#1755394 - 07/11/2007 16:56
Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1]
[Re: ulas]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2004
|
Na dzisiaj :
Warszawa - Bydgoszcz 1 1.7 Moim zdaniem idealny mecz na przełamanie dla Politechniki. W końcu muszą wygrać i zacząć walczyć jeszcze o uratowanie ekstraklasy w stolicy. Teraz jest idealny moment, bowiem przyjeżdża drużyna, która odniosła kompromitującą porażkę u siebie z Jadarem Radom. Do tego Bydgoszcz zagra w osłabieniu, bez Andrew Granta który jest na zgrupowanie reprezentacji Australii i bez kontuzjowanego Kacprzaka. Warszawa bardzo potrzebuje wygranej i przerwania tej czarnej serii porażek. W sumie nie wiem gdzie leży ich problem, przecież tacy zawodnicy jak Rybak, Markiewicz, Michalczyk, Siebeck są doświadczeni i mają pojęcie o siatkówce. Jeżeli nie wygrają dzisiaj, to nie wiem czy jeszcze kiedyś i firma JW naprawdę wycofa się z warszawskiej siatkówki, którą czekać będzie spadek.
Jadar - Skra 2 1.1 Skra bez Antigi, ale strata choćby jedno punktu byłaby dużą niespodzianką. Francuza w szóstce zastąpi Michał Bąkiewicz, który też ma dobre przyjęcie. Z kolei w ataku Antiga do tej pory nie był taki groźny, więc jego strata tak bardzo nie odbije się na tym elemencie gry. Skra ma mocne rezerwy i strata jednego siatkarza to nie będzie problem. Jakby co, w składzie są jeszcze Krzysiek Stelmach i Paweł Maciejewicz.
|
Do góry
|
|
|
|
#1755422 - 07/11/2007 18:00
[Re: OKSfan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2006
|
Ja czytam przeglad sportowy(jak mozna takeij gazety nei czytac:P) Tak sponsor odchodzi w raz z koncem roku a Polibuda dokonczy rozgrywki raczej w oslabionym skladzie gdyz gracze ktorzy maja propozycje z innych klubow prawdopodobnie opuszcza Politechnike i to juz po dzisiejszym meczu z Delceta. To sa slowa pani prezes neistey nei ma mowy o rzadnych nazwiskach ale chyab w takeij sytauccji o motywacje bedzie niezmiernie trudno. Mi sie natopmais w oczy rzucily dw atypy: Skra-1,5 i Jastrzebie -1,5 ako 1,82 a mysle ze nei powinno byc propblemu z ich pokryciem bo badzmy szczerze solabnienia zwiazane z wyjazdem na kadry w obydwu zespolach nei beda mialy wiekszego znaczenia. zapraszam rowniez na moj blog: http://www.krisbet.blox.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#1755449 - 07/11/2007 18:31
[Re: OKSfan]
|
veteran
Meldunek: 19/09/2007
|
wydaje mi sie ze Polibuda wygra dzis..nawet jesli maja odejsc ostanio mecz kazdy bedzie sie chcial pokazac i powinni wygrac ze slaba delecta kurs 1.85 warty sprobowania..
|
Do góry
|
|
|
|
#1755733 - 07/11/2007 20:55
[Re: Matias88]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/09/2005
|
Wczorajszy upadek Kamila w połowie drugiego seta, wyglądał na groźny, jednak prześwietlenie w szpitalu pokazało co innego. Kacprzak nie groźnie podkręcił kostkę. Niewątpliwie jest to nie najlepsza wiadomość dla sympatyków Warszawskiej Politechniki. Z pewnością przyjmujący bydgoskiej Delecty będzie dużym wzmocnieniem swojego zespołu, który łatwo nie odda skóry w jutrzejszym meczu. http://przegladligowy.pl/pl,news,84,read,28198,kamilpojedziedowarszawy.html
|
Do góry
|
|
|
|
#1755769 - 07/11/2007 21:19
[Re: Rafik 25]
|
addict
Meldunek: 07/08/2007
|
Wczorajszy upadek Kamila w połowie drugiego seta, wyglądał na groźny, jednak prześwietlenie w szpitalu pokazało co innego. Kacprzak nie groźnie podkręcił kostkę. Niewątpliwie jest to nie najlepsza wiadomość dla sympatyków Warszawskiej Politechniki. Z pewnością przyjmujący bydgoskiej Delecty będzie dużym wzmocnieniem swojego zespołu, który łatwo nie odda skóry w jutrzejszym meczu. http://przegladligowy.pl/pl,news,84,read,28198,kamilpojedziedowarszawy.html Kacprzak nie pojechał ze swoją druzyną do Warszawy i na 100% w tym meczu nie zagra.
|
Do góry
|
|
|
|
#1756576 - 08/11/2007 02:49
[Re: Dziadek69]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/09/2007
|
co tam panowie mysliscie o Czestochowie -1,5 secika ? zagralem -2,5 i mam lekkie obawy, ale tez nadzieje ze wejdzie bez straty seta!
|
Do góry
|
|
|
|
#1761284 - 09/11/2007 18:23
[Re: dejv]
|
enthusiast
Meldunek: 15/09/2007
|
w Asseco Resovia SSA Rzeszów trochę kontuzji...
