedykolwiek uczyniło twoje domowe życie nieszczęśliwym? nigdy, zawsze jestem szczesliwy nawet jak wszystko przegram 3. Czy hazard wpływa na twoją reputację? tak silnie oslabia moja pozycje w celi 4. Czy kiedykolwiek odczuwałeś wyrzuty sumienia po hazardzie? nigdy[/b] 5. Czy kiedykolwiek uprawiałeś hazard, aby zdobyć pieniądze na spłatę długów lub aby rozwiązać finansowe trudności? [b]nie, jak chcialem splacic dlugi to robilem wlam na buki naziemne 6. Czy uprawianie hazardu powoduje zmniejszenie się twojej ambicji lub skuteczności? nie, moje ambicje nigdy sie nie zmienia 7. Czy po przegranej czujesz, że musisz wrócić, gdy tylko będzie to możliwe i odrobić swoje straty? tak, czuje ze musze wrocic do celi 8. Czy po zwycięstwie masz silne pragnienie, aby wrócić i wygrywać więcej? nie, po zwyciestwie mam pragnienie przegrac to co wygralem 9. Czy często uprawiałeś hazard dopóki nie straciłeś ostatniej złotówki? codziennie 10.Czy kiedykolwiek coś pożyczałeś, aby sfinansować swój hazard? nie mam od kogo 11. Czy kiedykolwiek sprzedałeś coś, aby sfinansować hazard? raz szelki i dwa razy siostra sie zgodzila 12. Czy byłeś niechętny, aby użyć "hazardowych pieniędzy" na normalne wydatki? nie mam takich ograniczen 13. Czy grając hazardowo robisz się nierozważny w sprawach dobrobytu swojego lub swojej rodziny? nie mam juz rodziny 14. Czy kiedykolwiek uprawiałeś hazard dłużej niż zaplanowałeś? nie planuje, gram do konca zycia 15. Czy kiedykolwiek grałeś hazardowo, aby uciec od zmartwień i kłopotów? nie mam zmartwien 16. Czy kiedykolwiek popełniłeś lub rozważałeś popełnienie nielegalnego czynu, aby sfinansować hazard? oczywiscie, wielokrotnie obrobilem miesny pod blokiem 17. Czy uprawianie hazardu powoduje, że masz kłopoty ze snem? ja nie spie, czuwam 18. Czy sprzeczki, rozczarowania lub frustracje wywołują w twoim wnętrzu impuls do hazardu? wszystko wywoluje taki impuls 19. Czy kiedykolwiek miałeś impuls, aby świętować jakieś fortunne zdarzenie poprzez uprawianie hazardu przez kilka godzin? nawet przez kilka lat 20. Czy kiedykolwiek brałeś pod uwagę autodestrukcję lub samobójstwo w wyniku twojego hazardu? ja nie, ale rzeznik z miesnego chetnie by mnie zlikwidowal
|
Do góry
|
|
|
|
#1683922 - 16/10/2007 19:57
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/10/2005
|
Ja napisałem, że dla niektórych ludzi to inwestycja, a dla innych hazard. Są specjaliści od zakładów sportowych, którzy w nie po prostu inwestują. Prosty przykład - chociażby betfair. "Kupujemy" kurs z zamiarem późniejszego, korzystnego "odsprzedania". Prosta analogia do akcji na giełdzie. Może pójść w górę, a może pójść w dół. Zgodzę się z Zbigniewem, że trudno nazwać hazardzistą, kto patrzy na zakłady sportowe z myślą o zysku długoterminowym, który ogranicza ryzyko utraty budżetu gry do minimum. Natomiast kto gra agresywnie, stawia wysokie stawki w stosunku do budżetu, pierwsze lepsze kursy - jest to gra typowo hazardowa. Nie można, myślę bukmacherki jednoznacznie wrzucić pod pojęcie "hazard".
|
Do góry
|
|
|
|
#1683963 - 16/10/2007 20:15
[Re: moonlight]
|
|
Ja napisałem, że dla niektórych ludzi to inwestycja, a dla innych hazard. Są specjaliści od zakładów sportowych, którzy w nie po prostu inwestują. Prosty przykład - chociażby betfair. "Kupujemy" kurs z zamiarem późniejszego, korzystnego "odsprzedania". Prosta analogia do akcji na giełdzie. Może pójść w górę, a może pójść w dół. Zgodzę się z Zbigniewem, że trudno nazwać hazardzistą, kto patrzy na zakłady sportowe z myślą o zysku długoterminowym, który ogranicza ryzyko utraty budżetu gry do minimum. robisz słowne łamigłówki tylko po to by udowodnić,że jednak jest hazard dobry i zły ale to nie zmieni faktu,że w obu gra się za pieniądze i tak czy siak to jest hazard......ps. spróbuj gdziekolwiek indziej poza GIEŁDĄ ZAKŁADÓW pohandlować kursami np. w BAW,GB, Bet-at-home itd. ups nie da się bo to są BUKMACHERZY , i jeszcze jedno: czemu tak panicznie boicie się być nazwani hazradzistami ? Natomiast kto gra agresywnie, stawia wysokie stawki w stosunku do budżetu, pierwsze lepsze kursy - jest to gra typowo hazardowa. Nie można, myślę bukmacherki jednoznacznie wrzucić pod pojęcie "hazard".
|
Do góry
|
|
|
|
|
|