Hej, mam taki problem zainstalowałem skype'a jednak nie działa mi mikrofon ktory jest podlaczony dobrze napewno. Mam karte dzwiekowa Realtek AC97, na jednym z for ktos polecil zeby odinstalowac sterowniki tej karty , sciagnac najnowsze, zainstalowac i powinno dzialac, tak zrobilem i dalej to samo - mikrofon nie dziala. Ogolnie chodzi zeby "sterowniki tonu" byly aktywne a one sa wyciszone na maxa tak jak to widac na zalaczonym obrazku (jak zaptaszkuje ten "1 Mic Boost" to to nic nie daje) , co zrobić z tym problemem?

w ustawieniach wszystko jest okej, nie jest wyciszone, jest zaznaczone w nagrywaniu "mikrofon" itd , w rejestratorze dzwieku rowniez nie moge nagrywac, test nagruwania rowniez nie przechodzi, sluchawki z mikrofonem napewno dobre bo nowe, cos tam czytalem ze to chodzi o karte muzyczną tzn o jej kanały ze ta Realtek AC97 to jest 6 kanałowa imusze zmienic gdzieś na 2 kanałową zeby mi wykryło mikrofon, to pewnie o to chodzi ale jak sie tam dostać?? Gdzie zmienic te schematy kanałowe czyli te jacki - gniazdka z tylu komputera aby aktywowały wejście na mikrofon?