#1779788 - 15/11/2007 07:09
Re: Szanghaj - Mistrzostwa ATP - 11-18 Listopad 2007 *DELETED*
[Re: ogorek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1779852 - 15/11/2007 07:55
Re: Szanghaj - Mistrzostwa ATP - 11-18 Listopad 2007
[Re: _zvonimir_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/04/2005
|
chodzi mi po głowie Djoko co Wy na to? no właśnie chodzi chodzi, a powinien biegać Mimo wielkiej sympatii do Novaka, Nadal go jutro pozamiata w dwóch setach
|
Do góry
|
|
|
|
#1779861 - 15/11/2007 08:02
[Re: _zvonimir_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Patrzę,myślę o jutrzejszych meczach i nic nie mogę wymyślić Za dużo różnych wariantów z jednej strony Nadal, który żeby wyjść z grupy musi wygrać spotkanie z Djokovicem, któryz durgiej strony nie walczy o nic. W 2 meczu Ferrer, który wyjście z grupy ma zapewnione,z Gasquetem, który ma teoretyczne szanse na awans. Wydaje mi się, że jutro raczej powinno się grać na niespodzianki,a nie na kursy 1.35 lub 1.55. Mecz Nadal z Djokovicem, przyznaje, że nie oglądałem meczy Djokovica i tylko z waszych opinii mogę wywnioskowywać, że grał słabo. Oglądałem jednak fragmenty spotkań z Ferrererm i Gasquetem i niektóre wymiany wygrane przez niego były wygrane w stylu Djoko sprzed miesiąca o ile się nie mylę. Przejdźmy do Nadala, który według mnie gra naprawdę swój najgorzy tenis w karierze. Oglądałem mecz Nadala z Ferrererm i to co wyprawiał on w 3 secie naprawdę jest do niego niepodobne wyraźnie było widać, że się poddał i wiedział, że przegra ja się pytam gdzie jest ten Nadal co walczy do samego końca ? Nadal w meczu z Ferrererm co chwila podnosił piłki przede wszystkim się bronił praktycznie nie atakował,a Ferrer lubi długie wymiany i przyspieszał gdy tylko miał naprawdę dobrą okazję. Ja po kursie 1.35 Nadala naprawdę nie zagram bo za duże ryzyko. Myślę, że Djoko na mecz z Nadalem się spręży i nie odpuści Hiszpanowi tego meczu. W moim mniemaniu będzie on walczył, a nie podda się jak dzisiaj Gonzalez. Po kursie 3.9 za wygraną Nadala 2:1 w setach gram to i zarzykuję jeszcze na Djoko 2:1 lub 2:0 w setach. Co do 2 meczu także jestem tego samego zdania grać na 2:1 dla Ferrera i zwycięstwo Gasqueta bo Hiszpan może nie znaleźć motywacji do wygranie tego meczu bo nic on mu nie da.
|
Do góry
|
|
|
|
#1780736 - 15/11/2007 22:14
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
|
Jednak się myliłem i mieliśmy łatwe zwycięstwa faworytów. Muszę przyznać, że czekam na kolejny mecz Ferrera i nie ważne czy z Federerem, Roddickiem czy Gonzalezem będe na pewno na niego grał, a kursy będą na pewno wysokie. Imponuje mi Hiszpan tak jak ktoś powiedział grając na niego po meczu i tak nawet jeżeli przegra to nie można mieć większych pretensji bo będziemy wiedzieć, że przegrał ale walczył do końca, a nie jak np. przypadek czy Gonzaleza czy Gasqueta jak najszybciej zejść z kortu.
Jutro mamy 2 półfinały i naprawdę nie wiem co o nich myśleć. Z jednej strony oczywiście Federer no bo jakby mistrz mógł odpaść, nie wychodząc nawet z grupy. Szwajcar nie gra na tym turnieju dobrze ale to zawsze ten sam wielki gracz i na mecz z Roddickiem na pewno się spręży i wygra. Roddick naprawde nie ma broni na Federera. Widziałem w komentarzach, że mecz Gonzaleza z Roddickiem był wygrany przez Amerykanina i śmiać mi się chce. Mecz był wyraźnie przegrany przez Gonzaleza niż wygrany przez Roddicka, przecież Roddick nic wielkiego w tym meczu nie pokazał, zagrał po prostu na swoim poziomie czyli nic specjalnego,a Gonzalez przy tym drugim upadku wyglądał jakby przd spotkaniem "coś wciągnał". Ten upadek wyglądał jak jakiegoś kaleki i ta rakieta, któa mi wypadła z ręki. Jestem naprawdę zdumiony jak gracz, który 2 dni wcześniej pokonuje we wspaniałym stylu Federera wychodzi na kort z Roddickiem przewraca się i wogóle nie walczy.
