#2038046 - 08/02/2008 21:46
Re: Turnieje European Ice Hockey Challenge (EIHC)
[Re: kampus]
|
old hand
Meldunek: 22/11/2003
|
dokładnie, Bwin. coraz bardziej przekonuję się do tej Francji, jak zobaczyłem wczoraj po pierwszej tercji Norwegia-Litwa 2:3 to było dość śmiesznie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2038070 - 08/02/2008 21:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Zeby nabic postow wiec moja opinia jest taka: JA mimo wszystko odmiennie zagralem na Norwegow, ale lekko po 2,30 tak 2,5/10 bo choc doceniam postawe Franucow to jednak jest to kadra B. Norwegowie na tym turnieju w nienajsilniejszym personalnie skladzie ( ale i nie najgorszym ) ale mysle ze w walce o pierwsze miejsce zmobilizuja sie. NIe wierze ze Francuzi maja az tylu dobrych graczy w hokeja.
|
Do góry
|
|
|
|
#2038086 - 08/02/2008 21:58
|
Carpal Tunnel
|
I off topic żeby nabić postów w temacie ; ) Widziałem wcześniej sprzeczkę i pretensje akera w tym temacie. To gdzie do kurny nędzy gdzie są teraz jego typy? Taki zajebisty turniej, kaski idzie na nim natrzepać a tu zainteresowanie mizerne. A tak poza tematem wczorajsze rezultaty z turnieju akera Dania - Polesie ( w zasadzie 5 ty zespol eklstraklasy Białoruskiej ) 3-4 po karnych Białoruś - Slowenia marne 3-2 po dogrywce
|
Do góry
|
|
|
|
#2038096 - 08/02/2008 22:00
[Re: gobel]
|
old hand
|
szwajcarzy graja ale w Skoda Cup ; ) co do tego spotkania to bym uważał, wiadomo że szwajcarzy to świetny zespół ale niemcy też coś tam grają. patrząc po składach może byc ciekawie:
Germany: Goaltenders: 30 Kotschnew Dimitrij Sinupret Ice Tigers, 80 Müller Robert Kölner Haie Defence: 3 Holland Jason Erc Ingolstadt, 8 Osterloh Sebastian Frankfurt Lions, 9 Draxinger Tobias Eisbären Berlin, 20 Baxmann Jens Eisbären Berlin, 22 Bakos Michael Erc Ingolstadt, 27 Ancicka Martin Adler Mannheim, 31 Renz Andreas Kölner Haie, 36 Schmidt Chris Iserlohn Roosters, 48 Hördler Frank Eisbären Berlin Forwards: 11 Felski Sven Eisbären Berlin, 16 Wolf Michael Iserlohn Roosters, 21 Tripp John Hamburg Freezers, 25 Schütz Felix Erc Ingolstadt, 29 Barta Alexander Hamburg Freezers, 33 Hackert Michael Adler Mannheim, 40 Klinge Manuel Kassel Huskies, 46 Busch Florian Eisbären Berlin, 47 Ullmann Christoph Adler Mannheim, 56 Polaczek Aleksander Sinupret Ice Tigers, 72 Fical Petr Sinupret Ice Tigers, 85 Seidenberg Yannic Erc Ingolstadt, 87 Gogulla Philip Kölner Haie Reserves: Goalie:35 Ziffzer Youri Eisbären Berlin Defence: 42 Cespiva David Sinupret Ice Tigers, 43 Petermann Felix Adler Mannheim, 62 Reiss Andy Hannover Scorpions Forwards:26 Kreutzer Daniel Deg Metro Stars, 38 Melischko Christoph Erc Ingolstadt, 39 Weiss Alexander Eisbären Berlin, 54 Furchner Sebastian Kölner Haie, 78 Buzas Patrick Augsburger Panther
Switzerland: Goaltenders: Bührer Marco (SC Bern), Bäumle Thomas (HC Ambri-Piotta) Defence: Bezina Goran (Genève-Servette HC), Blindenbacher Severin (ZSC Lions), Du Bois Félicien (HC Ambri-Piotta), Fischer Patrick (Rapperswil-Jona Lakers), Forster Beat (ZSC Lions), Furrer Philippe (SC Bern), Gerber Beat (SC Bern), Hirschi Steve (HC Lugano), Ngoy Michael (HC Fribourg-Gottéron), Vauclair Julien (HC Lugano). Forwards: Ambühl Andres (HC Davos), Camichel Duri (EV Zug), Christen Björn (EV Zug), Della Rossa Patric (EHC Basel), Guggisberg Peter (HC Davos), Jeannin Sandy (HC Lugano), Lemm Romano (Kloten Flyers), Monnet Thibaut (ZSC Lions), Paterlini Thierry (HC Lugano), Reichert Marc (SC Bern), Rüthemann Ivo (SC Bern), Sannitz Raffaele (HC Lugano), Sprunger Julien (HC Fribourg-Gottéron), Wichser Adrian (ZSC Lions), Wick Roman (Kloten Flyers)
ja poczekam z pierwszymi meczami będę typował dopiero po nich ten turniej. Wyjątek robie dla słowaków z francją bo to dla mnie pewniak.
