#1769578 - 12/11/2007 00:30
Śmierć kibica Lazio
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Za onet.pl "Tragicznym błędem" nazwał szef policji w Arezzo we Włoszech zabicie 26-letniego kibica klubu Lazio, który zginął od policyjnej kuli w czasie starć z sympatykami Juventusu w punkcie restauracyjnym przy autostradzie. Szef tamtejszej policji wyjaśnił, że funkcjonariusz, który oddał strzał w stronę mężczyzny "interweniował, by przepychanki między dwiema grupami kibiców nie doprowadziły do poważnych konsekwencji".
Tragiczna śmierć kibica, didżeja spod Rzymu, który był zaprzyjaźniony z piłkarzami Lazio, doprowadziła w niedzielę w kilku włoskich miastach do starć radykalnych kibiców i chuliganów z policją. W wielu miejscach funkcjonariusze pilnujący stadionów są obiektem wyjątkowo brutalnych ataków. Do poważnych zamieszek doszło między innymi w Bergamo. Mecz Lazio z Interem, na który jechał do Mediolanu zabity kibic, został odwołany.
Pozostałe mecze Serie A na znak żałoby rozpoczęły się 10 minut później. Piłkarze i sędziowie mają na rękach czarne opaski. niech mi ktoś to wytłumaczy, bo nie rozumiem: walczymy z chuligaństwem na stadionach, tak ? tak. robimy wszystko, żeby sport wygrał z chuligaństwem, tak ? tak. to dlaczego mecze zaczęły się 10 minut później ? z jakiej racji zawodnicy grają z czarnymi opaskami ? żeby uczcić śmierć jednego debila, wandala, chuligana, który dostał kulkę, bo napierdzielał innego oszołoma ? przecież to jest kpina ! parodia ! jeden idiota został ważniejszy niż wszystkie dzisiejsze mecze ?! przecież to jest jawne pokazanie chuliganom, że są ważniejsi od sportu ! to jest zachęcanie ich do rozrób i bójek ! i niech nikt mi nie pisze, że to był porządny chłopak, z dobrej rodziny, dobrze wychowany i że znalazł się tam przypadkiem, bo już mi sie robi niedobrze na samą myśl o takich tekstach  dziwne, że zawsze giną ci niewinni i bezbronni :/ a dlaczego mecz inter - lazio został odwołany ? bo się bali rozróby na stadionie ? kolejna kpina z zawodników i NORMALNYCH kibiców ! a najlepsze jest to, że media jako pierwszą informację sportową będą podawać właśnie tą. a ja się pytam: po co ? żeby wzbudzić agresję u innych chuliganów ? żeby teraz inni wyszli i zaczęli napierdzielać się z policją ? koniec, bo za chwilę puszczą mi nerwy i jeszcze jakieś ostrzeżenie może trafić do kieszeni...
|
Do góry
|
|
|
|
#1769621 - 12/11/2007 00:36
Re: Śmierć kibica Lazio
[Re: majner]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/08/2005
|
Za onet.pl [b][ Szef tamtejszej policji wyjaśnił, że funkcjonariusz, który oddał strzał w stronę mężczyzny "interweniował, by przepychanki między dwiema grupami kibiców nie doprowadziły do poważnych konsekwencji".
i] pierdolony palkarz tego fujary sie baly odwolujac mecze,
|
Do góry
|
|
|
|
#1769651 - 12/11/2007 00:42
[Re: czubek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/03/2006
|
Za onet.pl [b][ Szef tamtejszej policji wyjaśnił, że funkcjonariusz, który oddał strzał w stronę mężczyzny "interweniował, by przepychanki między dwiema grupami kibiców nie doprowadziły do poważnych konsekwencji".
i] pierdolony palkarz tego fujary sie baly odwolujac mecze, fajny masz nick 
|
Do góry
|
|
|
|
#1769818 - 12/11/2007 01:08
[Re: majner]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/02/2006
|
Za onet.pl "Tragicznym błędem" nazwał szef policji w Arezzo we Włoszech zabicie 26-letniego kibica klubu Lazio, który zginął od policyjnej kuli w czasie starć z sympatykami Juventusu w punkcie restauracyjnym przy autostradzie. Szef tamtejszej policji wyjaśnił, że funkcjonariusz, który oddał strzał w stronę mężczyzny "interweniował, by przepychanki między dwiema grupami kibiców nie doprowadziły do poważnych konsekwencji".
Tragiczna śmierć kibica, didżeja spod Rzymu, który był zaprzyjaźniony z piłkarzami Lazio, doprowadziła w niedzielę w kilku włoskich miastach do starć radykalnych kibiców i chuliganów z policją. W wielu miejscach funkcjonariusze pilnujący stadionów są obiektem wyjątkowo brutalnych ataków. Do poważnych zamieszek doszło między innymi w Bergamo. Mecz Lazio z Interem, na który jechał do Mediolanu zabity kibic, został odwołany.