Po tym co pokazała on w meczu z Roddickiem nie wiem co myśleć o jego meczu z Dawidienką bo z chęcią zagrałbym właśnie na Rosjanina, który może ten mecz odpuścić ale nie musi. Jeżeli Gonzalez wyjdzie i bęzie znowu udaał kalekę to przegra ten mecz na pewno. Bo mimo fatalnej formy Denki to jest to zawodnik, który tak łatwo się nie poddaje, aw meczu z Federerem było już widać dobry tenis Rosjanina mimo przegrania w 2 setach. Tylko jeszcze dochodzi fakt, że Gonzo przy wygranejz dawidienką wychodzi na pewnoz grupy. Po tym jednak co pokazał z Roddickiem nie mam już do niego żadnegoz aufania, nigdy nie wiadomo co zacznie wyprawiać na korcie ten "pajac" bez obrazy dla zwollenników Chilijczyka.
|
Do góry
|
|
|
|
#1780973 - 15/11/2007 23:32
[Re: grzesol]
|
addict
Meldunek: 24/10/2007
|
zmiencie ten temat z mistrzostwa ATP na pajace ATP. To co wyprawiaja zawodnicy wola o pomstwe do nieba.Kto ogladal spotkanie Ferera to wie o czym mowie. Rysiek kase dostal za wystep w turnieju to najwazniejsze wiec po co grac i meczyc stare kosci .Parodia 6:1 6:1 .dwa wygrane gemy serwisowe.i nie pisze tego ze jestem zly ze mi kupon nie wszedl.Jestem rozczarowany tym turniejem i poziomem jaki prezentuja czolowe rakiety.,.
|
Do góry
|
|
|
|
#1781002 - 15/11/2007 23:47
[Re: Vit a]
|
addict
Meldunek: 12/04/2006
|
Vita: Rysek jest 8 w tych czolowych rakietach a wiec ostatni.. Z ferrerem nigdy nie potrafil grac, zobacz na h2h.. Pozatym czego ty sie spodziewales ze Ferrer ogra po swietnych meczach Djokovica, Nadala by potem odpasc ze srednim Franzucem? to gratuluje poczucia humoru
|
Do góry
|
|
|
|
#1781013 - 15/11/2007 23:58
[Re: Vit a]
|
veteran
Meldunek: 25/11/2004
|
zmiencie ten temat z mistrzostwa ATP na pajace ATP. To co wyprawiaja zawodnicy wola o pomstwe do nieba.Kto ogladal spotkanie Ferera to wie o czym mowie. Rysiek kase dostal za wystep w turnieju to najwazniejsze wiec po co grac i meczyc stare kosci .Parodia 6:1 6:1 .dwa wygrane gemy serwisowe.i nie pisze tego ze jestem zly ze mi kupon nie wszedl.Jestem rozczarowany tym turniejem i poziomem jaki prezentuja czolowe rakiety.,. naprawde nie wiem skad to zdziwienie, przeciez ferrer jest w fenomenalnej formie chyba najlepszej w swojej histori i poprostu wygrał. On moze nawet wygrac cały turniej
|
Do góry
|
|
|
|
#1782277 - 16/11/2007 04:16
[Re: Radek_89]
|
addict
Meldunek: 24/10/2007
|
Vita; nie dwa gemy serwisowe, tylko jeden W pierwszym secie wygrał gema po breaku no blad z tych nerwow.Panowie tak spodziewalem sie ze gracz ktory gra dobry tenis przynajmniej powalczy.Ferrer ze wygral 2 mecze nie oznaczalo ze dzis na 100% wygra to spotkanie. H2H to tez co innego.no trudno stalo sie jak stalo gratuluje tym ktorzy grali na fererra. Zeby nie spamowac na jutro nie mam pojecia czy ruszac Ferdka ?! no moze tak na wynik 2:0 analiza nie znana
|
Do góry
|
|
|
|
#1782538 - 16/11/2007 05:09
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
|
Właśnie niech ktoś kto się na tym zna powie jak to będzie wyglądać, bo nie wiem dokładnie jak tam z sytuacją w grupie. Na dzień dzisiejszy na pewno wychodzi Roddick tak ?? Federer żeby wyjśc musi jutro spotkanie wygrać ? To na pewno, weźcie powiedzcie mi jak wygląda sytuacj a grupie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1782587 - 16/11/2007 05:25
[Re: Kameleon]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
czy jesli Gonzalez wygra z Dawidenka 2-0 to kto awansuje przy stanie Federer-Roddick 2-0 ???
Wtedy chyba trzeba liczyć gemy nie trzeba .....Federer i Andy bo w takim przypadku równej ilości wygranych meczów i setów o awansie Roddicka zdecyduje to,że wygrał z Gonzem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1782775 - 16/11/2007 06:06
[Re: AGASSI]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2006
|
czy jesli Gonzalez wygra z Dawidenka 2-0 to kto awansuje przy stanie Federer-Roddick 2-0 ???
Wtedy chyba trzeba liczyć gemy nie trzeba .....Federer i Andy bo w takim przypadku równej ilości wygranych meczów i setów o awansie Roddicka zdecyduje to,że wygrał z Gonzem. czyli wychodzi tez Gonzo bo wygral z Federerem i Federer bo wygral z Roddickiem
|
Do góry
|
|
|
|
|
|