#1952134 - 16/01/2008 03:33
Re: ATP - Australian Open 2008 - 14.01-27.01
[Re: 19marcin08]
|
addict
Meldunek: 12/04/2006
|
fakt faktem wydaje sie ze dyspozycja Robredo slaba zarowno przed tym turniejem jak i teraz, chociaz dokladnie go akurat obserwowalem.. Dla mnie Robredo zawsze byl graczem solidnym ale bez jakiejs rewelacji, ciezko mi sobie przypomniec kiedy zagral jakis fenomenalny mecz ktore zdarzaly sie chociaz by takim gracza jak Djoko, Davydenko, Murray, Ferrer, Nalbandian.. Mardy Fish zagral ladnie w hopman cup chociaz szkoda ze nie doszlo do pojedynku z Berdychem bo to by dalo jescze wiecej do wiadomosci, ale ugral seta Djokovicowi i doprowadzil do tiebreaka jak sie nie myle.. Niestety jest to zawodnik przynajmniej jak dla mnie na ktorego juz nie postawie, pamietam pojedynek wlasnie z Robredo, konaczcy set Mardy Fish prowadzi bodajze 4:1 i serwuje stan 30:0 ......... a potem przegrywa cale spotkanie.. I to niedlatego ze nagle Robredo zaczal cos super grac, ale poprostu Fish zaczal grac strasznie niechlujnie majac zwyciestwo prawie w reku. Ramietam jaki wkurzony chodzilem bo takie przegrane denerwuja najbardziej
|
Do góry
|
|
|
|
#1952138 - 16/01/2008 03:34
[Re: 19marcin08]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/11/2004
|
ja na dzis proponuje
Andreev - Vliegen/1/1,55 Expekt
Jeszcze rok temu wydawalo sie ze Belg moze byc naprawde przyzwoitym grajkiem... ale dupa blada z tego wyszla. W zeszlym roku na hardzie bilans 2-9, z lepszymi zawodnikami przegrywal wyraznie: Gasquet 6-1,6-2, Ljubicic 6-1, 7-6, 6-1 Mathieu 6-1, 6-1 czy ToJo 6-2, 6-1. Serwis ma ok, ale juz forhand mimo ze siulny to nieregularn. Backhand slaby. Tymczasem Igor to zawodnik z przyzwoitym serwisem i dobrym mocnym regularnym forhandem, zawodnik bardzo dobry w defensywie i Belg poinien mu lezec jak ulal. Do tego to Wileki Szlem, gdzie gra sie wiecej setow i to kosztuje wiecej sil (wiadomo). Dlatego przy okazji takiego meczu preferuje graczy clayowych, ktorzy na ogol maja o wiele lepsza kondycje. H2H 1-0 dla ruska (6-2, 6-3). Dla odwaznych 3-0 za 3,85
Garcia-Lopez - Falla Alejandro/1/1,65 Expekt
Wydaje sie ze to chyba optymalna nawierzchnia dla Hiszpana. Dobry serwis, potezny forhand. Do tej pory nie potrail sobie radzic z graczami regularnymi. Zatem wygrana z Chela musi swiadczyc o jego wysokiej dyspozycji. Natomiast Falla to prawde mowiac za bardzo niewiem kto. Musi to byc typowy zawodnik na bardzo szybkie nawierzchnie. Pokazal sie na turniejach w stanach, na trawce. Jednak ten hard jest troche wolniejszy niz amerykanski. Takze nawierzchnia i umiejetnosci na korzysc Hiszpana H2H Guillermo 1-0 (6-0, 7-6). Dla odwaznych Garcia-Lopez 3-0 3,75
ako 2,56
|
Do góry
|
|
|
|
#1952765 - 16/01/2008 05:19
[Re: THOM]
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Tsonga pod koniec meczu z Murray'em nie wyglądał za ciekawie. Sądzę, że gdyby wtopił TB, to piąty set byłby dla niego LOST. Może to drobny uraz, ja 3-0 nie ruszam, ale to MOJE zdanie na ten temat.
Tsonga w wywiadzie dla Eurosportu powiedział, że w dwóch ostatnich setach łapały go skurcze, co raczej niezbyt dobrze mu wróży w perspektywie 4-ro i 5-cio setówek.
|
Do góry
|
|
|
|
#1953473 - 16/01/2008 07:18
[Re: majner]
|
veteran
Meldunek: 01/12/2007
|
Tsonga pod koniec meczu z Murray'em nie wyglądał za ciekawie. Sądzę, że gdyby wtopił TB, to piąty set byłby dla niego LOST. Może to drobny uraz, ja 3-0 nie ruszam, ale to MOJE zdanie na ten temat.
