Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#1802401 - 24/11/2007 01:40 Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
MKS Dąbrowa Górnicza - Winiary Kalisz 0-3 1,42 Unibet

Dzisiaj kolejny mecz 1 kolejki LSK. Beniaminek podejmuje mistrza Polski - Winiary Kalisz. MKS przed sezonem dokonał kilku wzmocnień, które były niezbędne do walki o utrzymanie się w LSK. Do klubu przyszły Cabajewska, Wysocka, Piątek i Czerwińska, które są na pewno wzmocnieniem tego klubu ale do walki o utrzymanie się w LSK, a nie do przeciwstawienia się mistrzowi Polski. Winiary jak co roku są głównym faworytem do mistrza Polski, i nie sądzę by gospodynie mogły wywalczyć choć jednego seta. Winiary w ostatnim turnieju Pucharu Polski pokazały, że forma jest już dobra. Zwycięstwa 3-0,3-0 i 3-1 z kolejno Bielskiem, Bydgoszczą i Piłą przekonują mnie do tego, że Winiary nie powinny mieć problemów ze zwycięstwem w 3 setach, a każdy inny wynik będzie małą sensacją.

Do góry
Bonus: Unibet
#1810627 - 27/11/2007 01:07 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: lukiwa]
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

Farmutil Piła - AZS Białystok under160,5 1,5 Unibet

Kolejny mecz pierwszej kolejki LSK. Do Piły przyjeżdża słabiutki w tym sezonie AZS. Po perypetiach na początku przygotowań do sezonu związanych z zatrudnieniem brazylijskiego trenera i zawodniczek, zarząd postanowił wrócić do Czesława Tobolskiego. "Brazylijski epizod" na pewno nie pomógł w przygotowaniach tego zespołu, co było widać w Pucharze Polski (porażki z drugoligowcem). Zespół przed sezonem zgodnie z oczekiwaniami opuściły dwie najlepsze zawodniczki z tamtego sezonu: Pluta i Pycia, które wybrały odpowiednio Bydgoszcz i Muszynę. Z nowych zawodniczek można wyróżnić jedynie Tatiane Gordiejevą, która dobrze przyjęła się w drużynie i będzie jedną z liderek AZSu w tym sezonie. Innym minusem zespołu Tobolskiego jest brak wartościowych zmienniczek.
Pilanki natomiast, jak co sezon, zamierzają walczyć o medal, niekoniecznie o brązowy co podkreśla trener Jerzy Matlak. Zespół w porównaniu do poprzedniego sezonu jest troszeczke silniejszy. Wprawdzie z pierwszej szóstki odeszła Beata Strządała, ale wierzcie mi dla pilskiego zespołu to nie jest osłabienie. Przyszły natomiast Szeluchina, Sieradzan oraz młodziutkie Kaczorowska (występy w reprezentacji seniorek za sobą) i Bejga. Pilski zespół dobrze radził sobie w Pucharze Polski i pewnie awansował do następnego etapu. Jedynym minusem podczas przygotowań był brak wszystkich zawodniczek. Najpierw Kosmatka a później Bednarek i Kaczorowska zostały powołane do reprezenatcji Bonity.
Myślę jednak, że będziemy mieli powtórkę z zeszłego roku i mecz zakończy się szybkim 3-0 i jednoczesnie underem160,5. Najsilniejszą bronią AZSu jest środek ataku, gorzej jest z przyjęciem. Ale dziś po drugiej stronie siatki na środku ataku będzie grała między innymi reprezentantka Polski - Agnieszka Bednarek, i dlatego marnie widzę szanse Hendzel czy Kalinowskiej.

