Opcje tematu
#1962978 - 18/01/2008 06:00 Primera Division XX kolejka ( 19/20 Styczeń)
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005

Do góry
Bonus: Unibet
#1969142 - 19/01/2008 20:09 Re: Primera Division XX kolejka ( 19/20 Styczeń) [Re: Platini]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Osasuna Pamplona - Athletic Club Bilbao

“El Athletic aquí no se arrugará y nosotros tenemos que apretar más que ellos”

"Athletic tu nie wymieknie y my musimy wywrzeć wiekszy nacisk niż oni." /w wolnym tłumaczeniu/

Niesłychanie ważny mecz dla gospodarzy,nie tylko ze względów prestizowych.
Osasuna przygotowana na walke przez pełne 90 minut,nikt w Pampelunie nie dopuszcza mozliwości porażki,remis tez niewielu zadowoli.

Wczoraj miałem dyzur z kolezanką, która pochodzi z Pampeluny.
Rozmawialiśmy o meczu i gdy powiedziałem,ze chce troche grosiwa postawic na Osasunę, zaproponowała,bym pogadał przez telefon z jej ojcem, który jest zaprzysiegłym fanatykiem Osasuny i byłym trenerem piłkarskim.

Pan Gillen (po kastylijsku :))powiedział mi krótko :
"Jesteśmy gotowi na wszystko, ale nie na to ,ze w niedziele nie wygramy z Bilbao.
Jak z nimi nie bedzie 3 punktów, to za rok bedziesz na nas stawiał w rozgrywkach Segunda División, a to byłby dla nas straszny wstyd tam grać.
Ale...ja tylko zartowałem...dołożymy Bilbao ,stratujemy ich" \:\)

Gram Osasunę za wysoką stawkę,podobnie jak niedawno Bilbao z Sevillą i osmielam sie polecić ten typ.

Zresztą...do obstawiania meczów Bilbao mam szczęście.
Wiem...nic nie trwa wiecznie ,ale...."..ta ostatnia niedziela, a potem niech wali sie świat"

Tak wiec jutro na Estadio Reyno de Navarra :

Osasuna - Bilbao 1 (sin empate)
Kurs : 1,55 /Miapuesta/
Stawka : 9/10

Do góry
#1971381 - 20/01/2008 04:07 Re: Primera Division XX kolejka ( 19/20 Styczeń) [Re: Amkwish]
pepeu Offline
newbie

Meldunek: 19/11/2005

Do góry
#1971602 - 20/01/2008 04:49 Re: Primera Division XX kolejka ( 19/20 Styczeń) [Re: pepeu]
Condzio Offline
stranger

Meldunek: 19/01/2008
czemu mi ktos skasowal posta? tez napisalem, ze rozmawialem z zagorzalym fanem Realu, ktory mi powiedzial, ze nie wyobraza sobie porazki z Atletico, wiec polecam grac na Real! w pierwszym meczu pewnie zwyciezyli i licze na powtorke! na wyjazdach gra im sie lepiej, a kurs na to zdarzenie jest bardzo dobry

Do góry
#1974503 - 20/01/2008 20:04 Re: Primera Division XX kolejka ( 19/20 Styczeń) [Re: Condzio]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Pinnacle wystawil ,moim zdaniem, opcje warta polecenia.

Daily League Goals

under 20,0

kurs : 2,00

Jakos nie widze dzis overowej niedzieli ,tym bardziej, ze wczoraj padly dwa overy

Sam zdecydowalem sie zagrac tylko jeden over (2 and 2,5) w meczu Osasuny z Bilbao ,chociaz za srednia stawke ,bo to mecz z podtekstami.
Nawiasem mowiac czerwona kartka w tym spotkaniu pewniejsza niz over \:\)

Ktora druzyna ma dzis "pracowac" na over kolejki.

Barca ?
Hmm..z Santander gra sie ciezko.
Na wiosne ,Barca ,bedaca w owiele lepszej dyspozycji niz teraz strasznie meczyla sie z Racingiem.
Goscie w 10 minucie nie wykorzystali karnego ,a 1 bramka z wolnego (R10) padla tylko dlatego,ze bramkarz Racingu popelnil duzy blad.
Dzis nie przewiduje pogromu.

Atletico z Realem ?

Smiem twierdzic ,ze Real zagra przede wszystkim na 0 w tylach ,liczac na bramke z kontry.
Atletico tez nie powinno sie rzucac do zbyt smialych atakow,bo 1 punkt z Realem to dla nich dobra opcja (Villareal i Espanyol - rywale do CL nie powinni urwac Realowi punktow na wiosne).

Zaragoza - Murcia ?

Gospodarze lepiej graja niz wskazuje na to pozycja w tabeli,bo...za duzo traca bramek.
Zle funkcjonuje obrona i widac golym okiem,ze brak Gabiego Milito daje sie we znaki.
Uwazam,ze z nastawiona na kontry Murcia gospodarze powinni zagrac bardzo dokladnie w obronie,jezeli chca ten mecz wygrac.

Valladolid - Espanyol ?

Gospodarze na fali \:\)
Przed sezonem twierdzilem,ze to najlepszy z beniaminkow i zdecydoanie podtrymuje opinie.
Frycowe zaplacili na poczatku, glownie tym,ze nie konczyli meczow w "11".
W Valladolid nie wygral Real,zremisowala Barca,nie wygra i Espanyol.
Ciezko strzelic gola gospodarzom, ktorzy grac beda w ustawieniu 4-5-1 z Llorente na szpicy.

