#1719375 - 27/10/2007 22:13
Re: Polska 07/08 Comarch Ekstraliga
[Re: joesakic]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2007
|
28 października Zapraszam do dyskusji
|
Do góry
|
|
|
|
#1721362 - 28/10/2007 05:20
[Re: _zvonimir_]
|
veteran
Meldunek: 23/12/2001
|
 Polonia Bytom - Podhale NT 2-3  Dobrze, że zvonimir wklei tu coś od czasu do czasu, bo jeszcze poczułbym się jak u siebie  . O ile ostatnia kolejka była dosyć łatwa do przewidzenia o czym pisał Joe, o tyle jutrzejsza już taka nie jest. Ja idąc teoretycznie po najmniejszej linii oporu wybrałem jeden mecz. KH Sanok - Cracovia KrakówJuż w niedzielę kolejna kolejka kolejnego sezonu  . Krakowskie Pasy zawitają do Sanoka. Gospodarze, bo buńczucznym początku sezonu, remisie w Tychach, zwycięstwie właśnie z Craxą, pokonaniu Torunia w Toruniu i Nowego Targu w Sanoku powrócili na właściwy tor. Na ostatnie dziesięć meczy siedem zakończyło się ich porażką w reg. czasie gry, jedno przegrali po OT, jedno wygrali po OT, a wygrali też tylko jedno nie z byle kim, bo z... Bytomiem  . Można powiedzieć, że Cracovia na wyjeździe też nie zachwyca, ale zwycięstwo w Gdańsku po OT oraz w Toruniu może napawać optymizmem fanów z Krakowa przed jutrzejszą wyprawą do Sanoka. Dodając do tego wtorkowy trening strzelecki Pasów w meczu z Unią oraz pokonanie zawsze niewygodnego Janowa 4-1 również we mnie rozbudziło nadzieję na kolejny przypływ  . Typ: 2Osobiście zasiądę na innym meczu, a mianowicie Unia Oświęcim - Zagłębie Sosnowiec. Stara gwardia po raz drugi w tym sezonie zawita do Oświęcimia. Ostatniej wyprawy nie wspominają miło, gdyż przegrali 4-3, a kurs wynosił na nich ok. 1.6. Jutro sytuacja będzie zgoła odmienna, bo po pierwsze kurs na ich zwycięstwo to już tylko marne 1.15, a wynik zapewne też będzie inny. __________________________________________________ 
|
Do góry
|
|
|
|
#1727620 - 30/10/2007 22:38
[Re: Trewor]
|
enthusiast
Meldunek: 25/11/2005
|
THM Polonia Bytom - MUKS Naprzod Janow powyżej/poniżej 2,5 Gola typ: powyżej 2,5kurs: 1,6buk: ExpektNie wiem czy to jakiś błąd, czy po prostu ludzie w Expie nie wierzą w 3 bramki w tym meczu i dlatego wystawili linię 2,5 ,ale ja ten zakład gram za gruba stawkę. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1727636 - 30/10/2007 22:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Ciekawe czy będą robic zwroty  bo to raczej jakis blad jest.
|
Do góry
|
|
|
|
#1727646 - 30/10/2007 22:55
[Re: Randall]
|
enthusiast
Meldunek: 25/11/2005
|
Wczoraj w Bwin można było obstawiać mecz Rangersów z Tampą do godziny 1.00 chociaż zaczęli o północy, straszanie dużo ludzi zaczęło grać, az w końcu poblokowali te opcje które już weszły, a rano i tak zrobili zwroty. A tydzień temu z kolei Sportingbet wystawił handicap +4,5 w meczu Minnesota - Calgary i tez zrobili zwroty. Co do dzisiejszego meczu w PLH można jeszcze dać kontrę na dokładne wyniki 0-0 1-0 0-1 1-1 2-0 i 0-2 kursy od 18 do 100 
|
Do góry
|
|
|
|
#1727742 - 30/10/2007 23:31
|
pewny piniądz
Meldunek: 05/12/2004
|
i juz znamy rezultat.. Zakłady na liczbe bramek 2.5 w meczu Poloni zostaly uniewaznione i expekt zrobil zwrot..