|
Do góry
|
|
|
|
#2038100 - 08/02/2008 22:02
[Re: vonseb]
|
old hand
|
I off topic żeby nabić postów w temacie ; ) Widziałem wcześniej sprzeczkę i pretensje akera w tym temacie. To gdzie do kurny nędzy gdzie są teraz jego typy? Taki zajebisty turniej, kaski idzie na nim natrzepać a tu zainteresowanie mizerne. A tak poza tematem wczorajsze rezultaty z turnieju akera Dania - Polesie ( w zasadzie 5 ty zespol eklstraklasy Białoruskiej ) 3-4 po karnych Białoruś - Slowenia marne 3-2 po dogrywce Zajebisty turniej to miałem na myśli raczej EIHC ; ) Turniej akera, czyli te Polesie Cup jest tragiczny. A dla ścisłości te Polesie to mix dwóch białoruskich drużyn. Typowac ten turniej to samobójstwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#2038104 - 08/02/2008 22:03
|
Carpal Tunnel
|
Bardzo lekko zagralem Szwajcarow, ale jakos tak nie do konca czuje ten mecz zeby grac mocniej. Kurs na SUI przyzwoity.
|
Do góry
|
|
|
|
#2038317 - 08/02/2008 22:51
|
member
Meldunek: 16/08/2005
|
Ktoś tutaj wspomniał, że Francja wygra z Norwegią, i śmiać mi się troszkę chce. O ile takie rozstrzygnięcie jest możliwe, to kurs 2,25 na Norwegów to spory valuebet. Ktoś podał argument "jak widziałem 2-3 z Litwą po pierwszej tercji...", no bardzo fajnie, troche szukanie na siłe, bo nie zapominajmy, że mecz skończył się 9-3 dla Wikingów, a Żabojady z Litwą wygrały "tylko" 9-6. Porównywanie dwóch wyników nie ma sensu, tak samo jako 5-3 i 4-0 z Wlk. Brytanią nie oddają różnycy jaka dzieli te dwie reprezentacje. Norwedzy nie grają w najsilniejszym składzie, ale nie wiele im do niego brakuje. Grotnes w bramce, Thoresen, Trygg, Skroder w ataku, to są ich największe gwiazdy, a ich poziom sportowy jest o wiele wyższy, od u23 Francuzów, których miałem okazje widzieć w 2 spotkaniach osobiście, w końcówce zeszlego roku.
|
Do góry
|
|
|
|
#2038362 - 08/02/2008 23:02
|
Carpal Tunnel
|
NO ale za to jest dyskujsa w temacie ... i wymiana jakis argumentow i oto chodzi - narazie zwolennicy Norwegii prowadzadza ze zwolennikami Francji 2-1  a ja osobiscie kurs 2,30 na NOR uwazam tez za fajny
|
Do góry
|
|
|
|
#2040775 - 09/02/2008 07:38
|
member
|
No i Norwegowie pewnie wygrali 3-0. Innego scenariusza nie mogło być. Razem ze zwycięstwem Makaroniarzy nad naszą pseudo-reprezentacją dało ładny ako: 4,61.