Do góry
#1841432 - 08/12/2007 18:37 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: lukiwa]
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

Aluprof Bielsko-Biała - Winiary Bakalland Kalisz over160,5 1,5 unibet

Szlagier tej kolejki. Według zapowiedzi przedsezonowych to właśnie te dwie drużyny i Muszynianka mają najlepsze składy w LSK. Bielszczanki z pewnością będą chciały zrewanżować się za ubiegłoroczne porażki w Play-off i Pucharze Polski. Ponadto Aluprof ma w tym sezonie troszeczkę lepszy skład, doszły przecież Bamber, Ciaszkiewicz i Strządała, lecz odeszła Podolec. Według mnie Winiary jednak w tym sezonie są jeszcze silniejsze i mają szeroką kadrę. Winiary zaczęły ten sezon od pewnych zwycięstw w LSK (z Farmutilem 3-1) i równie dobrej gry w Lidze Mistrzyń (zwycięstwo w Turcji). Jedynym problemem w odniesieniu zwycięstwa w Bielsku może być zmęczenie Kaliszanek. Przypomnijmy: 2.12 mecz z Piłą, 4.12 mecz z Odińcowem, 6.12 z Poznaniem i dzis w Bielsku. I tutaj właśnie upatruję wygranie przez Bielszczanki co najmniej jednego seta a być może nawet dwóch. Skoro AZS Poznań potrafił ugrać seta w czwartek w Kaliszu, to czemu Bielsko nie może zrobić tego samego u siebie.

Farmutil Piła - MKS Dąbrowa Górnicza under 160,5 1,45 unibet

Tutaj nie widzę powodów dlaczego ten mecz miałby trwać 4 sety. Fakt, że pilanki mogą być zmęczone podróżą z Rijeki, jednak będzie im na pewno zależało zakończyć ten mecz jak najszybciej, bo w czwartek czeka je mecz z Cannes. Myślę, że nawet jeśli trener Matlak da odpocząć troszkę podstawowym zawodniczkom przed czwartkowym meczem z Cannes i da szansę gry takim zawodniczkom jak Bejga, Manikowska czy Chojnacka, to nawet one nie powinny mieć problemów z odniesieniem zwycięstwa 3-0. Przypomnijmy, że zawodniczki MKS nie potrafiły wygrać u siebie z Poznaniem (1-3) i dostały niezłe lanie od Kaliszanek (123 punkty w meczu) co nie wróży im dobrze w meczu w Pile.

GCB Centrostal Bydgoszcz - AZS Białystok over160,5 1,6 unibet

I ostatni dzisiejszy mecz w LSK. Bydgoszczanki nadal bez swojej rozgrywającej Marty Pluty. Jak ważną rolę ona spełnia w zespole świadczą dotychczasowe wyniki Centrostalu: męczarnie na początek z Gdańskiem 3-2 i porażka w Mielcu 1-3. Białystok zaimponował mi w meczu w Pile, każdy set grały bardzo dobrze, dopiero końcówki setów przegrywały. Jednak Piła a Bydgoszcz to niesamowita przepaść i dlatego widzę szansę wygrania seta przez AZS, a może nawet dwóch jak udało się to Gdańszczankom.

Do góry
#1847474 - 10/12/2007 22:29 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: lukiwa]
fart? Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/12/2003
jak widzicie szanse Poznania dzisiaj w meczu z Gdanskiem bo kusi mnie 1 po 1.7 w milennium \:\)

Do góry
#1847535 - 10/12/2007 23:26 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: fart?]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
mnie kusi dwojka, ten mecz to loteria, moze pojsc w kazda strone, dlatego jak grac to wyzszy kurs \:\) w Pinnacle cos kolo 2.4 jest.

"W okresie przygotowawczym drużyny grały ze sobą trzykrotnie. W Pucharze Polski gdańszczanki wygrały na własnym parkiecie 3:2. Do historii klubu przeszedł trzeci set, w którym gospodynie zwyciężyły 26:24, choć przegrywały w nim wcześniej aż 4:14 i 19:24! Ponadto gedanistki wygrywały z akademiczkami w turniejach towarzyskich 3:1 (Poznań) i 3:2 (Gdańsk). "

ogolnie zapowiedz na stronie Gedani jest "troche" dziwna \:\) bo najpierw pisza, ze takie mecze jak w Poznaniu powinny latwo wygrywac, a pozniej pisza, ze takie mecze jak w Poznaniu to loteria i kazdy moze wygrac \:\)