|
Do góry
|
|
|
|
#1732474 - 01/11/2007 08:53
[Re: jackm]
|
veteran
|
 KH Sanok - Cracovia Kraków 1-6  Podczas gdy Cracovia wygrywała dla mnie  , w Oświęcimiu Unia pokonywała Zagłębie. Początek spotkania nie wskazywał na taki przebieg wydarzeń. W 5 min. były Unita, a chyba dalej Oświęcimianin Jaros otworzył wynik. Znowu w 5 min. tym razem już 2. tercji Chabior wykorzystał grę w przewadze i podwyższył wynik. W tym momencie można już było zastanawiać nad wymiarami porażki. Na szczęścia dla widowiska, kibiców i samych siebie zawodnikom Unii nawet przez myśl to nie przeszło i szybko wzięli się za odrabianie strat. Już minutę po trafieniu Chabiora Połącarz odpowiedział bramką, a w 38 min. najnowszy nabytek gospodarzy Hegegy popisał się ładną indywidualną akcją i umieścił gumę w bramce Jawy. Do końca regulaminowych 60 min. gole już nie padały. W dogrywce początkowo inicjatywę przejęli goście, ale na minutę przed jej końcem na ławkę kar powędrował Pawlak. To otworzyło przed Unią szanse na przeprowadzenie decydującego ataku. Tak też się stało na 26 sek. przed końcową syreną, a w roli głównej po raz drugi wystąpił Hegegy. Jego trafienie i upragnione zwycięstwo Unii dało kibicom wiele radości. Tego samego nie można powiedzieć o Jaworskim, który po ostatnim golu szybko udał się pod prysznic.  GKS Tychy - Wisła Kraków 1-3 Wczoraj miałem okazję oglądać w akcji piłkarzy Tychów, którzy przegrali z Wisłą Kraków 1-3 w meczu o Puchar Polski. Jakie wrażenia? Czułem się troszkę nieswojo, chociaż Bracia przyjęli mnie jak swojego, za co chciałem im serdecznie podziękować  . Z każdej strony otaczała mnie masa kibiców w szalikach GKS-u Tychy, którzy w dodatku śpiewali: Cracovia. Jeśli chodzi o sam mecz, to jak łatwo się domyślić Wisła przewyższała rywali kulturą gry, wyszkoleniem technicznym itp. Ciężko ocenić podejście graczy z Krakowa do meczu, ale niektóre akcje naprawdę warto było obejrzeć lub odnotować w notatniku, jak to robili przyszli trenerzy, którzy oglądali ten mecz pod względem taktycznym  . Polonia Bytom - GKS TychyTego czego Tyskim kibicom nie dali 'kopacze', dadzą jutro 'slizgacze' *. Będą oni się gościć w Bytomiu, gdzie gra drużyna słaba - patrz tabela, ale niewygodna - patrz wyniki. Ja liczę na pewne 3 pkt. przyjezdnych. Typ: 2 Co do afery z linią na mecz Polonią Bytom - Naprzód Janów, to buki (dokładnie jeden) nie okazały się tak głupie, jak na to mogło się zanosić. W porę przed meczem zrobiły zwroty, ale co ciekawe typ na over 2.5 gola w rzeczywistości, w czasie meczu nie wyglądał już tak ciekawie. Pomimo niedoszłej promocji trochę nerwów by się straciło. * aby to jedno zdanie miało sens musiałem wkleić relację z  __________________________________________________ 
|
Do góry
|
|
|
|
#1735329 - 02/11/2007 06:02
|
Carpal Tunnel
|
2 listopada Zapraszam do dyskusji
|
Do góry
|
|
|
|
#1748632 - 05/11/2007 03:58
|
Carpal Tunnel
|
Aktualna tabela:
|
Do góry
|
|
|
|
#1772589 - 12/11/2007 23:23
|
Carpal Tunnel
|
14 listopada Zapraszam do dyskusji
|
Do góry
|
|
|
|
#1783826 - 16/11/2007 22:06
|
veteran
|
