Czas na następną kolejkę PLS-u, która zapowiada się bardzo dobrze [pod względem_] 'biznes' a jak będzie w rzeczywistości... to się okaże...
Zacznę od hitu tej kolejki, czyli spotkania w Bełchatowie...
Skra Bełchatów vs Mlekpol Olsztyn
Skra jak i Olsztyn rozegrały w tym tygodniu swojego pucharowe spotkania.
Do Bełchatowa przyjechał jeden z najlepszych zespołów Europy - Pao Ateny. 3-2 dla gości, dobry mecz gospodarzy, którzy po dwóch pierwszych setach, potrafili przeciwstawić się własnym słabością i doszli do V seta... jednak tam jeszcze raz przypomniał o sobie Kolumbijczyk Amangez... Tak czy siak, przyzwoita gra zespołu z Bełchatowa i brawo za ambicję...
Olsztyn natomiast rozegrał spotkanie w 1/8 finału Challenge Cup, w którym pokonali SSC Berlin 3:2.
Drużyna gospodarzy rozegrała ostatnio aż 10 setów, oba TB przegrane.
Najpierw porażka w Jastrzębskim 2-3, a w ostatnią środę właśnie z Pao również 2-3.
Ważną informacją jest również, że w zespole prowadzonym przez Mazura, może zabraknąć dziś podstawowego atakującego
Szymańskiego... zastępuje go
Lubiejewski0-3 run? Nie wydaję mi się, żeby podopieczni Castaleniego pozwolili sobie na trzecią porażkę z rzędu.
Skra @1.45
___
Sosnowiec -
Jastrzębski WęgielSzczerze nie spodziewałem się aż taaakiego wysokiego kursu, jakim jest całe @1.30 na drużynę vicemistrzów Polski

Jastrzębie ostatnio w wyśmienitej formie, na swojej drodze pokonali Skrę 3-2 oraz co należy podkreślić pokonali
Sisley Treiviso na ich terenie w stosunku 3-1 co na pewno pokazuje, że w drużynie są dobre humory
W drużynie wszyscy zdrowi, więc na pewno z celem 'po_3_pkt' jadą do Sosnowca.
Płomień ostatnio rozegrał `nawet,nawet` ciekawe zawody w Kędzierzynie, gdzie zdobycz 1pkt to na pewno sukces.
Jakoś nie widzę szans dla drużyny gospodarzy w tym spotkaniu, a żeby to oni.. byli w stanie zatrzymać rozpędzone 'Trąby'
Jastrzębie @1.30 [w sam raz do combosa] oraz @2.5 3-0 też można spróbować

Bydgoszcz - Częstochowa
Tutaj mam trochę mieszane uczucia, no ale chyba... Czewa....
Jakoś nie lubię grać przeciwko drużynie z Bydgoszczy gdy grają oni u siebie... Niby to zespół słabiutki, ale kurczę... już mam złe wspomnienia

Dobra, było minęło...
Częstochowa przyjeżdża mocno rozpędzona. Ostatnio niszczą wszystkich tych którzy stawają na ich drodze... Po zwycięstwie nad 'Gibą' pokonali oni zespół Warszawy 3-0 oraz w zeszły wtorek w pucharze CEV rumuńską drużynę 3-0, ale powiedzmy sobie szczerze, że były to drużyny troszkę odchodzące od tego co potrafią zawodnicy z Czewy.
Po @1.20 mimo wszystko, odpuściłbym sobie granie tego spotkania, +2.5 @1.78 - small ? ...
___
Skra @1.45 Sportingbet
Jastrzębie @1.30 oraz 3-0 @2.50 Bet365
Bydgoszcz +2.5 @1.78 Expekt