Tsonga w wywiadzie dla Eurosportu powiedział, że w dwóch ostatnich setach łapały go skurcze, co raczej niezbyt dobrze mu wróży w perspektywie 4-ro i 5-cio setówek. dlatego myślę, że sam Tsonga będzie chciał wygrać z Warburgiem jak najszybciej, w trzech setach. skoro gram 3:0 dla Tsongi, to nie obchodzą mnie dalsze losy popularnego Francuza - albo na czysto albo wcale
|
Do góry
|
|
|
|
#1953813 - 16/01/2008 09:11
[Re: wojciechq]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2006
|
Witam Robredo - Fish typ:1 kurs:1.877 stawka:6/10 Pinnacle Tommy poczatek tego sezonu ma bardzo slaby i to jest pewnie jedna z przyczyn tak wysokiego kursu na Hiszpana. Do tego w 1 rundzie zagral on 5-setówke z Miszą Zverevem. Warto zaznaczyc ze Robredo przegrywal juz 0-2 w setach by wygrac ostatecznie 3-2 Jednak to ze Hiszpan gral 5 setów napewno nie wyplynie ujemnie na jego kondycje bo przygotowanie fizyczne Tommego zawsze bylo jego jednym z najwiekszych atutow. Ulubioną nawierzchnią Robredo jest ziemia i to na niej osiagal on najlepsze wyniki ale na hardzie Hiszpan takze gra bardzo dobrze. W ubieglym Australian Open doszedl od 1/4 finalu odpadajac dopiero z samym Rogerem Federerem a w wkoncowce ubieglego sezonu wygral turniej w Metz pokonujac w finale Murraya. Jak przystalo na typowego "ziemniaka" styl gry Robredo opiera sie na przebijaniu pilki z za koncowej lini. Hiszpan dysponuje bardzo dobrym forhandem i swietnym jednorecznym backhandem, ktory jest wedlug mnie w tym momencie jednym z najlepszych na swiecie( przy Federerze czy Gasquecie) Nie musze chyba dodawac ze gra on bardzo regularnie i jesli jest w formie to prawie nie popelnia niewymuszonych bledow. Fish tazke nie moze zaliczyc poczatku sezonu 2008 do udanych. W Sydney gładko przegal w 1 rundzie z Simonem 6-7(6) 1-6 a w AO stracil seta ze slabym Pashanskim. Poczatkowo Amerykanie wiązali wielkie nadzieje z Fishem, mialbyc to talent pokroju Roddicka jednak (głównie) jego lenistwo i kontuzje nie pozwalaly mu systematycznie podnosic swoich umiejetnosci. Mardy najlepsze swoje wynik odnosi na szybkich nawierzchniach - przede wszystkim jest to trawa ale ogolnie jest to zawodnik przecietny, ktory w swojej karierze nie osiagnal jakis znaczanych sukcesów. Jego gra opiera sie na mocnym serwisie po ktorym przewaznie bieganie do siatki i tylko gdy Amerykanin jest w formie taka gra pozwala mu wygrywac mecze (a ostatnimi czasami nie jest w formie) Mysle ze Robredo wygra ten mecz przede wszystkim regularnoscią, bedzie górowal w wymianach - do tego jest on duzo szybszy od przeciwnika i portafi mijac zawodnikow biegajacych do siatki swietnymi passingshotami granymi z koncowej lini. Dodam takze ze otatnie dwa mecze ktore rezegrali miedzy sobia wyzej wymienieni zawodnicy zakonczly sie wygrana Hiszpana 2006 Las Vegas 16 Hard (O) T.ROBREDO 6-4 6-4, 2007 U.S. Open Hard (O) T.ROBREDO 6-4 3-6 6-4 6-7(7) 6-4. Jak widzicie oba mecze zostaly rozgerane na hardzie w USA a ostatni z nich grali w ubieglym roku na US OPEN, miejcu gdzie Fish powinien prezentowac sie najlepiej a jednak z tego pojedynku górą wyszedl Hiszpan i mysle ze dzis bedzie podobnie Vamos Tommy !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1955221 - 16/01/2008 19:14
[Re: Kameleon]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
No to jedziemy:
Marcos - Marat 1 1,62 GB
Jakoś nie wierzę w dobrą dyspozycje Marata w tym sezonie, zbyt wiele razy robił wszystkim nadzieje, by później polec z kretesem. Owszem łatwy mecz w pierwszej rundzie, dobry występ w Kooyang, ale dziś rywal zgoła inny. Po pierwsze "Ernest gorąca glowa" swoim stylem gry wystrzelał wszystko co ma w aut i poległ. Kooyang to pokazówka, więc do wyników tez nie należy przywiązywać zbyt dużej wagi. Marcos dosyć łatwo pokonał Johanssona w pierwszej rundzie, pokazał się z dobrej strony kawałek spotkania widziałem. Martwi tylko jedno, że chodzą słuchy że nie do końca jest przygotowany do gry na 100%. Jeśli dziś nic mu nie będzie dolegać pokona Rosjanina.
