#2101994 - 26/02/2008 07:12
Re: Siatkówka - PLS 2007/2008 [1]
[Re: darros]
|
Oszust i... dzida!!!
Meldunek: 26/12/2005
|
Ej,ej czy ty kolego czasem sie troche nie "zagalopowales", Rzeszów najpierw musi przebrac 1 runde(a tu bedzie czekac albo Olsztyn albo Jastrzebie) Z Jastrzebiem nie maja moim zdaniem szans na awans dalej do kolejnej rundy. Podam wyniki z tego sezonu obu ekip Jastrzebie-Rzeszow 3:2 Rzeszow-Jastzrebie 0:3 Zas z Olsztynem maja duze sznse aby ich przejsc. Wyniki z tego sezonu mowia wszystko Rzeszow-Olsztyn 3:1 Olsztyn-Rzeszow 1:3 Tak wiec jak Rzeszow chce zagrac ze slabym w tym roku Olsztynem,ktory im lezy to jutrzejsze spotkanie musi wygrac 3:0 lub 3:1 w co ja wierze,ze tak bedzie. Czyli ja gram Sosnowiec-Rzeszów H(1,5-0)-2(1.65)
Mecz meczowi nierowny,a poza tym play offy rzadza sie swoimi prawami. Olsztyn jak wroci Andrae jest zespolem zdecydowanie lepszym od JSW i majacym wieksze mozliwosci kadrowe. Mysle,ze jedyna druzyna ,ktora w tym sezonie moze zagrozic Skrze sa wlasnie podopieczni Mazura. Jak Siezieniewski wroci do formy to beda mieli naprawde mocna '7' (Guma,Szymanski,Grzyb,Mozdzonek,Andrae,Siezieniewski i Lambourne (l) ,a i jest kim zmieniac jakby co). Resovia zdaje chyba z tego sprawe i wedlug mnie jedynie głupek wchodzilby w takie 'bagno' tzn. Olsztyn w 1/4 , a przy awansie Skra w 1/2. Sorry,ale badzmy powazni... JSW ma zdecydowanie gorszy sklad i mniejsza mozliwosc rotacji. Zgadza sie ,ze slyna z ego ,ze zawsze sa silni u siebie na specyficznej hali,ale chyba na PO musza zmienic (jakos tak slyszalem chyba?). Jak ktos wie to niech napisze,a jak nie to jutro postaram sie dowiedziec... Podsumuje to tak: Polska siatkowka juz od dawna nie jest czysta ,a na pewno mecze miedzy soba Polibudy z Jadarem. Cos o tym wiem ;).
|
Do góry
|
|
|
|
#2103782 - 26/02/2008 23:19
[Re: Cendruś]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Przeanalizowałem dzisiejsze mecze i powiem szczerze, jest bardzo dużo wariantów i nie wiadomo jak zachwoają się faworyci czyli Olsztyn, Jastrzębski i AZS Częstochowa. Niespodzianki raczej się nie spodziewam w meczu Skry no bo bez przesady ale dać urwać 2 sety co według mnie byłoby max. osiągnięciem Delecty,a nawet 1 to jest wstyd. Myślę, że Skra nie bęzie się bawić i pokona gładko outsidera PLS nawet w okrojonym składzie Skra jest 2 razy silniejsza od Delecty. Dlatego tego meczu nie ruszam bo kursy żałosne.
Płomień Sosnowiec - Resovia Rzeszów 1 Długo myślałem nad tym spotkaniem i doszedłem do wniosku, że Resovia ten mecz odpuści. Resovia ma wszystkow swoich rękach bo praktycznie decyduje czy zagra z Olsztynem czy Jastrzębskim i w sumie ciężko powiedzieć kogo wolą. Żeby myśleć o grze z Olsztynem muszą wygrać ten mecz 3:0 lub 3:1 ale myślę, że Płomień tanio skóry nie spzeda, to im bardzo są potrzebne punkty w tym meczu i mają na pewno większe szanse na osiągnięcie korzystnego rezultatu niż drużyny grające na wyjeździe. Płomień ostatnio gra słabiej mimo, że wcześniej osiągał bardzo dobre wyniki nawet z tymi najlepszymi. Jeżeli będziemy mieli wynik 2:2 to już myślę, że trener Resovii odpuści i wpuści rezerwowych, bo im 2 punkty absolutnie nie dadzą nic zatem Sosnowiczanom bardzo wiele. Dlatego odpuszczam granie na +1,5 seta dla Płomienia tylko gram na Płomień.
