Levante - ZaragozaTyp : Zaragoza over 1,5
Kurs : 2,23 /
Pinnacle/
Stawka : 2/10
Zdaje sobie sprawę ,ze to nieco zakakujący typ,ale w mojej opinii wart zaryzykowania małej stawki.
Zaragoza w opałach !
Kto by sie spodziewał, że druzyna "wzmocniona" trenerem o bardzo dobrej reputacji znajdzie się w bezposredniej strefie spadkowej.
Sam spodziewałem się,ze Irureta uporzadkuje grę obronną zespołu, bowiem ta właśnie stanowiła najsłabszy punkt.
Nic podobnego,a w ostatnim meczu w Sevilli obrona wręcz osmieszyła się, popełniając błedy na poziomie nizszym niż "kelnerski".
Mało tego ,dwóch "herosów" z batalii na Sánchez Pizjuán, Diogo i Luccin, zaliczyło kolejne kartki i w dzisiejszym meczu nie wystapi (a może to nawet lepiej ?).
Z powodu urazów nie zagrają takze :Fernandez, Zapater,Cuartero i Aimar.
Hmm...czy to ma znaczyć, że Iruretę czeka kolejna porażka, zajecie mało zaszczytnego 18-go miejsca i.....
Watpię ,tecnico de Zaragoza to stary lis, wychodził juz z nie takich opresji.
Jedynym wyjsciem w sytuacji, gdy nie ma się do dyspozycji 3/4 obronców jest....ofensywa i z tej opcji Zaragoza dziś musi skorzystać,tym bardziej ,ze obrona Levante jest najgorszą w lidze.
Los Zaragozy w nogach i celnym oku Diego Milito i smiem sadzić,ze as gosci,wspomagany przez Oliveire, nie zawiedzie.
Teraz troche o gospodarzach.
W klubie zdaja sobie sprawę, ze Primera trzeba bedzie pozegnać, niemniej jednak,dzięki interwencji władz zwiazku, został rozwiazany problem zaległych wypłat dla piłkarzy.
Klub ,którego budżet rozsypał się, otrzymał pomoc finansową w postaci dogodnie oprocentowanych kredytów i powoli spłaca zaległosci.
Piłkarzom nie pozostaje nic innego jak godnie pozegnać się z ligą i pokazywać sie w kazdym meczu z jak najlepszej strony, co pozwoliłoby podpisać kontrakt z innym klubem w letnim oknie transferowym.
Tydzien temu wybrałem sie na Camp Nou miedzy innymi po to ,by dokładniej przyjrzeć sie Levante, głownie pod katem grania ich spotkań u buków.
Przyznam ,ze pomimo wysokiej porazki ,zespół zrobił na mnie dość dobre wrazenie.
Problemem tej ekipy jest gra obronna.
Defensorzy i bramkarz to poziom co najwyzej dolnych rejonów Segunda Division ,ale w grze do przodu zaskakuje duza pomysłowość i swoboda rozgrywania piłki.
Taki zawodnik jak Riga miałby pewne miejsce w wielu zespołach Primera.
Spodziewam sie,ze dziś równiez trafi do siatki.
Zakładając, ze konto gosci nie pozostanie czyste,Zaragoza by uzyskać punkt(y) na Ciutat de Valencia musi zdobyć co najmniej 2 bramki.
Kurs wart ryzyka,ale nie warto szalec ze stawkowaniem.