Tursunov 1,25 + Verdasco 1,33
Tipsarevic miał sporo kłopotów z Siriannim w pierwszej rundzie. Wynik ostatnich dwóch setów przezabawny 0-6 6-0 i raczej spotkanie zakończyło się przypadkowo. Z Hiszpanem nie będzie już tak łatwo, Fernando mimo iż miał kelnera za rywala, gładko go rozjechał. Dodatkowo słyszy się o problemach zdrowotnych Tipsy, im mecz dłuższy będzie tym mniej szans daje mu na wygraną. Poza tym umiejętności czysto tenisowe po stronie Hiszpana. Drugie spotkanie króciutko. Malisse to znacznie trudniejszy rywal od drwala Sama, skoro tu wyciągnał mecz Rosjanin to tym bardziej z Amerykaninem nie powinno być problemow. Zwycięstwo w turnieju przed AO potwierdza niezłą dyspozycje Dimy.
Myślę też podobnie jak Kameleon o grze przeciwko Spadei, ale chyba zdecyduje się bezpieczniej zagrać na handi gemowe.
|
Do góry
|
|
|
|
#1955356 - 16/01/2008 20:40
[Re: premium]
|
old hand
Meldunek: 11/01/2003
|
Myślę, że nie ma się zanadto czym przejmować Piostar - http://tnij.com/U6EFTo może być wytłumaczenie dlaczego kursy nie rosną, po prostu nie jest to jakiś wielki uraz.
|
Do góry
|
|
|
|
#1955372 - 16/01/2008 20:45
[Re: Piostar]
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Właśnie przeczytałem informację o kontuzji nogi Baghdatisa czyli niestety odpuszczam ten mecz ze względu na niepewną jego sytuacje. Szkoda bo liczyłem na kawałek dobrego tenisa w jego wykonaniu. W wywiadzie dla Eurosportu zaraz po meczu z Johansonem Bagieta zapewniał że to tylko lekkie naciągnięcie lub cos podobnego. Jakoś szczególnie nie przejmował bym sie tą dolegliwością a dla bezpieczeństwa jeśli miałbym to zagrać to u buka gdzie są zwroty za krecz Gamebookers etc.
|
Do góry
|
|
|
|
#1956574 - 17/01/2008 02:47
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/11/2004
|
Safin - Baghdatis/1/2,12/Expekt
Oby za to mnie nie spotkala lawina krytyki ;), ale co tam sprobuje uzasadnic (choc latwe to nie jest).To chyba ostatnia szansa dla Marata na powrot do wielkiego tenisa. I jestem przekonany ze na to spotkanie jest szczegolnie zmotywowany. Czy moze pokonac Bagiete? Wygral z nim w Madrycie, to dlaczego i nie na AO, gdzie zaledwie przed 4 laty wygral caly turniej. W szczegolnosci ze z obozu Bagiety nadchodza informacje o jakiejs kontuzji nogi. Do tego zastanowilo mnie pare wynikow z poprzedniego sezonu Bagiety. Mainowicie wspomniana porazka z Safinem oraz: porazka z Nieminenem 7-6,6-2; Djokovicie 6-2, 7-5 czy Del Potro 6-2,5-7,6-0. Co laczy wszystkich tych 4 tenisistow. Dysponuja bardzo dobrym, silnym oburecznym Backhandem, ktory jest ich glowna bronia (nie znam stylu Seppiego, ale wydaje mi sie ze tez posiada bardzo dobry oburecznym backhand, porazka 6-2, 6-2). Zatem, przypadek? Do tego jeszcze przypomina mi sie porazka Bagiety w poprzednim sezonie na AO w II rundzie z Monfilsem, gdzie Bagieta po sezonie 2006 wydawal sie byc w o wiele lepszej formie. Troche naciagane to wszystko. Najproscie byloby napisac, ze po prostu tak czuje ten mecz, ale w sumie kogo to i interesuje.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|