#1771441 - 12/11/2007 06:58
Re: Śmierć kibica Lazio
[Re: lupus]
|
veteran
Meldunek: 23/02/2005
|
Manfred wrociles juz do kraju? Tak wyobraz sobie ze wrocilem i z politowaniem czytam twoje wypociny na temaat kibicow.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771464 - 12/11/2007 07:06
[Re: Fro_Lech]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Media zawsze chętnie chętnie przeinaczają fakty dla poklasku "opinii publicznej".
Demolują pociągi, ah, kolejne SF. Jakiś przykład poproszę czy coś... Parę lat temu Teleexpress musiał przepraszać za kłamliwy reportaż w którym pokazano zdemolowany pociąg przez kibiców Legii. ja mam taki banalny przykład. kilka tygodni temu w pociągu relacji szczecin-kołobrzeg, na głównym w szczecinie wsiada grupka na mecz chyba do ustronia . drą się, ok można zrozumieć. po chwili 2 szczylków z przerażeniem wbiega do ostatniego przedziału i przyczajeni przeżywają, że pewnie będzie opóźnienie odjazdu. z rozmowy wynikało, że ich brygada wpadła do pociągu i nastukała komuś tam. siedzieli jak przerażone sieroty, a jeden panikował, boże on ma mój bilet powrotny(wskazując na jego zioma wyprowadzanego z pociągu). odjazd opóźniono o 20 minut. niby nic?
|
Do góry
|
|
|
|
#1771468 - 12/11/2007 07:06
[Re: lupus]
|
veteran
Meldunek: 23/02/2005
|
Ciesze sie. Mam nadzieje, ze teraz bedzie mozna czesciej spotkac Cie na forum, i podzielisz sie z nami typami Marnym jestem typerem ,ale jesli chodzi o sprawy kibicowskie to zawsze mozesz na mnie liczyc
|
Do góry
|
|
|
|
#1771482 - 12/11/2007 07:09
[Re: Llama]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1771484 - 12/11/2007 07:10
[Re: damianmularczyk]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
polskignom a tylko Legia śpiewa piosenki na Legie? bo kojarzysz mi sie z dzieciakami w Poznaniu w szalikach antyLegia.
A co do Waltera i innych dziwaków polecam taki artykuł:http://legialive.pl/news/24040_List_otwarty_do_Waltera.html
szanuje Waltera za to ile pieniędzy włożył itd ok ale z wiekszoscia rzeczy sie z nim nie zgadzam ja tylko mowie co sadze o kibicach Legii. Teksty ze robimy to, bo inni tez to robia uwazam ze dziecinne. Tak samo szaliki antyLegia mimo, ze im nigdy nie kibicowalem i mimo sporych mozliwosci pojscia na lige na Lazienkowska moja noga na tamtym stadionie staje tylko przy okazji meczach reprezy. Ale mimo wszystko kibicow Legii uwazam za jednych z gorszych. Byc moze dlatego, ze ich jest najwiecej i sie pewnie czuja.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771498 - 12/11/2007 07:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Media zawsze chętnie chętnie przeinaczają fakty dla poklasku "opinii publicznej".
Demolują pociągi, ah, kolejne SF. Jakiś przykład poproszę czy coś... Parę lat temu Teleexpress musiał przepraszać za kłamliwy reportaż w którym pokazano zdemolowany pociąg przez kibiców Legii. ja mam taki banalny przykład. kilka tygodni temu w pociągu relacji szczecin-kołobrzeg, na głównym w szczecinie wsiada grupka na mecz chyba do ustronia . drą się, ok można zrozumieć. po chwili 2 szczylków z przerażeniem wbiega do ostatniego przedziału i przyczajeni przeżywają, że pewnie będzie opóźnienie odjazdu. z rozmowy wynikało, że ich brygada wpadła do pociągu i nastukała komuś tam. siedzieli jak przerażone sieroty, a jeden panikował, boże on ma mój bilet powrotny(wskazując na jego zioma wyprowadzanego z pociągu). odjazd opóźniono o 20 minut. niby nic? Rzeczywiście demolka pociągu, jak się patrzy. Hoho. Z ostrej do nich, z ostrej !
|
Do góry
|
|
|
|
#1771513 - 12/11/2007 07:17
[Re: $t$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
lupus 90% postów w temacie, a nigdy na meczu nie był  Poronionym pomysłem jest też oddelgowanie do obstawy kibców np. Arki policjantów z Gdańska  Nie wiem jak to powinno wyglądać, ale na pewno nie tak  idąc takim tokiem myślenia to na meczach Wisły nie powinno być wogóle policji... Bo przecież Wisła to klub policyjny, więc policja skupi sie na rywalach Chodzi mi o obstawe na wyjazd, mogli by dać hmm "neutralnych" policjantów. Wyjazd w 600 osób, 100 policjantów z Gdańska i te sześć stów usłyszy nagle, że są "jebanymi śledziami" to co się dzieje wiadomo.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771527 - 12/11/2007 07:21
[Re: Kameleon]
|
Meldunek: 25/08/2006
|
]Chodzi mi o obstawe na wyjazd, mogli by dać hmm "neutralnych" policjantów. Wyjazd w 600 osób, 100 policjantów z Gdańska i te sześć stów usłyszy nagle, że są "jebanymi śledziami" to co się dzieje wiadomo. ALe to jest niewykonalne, każdy klub ma minimum 3(?) kosy, więc nie starczyłoby policjantów aby obstawić każdy mecz, musieliby kolejke rozgrywać cały tydzień a i to by chyba było mało.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771538 - 12/11/2007 07:25
|
enthusiast
Meldunek: 05/03/2006
|
takie pytanie do wtajemniczonych; czy promocje w sklepach są fikcją? Nie. Ale obecnie od kilku lat u większości ekip są zwalczane.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771581 - 12/11/2007 07:36
[Re: kosa1964]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
takie pytanie do wtajemniczonych; czy promocje w sklepach są fikcją? Nie. Ale obecnie od kilku lat u większości ekip są zwalczane. Jeżeli są to zorganizowane grupy, gdzie wszyscy jadą razem, to tak. Ale bywa też, że kibice jadą różnymi trasami, różnymi środkami i różnymi grupami (wtedy też udaje im się nie mieć policji na karku) i wtedy to zjawisko wciąż istnieje. Chociaż w okolicach Szczecina przy drogach krajowych niektóre sklepy, które kiedyś uczestniczyły w tzw. "promocji" podobno są zamykane na 4 spusty gdy mogą się spodziewać przejazdu kibiców.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|