 Polonia Bytom - GKS Tychy 1-5  Po reprezentacyjnej przerwie hokej wraca na europejskie podwórka. Kolejka PLH była już w środę, ale niestety z przyczyn technicznych nie mogłem podać ani zagrać jakiegoś typu. A szkoda, bo Sosnowiec wyglądał apetycznie. Miejmy nadzieję, że co się odwlecze, to nie uciecze. I tak oto na dzisiaj proponuję: Polonia Bytom - Cracovia KrakówPLH po środowym zwycięstwie Cracovii w Tychach ma nowego lidera i są nimi Pasy. Cenne zwycięstwo 2-1 na Śląsku pozwala teraz Craxie patrzyć na wszystkich z góry. Sam mając ok. 183 cm wzrostu wiem, że jest to miłe uczucie (Mały musisz uwierzyć na słowo  ). Mam nadzieję, że lider naszej ligi też tak uważa i dzisiejszym meczem oraz następnymi będzie udowadniał, że na to miano zasługuje. Dla Polonii Bytom będzie to pierwsze spotkanie po przerwie. Ich środowe spotkanie z Unią zostało przełożone ze względu na panującą grypę żołądkową wśród graczy z Oświęcimia. Dobrze, że wały przy Wiśle są dość szczelne, bo teraz pewnie w najlepszym przypadku leżałbym w łóżku, a tak to siedzę sobie przed kompem i korzystam z uroków weekendu, które rozpoczynam już od środowego popołudnia  . Hm.. aha, hokej, PLH, mecz w Bytomiu  . Jeśli chodzi o kadrę to niebo, a ziemia; jeśli chodzi o miejsce w tabeli to niebo, a ziemia; jeśli chodzi o wynik to wystarczy... Typ: 2 Unia Oświęcim - Naprzód Janów'W związku z trudną sytuacją w drużynie spowodowaną plagą grypy żołądkowej zostaliśmy zmuszeni o poproszenie Zarządu Polonii Bytom o przełożenie środowego meczu na inny termin. Zarząd Polonii Bytom wyraził zgodę na przełożenie meczu za co uprzejmie dziękujemy. Oprócz podziękowań dla Zarządu Polonii Bytom pragniemy wyrazić zadowolenie, że we wzajemnej rywalizacji obu naszych drużyn zwycięża duch sportu.' 'Powoli kurują się nasi zawodnicy i do piątku powinni być w większości gotowi do gry. Tak więc, wbrew rozpowszechnianym plotkom, mecz z Janowem odbędzie się zgodnie z planem czyli 16.11.2007 o godzinie 18:00. Janowianie są opromienieni nokautem jaki zadali drużynie z Torunia. Czy starczy im "pary" na wygłodniałą od hokeja Unię?' Na powyższe newsy należy patrzeć trochę z przymrużenie oka i nie zastawiać swoich domów oraz posiadłości, ale dodając je do tego co już wiemy o obu drużynach, to wychodzi mi... Typ: 2__________________________________________________ 
|
Do góry
|
|
|
|
#1817857 - 29/11/2007 23:01
|
veteran
|
 Polonia Bytom - Cracovia Kraków 1-3   Unia Oświęcim - Naprzód Janów 2-6  KH Sanok - GKS TychyForma tyskiej ekipy po 4 meczach w których zdobyła zaledwie jeden punkt, powoli wraca na właściwy tor. Zwycięstwo z Unią 9-0 i w Janowie 7-1 to potwierdza. Czasami może się wydawać, że takie mecze niczego nie dają, jednak takie zwycięstwa podbudowują, drużyna czuje się pewniej, może pograć na luzie itp. Sanok stracił u mnie jakiekolwiek resztki szacunku po meczu w Oświęcimiu. Przegrali wtedy 4-3 po karnych, ale nawet nie chodzi o sam wynik. Gra jaką wtedy zaprezentowali i o której pewnie pisałem wiele z prawdziwą grą nie miała wspólnego. Typ: 2 Unia Oświęcim - Cracovia Kraków 1-12  Wybierając się na ten mecz zagrałem sobie zakład powyżej 6.5 gola, aby się lepiej oglądało, gdyż lachmacuna kończę jeść zazwyczaj po 3-4 minutach od rozpoczęcia meczu ;d Grałem to ze względu na skuteczność gości, ale jednocześnie