Do góry
#1847538 - 10/12/2007 23:29 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: fart?]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2006
fart ty potrafisz cos innego zrobic niz zadawac pytania bo z tego co zdarzylem zauwazyc to tylko glupimi pytaniami sie wyrozniasz na tym forum \:\(

A co do samego meczu to ja sklaniam sie zdecydowanie w strone Gdanska. W sparingach przedsezonowych dwa razy lepsze byly Gdanszczanki wygyrwajac w Poznaniu 3-1 oraz w Gdansku 3-2. Zespoly te rozegaly rwoniez spotkanie miedzy soba w Pucharze Polski gdzie wygraly 3-2. Trener Gdanszczanek w wypowiedziach przedmeczowych stwierdzil ze Gedania takie mecze poprostu musi wygrywac i nie wyobraza sobei innego wyniku niz wygrana swoich podopiecznych.
Ja osobicie zagram na Gdanszczanki i mam nadzieje ze wygraja juz po raz czwarty w tym sezonie.

Do góry
#1847541 - 10/12/2007 23:32 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
fart? Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/12/2003
Originally Posted By: krycha84
fart ty potrafisz cos innego zrobic niz zadawac pytania bo z tego co zdarzylem zauwazyc to tylko glupimi pytaniami sie wyrozniasz na tym forum \:\(

A co do samego meczu to ja sklaniam sie zdecydowanie w strone Gdanska. W sparingach przedsezonowych dwa razy lepsze byly Gdanszczanki wygyrwajac w Poznaniu 3-1 oraz w Gdansku 3-2. Zespoly te rozegaly rwoniez spotkanie miedzy soba w Pucharze Polski gdzie wygraly 3-2. Trener Gdanszczanek w wypowiedziach przedmeczowych stwierdzil ze Gedania takie mecze poprostu musi wygrywac i nie wyobraza sobei innego wyniku niz wygrana swoich podopiecznych.
Ja osobicie zagram na Gdanszczanki i mam nadzieje ze wygraja juz po raz czwarty w tym sezonie.

no niewiem cos nieraz skrobne w koszykowce kiedys pisalem ale wiesz nieraz napiszesz strone i co typ nie wejdzie wiec nie martw sie dobrze ze ty umiesz wszystko ladnie i ci wchodzi pozdr bez obrazy dzieki za opinie chlopaki

Do góry
#1847551 - 10/12/2007 23:41 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: fart?]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Yahoo najpierw wypowiada sie trener ze takie mecze trzeba wygrywac a poznaiej pisze o loterii autor tego artykulu ;\)

Do góry
#1847560 - 10/12/2007 23:45 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
Originally Posted By: krycha84
Yahoo najpierw wypowiada sie trener ze takie mecze trzeba wygrywac a poznaiej pisze o loterii autor tego artykulu ;\)

wiem, wiem \:\) zaspany troche jestem...

szkoda, ze na stronie AZSu nic nie ma o tym meczu, chetnie bym poczytal co o tym mysli ta "dryga" strona

Do góry
#1847613 - 11/12/2007 00:35 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: yaaho]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2007
w Poznaniu nie zagra Tomsia więc jakis to plus dla gdanska jest

Do góry
#1847645 - 11/12/2007 01:04 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sturmwind]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Kuba80

Z tego co mi wiadomo to Tomsia gra w Gedanii a nie w Poznaniu...