W 3 pozostałych spotkaniach naprawdę bardzo ciężko o jakieś prorokowania no ale mimo wszystko będe ryzykował przeciwko faworytom bo kursy zachęcają,a nie wiadomo czy wszyscy podejdą do meczu na 100 % szczerze w to wątpię. Dlatego gram Olsztyn - Radom na dokłądne wyniki 2:3 , 3:1 , 3:2 i Jastrzębski 3:2 lub 2:3. No i jeszcze chyba zaryzykuję Czewę na 3:2 lub 2:3. Myślę, że tu wszystko bęzie się rozchodziło o wyniki na innych halach. Bo jeżeli gdzieś będzie już wiadomo, że drużyna ma zapewnione miejsce te które chciała to już raczej gracze odpuszczą. Nie gram przeciwko faworytom na wyniki 0:3 lub 1:3 bo to już można by było nazwać specjalnym odpuszczeniem i tego kibice by nie wybaczyli no i takim drużynom jak Jastrzębski, Olszty nie wypada po prostu przegrywać w takim stosunku bo jeżeli to byłby normalny mecz taki wynik nie wchodziłby nawet w rachubę al, że są to ostatnie mecze i nie wiadomo jak afworyci podejdą wszystko jest możliwe chociaż ja ten scenariusz odrzucam.
A jakie sa wasze przemyślenia ??
|
Do góry
|
|
|
|
#2104015 - 27/02/2008 00:48
[Re: Mitul]
|
addict
Meldunek: 07/08/2007
|
Dwa najciekawsze spotkania tej kolejki zostaną rozegrane w Sosnowcu i w Jastrzębiu ( szkoda, że Polsat pokazuje mecz w Czewie o pietruszkę). Co do spotkania Skry i Delecty, to uważam , że zawodnicy Skry to mimo wszystko profesjonaliści i skoro w Bełchatowie wygrał w tym sezonie tylko Panathinaikos, to Delecta nie ma do tego absolutnie żadnego prawa, nawet grając z rezerwami Skry. Mecze w Sosnowcu i Jastrzębiu to będzie moim zdaniem swoista partia szachowa rozgrywana między Płomieniem i Politechniką. Dobrym typem wydaje się ( podsunięty przez kolegę na innym forum) typ na Politechnikę +2,5 seta w Expekcie ( kurs 1,76). W tym meczu wchodzi w grę over 160,5 ( pewnie kurs będzie w okolicach 1,30) jak i forma zakładu , która pojawia się w Unibecie ( czy będzie tie break? Tak-Nie). Jeśli zaś chodzi o mecz w Sosnowcu to uważam , że Płomień wygra dziś z Resovią, bo Sosnowiczanie mają nóż na gardle a Resovia rozdaje w tym meczu karty ( zależy na kogo chce trafic w pierwszej rundzie play-off; ja sądzę że jednak na Jastrzębie i dlatego odpuszczą dzisiejszy mecz z Płomieniem). Dodatkowo Płomień jako jedyny z zespołów walczących o utrzymanie gra u siebie ( jest to jakiś atut  ) Unibet jeszcze nie wystawił kursów i zaczynam się denerwowac, że nie zamierzają w ogóle  Jednak jeśli wystawią kursy to zdecydowanie Politechnika +2,5 i do tego chyba zwycięstwo Sosnowca. Tyle z mojej strony pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#2113825 - 29/02/2008 16:19
Siatkówka - PLS Play Off 2007/2008 [1]
[Re: ulas]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Dziś rozpoczyna się faza Play Off w PLS.
W ćwierćfinałach zagrają:
Mlekpol AZS Olsztyn - Asseco Resovia Rzeszow Jastrzębski Węgiel - ZAK S.A. Kedzierzyn Kozle PGE Skra Belchatow - Plomien Sosnowiec Wkret-Met Domex AZS Czestochowa - Jadar Radom
Wlasciwie w trzech parach (poza Olsztynem) sprawa awansu jest jasna i oczywista. Pytanie, czy Resovia wyeliminuje faworyzowany ale slabszy niz w ostatnich sezonach Olsztyn.
|
Do góry
|
|
|
|
#2114051 - 29/02/2008 19:11
Re: Siatkówka - PLS Play Off 2007/2008 [1]
[Re: AL_Capone]
|
stranger
Meldunek: 04/02/2008
|
Ciekawe czy te zmiany nie wpłyną też motywująco na Olsztynian ??