liczyłem, że Unici również dołożą coś od siebie. Jednak takiego przebiegu meczu i takiego wyniku to się nie spodziewałem. Już 1. tercja mimo, że zakończona wynikiem tylko 0-2 była zwiastunem tego, co miało się zdarzyć. Ekipa Pasów w tej części gry, jak i w całym spotkaniu miała ogromną, niepodlegającą żadnej dyskusji przewagę. Tafla lodu pod bramka Jakubowskiego była praktycznie nienaruszona. Najlepsze wrażenie zostawił po sobie Hluch i zawodnik, który moim zdaniem marnuje się w naszej lidze (coś o tym wiem z autopsji) L. Laszkiewicz. Kilka razy tak zakręcił obrońcami Unii, że Ci podobno do dzisiaj szykują drzwi wyjściowych z lodowiska. W 2. tercji stało się nieuniknione. Worek z bramkami pękł, a gole padały tak szybko, że nie można było napisać porządnego SMSa z wynikiem. 24, 26, 27,28, 36, 39, 40 – liczby te to nie wyniki dużego lotka czy multi lotka, tylko minuty w których Stańczyk wyciągał krążki z bramki. W międzyczasie Unia grała przez 2 minuty w przewadze 5/3 i wbrew pozorom był to moment meczu w których można było utracić resztki wiary i nadziei w zespół gospodarzy. W ciągu tych dwóch minut jeden raz udało im się założyć zamek, ale było to już na sekundy przed zakończeniem jednej z kar. W tym czasie gdy pięciu zawodników nieudolnie zakładało zamek, trójka Krakowian stworzyła sobie sytuację sam na sam. Co nie udało się grając w 5/3, udało się w 5/4. Wtedy to Bucek zdobył 'honorowe' trafienie winszując zakład powyżej 6.5 gola. 3. tercji niczym nie różniła się od poprzednich. Na uwagę zasługuje jedna z bramek, która padła w 2. tercji. Zawodnik Pasów za daleko wypuścił sobie krążek, który zmierzał spokojnie po tafli lodu w stronę Stańczyka. Ten będąc w pozycji bramkarskiej tzn. na kolanach z kijem poprzecznie ułożonym na lodzie (nie potrafię tego fachowo nazwać) czekał aż krążek dojedzie do niego, zatrzyma się na kiju i chwyci go. Wszystko by się zgadzało, gdyby nie fakt, że krążek zatrzymał się dopiero w bramce. W ogóle ciekawa sytuacja jeśli chodzi o obsadę bramki Unii. Mecz zaczął Szałaśny, ale już w 12 minucie meczu po puszczeniu dwóch goli zastąpił go Stańczyk. Ten z kolei w 2. tercji puścił aż 7 goli i w 3. tercji znowu pojawił się Szałaśny. Sądzę, że gdyby na ławce Unii było jeszcze w dwóch innych golkiperów, to oni również mieliby okazję sobie zagrać. Chodzę już na mecze Unii kilka dobrych, ale takiego czegoś nigdy nie widziałem. Kiedyś to Oświęcimianie odprawiali rywali z dwucyfrowym bagażem, a teraz... Pozostaje mieć nadzieję, że tłumaczenie tak słabego wyniku brakiem trzech podstawowych zawodników jest uzasadnione i już nigdy nie przyjdzie mi oglądać takiego czegoś. __________________________________________________ 
|
Do góry
|
|
|
|
#1824126 - 02/12/2007 00:20
|
veteran
|