"Kvasnicka skręcił nogę, Ignaczaka boli bark, a Gabrych idzie na badania"
Kvasnicka i Gabrych na pewno nie zagrają (Chyba, że Gabrych wróci z Lublina z pozytywną opinią lekarza, że może grać), co do Ignaczaka to jeszcze nie wiadomo, lecz pojechał razem z drużyną dziś rano pod Jasną Górę, lecz raczej na pewno nie będzie grał, ponieważ przez 2 dni nie mógł ruszać brakiem, nie trenował z zespołem
w Częstochowie brak kontuzji...
|
Do góry
|
|
|
|
#1761298 - 09/11/2007 18:30
[Re: Riczi Ricz]
|
enthusiast
Meldunek: 15/09/2007
|
Częstochowianie bez Amerykanów, jak wtedy, bo na zgrupowanie pojechali, więc tylko tego brak w Czewie...
|
Do góry
|
|
|
|
#1761569 - 09/11/2007 20:31
[Re: assasin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2004
|
Wybrałem dwa meczyki z PLS na sobote/niedziele:
Sobota:
Jastrzębie - Radom 1 1.30 Jadar sprawił ogromnę niespodziankę ogrywając w środę Skrę po tiebreaku. Zawodnicy z Radomia mówili po meczu, że zagrali na 110% swoich możliwości i był to niesamowity występ w ich wykonanie. Do tego przyznali, że dopisywało im szczęście. Myślę, że jeden taki nieprawdopodobny mecz w wykonaniu Jadaru wystarczy i kilka dni później nie ograją Węgla. Jastrzębie po frajerskiej porażce w Kędzierzynie nie może znowu zgubić punktów i gospodarze powinni stanąć na głowie by to spotkanie wygrać, nawet pomimo braku J.Iwanowa i Yudina.
niedziela:
Sosnowiec - Bydgoszcz 1 1.7 Wiadomo, że Delekcie nie wiedzie się ostatnio najlepiej. Fatalny występ u siebie z Jadarem, kilka dni później porażka w Warszawie z Polibudą która wygrała wreszcie pierwszy mecz. Teraz kolejny trudny wyjazd do Sosnowca. Płomień spisuje się całkiem przyzwoicie, pokonał u siebie Jadar, Polibude, przyzwoicie zagrał z Mostostalem. Kurs jest wart ryzyka i myślę, że po 1.7 można grać zwycięstwo gospodarzy. Oczywiście Bydgoszcz w niepełnym składzie, bez Kacprzaka i Granta. W Delekcie niebezpieczny będzie zapewne Janczak, ale w Płomieniu liczę na Grygiela, który wyrasta na jednego z najlepiej punktujących w lidze.
|
Do góry
|
|
|
|
#1762016 - 10/11/2007 00:02
[Re: assasin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
AZS Częstochowa - Resovia Rzeszów [Set Hc 0:1,5] 1 (6/10)Osłabiona brakiem Amerykanów drużyna z Częstochowy walczyć dziś będzie z Resovią, która co prawda swoich zawodników nigdzie nie wysyła, ale swoje problemy kadrowe też ma. Częstochowianie wygrali ostatnio 3:0 z Płomieniem Sosnowiec i widać, że są w dużym gazie. Duży plus stanowi dla nich fakt, że zarówno w środę, jak i dziś grają u siebie - nie musieli ponosić strat energii spowodowanych podróżą. Od początku sezonu AZS gra na bardzo wysokim poziomie, a dziś będzie musiał sobie poradzić bez Brooka Billingsa oraz Phillipa Eatherton'a. Ich zastępcami będą dziś Bartosz Janeczek i Robert Szczerbaniuk. Obaj pokazali w środę, że bardzo dobrze sobie radzą. AZS posiada ogromną siłę w ofensywie - Janeczek, Gierczyński, Wika, Szczerbaniuk to zawodnicy, którzy znajdują się w wysokiej formie, w środowym meczu nie przydarzały im się praktycznie serie błędów. Drugim środkowym jest Piotr Nowakowski - młody, ale bardzo zdolny, o czym może świadczyć fakt, iż znalazł się w szerokiej kadrze Raula Lozano na turniej eliminacyjny do Igrzysk Olimpijskich. Trener Panas dysponuje dwoma wyrównanymi rozgrywającymi - zazwyczaj gra Woicki, ale ostatnio Andrzej Stelmach radził sobie wyjątkowo dobrze - jak za dobrych czasów, kiedy grał w reprezentacji. Skład uzupełnia reprezentacyjny libero, Piotr Gacek. Skład w 100% krajowy, ale bardzo mocny. Resovie przed tygodniem przegrała z Jastrzębskim Węglem 2:3, natomiast w środę mecz z Mlekpolem nie doszedł do skutku. Na pewno nie zagra Karel Kvasnicka, a pod wątpliwość poddany jest występ Piotra Gabrycha oraz Krzysztofa Ignaczaka. Pół biedy z przyjmującymi, bo Łuka i Mitrovic są w stanie zastąpić kontuzjowanych kolegów, ale strata Ignaczaka to już duży ubytek w drużynie. Według mnie Częstochowa ma po swojej stronie formę sportową, która powinna przełożyć się na wygraną bez straty punktów.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|