|
Do góry
|
|
|
|
#2114667 - 29/02/2008 22:25
[Re: kosmo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2004
|
Jastrzebski Wegiel - Mostostal K-K (2) 4.75 4/10Wszyscy uwazacie ze sprawa awansu jest jasna...Ja natomiast jestem odmiennego zdania i licze na niespodzianke. Zagram progresje na zwyciestwo Mostostalu w Jastrzebskim Weglu, bo jestem pewny ze odniosa przynajmniej jedno zwyciestwo tylko przeczucie mi mowi ze to juz dzisiaj sie stanie. Juz rok temu byli skazani na porazke jak graly takie gwiazdy jak Kadziewicz, Plinski czy Szymanski. Malo brakowalo a to wlasnie Mostostal awansowalby do polfinalu...Prowadzac 2-1 w meczach i czwarty mecz przegrywajac 2-3 u siebie, do dzisiaj to pamietam przy stanie po 13 Kadziewicz najpierw zdobyl punkt bezposrednio z zagrywki a nastepnie podbil niesamowita pilke. W tym roku maja slabszy sklad natomiast Mostostal lepszy. Murek i Prygiel mieli taki okres ze byli nie do zatrzymania ale wystarczy ze pojawil sie slabszy dzien i przegrywali mecz. Wydaje mi sie ze nie moga grac caly czas na wysokim poziomie i wlasnie tego zabraknie im w dzisiejszym meczu. Trzy kolejki temu mieli okazje zagrac miedzy soba i Jastrzebski Wegiel wygral 3-0 ale wynik moze mylic...Wszystkie sety konczyly sie do 23 a przez kazdy set Mostostal prowadzil przegrywajac koncowki, niestety zabraklo koncentracji. Mysle ze Andrzej Kubacki ucieszyl sie ze trafil na Jastrzebski Wegiel bo to jest najslabsza druzyna z "czworki". Wygrywajac ten pojedynek trafiaja na Czestochowe i tez nie jest zle  Moim zdaniem Resovia zle zrobila grajac z Olsztynem bo teraz pokaza na co ich stac...Bez Mazura.
|
Do góry
|
|
|
|
#2114682 - 29/02/2008 22:39
[Re: kosmo]
|
old hand
Meldunek: 24/05/2007
|
bardzo ciekawy wydaje sie mecz PGE Skra Belchatow - Plomien Sosnowiec, wygrana Belchatowian nie podlega watpliwosciom, ale obserwujac ostatnia gre obydwu druzyn, dodajac do tego kuszace kursy dla obydwu druzyn wydaje mi sie, ze Plomien ugra seta  tak wiec wynik 3-1 jak najbardziej kursy na takie zdarzenie wahaja sie w granicach 3-3,5 WARTO SPROBOWAC Mysle ze nie warto tak do sprawy podchodzic. Ostatnie mecze Belchatowa to byla lekka olewka - "grac byle nie przegrac". Teraz sa play-off'y - tutaj skonczyly sie sentymenty i bedzie walka na maxa. Kazej druzynie z czolowki bedzie zalezalo na tym zeby nie tracic niepotrzebnie setow i tym samym oszczedzac sily na przyszlosc.
|
Do góry
|
|
|
|
#2114748 - 29/02/2008 23:23
[Re: RiKi]
|
old hand
Meldunek: 24/05/2007
|
Tyle ze rezerwy Skra wystawiala dopiero w ostatnich 2 meczach. A w sezonie zasadniczym nawet z ogoreczkami zaczynala z wysokiego "c". Co by nie mowic wszystko okaze sie jak poznamy pierwsza 6.
|
Do góry
|
|
|
|
#2153803 - 12/03/2008 22:30
[Re: eclipse1977]
|
addict
Meldunek: 07/08/2007
|
AZS Politechnika Warszawska - Delecta Bydgoszcz BKSCh typ: over 160,5 pktkurs: 1,42 UnibetDzisiaj pierwsze z serii spotkań o utrzymanie w PLS. Gra się do czterech zwycięstw. Faworytem dzisiejszego spotkania jest oczywiście Politechnika, która oba pojedynki z dzisiejszym rywalem w rundzie zasadniczej w Warszawie i w Bydgoszczy wygrała po 3-0. Jednak mecze o utrzymanie to już zupełnie inna bajka, tu będzie zdecydowanie więcej walki i determinacji, wszak nikt nie chce spaśc z PLS-u.Oba zespoły na pewno dobrze przygotowały się do tej batalii, analizując wszystkie mocne i słabe strony rywala. Uważam, że to spotkanie nie zakończy się na trzech setach , niewykluczone , że będzie tie-break a linia 160,5 pkt jest jak najbardziej do przekroczenia
|
Do góry
|
|
|
|
#2159968 - 14/03/2008 16:08
[Re: ulas]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2006
|