Do góry
#1847648 - 11/12/2007 01:06 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sturmwind]
hrabia Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2006
Originally Posted By: Kuba80

tak sie składa że Tomsia gra W Gedanii ;\)

Do góry
#1847668 - 11/12/2007 01:21 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: hrabia]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2007
a cicho myslalem o czyms innym ale wlasnie jadlem frytki a ciezko pisac tlusta reka na klawiaturze \:D

Do góry
#1851561 - 13/12/2007 00:33 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sturmwind]
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

Energa Gedania Gdańsk - MKS Muszynianka Muszyna under180,5 1,5

Tutaj za to bardzo ładny kurs. Gdańsk w poniedziałek przegrał w Poznaniu 2-3, mimo że prowadził 2-0, jednak granie cały czas środkiem nie mogło przynieść innych rezultatów. Ponadto w Gedanii małe problemy zdrowotne mają Wellna (ponoć skurcze) i Skowrońska (problemy z kolanem), no i nie wiadomo czy wystąpi Tomsia, która już trenuje z zespołem po kontuzji.
Po drugiej stronie siatki prawdziwy polski dream team. Wystarczy, że wymienię Bełcik, Mirek, Zenik, Frątczak, Przybysz... Jeśli te zawodniczki nie będą potrafiły ograć Gdańsk w 4 setach, to nie wiem po co te zapowiedzi o mistrzostwie Polski.

Do góry
#1853638 - 13/12/2007 22:16 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: lukiwa]
grajus87 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2007
Nafta-Cannes 2 1,85
Gdy spojrzymy na składy , tylko jedna myśl nam sie moze nasunąc...gładka wygrana Francuzek !
Gdybym to ja decydował o wystawianiu kursów bez wachania nie dał bym więcej niż 1,5 .
Zawodniczki typu Ravva,Janeva,Centoni bez kłopotów odprawią Pilanki 3-0 3-1 !

Myśle że naprawde warto !

Do góry
#1874705 - 22/12/2007 06:48 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: grajus87]
ulas Offline
addict

Meldunek: 07/08/2007
Na ten mecz czekałem cały tydzień. w sobotę o godzinie 18 w bydgoskiej Łuczniczce siatkarki Centrostalu podejmą Farmutil Piła.W moim ( i nie tylko) przekonaniu zdecydowanym faworytem spotkania są siatkarki z Piły, jednak buk , u którego gram ( Unibet) zdaje się nie doceniac klasy podopiecznych trenera Matlaka i wystawił kurs na zwycięstwo Pilanek 1,50. Dopóki w zespole z Bydgoszczy nie występuje podstawowa rozgrywająca Marta Pluta ( skomplikowana kontuzja kolana) konsekwentnie gram przeciwko nim i jeszcze się nie zawiodłem. Bez Pluty Centrostal traci 30 % wartości jako drużyna. Dodatkowo okres transferów przedsezonowych znacznie osłabił potencjał Centrostalu ( odejście Ciaszkiewicz i Kowalkowskiej czyli dwóch liderek). Co prawda Kowalkowska wróciła do składu , ale jest tylko zmienniczką młodej rozgrywającej Justyny Łunkiewicz i nie bierze udziału w ataku.Warto porównac potencjały obu ekip na poszczególnych pozycjach. I tak:

1) trenerzy: Matlak (Piła) - Grabowski ( Bydgoszcz)

Matlak to żywa legenda kobiecej siatkówki w Polsce. Kibice w Pile zawdzięczają mu 4 tytuły Mistrza Polski i trzy Puchary Polski. Grabowski związany z Wrocławiem , tam prowadził bez sukcesów męskie i kobiece zespoły Gwardii, Centrostal to jego pierwszy klub spoza Wrocławia. Punkt Piła .

2) rozgrywające: Skorupa (Piła) - Łunkiewicz ( Bydgoszcz)

Skorupa to jedna z najlepszych rozgrywających w Polsce, reprezentantka kraju, zawodniczka z doświadczeniem w LSK i Lidze Mistrzyń. Łunkiewicz pierwszy sezon w gronie seniorek , z powodu kontuzji Pluty przed sezonem stała się z musu pierwsza rozgrywającą. Gra nierówno i bardzo nerwowo. Koleżanki z zespołu bardziej niż blokiem walczą z jej wystawami, co było widac ostatnio w Kaliszu. Punkt Piła .