 KH Sanok - GKS Tychy 2-5  Był to chyba mój 8. z kolei trafny typ z PLH  . Mecz transmitowany w TV. Na uwagę zasługują dwa gole Tyszan wciągu jednego osłabienia i bramka Gonery  . W Oświęcimiu od początku sezonu czekam na bramkę spod niebieskiej, nie mówiąc już o zza niebieskiej.  Unia Oświęcim - Stoczniowiec Gdańsk 3-4  Po piątkowym spotkaniu z Cracovią mało kto spodziewał się dobrej gry, nie mówiąc już o dobrym wyniku w niedzielnym w meczu ze Strocznią. Jednak oświęcimska młodzież za sprawą czeskiej młodzieży zostawiła po sobie naprawdę bardzo dobre wrażenie. Porażkę 3-4 z czystym sumieniem można nazwać pechową. Prowadzenie dla Unii zdobył Bucek (PP), który powoli wraca do swojej normalnej dyspozycji, czyli wysokiej jak na nasze polskie warunki. Niestety gdy już niektórzy byli myślami w szatni na 1 min. 30 sek. do końca Jurasek (PP) zdobył wyrównującego gola. Już w 3 min. drugiej tercji Gdańszczanie znowu wykorzystali grę w przewadze (to właśnie znaczy to tajemnicze PP) i wyszli na prowadzenie z którego cieszyli się do 36 minuty. Wtedy to ku wielkiemu zaskoczeniu wszystkich zgromadzonych na trybunach gumę w bramce Solińskiego umieścił Ryczko (podejrzewam, że niejeden kibic do dzisiaj się zastanawia jak on mógł zdobyć bramkę  ). W trzeciej tercji bardzo dobrą okazje zmarnował Valusiak, a że niewykorzystane sytuację lubią się mścić chwilę później Rzeszutko pokonał Szałaśnego. Gdy wiara niektórych (w tym moja) w korzystny rezultat już powoli wymierała wspaniałą akcją popisali się dwaj Czesi. Grając w osłabieniu Bucek wybił krążek z tercji Unitów, za którym popędził Valusiak. Za bramką przechwycił go zawodnik Gdańska, ale ambitna postawa Valusiaka pozwoli mu wyłuskać gumę, którą bez namysłu zagrał przed bramkę przyjezdnych. Jako jedyny za akcją, która zresztą sam zainicjował popędził Bucek i z 'pierwszego krążka' uderzył między parkanami Solińskiego. Akcja ta była jakby zwieńczeniem bardzo dobrej postawy młodych gniewnych z południa. Niestety ich wysiłek włożony w mecz nie przełożył się na punkty. W 58 min. 21 sek. gdy niektórzy myśleli już o dogrywce Kostecki zdobył zwycięskiego gola. Końcowe sekundy po wycofaniu bramkarza Unici grali w 6/5. Rezultat nie uległ już zmianie mimo okazji Juraska, który pędził przez pół lodowiska sam na sam z... pustą bramką i z ok. 5-8 m trafił w słupek wywołując salwę śmiechu na trybunach. Mecz przegrany, ale cieszy postawa drużyny. Szczególne wyróżnienia dla Czechów, Szałaśnego i Bernasia, a 'Złota Malina' już nie pierwszy raz dla Maja, któremu działacze Unii powinni już dawno podziękować za współpracę. Po raz kolejny miał on udział przy bramkach, niestety przy bramkach dla przeciwnika. __________________________________________________ 
|
Do góry
|
|
|
|
#1857826 - 15/12/2007 07:57
|
veteran
|
 Polonia Bytom - GKS Tychy 2-6  9. z rzędu trafny typ z PLH... 'A po nocy przychodzi dzień...' Polonia Bytom - Unia Oświęcim 0-3 Dzisiaj Oświęcimska Unia rozegrała zaległe spotkanie PLH. Mecz ten nie odbył się w pierwotnym terminie (czyt. 14 listopada), gdyż w ekipie z małopolski zapanowała gorzka żołądkowa yy.. tzn. grypa żołądkowa  . Około 15:00, gdy wchodziłem na halę lodową przy ul. Chemików 4 wychodziła z niej grupa hokeistów z torbami i całym ich sprzętem. Patrząc na nich myślałem, że to jacyś juniorzy. Jakież było moje zdziwienie, kiedy w środku dowiedziałem się od kolegi, że to drużyna seniorów udaje się do Bytomia. Oczywiście wiedziałem, że tego dnia mają mecz w Bytomiu (o czym szerzej później), ale nie sądziłem, że oni są aż tak młodzi. Jak już wiecie Unia wygrała to spotkanie 3-0 po golach Bucka (jeden w PP) i jednym trafieniu Valusiaka (PP). Mecz ten był 'pierwszym' pod kilkoma względami: były to pierwsze punkty niebieskich na wyjeździe, pierwsze zwycięstwo na wyjeździe i pierwszy mecz bez straconej bramki. Dla mnie osobiście ten mecz również był 'pierwszym'. Jeszcze nigdy nie zagrałem solo za tak dużą stawkę kursu 12.5 !!! Przy tym wydarzeniu nawet te dwa remisy w NBA, które trafiłem swego czasu tracą na znaczeniu. 