Jadar Radom - AZS CzęstochowaWielki kontra mały. Ciężko się gra takie mecze Częstochowie szczególnie u siebie w tym sezonie. Nie wiem z czego to wynika czy z presji kibiców, którzy chcą zobaczyć efektowne zwycięstwo 3:0 czy może z samego podejścia zawodników. A może jeszcze z podejścia gościu którzy przecie nic nie mają do stracenia i grają na pełnym luzie bez żadnych obciążeń. W każdym razie Częstochowa w obecnym sezonie ma lepszy bilans na wyjeździe niż we własnej hali. Licząc z play-offami to aż 3-krotnie pokonali u siebie Jadar 3:2!!!. Poza tym porażka z Delektą... . Jeśli idzie o wyjazdy to grają w tym sezonie wyśmienicie można powiedzieć. Dwie porażki: z Mosto 1:3 i ze Skrą 2:3 ale ta druga raczej wkalkulowana. W pozostałych meczach Czewa wygrywała i co ważne zawsze w stosunku 3:1 bądź 3:0. Dziś zawitają do Radomia. Radom bez Kocika i Pawlińskiego. Częstochowa "full". Na necie jest wywiad z Woickim który mówi, że chcą to zakończyć jak najszybciej aby mieć czas na odpoczynek i na małe świętowanie pucharu  bo na razie nie było czasu  . Poza tym są na fali wznoszącej. Taki sukces jak ten w Poznaniu bardzo podbudowuje. Pamiętam z przeszłości takie sytuacje w naszej Polskiej siatkówce kiedy to AZS (stary Yawal) czy też później Mosto zdobywali po raz pierwszy jakieś trofeum to potem ich dominacja na krajowych parkietach trwała dobrych kilka sezonów. Myślę że AZS dziś wygra pewnie i pokaże że jest cholernie mocny. Myślę też, że przy formie jaką prezentuje Skra i w obliczu tgo, że mają jeszcze Final-Four Ligi Mistrzów nie zdziwię się jak im zabraknie sił w końcówce sezonu i dojdzie wreszcie do zmiany warty w Polskiej Lidze Siatkówki. Typ: AZS Częstochowa -1.5Kurs: 1.65Stawka: 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2177823 - 19/03/2008 08:30
[Re: march88]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
Właśnie wróciłem z meczu AZS z Resovią... Panowie, co za mecz... Widzielismy w telewizji co sie dzialo  To zwyciestwo mozna nazwac cudem w Olsztynie. Jednak wiekszych szans dla Olsztyne w meczach ze skra nie widze, moze uda sie im ugrac 1 mecz w tej serii. pozdrawiam
Edited by Giertyszek (19/03/2008 13:42)
|
Do góry
|
|
|
|
#2182487 - 21/03/2008 00:42
[Re: przyborro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2004
|
Wkret Met Domex Czestochowa - Jastrzebski Wegiel (1) @1.6 10/10Juz jutro zacznie sie pierwszy mecz pol finalowy...Mamy taka pare jak tegoroczny final Pucharu Polski gdzie Czestochowa pokonala 3-1 Jastrzebski. Uwazam ze ten mecz zakonczy sie identycznym wynikiem. Czestochowa jest na fali i ciezko bedzie ich zatrzymac. Tym bardziej ze graja u siebie gdzie kazdym zespolom gra sie bardzo ciezko. Jastrzebski pewnie zaluje ze nie zatrzymal Marcina Wiki ktory jest najlepszy obecnie w Czestochowie. Na dodatek Robert Szczerbaniuk przezywa druga swoja mlodosc, ktory przyciaga medale i co roku jakis zdobywa  To jest taki moj cichy faworyt do wygrania w tym roku PLS. Jastrzebski ma jednak slabszy zespol i ciezko bedzie im wygrac w Czestochowie...Moze w drugim meczu powalcza ale pierwszy mecz na pewno przegraja. Dodam tylko ze 3/4 mecze Czestochowa wygrala 3-1 wiec mozna lekko sprobowac @4.75 Delecta Bydgoszcz - Politechnika Warszawa (1) @1.5 8/10Zapomnialem o tym meczu gdzie ciekawie sie zapowiada walka o utrzymanie. Dla mnie druzyna z Bydgoszczy jest lepsza i to oni powinni sie utrzymac w PLS. Teraz maja okazje wykorzystac swoj teren i mysle ze to zrobia. Nie dawno Politechnika jakims cudem wygrala tutaj 3-0 ale tego nie zrobia drugi raz. Jakis tydzien temu rozegrali pierwszy mecz i Politechnika wygrala 3-2 u siebie (przypominam ze sie gra do czterech zwyciestw) a Delecta byla w tym meczu lepsza, ale pechowo przegrala ostatecznie. W Politechnice graja sami emeryci ktorzy w przeszlosci byli dobrymi zawodnikami. Mam nadzieje ze ambitnie grajacy zawodnicy z Bydgoszczy pomoga Janczakowi i wyrownaja stan meczu na 1-1.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|