3) środkowe: Dziękiewicz i Bednarek ( Piła) - Kuczyńska i Liniarska ( Bydgoszcz)

etatowe reprezentantki Polski za kadencji Bonitty Dziękiewcz i Bednarek przy środkowych Centrostalu to wielkie nazwiska. Bydgoszczanki mogą nadrabiac ambicją , ale doświadczenie i technika jest po stronie Pilanek. Punkt Piła .

4) przyjmujące: Teixeira i Kosmatka ( Piła) - Ściurka i Kuligowska ( Bydgoszcz)

Pilanki świetnie przyjmują serwis, Kosmatka gra siłowo , Teixeira bardziej kombinacyjnie , ale obie są bardzo skuteczne i w odbiorze zagrywki i w ataku. Ze strony Bydgoszczy mamy liderkę zespołu Aśkę Kuligowską i zawodzącą, mającą problemy z kończeniem piłek Dorotę Ściurkę. Bydgoszczanki bedą sobie musiały radzic z podwójnym a czasem pewnie i potrójnym blokiem, bo rozegrania Łunkiewicz nie wyprowadzą łatwo w pole pilanek. Nie tak wyraźnie jak dotychczas ale jednak punkt dla Piły .

5) atakujące: Sieradzan ( Piła) - Malinowska (Bydgoszcz)

Dominika Sieradzan njest moim zdaniem najsłabszym ogniwem Pilanek ( jednak Matlak ma dla niej dobre zmienniczki na ławce) , a z kolei po stronie Centrostalu mamy Malinowską , która kończyła wiele trudnych piłek w ostatnich meczach w tym także w Kaliszu. Remis

6) libero: Kuehn-Jarek ( Piła) - Leśniewicz ( Bydgoszcz)

chocby nie wiem jak się starała pilska libero to do klasy gry w przyjęciu i obronie , jaką prezentuje Mistrzyni Europy Leśniewicz wiele jej brakuje. Punkt Bydgoszcz .

7) rezerwowe

Kaczorowska , Chojnacka i Shelukina po stronie Piły to jednak wieksze doświadczenie niż niedawne juniorki Naczk czy Wysocka w Centrostalu. Punkt Piła .

Moim zdaniem Farmutil Piła wywiezie zwycięstwo z Bydgoszczy, Dlatego gram:

GCB Centrostal Bydgoszcz - Farmutil Piła
kurs: 1,50
stawka: solidna
Unibet

Do góry
#1874902 - 22/12/2007 15:09 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: ulas]
ulas Offline
addict

Meldunek: 07/08/2007
Nie wiem dlaczego dodałem Lenę Dziękiewicz do składu Pilanek skoro ona gra w Kaliszu...Ech ta Lena, chyba chodzi mi po głowie \:p Oczywiście środkowe pilskiej drużyny to Bendarek i Shelukhina

Do góry
#1875699 - 22/12/2007 23:47 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: ulas]
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

BYDGOSZCZ-PIŁA 2 1,5 Unibet

Tak, Farmutil to dzisiejszy pewniak. Pilankom ostatnio w Bydgoszczy gra się bardzo dobrze i co najważniejsze ostatnio zawsze wygrywa. Uważam, że nawet obecność Marty Pluty nic by nie pomogła. Po prostu Pilanki mają zdecydowanie większy potencjał. Kilka reprezentantek Polski + Teixeira i Szelukhina to zdecydowanie więcej niż Malinowska czy Kuligowska. Nawet słabsza ostatnio forma Pilanek starczy w zupełności na Bydgoszcz. A co do składu przedstawionego przez Ulasa, to w zamian za Sieradzan zagra z pewnością Kaczorowska, która początek sezonu ma dużo lepszy niż Dominika, która jeszcze nic niekawego nie pokazała.

Do góry
#1876334 - 23/12/2007 02:18 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: lukiwa]
bolec Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/05/2006
***??? thx z góry

Do góry
#1876337 - 23/12/2007 02:19 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: bolec]
bolec Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/05/2006
Originally Posted By: bolec