Opcje tematu
#1705952 - 23/10/2007 01:07 Bilans i cashflow - pomocy!!!
Kane1910 Offline
addict

Meldunek: 15/11/2003
Pomocy Potrzebuję bardzo pilnie zrobić
-bilans
-cashflow
z tego pliku a dokładnie z 1 roku czyli po 12 miesiącach(chyba bilans otwarcia i zamknięcia choć nie jestem pewien). Mniej więcej wiem o co chodzi ale pewnie bym coś źle zrobil albo coś pomylił więc proszę o pomoc. Oczywiście zapłacę ( myślę że się dogadamy :)) - nawet jak więcej osób zrobi to jakoś sobie poradzimy myślę. Raczej nie jest to skompliowane. Jeśli ktoś się podejmie proszęo priv po obejrzeniu pliku żeby dużo osób tego samego nie robiło

Oto plik. Proszę o pomoc
http://www.plikus.pl/zobacz_plik-Gra-58606.html

Do góry
Bonus: Unibet
#1705977 - 23/10/2007 01:16 Re: Bilans i cashflow - pomocy!!! [Re: Kane1910]
Kane1910 Offline
addict

Jakby komuś tu jest plik z gry na podstawie której powstał ten plik w Excelu

http://www.plikus.pl/zobacz_plik-Gra-58607.html

Do góry
#1705978 - 23/10/2007 01:17 Re: Bilans i cashflow - pomocy!!! [Re: Kane1910]
Kane1910 Offline
addict

Jakby komuś pomogło miało być

Do góry
#1706234 - 23/10/2007 02:38 Re: Bilans i cashflow - pomocy!!! [Re: Kane1910]
Kane1910 Offline
addict

Nie ma chętnych? \:\( Dobrze zapłacę...

Do góry
#1708924 - 24/10/2007 01:50 Re: Bilans i cashflow - pomocy!!! [Re: Kane1910]
Kane1910 Offline
addict

Tylko bilans został - cashflow jednak łatwy się okazał \:\) .
Dla kumatej osoby kilka minut roboty a w zamian co nieco zł wpadnie. Na pewno wiele osób wie jak to zrobić \:o

Bilans na koniec 12 miesiąca(chodzi oczywiście o zapasy łącznie, materiały łącznie, środki pieniężne więc to jest właściwie tylko kilka wpisów w tym bilansie tylko żeby je dobrze obliczyć i wstawić)

Do góry
#1709493 - 24/10/2007 03:26 Re: Bilans i cashflow - pomocy!!! [Re: Kane1910]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/10/2006
To robisz tak:

Najpierw w naglowku piszesz:
"Bilans przedstawiajacy X(spolke lub firme) sporzadzony DD.MM.RRRR"

I teraz najwygodniej tabelke.
Po lewej stronie aktywa, po prawej pasywa.
Lewa kolumne dzielisz na aktywa trwale i aktywa obrotowe.
Aktywa trwale dzielisz na wartosci niematerialne i prawne, rzeczowe aktywa trwale, naleznosci dlugoterminowe, inwestycje dlugoterminowe. Sa jeszcze dlugoterminowe rozliczenia miedzyokresowe, ale tego z reguly nie bierze sie pod uwage.
Obok tej calej klasyfikacji wpisujesz wartosc owych aktywow i odpowiednio je sumujesz (najpierw np. sumujesz wszystkie aktywa trwale, a potem sumujesz wszystkie aktywa trwale).
W tej samej kolumnie tylko ze pod spodem robisz to z aktywami obrotowymi. I je dzielisz na: zapasy, naleznosci krotkoterminowe, inwestycje krotkotermonowe (i znow z reguly krotkoterminowych rozliczen miedzyokresowych nie bierzesz pod uwage). I podobnie jak w aktywach trwalych robisz podsumowanie wartosci.

W prawej kolumnie piszesz pasywa. I dzielisz je na kapital wlasny i w tej samej kolumnie tylko ze nizej - kapital obcy (lub fundusz obcy - zalezy od przedsiebiorstwa/ spolki). I znow potem piszesz wartosc obok tego i odpowiednio to sumujesz.

Reasumujac.
To bedzie tabelka. Z reguly piec kolumn.
Pierwsza to liczba porzadkowa, druga to aktywa, trzecia to wartosc aktywow, czwarta to pasywa i piata to wartosc pasywow.
Wierszy ta tabela bedzie miala troche wiecej, bo musisz ja podzielic tak jak pisalem wczesniej.

Do góry
#1771416 - 12/11/2007 06:52 Re: Bilans i cashflow - pomocy!!! [Re: Stalion]
Kane1910 Offline
addict

Originally Posted By: Stalion
To robisz tak:

Najpierw w naglowku piszesz:
"Bilans przedstawiajacy X(spolke lub firme) sporzadzony DD.MM.RRRR"

I teraz najwygodniej tabelke.
Po lewej stronie aktywa, po prawej pasywa.
Lewa kolumne dzielisz na aktywa trwale i aktywa obrotowe.
Aktywa trwale dzielisz na wartosci niematerialne i prawne, rzeczowe aktywa trwale, naleznosci dlugoterminowe, inwestycje dlugoterminowe. Sa jeszcze dlugoterminowe rozliczenia miedzyokresowe, ale tego z reguly nie bierze sie pod uwage.
Obok tej calej klasyfikacji wpisujesz wartosc owych aktywow i odpowiednio je sumujesz (najpierw np. sumujesz wszystkie aktywa trwale, a potem sumujesz wszystkie aktywa trwale).
W tej samej kolumnie tylko ze pod spodem robisz to z aktywami obrotowymi. I je dzielisz na: zapasy, naleznosci krotkoterminowe, inwestycje krotkotermonowe (i znow z reguly krotkoterminowych rozliczen miedzyokresowych nie bierzesz pod uwage). I podobnie jak w aktywach trwalych robisz podsumowanie wartosci.

W prawej kolumnie piszesz pasywa. I dzielisz je na kapital wlasny i w tej samej kolumnie tylko ze nizej - kapital obcy (lub fundusz obcy - zalezy od przedsiebiorstwa/ spolki). I znow potem piszesz wartosc obok tego i odpowiednio to sumujesz.

Reasumujac.
To bedzie tabelka. Z reguly piec kolumn.
Pierwsza to liczba porzadkowa, druga to aktywa, trzecia to wartosc aktywow, czwarta to pasywa i piata to wartosc pasywow.
Wierszy ta tabela bedzie miala troche wiecej, bo musisz ja podzielic tak jak pisalem wczesniej.

Tak ogólnie to wiem chodziło mi o bardziej dokładnie ale dzięki za odpowiedź

Teraz bardzo pilna sprawa
WYCENA ZAPASÓW ( a konkretnie WYROBóW GOTOWYCH)NA DZIEń BILANSOWY

Do góry
#1771424 - 12/11/2007 06:54 Re: Bilans i cashflow - pomocy!!! [Re: Kane1910]
Kane1910 Offline
addict

jeśli ktoś ma jakis dobry link z dobrym wytłukaczeniem tej wyceny wyrobów gotowych proszę o pomoc i jeśli ktośsię na tym zna też proszę:)

Do góry

Moderator:  Biszop, rafal08