Pozostałe mecze Serie A na znak żałoby rozpoczęły się 10 minut później. Piłkarze i sędziowie mają na rękach czarne opaski. niech mi ktoś to wytłumaczy, bo nie rozumiem: walczymy z chuligaństwem na stadionach, tak ? tak. robimy wszystko, żeby sport wygrał z chuligaństwem, tak ? tak. to dlaczego mecze zaczęły się 10 minut później ? z jakiej racji zawodnicy grają z czarnymi opaskami ? żeby uczcić śmierć jednego debila, wandala, chuligana, który dostał kulkę, bo napierdzielał innego oszołoma ? przecież to jest kpina ! parodia ! jeden idiota został ważniejszy niż wszystkie dzisiejsze mecze ?! przecież to jest jawne pokazanie chuliganom, że są ważniejsi od sportu ! to jest zachęcanie ich do rozrób i bójek ! i niech nikt mi nie pisze, że to był porządny chłopak, z dobrej rodziny, dobrze wychowany i że znalazł się tam przypadkiem, bo już mi sie robi niedobrze na samą myśl o takich tekstach  dziwne, że zawsze giną ci niewinni i bezbronni :/ a dlaczego mecz inter - lazio został odwołany ? bo się bali rozróby na stadionie ? kolejna kpina z zawodników i NORMALNYCH kibiców ! a najlepsze jest to, że media jako pierwszą informację sportową będą podawać właśnie tą. a ja się pytam: po co ? żeby wzbudzić agresję u innych chuliganów ? żeby teraz inni wyszli i zaczęli napierdzielać się z policją ? koniec, bo za chwilę puszczą mi nerwy i jeszcze jakieś ostrzeżenie może trafić do kieszeni... czyli twoim zdaniem policjanci powinni rostrzeliwać wszystkich, jak leci ? pieprzony hitlerowiec
|
Do góry
|
|
|
|
#1770346 - 12/11/2007 02:53
[Re: polskignom]
|
$
Meldunek: 30/12/2002
|
o masz, wala sie na ulicy to strzelac na slepo. Mam w dupie kto dostanie. Nikt przypadkiem nie natrafil sie na zadyme, latwo mozna ja ominac. A idiotow tylko jednym sposobem mozna wyplenic. weś sie wlalnij i pomysl co napisales ? a mecz odwołany raczej z powodu strachu przed zemstą kibiców na który zmierzał ten kibic, a na pewno jego koledzy zrobili by policji niezłe piekło... czemu opaski itd... ? bo zginął niewinnie człowiek... on nie strzelał z broni do nikogo i to nie powód na odebranie życia... nie ma takie powodu to jak ktos pisze jak u góry to ręce opadają
|
Do góry
|
|
|
|
#1770367 - 12/11/2007 02:57
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1770378 - 12/11/2007 03:01
[Re: polskignom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2005
|
o masz, wala sie na ulicy to strzelac na slepo. Mam w dupie kto dostanie. Nikt przypadkiem nie natrafil sie na zadyme, latwo mozna ja ominac. A idiotow tylko jednym sposobem mozna wyplenic. Powiedzialbys to ojcu dziewczynki po tym jak policjanci strzelili jej w oko po meczu Motor - Avia...
|
Do góry
|
|
|
|
#1770592 - 12/11/2007 03:51
[Re: Kylo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2006
|
nie wiadomo jak bylo dokladnie wiec po co sie rozpisywac dla mnie najwiekszym przegieciem (w polsce) tego typu to bylo zabicie przemka za przejscie na czerwonym swietle 
|
Do góry
|
|
|
|
#1770610 - 12/11/2007 03:57
[Re: Haz$]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
o masz, wala sie na ulicy to strzelac na slepo. Mam w dupie kto dostanie. Nikt przypadkiem nie natrafil sie na zadyme, latwo mozna ja ominac. A idiotow tylko jednym sposobem mozna wyplenic. weś sie wlalnij i pomysl co napisales ? rece opadaja jak ktos pisze weŚ.
|
Do góry
|
|
|
|
#1770616 - 12/11/2007 03:59
[Re: Kylo]
|
Live fast, die young
|
o masz, wala sie na ulicy to strzelac na slepo. Mam w dupie kto dostanie. Nikt przypadkiem nie natrafil sie na zadyme, latwo mozna ja ominac. A idiotow tylko jednym sposobem mozna wyplenic. Powiedzialbys to ojcu dziewczynki po tym jak policjanci strzelili jej w oko po meczu Motor - Avia... czy policja sama sie na ta rozrobe prosila? Policja rzucala ceglami? Powiedzialbym...i jeszcze pogratulowal Ojcu wybrania bardzo dobrego miejsca na trybunach.
|
Do góry
|
|
|
|
#1770624 - 12/11/2007 04:01
[Re: Fro_Lech]
|
Live fast, die young
|
Strzelając i zabijając ?
Gratulacje. Lepiej, zeby zostal zabity przez policje niz wsadzil noz kibicowi rywala. Korzysci jest wiele: 1) policja zyska posluch, ktos sie zacznie bac 2) zmniejszy sie odsetek zabojstw pomiedzy kibicami dzieki za gratulacje, lubie jak ktos docenia moje pomysly.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|