Betis - Huelva

Mecz za 6 punktow.
Recreativo przyjezdza po remis,gospodarze graja o komplet.
Jezeli 1 bramka nie padnie szybko to under w tym meczu bardzo,bardzo prawdopodobny.
Remis ze wskazaniem na Betis i bez kanonady.

Almeria - La Coruna

Deportivo na krawedzi przepasci,Almeria na fali wznoszacej.
Czuje bramke dla Deportivo i....moze to byc jedyne trafienie w tym meczu.
Zastanawiam sie nad zagraniem czystej "dwojki" w tym spotkaniu,a typ La Coruna 2(DNB) wart rozwazenia.

I wreszcie mecz ,ktory moze umocnic lub popsuc predykcje.

Levante - Mallorca

Wydaje sie,ze teraz kazda ekipa powinna sobie wpisac do bilansu 3 punkty za mecz z Levante,ktore wlasciwie juz nie istnieje jako klub.
W meczach z takimi zespolami roznie bywa.
Moze byc pogrom,ale nawet Real troche sie pomeczyl z nimi,wiec...
Pewnie Mallorca skorzysta z okazji i wywiezie z Valencii 3 punkty,ale mam nadzieje ,ze wiecej niz 4 bramki w tym meczu nie padnie \:\)

Podsumowujac :

Nijak nie wychodzi mi ,ze dzis w La Liga zostanie strzelonych wiecej niz 20 bramek w osmiu meczach.

Do góry
#1974606 - 20/01/2008 20:45 Re: Primera Division XX kolejka ( 19/20 Styczeń) [Re: Amkwish]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Kilka moich przemysleń:

Osasuna-Atheltic

To dla obu druzyn wyjątkowo ważny prestiżowy mecz. Punkty są chłopakom z Pampeluny potrzebne i to bardzo, ale nie zapominajmy, że goście mają ich tylko dwa więcej. Mi tu wychodzi zacięty remisowy pojedynek. 3 jednostki na X po kursie 3,25

Levante-Majorka

Majorka prezentuje się solidnie, choć nie zawsze potwierdzają to wyniki. Jednak mecze z Realem(Copa del Rey) czy ostatni mecz z Saragossą pokazuje, że są groźni dla każdego. Nad sytuacją Levante nie ma się co rozpisywać. Drużynę chcą opuścić nie tylko piłkarze,ale także sztab medyczny \:\( Nie sądze, by w takiej atmosferze mentalnie rozbita ekipa z Walencji dała radę wyspiarzom. Mój typ: 2 kurs:2,30 jednostki:5

Do góry
#1976405 - 21/01/2008 03:01 Re: Primera Division XX kolejka ( 19/20 Styczeń) [Re: True02]
Filip68 Offline
newbie

Meldunek: 28/03/2007
Osasuna-Atletic 2:0 \:\)
amkwish podziekuj panu Gillen (oczywiscie po kastylijsku) \:\)

Do góry
#1976424 - 21/01/2008 03:05 Re: Primera Division XX kolejka ( 19/20 Styczeń) [Re: Amkwish]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: amkwish

Pan Gillen (po kastylijsku :))powiedział mi krótko :
"Jesteśmy gotowi na wszystko, ale nie na to ,ze w niedziele nie wygramy z Bilbao.
Jak z nimi nie bedzie 3 punktów, to za rok bedziesz na nas stawiał w rozgrywkach Segunda División, a to byłby dla nas straszny wstyd tam grać.
Ale...ja tylko zartowałem...dołożymy Bilbao ,stratujemy ich" \:\)

¡ Muchas gracias Senor Gillen ! \:\)

Tu estas satisfecho ,nosotros estanos mas ricos

Do góry
#1977455 - 21/01/2008 07:01 Re: Primera Division XX kolejka ( 19/20 Styczeń) [Re: Amkwish]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: amkwish
Pinnacle wystawil ,moim zdaniem, opcje warta polecenia.

Daily League Goals

under 20,0

kurs : 2,00

Nijak nie wychodzi mi ,ze dzis w La Liga zostanie strzelonych wiecej niz 20 bramek w osmiu meczach.

19 goli \:D

Kolejny polecany typ wszedl, chociaz koncowka byla nieco nerwowa ,glownie za sprawa meczu w Zaragozie, ktory wydawal mi sie underowy.
Levante i Mallorca wypelnily plan i 4 bramek nie przekroczyly.
Minimalizm ,zaprezentowany przez Barce dopelnil dziela

Do góry
#1977457 - 21/01/2008 07:02 Re: Primera Division XX kolejka ( 19/20 Styczeń) [Re: Condzio]
Condzio Offline
stranger

Meldunek: 19/01/2008
Originally Posted By: Condzio
czemu mi ktos skasowal posta? tez napisalem, ze rozmawialem z zagorzalym fanem Realu, ktory mi powiedzial, ze nie wyobraza sobie porazki z Atletico, wiec polecam grac na Real! w pierwszym meczu pewnie zwyciezyli i licze na powtorke! na wyjazdach gra im sie lepiej, a kurs na to zdarzenie jest bardzo dobry

moj znajomy tez mial racje \:D

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop