Strona 5 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#2014189 - 01/02/2008 04:58 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 [Re: włodar]
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Melzer – Golubev

Rosjanin miał wielkie problemu z returnem rotacyjnego, nieprzyjemnego serwisu Austriaka. Ma duży potencjał. Jego kończący fh i rasowy, jednoręczny bh stworzone na niszczenie rywali na szybkich nawierzchniach. Serwis zdecydowanie do korekty. Myślę, że dziś wyszło zmęczenie dwutygodniowym maratonem.

Dialog z trybun podczas tego meczu. Dziewczyna do chłopaka: - Dlaczego oni tak ciągle klaszczą temu Ruskowi? – Bo na niego postawili. – odpowiada dobrze poinformowany. - Tu się nie klaszcze, bo kogoś się lubi. Proste. \:D

Stefanek-Melzer: Kurs na Radka będzie niski. Po co się stresować niepotrzebnie ;\)

Pozdro dla Roitmana ;\)

Edited by Fro_Lech (01/02/2008 05:31)

Do góry
Bonus: Unibet
#2015308 - 01/02/2008 07:47 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 [Re: włodar]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Typy Panowie typy,a nie tylko analizy poszczególnych meczów \:\)

Schuettler - Beck 1
Tutaj stawiam zdecydowanie na Niemca, Schuettler pokazał, że jest mocny psychicznie wygrywając praktycznie przegrany mecz z Darcisem obronił się z 7-6 dla rywala przy jego serwisie. Beck nie za bardzo mnie przekonuje, czegoś mu brakuje. Z Qureshim męczył się niemiłosiernie i mało co meczu nie przegrał z Dlouhym też 3 setówka. Jutro odpada Słowak w 2 setach.

Vliegen - Garcia Lopez 2
To co dzisiaj pokazał Belg w meczu z De Voestem to była kaszana mimo teg, że wygrał, proste błędy serwis nie wchodził. Garcia Lopez na pewno bardziej wszechstronniejszy gracz, nie opiera swojej gry przede wszystkim na serwisie.

Co do pozostałych ćwierćfinałów Melzer-Stepanek i Bolelli - Stakhovski. to nie wiem na kogo stawiać. Chyba gram tylko te 2 pierwsze mecze chyba, że ktoś mi coś podsunie na temat tych 2 nieopisanych ćwierćfinałów \:\)

Do góry
#2015398 - 01/02/2008 08:12 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 [Re: grzesol]
acemilan1 Offline
member

Meldunek: 05/02/2007
Dzisiejszy dzień to rajd bo bukach żeby mi przyjmowali za stawki jakie bym chciał grać. Widocznie dla nich za grubo \:D
Ale wracając do meczy...

Vliegen- De Voest- Bardzo słabe spotkanie, musieliśmy znowu Belgowi pomagać żeby wygrał. Darcis siedział i oglądał się na nas nie wiedząc o co chodzi. Decydujący moment: początek drugiego seta, a ja krzyczę przy 15-0 dla zawodnika z RPA do Krzysztofa podczas puszczania jakiś akcji z turnieju na telbimie: "Krzysiek, popatrz w górę, tak się gra w tenisa"- patrzy na mnie a następnie w górę i od razu łamie:). Fuks jak diabli że ten mecz wszedł

Stepanek- Reynolds- Amerykanin to 10-ta rakieta Usa i pozostawił po sobie bardzo pozytywne wrażenie. Zagrał dużo lepiej niż się tego spodziewałem, dużo winnersów z fh i bh, ogólnie dośc dobry poziom. Radek i Bobby dużo asów.

Stakhovsky- Janowicz- Polak zagrał dużo lepiej niż wczoraj, Stachu, co trzeba przyznać dał mu nagrać aż tyle gemów. Polak nie jest talentem, możecie mówić- pisać co chcecie ale z niego nie jest dobry tenisista i nie zmieni tego nic. Znowu ciężko ocenić w tym meczu postawę Ukraińca który zagrał na jakieś 50% możliwości i wygrał. Do tego Polak jest żałosny, mamy nagraną konferencję prasową i jak gość mówił że przegrał przez kontuzję, że może grać w Davisie i że kontuzja mięśni brzucha(krótko będzie trwać, co sam przyznał:)) uniemożliwiała mu grę z Mahutem od piłi setowej w pierwszym secie to ja podziękuję Mahutowi za jego grę... Opowiadał bzdury w stylu że pokonał by Ukraińca gdyby nie kontuzja. Bzdura, był od początku bez szans, choć parę piłek zagrał...

Jeden z Was (niejaki pkubik czy jakoś tak) napisał mi że psuję rynek tenisowy itp bzdury na priv. Otóż nie, ja nie psuję rynku, ja piszę prawdę, jak szukasz głupot i kłamstw to polecam opisy meczy na stronce turnieju. Człowieku, jeśli ktoś chce zniszczyć tak fajny sport jak tenis, to właśnie ludzie twojego pokroju lub Mahuta. Szkoda że tego nie rozumiesz. I powiem ci ze wbrew temu co piszesz, owszem nie wygrałem paru tyś. na tym meczu, ale nie o to chodzi. Chodzi o to że ich wygrać nie mogłem, bo wynik był znany dla mnie po paru gemach. A nawiasem mówiąc to dziś odrobiłem te straty z nawiązką:). Ale oszustwa bezczelnego nie zniosę...

Golubev- Melzer- Rosjanin będzie kiedyś wielki, to naprawdę zawodnik z największym potencjałem na tym turnieju. Melzer zagrał dziś najlepsze zawody w jakich go widziałem w swoim życiu. Szkoda 4 piłek przy 5-5 dla Rosjanina i przy 5-6 jak przy swoim miał... Później odniósł kontuzję barku która uniemożliwiła mu serwowanie. W tym miejscu poziom meczu bardzo opadł, choć Ruski dalej grał nieprzeciętnie. Ale co można zrobić z serwisem 150-160 km/h. Szkoda, bo w walce w pełnych siłach nie był bez szans i mecz mógł się potoczyć w dwie strony...

Następnie kolejne piwa i znowu próba wywiadu z Radkiem. Znów go nie ma, tym razem balansuje gdzieś między pokojami a kasynem.. Szkoda, jutro znowu spróbujemy...

Poza tym uważam że takiego tematu to nie było na tym forum o danym turnieju jeszcze nigdy, można właściwie śledzić turniej ze swojego miejsca zamieszkania, w tym roku także dzięki staraniom, staraliśmy się zajrzeć do turnieju od innej strony, wiele nas to uczy... Poznajemy świat zawodników i wkrótce pojawią się nagrywane obecnie wywiady które opisujemy skrzętnie od weekendu. Niestety, nie jesteśmy w stanie ich wrzucać od razu, jak również fragmentów meczów ponieważ zwyczajnie większość z nas pracuje lub tak jak ja własne interesy prowadzi i nie ma w tej chwili na to czasu. Zwłaszcza że na hali jesteśmy od rana do późnego wieczoru. Mecze się kończą, ale często my jeszcze sprawdzamy co robią dani zawodnicy, odwiedzamy ich w hotelu i staramy się namówić na wywiad na jakiś fajny temat. A tematy są naprawdę zwykle "ostre", nie takie dziennikarskie plewy. Ten turniej jest naprawdę inny niż dotychczasowe, może tylko dla nas, może i dla Was ponieważ macie jeszcze więcej informacji, często jeszcze szybciej niż Bukamacherzy...

Na jutro ja bym grał (moja subiektywna opinia):
Beck- Rainer- Rainer jedzie do Włoch, jadą jego rodzice na nart, jedzie i on z nimi. Rainer jest gorszy, mniej dokładny i choć to sądząc po rozmowach z nim naprawdę "Wielki" gracz (przez duże "W") to jutro pożegna się z naszym turniejem. Karol tak jak pisałem w formie, będzie ganiał Rainera, będzie dokładniejszy w wymianach... Ale to moje zdanie z którym z tego co wiem wielu się nie zgadza...

Radek- Melzer- Mimo iż Melzer zagrał dziś dobrze to jutro mamy szlagier: prawie jak z turnieju ATP. Wg mnie wygra Radek, jest lepszy, lepiej serwuje, Radek może grać w kasynie, może nic nie trenować ale naprawdę postawą na korcie widać że jest to ktoś nietuzinkowy. Fajnie że taki gracz przyjechał do nas:), lubię oglądać taki tenis jak prezentuje. Ciekawe ile Radka zapłacą...

Pozostałe dwa mecze ja nie gram, ludzie grają Bolleliego z Stakhoskim, ale ci co widzieli Ukraińca na AZS odradzają to, ja również. Włocha nie widziałem ale widziałem że Siergiej jest w stanie grać naprawdę fajny tenis, a przeciw takiemu to ja na pewno nie postawię swoich pieniędzy...

Vliegen- Lopez- Znane nazwiska, żałosna gra, tyle mogę napisać o tych graczach z dotychczasowych spotkań. Garcia ledwo co wygrał z kontuzjowanym, nie mogącym biegać Zovką, Vliegen grał dziś naprawdę tragicznie... Dla mnie totalny no bet, niektórzy grają Vliegena (jemu będą klaskać pewnie)

Do góry
#2015486 - 01/02/2008 08:41 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 [Re: acemilan1]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: acemilan1

Na jutro ja bym grał (moja subiektywna opinia):
Beck- Rainer- Rainer jedzie do Włoch, jadą jego rodzice na nart, jedzie i on z nimi. Rainer jest gorszy, mniej dokładny i choć to sądząc po rozmowach z nim naprawdę "Wielki" gracz (przez duże "W") to jutro pożegna się z naszym turniejem. Karol tak jak pisałem w formie, będzie ganiał Rainera, będzie dokładniejszy w wymianach... Ale to moje zdanie z którym z tego co wiem wielu się nie zgadza...

No właśnie tutaj jest pytanie jak Niemiec podejdzie do tego meczu, czy będzie chciał sam dojeżdżać do Włoch czy raczej woli to zrobić z rodzicami. No i tam czeka go także challenger ale już wyższej rangi niż ten nasz, dlatego za dużo niejasności w tym meczu ale jakąś decyzję podjąć trzeba. Tutaj acemilan troszkę mi namieszałes bo byłem zdecydowany grać na Chuettlera ale wtakim razie muszę się 2 razy zastanowić. Rodzice wyjeżdżają w sobotę tylko pytanie, o której \:\) Bo jakby się okazało, że gdzieś wieczorkiem to może jeszcze Becka by przeskoczył zagrał półfinał odpadł i powiedział dziękuje Wrocławiu było miło ale nie chce mi się samemu jechać do Włoch wolę z rodzicami \:\) Wszystko w głowie Schuetllera bo jeeli podejdzie do tego meczu poważnie powinien go wygrać no ale jeżeli nie tio wygra Słowak.Sam jestem ciekaw jak będzie, prosze o więcej opinii na temat tego meczu bo jedna nie pozwala mi na podjęcie jednoznacznej decyzji, co wy myslicie o tym meczu ??!!

Do góry
#2015516 - 01/02/2008 09:09 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 [Re: grzesol]
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/02/2005
grzesol nie wiem co masz na mysli piszac ze challanger w bergamo jest wyzszy ranga. te same pieniadze i punkty tam sa do zdobycia.

Do góry
#2015542 - 01/02/2008 09:25 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 [Re: Kreczmer]
acemilan1 Offline
member

Argument na Becka mój jest taki że gra lepiej w tenisa wg mnie, obojętnie czy Rainer pojedzie z rodzicami czy nie to uważam że Karol jest lepszym tenisistą i zwycięstwo z Darcisem mi tego nie przysłoniło. Czego zabrakło Stevovi w meczu z Rainerem? Zabrakło mu więcej piłek kończących, to co Słowak gra znakomicie i wycieczek do siatki. Szczerze, mimo całej sympatii dla Niemca i moich kuponów to wczoraj wygrał przegrany mecz. Jego serwis był po prostu tragiczny, czemu często dawał wyraz mówiąc to do swoich rodziców i się irytując. Jeśli Niemiec nie będzie trafiał pierwszego serwisu to właściwie nie ma żadnych szans.
Szczerze, z serca odradzam Wam stawianie na Rainera swoich pieniędzy. Już lepiej nie stawiajcie ich na nikogo jeśli Karol nie przekonuje Was swoją grą

Do góry
#2015658 - 01/02/2008 11:13 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 *DELETED* [Re: acemilan1]
Vorspringer Offline
veteran

Meldunek: 18/11/2007
Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#2015662 - 01/02/2008 11:32 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 *DELETED* [Re: Vorspringer]
dextereq1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/11/2004
Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#2015703 - 01/02/2008 14:04 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 *DELETED* [Re: dextereq1]
rapper20 Offline
addict

Meldunek: 12/04/2006
Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#2015705 - 01/02/2008 14:06 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 *DELETED* [Re: rapper20]
rapper20 Offline
addict

Meldunek: 12/04/2006
Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#2015720 - 01/02/2008 15:40 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 *DELETED* [Re: rapper20]
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#2015732 - 01/02/2008 16:17 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 *DELETED* [Re: s_LP]
Stich Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2003
Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#2015748 - 01/02/2008 16:42 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 [Re: Stich]
norbi071_2gie_wcielenie Offline
member

Meldunek: 25/01/2008
smiech bierze jak sie Was czyta po prostu \:D zobaczcie sobie AO , kibicow Bagiety, kibicow Chile na Davisie, Czech itd itp. odwalamy kawal dobrej roboty, chodzimy na mecze od kwali a Wam wszystko przeszkadza, nie ma to jak "polskie piekiełko" nie? Andrei Golubew mial wczoraj nas doping jakby gral u siebie w Moskwie i potrafil wyciagnac z 15-40 w 1szym secie w koncowce, obronil 4sp. Potem potoczylo sie jak sie potoczylo, nie mogl juz serwowac, kontuzja barku ale i tak walczyl dzielnie.

Do góry
#2015752 - 01/02/2008 16:50 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 [Re: Stich]
acemilan1 Offline
member

To w takim wypadku co powiecie o dopingu na meczach Davis Cup np w Czechach czy Chorwacji. Też jest fair? Szczerze mówiąc, to ja doskonale rozumie że w pewnych momentach na tej hali dzieją się rzeczy, które raczej dziać się nie powinny. Jednakże, to nie tylko moje zdanie, doping na tym turnieju jest ponoć najlepszy w Polsce (tak powiedziała mi osoba która notorycznie bywa na turniejach). Sorry, każdy może mieć swoje zdanie, np. wczoraj strasznie do nas kłócili się siedzący przed nami "niedzielni kibice Janowicza". Mówili że to że to chamstwo że kibicujemy Ukraińcowi itp. Ja jej że mogę kibicować komu mi się podoba. Patrzę, Stachu robi jedyny w tym meczu chyba df a ona klaszcze. To jest takie same chamstwo dla mnie i wieś. Że ten Polak to mega talent i takie teksty. Dowiedziałem się też rzeczy że nie wyglądam na tenisistę, że czemu nie gramy sami na poziomie Polaka. Wtórował temu małżeństwu jeden kibic. Na szczęście z czasem zrozumiał, że my wcale nie jesteśmy źli, że potrafimy też docenić jak Polak gra dobrze. Ta Pani była też na meczu Denki w Sopocie i mówiła że mecz był czysty. Wg mnie doping w granicach dobrego smaku na tenisie jest potrzebny. Gdyby nie my, ten turniej nie miałby racji bytu, od 9 lat codziennie, dzień w dzień... Często na Hali dopingujemy zawodników, niekoniecznie zagranych ale prezentujących fajny tenis.
Także polecam się wybrać na mecze tenisa do Ostrawy lub na w inne miejsce gdzie doping jest naprawdę bardziej fanatyczny niż u nas. Okrzyki do zawodników są również czymś zupełnie normalnym dla mnie, jeśli dla was nie, Wasza sprawa.

Do tego na końcu przypomnę sytuacje sprzed paru lat: przed nami siedzi ktoś z rodziny/przyjaciół Chadaja i mówi po kolejnych naszych oklaskach za dobrą akcją rywala: Czemu mu klaszczemy i go dopingujemy? na to wyciągłem kupon i mu powiedziałem wprost że gdyby miał za 200 zagranego tamtego (wówczas były to dla mnie dużo większe pieniądze) to też by dopingował. Ale ok każdy może mieć swoje zdanie.. Wam może się nie podobać nawet nasz doping, to prywatna sprawa każdego. Choć zgadzam się że tamtego autu ani jeszcze jednej decyzji stołkowego którą wymusiliśmy (na co sam Darcis się skarżył sędziemu) być nie powinno.

Do góry
#2015755 - 01/02/2008 17:00 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 [Re: norbi071_2gie_wcielenie]
gizmo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/01/2002
To jak norbi ludzie maja przed wami klekac czy moze podacie numer konta zeby wam jakas darowizne wplacic za to ze dzielicie sie swoimi spostrzezeniami z turnieju ? Tego ze odwalacie kawal dobrej roboty jeszcze nikt w tym temacie nie podwazyl.Czytanie ze zrozumienim naprawde nie boli.Naprawde fajnie z waszej strony ze dzielicie sie swoimi uwagami i przemysleniami na temat meczow i chwala wam za to,ale jesli robicie cos nie tak,przynajmniej zdaniem innych to chyba kazdy ma prawo zwrocic wam uwage w sposob kulturalny,bo zadnych obleg jak na razie nie zauwazylem.Swoja droga najbardziej mnie zawsze bawi jak ktos sie tlumaczy w ten sposob, bo inni moga to ja tez.Myslenie rodem z przedszkola,"mamo bo ona moze a ja nie" \:\( .Teraz mozecie sobie pouzywac ze was nie szanuje,nie docenima waszej pracy i wkladu w rozwoj forum.Tyle ode mnie.

Do góry
#2015767 - 01/02/2008 17:17 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 [Re: gizmo]
member

zastanowcie sie co wolicie, wielki kulturalny doping (czytaj "ę-ą" w garniturkach którzy nawet nie klaszczą po dobrych zagraniach), czy atmosferę widowiska jaką my tworzymy? na Ruskim czy były dobre czy złe zagrania klaskała tylko i wyłącznie nasza ekipa ! reszta chodzi jak na teatr..

dziś gram :

kombosik beck, vliegen (mimo wszystko ggl jest gorszy..), Stepanek (zdecydowanie najlepszy w tym turnieju odbiegający od reszty, ale mecz będzie wyrównany dziś, Melzer naprawdę wczoraj rozegrał rewelacyjne spotkanie), Stachovsky (dla mnie dobry wysoki na kurs niego wart ryzyka)

singiel gruby: Beck

Do góry
#2015781 - 01/02/2008 17:31 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 *DELETED* [Re: norbi071_2gie_wcielenie]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#2015791 - 01/02/2008 17:37 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 *DELETED* *DELETED* [Re: grzesol]
member

Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#2015792 - 01/02/2008 17:39 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 *DELETED* [Re: norbi071_2gie_wcielenie]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#2015803 - 01/02/2008 17:51 Re: KGHM Dialog Wrocław Polish Indoors - Challenger - 28.01 - 3.02 [Re: grzesol]
totti_zks Offline
addict

Meldunek: 26/05/2005
Dzisiaj ewidentnie Rainer Schuettler i nie ma innej opcji. Przewyższa Becka pod każdym względem i gdyby nie prezenty Dlouhego to już by w tym momencie odpoczywał na Słowacji.

Edited by Fro_Lech (01/02/2008 19:31)

Do góry
Strona 5 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  rafal08