vonseb, pozdrawiam kibica hokeja z Krakowa (jak nie trudno mi się domyśleć, kibica również Cracovii), do zobaczenia w finale PLH ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#2040782 - 09/02/2008 07:45
[Re: mako_tychy]
|
Carpal Tunnel
|
Hehe , jestem fanatykiem hokeja ( strasznie lubie obstawiac ale tylko europejski) ale kibicem jestem Wisly, choc nie przecze raz na jakis czas ogladam hokej na Cracovii. A final bedzie Craxa - Tychy ale wygra jednak Craxa po tych ostatnich wzmocnieniach. A dzis byly super kursy ( Wlochy, Norwegia ) ciekawe jakie jutro kursy wystawia buki  A tak a propo moglbys sie czesciej udzielac ... ja zawsze z checia podyskutuje nawet jesli bede mial inne zdanie. Zreszta kampus dzis tez mial cenne i ciekawe i trafne kursy ( Holendrzy i Slowacy - choc sie niezle meczyli i jedni i drudzy no i oczywscie Wlosi ).
|
Do góry
|
|
|
|
#2040832 - 09/02/2008 08:14
|
member
|
Oj, chyba nie dokońca jednak siedzisz w Polskiej Lidze Hokeja. Na temat wzmocnień Cracovii, mogę powiedzieć, że troszke akt rozpaczy. Prawda jest taka, że Cracovia przez ograniczony jedynie rozsądkiem(a i to nie zawsze) budżet, ma problem z selekcją dobrych zawodników. Kwestia podstawowa, czy na pewno potrzeba im 8 obcokrajowców, skoro w kadrze meczowej może być max. 5. Odpowiedź oczywista - nie. Problem w tym, że okienko transferowe się kończyło, a Craxa nie wiedziała kogo brać, więc brali co się da. Burila pewnie nawet by nie ruszyli, gdyby nie donosy o jego przenosinach do Podhala. I Craxa zaproponowala mu siano, na ktore absolutnie nie zasluguje. Przed sezonem zakontraktowali Spirina, chłopak dostaje wynagrodzenie na poziomie D. Laszkiewicza, Słabonia itp., a strzelił 2 gole (napastnik). Vercik byl dobrym zawodnikiem dla Torunia, ale czy w Pasach będzie zbawieniem? Szczerze wątpie. Mihalik załatwiany na szybko. Generalnie idą na ilość, zamiast na jakoś. I tą paką - już z Burilem, Vercikiem itp., zdrowymi Laszkiewiczami, Piotrowskim, i Radzikiem w bramce przyjechali do Tychów, i dostali baty 7-2. A w Tychach mamy tylko 2 obcokrajowców, w zeszłym sezonie też było dwóch, i dwa lata temu również. I 3 lata temu mistrza zdobyliśmy tylko z dwójką stranieri. Teraz to są Bacul i Jakes, wczesniej za Jakesa byl Belica, ale to zawodnicy, którzy prezentują (w przypadki Belicy prezentował) bardzo dobry poziom, który pozwala im sie wyrozniac na tle ligi. Są ważnym ogniwem dla GKSu, czego nie mogę powiedzieć o żadnym zawodniku Cracovii z wyjątkiem Romana Hloucha.
Nie pozostawiam Cracovii bez szans w finale, ale tych pseudowzmocnień nie traktowałbym jako argument, tym bardziej, że trójka z nich i tak nawet nie będzie w kadrze meczowej.
|
Do góry
|
|
|
|
#2040865 - 09/02/2008 08:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2004
|
I off topic żeby nabić postów w temacie ; ) Widziałem wcześniej sprzeczkę i pretensje akera w tym temacie. To gdzie do kurny nędzy gdzie są teraz jego typy? Taki zajebisty turniej, kaski idzie na nim natrzepać a tu zainteresowanie mizerne. A tak poza tematem wczorajsze rezultaty z turnieju akera Dania - Polesie ( w zasadzie 5 ty zespol eklstraklasy Białoruskiej ) 3-4 po karnych Białoruś - Slowenia marne 3-2 po dogrywce Nie wiedziałem ze turniej na Polesiu jest pod moim patronatem  Kampus ma niestety racje ze kiedys te forum badziej obfitowało w wiele ciekawych informacji i trafnych typów a teraz to "kazdy sobie rzepke skrobie"  Widze ze moj ulubiony mod (patrz. Biszop) juz tu sie mało udziela wiec postanowiłem wrocic do gry na tym forum. Pozdrawiam i zycze wielu trafnych typów
|
Do góry
|
|
|
|
#2041360 - 09/02/2008 15:56
[Re: aker]
|
Carpal Tunnel
|
Na pewno nie siedze w polskim hoku tylko co osoba stale chodzaca na mecze i wcale nie bede tego ukrywal. Ja w kateogorii wzmocnien myslalem tylko o Verciku i Michaliku bo juz na pewno nie o Burilu. A ze Craxa przeplaca i niezbyt ladnie ( lekkie slowo ) zachowuje sie na rynku transferowym to jest inna sprawa. Tychy na pewno maja najlepszgo bramkarza w Polsce w chwili obecnej to duzy plus, ale wiem ze Cracovia ostro pracowala w kontekscie formy na play-off ( troszke odpuszczajac ) i stad tez porazki pod sam koniec. Ale Craxa ma Laszkiewicza ... a kto lepszy to sie okaze za 2 miechy mniej wiecej.
