Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#2073649 - 18/02/2008 07:39 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: RoccoRunner]
grey Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2005
W tamtym roku, polfinal w Sheffied, Murphy prowadzi 16-14, Selby wygrywa trzy kolejne framy i caly mecz; w finale - tu moge sie mylic co do szczegolow, ale Higgins prowadzil cos jak 11-2 a Mark doszedl na 13-11 (dla Szkota);

Masters w tym roku, Selby trzykrotnie przegrywa w meczu 3-5 i za kazdym razem wygrywa 6-5...

Final Welsh Open, 8-5 dla Ronniego i 53-0 (bodajze w 16 framie) - jak sie skonczylo wie pewnie kazdy, kto tu zaglada...

I pomyslec ze w finale Mastersa gralem Stephane Lee... \:D

Do góry
Bonus: Unibet
#2074029 - 18/02/2008 14:54 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: grey]
Mitul Offline
Villain

Meldunek: 27/08/2004
To co zrobił Ronnie z decydującą bilą w ostatnim frejmie to takiej AMATORSZCZYZNY jeszcze nie widziałem w snookerze.
Totalna żenada, najważneijsza bila, w zasadzie na zwycięstwo a ten uderza z całej siły, totalnie bez zastanowienia, bez kontroli białej - ZERO. Zachował się jak ostatni leszcz.
Wyglądał na znudzonego tą grą, podszedł sobie do stołu uderzył byle jak i podziękował przeciwnikowi - w meczu takiej rangi taka postawa nie powinna się zdarzyć - dla mnie dno !!!

Do góry
#2074048 - 18/02/2008 16:00 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: Mitul]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2006
No niestety, kto jak kto ale stary mistrz nie moze przegrywac finalu, ze stanu 8-5. Tutaj nie mozna juz na nic zwalac, ani na styl gry ani na forme Marka. Mecz byl w rekach Ronniego i tego nie wykorzystal, potem juz bylo tylko gorzej bo zaczal sie wyraznie nudzic. Troche napsioczylem na Selbiego ale czy podoba sie wam jego styl gry? Mnie ten final zanudzil a raczej zanudzil mnie Selby wlasna gra bo kiedy Ronni przyspieszal to bylo na co poaptrzec, brakuje mi jednak Higginsa w formie, Maguire tez zawiodl. Sredni turniej jesli chodzi o obstawianie i srednio-slaby jesli chodzi o poziom, moze byc juz tylko lepiej - chyba, ze zacznie sie moda na granie w stylu Selbiego czy McManusa a wtedy spadek popularnosci gwarantowany.

Do góry
#2074111 - 18/02/2008 18:37 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: RoccoRunner]
Lawyer Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2003
Nniestety nie mam obecnie mozliwości oglądania meczy :(, więc trudno mi oceniać grę zawodników czy nawet komentować cokolwiek co sie wydarzylo, od siebie dodam tylko, że ten turniej przyniósl mi spore profity \:\) i jeszcze wczoraj zagralem na live Selbiego po kursie 7,0 i rano taka mila niespodzianka :). Na koniec dodam, że temat snookera jest obecnie ulubionym moim temat na forum i poziom jaki tu panuje powinien byc wzorem dla calego forum. Mam nadzieję, że wkrótce bedę mial możliwość oglądać zawody na zywo i wtedy będę mógl brać aktywniejszy udzial w dyskusjach.
Pozdrawiam.

Do góry
#2074141 - 18/02/2008 18:55 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: Lawyer]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Parę słów o finale.

Mimo 17 frejmów jak dla mnie zabrakło trochę w nim dramaturgii, wyjątkowo wina to moim osobistym zdaniem Ronniego, który było widać że w ostatnim frejmie jest tak rozleniwiony grą, że mozna było praktycznie w ciemno grać Selbiego. Niestety tym razem triumf odniosła gra efektywna i nudna od żywiołowej i efektownej.
Nie zgodzę się, że poziom półfinału czy finału był niski. Po prostu Selby gra tak nudno i ma taki styl, że ciężko w jego meczach o wspaniałe breaki czy efektowne zagrania. Dla mnie przede wszystkim było nudno. Może nie było tego widać tak bardzo w finale, ale przeciwko Hendremu przechodził samego siebie. Każdy inny gracz grałby czerwone do wbicia (dodajmy dosyć proste) niestety Mark woli bawić się w snookery czy odstawne. Najczęściej mu nie wychodziło i nie osiągał odpowiednich "profitów" z tego typu zagrań. Sekwens na stole do szczyszczenia a Anglik przy zielonej czy brązowej obchodzi stół dookoła zatrzymując się przy każdej bandzie "strugając" kija, po czym wbija choć może się wydawać że chce grać odstawną. Taka gra naprawdę irytuje mnie oglądającego a co dopiero mówić o rywalu.

Owszem Selby ma swój styl, gra swój snooker - owszem skuteczny, ale niezwykle nudny i wkur... rywali. Dlatego nigdy nie polubię takiego grajka. Mam nadzieje że snooker nie pójdzie w taką stronę, bo to zabije piękno tej dyscypliny.

Każdy ma prawo do własnych poglądów dlatego inni lubią za to Marka, niektórzy nienawidzą. Osobiście należę do tych drugich (choć potrafię docenić Selbiego) i wolę graczy efektownych oraz leworęcznych (Robertson, Williams).

Widać też rozwój snookera na naszym forum. Szkoda że zostało już niewiele imprez do końca sezonu. Ale od przyszłego warto zastanowić się może nad osobnym działem snookerowym bo jak widać dyscyplina ta przynosi duże zyski ;\) Pozdrawiam.

Do góry
#2074534 - 18/02/2008 21:58 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: Piostar]
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Nie zgodzę się Piostar z jednym stwierdzeniem - wiele zagrań Marka jest co najmniej mega efektownych (kilka uderzeń w 16 fremie)... a gra no cóż - za styl tu ocen się nie wystawia ;\)

Do góry
#2074565 - 18/02/2008 22:04 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: sebkos]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
No wiesz każdy snookerzysta od czasu do czasu walnie super zagranie \:\)

Mi bardziej chodzi o całokształt jego gry i stylu ;\) nie pojedyńczych zagrań.

Do góry
#2077138 - 19/02/2008 16:18 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: Piostar]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Wielkie dzieki za smski dla Panow (w kolejnosci alfabetycznej):

Piostar, RoccoRunner, Sergiush i Wasp.

Sam turniej na papierze mial ciekawe rozstrzygniecia. I znowu Selby \:\) , ja tam go lubie, dla mnie to dobry kandydat na nr 1 na dluzej.

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  Green Arrow, rafal08