'You are so beatiful' zdaje sobie sprawę, że nie pisałem o tym wcześniej, ale nie chciałem po prostu, żebyście mnie wzięli za wariata. Tak szczerze to kto uważałby, że grając na Unię Oświęcim byłem w pełni świadom swoich czynów niech podniesie rękę do góry? Tak jak myślałem, tylko Joe, ale jego można zrozumieć...  A z drugiej strony w tym temacie czuję się trochę niczym w swoim PP  . __________________________________________________ 
|
Do góry
|
|
|
|
#1858288 - 15/12/2007 20:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Zebys nie czul sie samotny JA w tym meczu gralem ( juz poraz drugi z rzedu na ta pare ) gralem undera 6,5 tym razem po kursie 2,30.
|
Do góry
|
|
|
|
#1867715 - 19/12/2007 22:13
[Re: vonseb]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/09/2003
|
Nie mam czasu opisywać (praca)
Naprzód - Unia 10/10 Podhale - Zaglebie 8/10 KH Sanok-TKH Toruń under 6,5 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1868071 - 20/12/2007 01:38
[Re: Lopez]
|
veteran
Meldunek: 13/01/2005
|
Nie mam czasu opisywać (praca)
Naprzód - Unia 10/10 Podhale - Zaglebie 8/10 KH Sanok-TKH Toruń under 6,5 6/10 co do undera to bym uważał, młodzo bramkarze TKH są nieobliczalni dobre mecze przelpatają z tragicznimi
|
Do góry
|
|
|
|
#1868100 - 20/12/2007 01:53
[Re: Gogi]
|
veteran
|
GKS Tychy - Stoczniowiec GdańskPLH coś ostatnio gra tak nietypowo, bo w środy, ale nie mniejsza z tym. Gdańszczanie musieli przebyć dzisiaj całą Polskę, aby zawitać na Śląsk. Trochę mi ich szkoda. Dla nich ta podróż to niczym 'syzyfowa praca', bo punków to oni dzisiaj nie zdobędą. Wyobraźcie sobie, że na przełomie lipca/sierpnia jedziecie na wymarzone wakacje nad Bałtyk. Przyjeżdżacie, a tu kiszka. Cały tydzień leje, a w Polsce po raz pierwszy notuje się tak silne huragany. Piszę to, aby zobrazować sytuację Stoczni. Nie wierzę, aby dzisiaj na gorącej tafli tyskiego lodowiska zdołali coś ugrać. Do składu GKSu powrócili już Bacul i Parzyszek dzięki czemu siła ofensywna gospodarzy będzie optymalna. Ostatnio przekonała się o tym Cracovia, kiedy to przegrała z nimi u siebie 4-0. Już za godzinę na lodowisku ul. de Gaulle'a 2 może nie będzie do zera, ale czarno-zielono-czerwoni umieszczą krążek w siatce rywala o jeden raz więcej niż zrobią to Gdańszczanie. Typ: 1Też mam nadzieję, że Unia wygra, ale żeby od razu 10/10  __________________________________________________ 
|
Do góry
|
|
|
|
#1869753 - 20/12/2007 06:38
[Re: Lopez]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/09/2003
|
Nie mam czasu opisywać (praca) Naprzód - Unia 10/10 6-2 Podhale - Zaglebie 8/10 5-2  KH Sanok-TKH Toruń under 6,5 6/10 1-3 Wszystko izi.Gogi 4 konfrontacje w tym sezonie miedzy Toruniem i Sanokiem i 4 undery 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|