|
Do góry
|
|
|
|
#2041751 - 09/02/2008 19:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2004
|
Dzisiaj: Polska-Austria 2 Konsekwentnie przeciwko Polaczkom. Wczoraj przegrali z Włochami czego sie spodziewałem. Austria po zaciętym meczu przegrała dopiero w dogrywce z Łotwą. Myślę, że dzisiaj dostaniemy solidne lanie, nie to co z Włochami jedną ramką ale już kilkoma. Austria nawet robi lepsze wrażenie od Włoch jak dla mnie. Spodziewam sie solidnego zwycięstwa czerwono-biało-czerwonych ; ) Wszystko pieknie ładnie tylko ze o 14 graja Łotysze z Włochami. Jezeli wygraja Łotysze to maja pierwsze miejsce i mecz Austrii z nami bedzie o przysłowiowa pietruszke. Mam przeczucie ze Polacy ten jeden punkcik ktorego zdobycie zakładali przed turniejem własnie dzisiaj zdobeda. Co do "mojego" turnieju na Polesiu to mysle ze kurs na Danie jest troszke zawyzony i mozna lekko sprobowac zagrac na zwyciestwo Dunczyków. Pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#2041935 - 09/02/2008 20:47
|
member
|
Dokładnie tak jak pisze kampus. Nie ma znaczenia kto wygra turniej, i nikt tu nie gra o zwycięstwo. Drużyna każdy mecz traktuje poważnie, i nie ma mowy o potraktowaniu ostatniej kolejki bardziej ulgowo, niz innych. Zwycięstwo Austriaków, pomimo tego, że grają w ligowym składzie (my też, do tego drugim garniturem) wydaje się być pewne, i kurs 1,80 uważam za bardzo apetyczny. Jedyny argument przeciwko jest taki, że obie drużyny będą walczyć za 2 miesiące o awans do elity, i nikt nie będzie chciał odkrywać kart do końca, ale to nie przeszkodzi Austriakom wygrać meczu.
Warto odnotować ciekawe kursy z Tilburga. Ukraina w pierwszym meczu pokonała Węgrów wysoko, bo 6-2. Teraz nasi wschodni sąsiedzi zagrają z Chorwacją, która nie potrafi się zadomowić w drugiej dywizji MŚ. Wystarczy spojżeć na bilans meczów Węgry - Chorwacja (w ostatnich 3 latach spotykali się 4 razy w turnieju EIHC, Madziary wygrywały 5-0, 8-3, 6-3 i grając drugim składem 2-1) aby uznać typ Ukraina -3.5 za atrakcyjny.
Wysoka porażka Węgrów z dobrą Ukrainą mogła też zmylić oddsmakerów w wycenie drugiego meczu tego turnieju. Dziś Madziary, choć bez kilka dobrych zawodników (między innymi MOIM ZDANIEM najlepszego wśród Węgrów Gabora Ocskay'a - zawodnik gra w kadrze od dawna, w samych Mistrzowstwach Swiata rozegral dla Wegier 67 spotkan, w których uzbieral az 87 punktów, gdyby dodac mecze towarzyskie i turnieje takie jak ten, wychodza calkiem imponujace statystyki) powinni poradzic sobie z nienajlepszą Holandią (w pierwszym meczu wypocili 1-0 z Chorwatami) po kursie 2,00
|
Do góry
|
|
|
|
|
|