#1055264 - 17/03/2007 23:04
Re: Krykiet Puchar Świata 2007
[Re: djviejo]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Pakistan odpada z turnieju, za chwilę zejdą pokonani z Irlandią. W końcu dzisiaj jest St. Patrick's Day!!!!!  Jeśli mam być szczery to sądzę, że największy szanse na zwycięstwo w World Cup ma RPA (South Africa). Ta Ekipa jest nie do przejścia, niczym Borg w Star Treku. Po prostu zmiażdżą wszystko co znajdzie się na drodze. Na szczęście nie przewiduję ich spotkania w półfinale, co najwyżej w finale się spotkają z Australią. Tak więc będzie można i tak skasować forsę.  W każdym bądź razie polecam brać ile wejdzie teraz na South Africa po kursach w okolicach 5 bo to będzie na 99% drugi finalista obok Australii.
|
Do góry
|
|
|
|
#1055285 - 17/03/2007 23:14
[Re: Conrad]
|
|
Mogę potwierdzić po obliczeniu wszystkich danych, że Pakistan nie ma już szans na zakwalifikowanie się do Super 8 (czyli wyjście z grupy, gdzie 8 najlepszych drużyn zagra z sobą na zasadzie "każdy z każdym" by wyłonić 4 półfinalistów). Normalnie szok. Drużyna, która w 1999 roku wygrała Cricket World Cup odpada teraz przegrywając w grupowej fazie... z Irlandią!!! Jest to największa niespodzianka w historii tego "mundialu". Na dodatek mieliśmy dzisiaj kolejną niespodziankę, mianowicie Indie przegrały z Bangladeszem! Co za dzień!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1057351 - 18/03/2007 20:29
[Re: maycj]
|
|
Ghost, gratuluję w ogóle zagrania na Bangladesz. Świetne posunięcie. RPA jest mocne i ja tu widzę finał z Australią. Pytanie tylko kiedy ich zagrać. Czy teraz, czy może po meczu z Australią? Jeśli przegrają to kurs na nich na pewno wzrośnie. Jeśli zaś odniosą przekonujące zwycięstwo to mogą się nawet stać faworytem u bukmacherów. ['][']['] Zgadza się, dzisiaj zmarł trener Pakistanu, Bob Woolmer.  Nie wiadomo czy był to zawał serca czy samobójstwo, ale przewieziono go do szpitala nieprzytomnego i nie zdołali go uratować. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1068887 - 23/03/2007 02:31
|
|
Właśnie na żywo oglądam Holandia - Szkocja oraz Kanada - NZ. Kanada właśnie nastukała chyba 22 runs w jednym over i chłopaki dalej pędzą w szalonym tempie. Ale właśnie padł pierwszy wicket tak więc pewnie wiele się zmieni.  Oglądałem mecz Sri Lanka - Bangladesz i w tym meczu Bangladesz zagrał bardzo słabo. Gdyby nie błędy to Sri Lanka miałaby dużo trudniejsze zadanie. Jest to natomiast świetny zespół i bukmacherzy już obcięli na nich kursy. Natomiast absolutnie nie rozumiem jak kursy na nich mają być identyczne jak z NZ. Jutro i pojutrze mamy dwa najlepsze pojedynki pierwszej fazy grupowej: Sri Lanka - Indie oraz (w sobotę) Australia - RPA. Indie są pod ścianą bo muszą wygrać ze Sri Lanką żeby awansować, inaczej Bangladesz pewnie skończy na drugim miejscu i wywali ich z turnieju. Sri Lanka też nie odpuści bo jeśli przegra z Indiami i one awansują to ten wynik będzie się liczył w przyszłej rundzie (tam każdy gra z każdym oprócz z grupowym rywalem - ten wynik zostaje automatycznie przeniesiony).
|
Do góry
|
|
|
|
#1071155 - 23/03/2007 19:10
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Kanadyjczycy wczoraj niespodziewanie sporo punktów zdobyli. Ale jednak Nowa Zelandia w wyśmienitej formie, to dla mnie 3 faworyt do zdobycia mistrzostwa. W meczu Sri Lanka - Indie, będę kibicował Hindusom, szkoda żeby ich zabrakło w dalszej fazie. Zresztą, podobnie jak Pakistan, nie będą mieli po co wracać do kraju, w tej sytuacji. Ale będzie im strasznie ciężko. Taka ciekawostka: w 9 ostatnich spotkaniach, aż 8 razy wygrywała drużyna, która odbija jako druga. Tak więc poczekam na rzut monetą...  W drugim meczu zagrają drużyny już pewne awansu, dlatego też w Indiach Zachodnich ma podobno nie grać kilku podstawowych graczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1078514 - 25/03/2007 16:20
[Re: Ghost]
|
veteran
Meldunek: 16/05/2006
|
Bukmacherzy ostro faworyzują Anglię w meczu z Kenią. Teoretycznie mają rację, ale te wszystkie zawirowania wokół Anglii powodują, że nie mogę oprzeć się pokusie delikatnego zagrania Kenii. A niech Angole wracają do domu
)England - Kenya 178-177 twoje marzenia muszą jeszcze poczekać
|
Do góry
|
|
|
|
#1081500 - 26/03/2007 05:56
|
|
Bangladesz przed chwilą osiągnął awans do fazy Super 8!!! Ale niespodzianka (sam awans, nie dzisiejszy mecz)!!! Jak by ktoś obstawił to, że Pakistan i Indie nie wyjdą z grupy to pewnie ze 100zł miałby wystarczająco na kupienie luksusowego samochodu. Czekamy teraz na Super 8. Według mnie 4 drużyny przechodzące do półfinałów to Australia, RPA, Sri Lanka oraz West Indies. Australia z West Indies w jednym półfinale, RPA - Sri Lanka w drugim. Finał ponownie... Australia - RPA. Wygrana Australii. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|