Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#2121385 - 02/03/2008 19:59 Re: Primera Division - 26 kolejka (1/2 Marzec) [Re: Amkwish]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Almeria - Bilbao

Almeria tylko 2 remisy u siebie na stadionie, ostatni zanotowali 11.11.2007 z Atletico

Bilbao na wyjezdzie tylko 1 remis, z Mallorca 16.12.2007.

Jeden jedyny mecz grany miedzy zainteresowanymi druzynami skonczyl sie wynikiem 1:1.

Ze statystyk wychodzi mi remis, jednak patrzac na pozycje Bilbao ktore walczy o urzymanie, i punkty sa im bardzo potrzebne, mozna zagrac x2

Moj typ:
remis 3/10
x2 7/10
correct score 1:2 1/10
i jak mak zauwazyl seria underow Almerii musi sie skonczy wiec moze over 2.5 :

Do góry
Bonus: Unibet
#2121488 - 02/03/2008 20:37 Re: Primera Division - 26 kolejka (1/2 Marzec) [Re: Dziabor]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
Czy Lewante wyplacilo kase zawodnikom? wie ktos?

Do góry
#2121495 - 02/03/2008 20:40 Re: Primera Division - 26 kolejka (1/2 Marzec) [Re: Amkwish]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Levante - Zaragoza

Typ : Zaragoza over 1,5
Kurs : 2,23 /Pinnacle/
Stawka : 2/10

Zdaje sobie sprawę ,ze to nieco zakakujący typ,ale w mojej opinii wart zaryzykowania małej stawki.

Zaragoza w opałach !
Kto by sie spodziewał, że druzyna "wzmocniona" trenerem o bardzo dobrej reputacji znajdzie się w bezposredniej strefie spadkowej.
Sam spodziewałem się,ze Irureta uporzadkuje grę obronną zespołu, bowiem ta właśnie stanowiła najsłabszy punkt.
Nic podobnego,a w ostatnim meczu w Sevilli obrona wręcz osmieszyła się, popełniając błedy na poziomie nizszym niż "kelnerski".
Mało tego ,dwóch "herosów" z batalii na Sánchez Pizjuán, Diogo i Luccin, zaliczyło kolejne kartki i w dzisiejszym meczu nie wystapi (a może to nawet lepiej ?).
Z powodu urazów nie zagrają takze :Fernandez, Zapater,Cuartero i Aimar.
Hmm...czy to ma znaczyć, że Iruretę czeka kolejna porażka, zajecie mało zaszczytnego 18-go miejsca i.....
Watpię ,tecnico de Zaragoza to stary lis, wychodził juz z nie takich opresji.
Jedynym wyjsciem w sytuacji, gdy nie ma się do dyspozycji 3/4 obronców jest....ofensywa i z tej opcji Zaragoza dziś musi skorzystać,tym bardziej ,ze obrona Levante jest najgorszą w lidze.
Los Zaragozy w nogach i celnym oku Diego Milito i smiem sadzić,ze as gosci,wspomagany przez Oliveire, nie zawiedzie.

Teraz troche o gospodarzach.
W klubie zdaja sobie sprawę, ze Primera trzeba bedzie pozegnać, niemniej jednak,dzięki interwencji władz zwiazku, został rozwiazany problem zaległych wypłat dla piłkarzy.
Klub ,którego budżet rozsypał się, otrzymał pomoc finansową w postaci dogodnie oprocentowanych kredytów i powoli spłaca zaległosci.
Piłkarzom nie pozostaje nic innego jak godnie pozegnać się z ligą i pokazywać sie w kazdym meczu z jak najlepszej strony, co pozwoliłoby podpisać kontrakt z innym klubem w letnim oknie transferowym.

Tydzien temu wybrałem sie na Camp Nou miedzy innymi po to ,by dokładniej przyjrzeć sie Levante, głownie pod katem grania ich spotkań u buków.

Przyznam ,ze pomimo wysokiej porazki ,zespół zrobił na mnie dość dobre wrazenie.
Problemem tej ekipy jest gra obronna.
Defensorzy i bramkarz to poziom co najwyzej dolnych rejonów Segunda Division ,ale w grze do przodu zaskakuje duza pomysłowość i swoboda rozgrywania piłki.
Taki zawodnik jak Riga miałby pewne miejsce w wielu zespołach Primera.
Spodziewam sie,ze dziś równiez trafi do siatki.

Zakładając, ze konto gosci nie pozostanie czyste,Zaragoza by uzyskać punkt(y) na Ciutat de Valencia musi zdobyć co najmniej 2 bramki.
Kurs wart ryzyka,ale nie warto szalec ze stawkowaniem.

Do góry
#2121557 - 02/03/2008 21:00 Re: Primera Division - 26 kolejka (1/2 Marzec) [Re: Amkwish]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Daily League Goals La Liga

Typ : under 14,5
Kurs : 2,11 /Pinnacle/
Stawka : 2/10

Wczoraj padło bardzo duzo bramek, więc wydaje sie ,ze niedziela bedzie underowa, tak wynika przynajmniej z dotychczasowych statystyk weekendowych \:\)
Patrzac na układ spotkań nie sposób nie zauważyc ,ze jest 2-3 mecze ,w których moze nie paśc nawet 1 bramka.

Jeżeli mecz w Walencji zakonczy sie na nie wiecej niz 4 bramkach to proponowany typ powinien wejść ,nawet przy zakładanym overze w Almerii.

Getafe - Mallorca

Typ : 2
Kurs : 3,50 /Pinnacle/
Stawka : 1/10

Typ na wyczucie i przerwanie zbyt dobrej passy Getafe.
Wyspiarze to idealna druzyna do sprawiania takich niespodzianek.
Masowe granie na gospodarzy jeszcze bardziej upewnia mnie w tym ,ze nawet za małą stawkę ,ale taki kuponik warto mieć na dzis w swoim portfelu \:\)

Rozdysponowałem niniejszym 45% wczorajszej wygranej, w sam raz tyle ,by po weekendzie z La Liga byc na plus i dodać sobie troche adrenaliny podczas oglądania meczów.

Za niecałe 6 godzin poznamy wyniki 4 pierwszych ,dzisiejszych spotkań.

PS.

Pomimo wczesniejszych zapowiedzi nie zdecydowałem sie na zagranie na zwyciestwo Villarealu.
Kurs ,według mnie, mało atrakcyjny jak na singla ,natomiast jakos nie mam przekonania do robienia dubla z ...Betisem.

Murcia wydaje sie zmierzać do Segunda ,ale robienie z tej druzyny pewnego przegranego w Sevilli za bardzo mi się nie podoba.

Pozostaje jeszcze mecz w Valladolid ,ale....jak ktoś szuka 100-procentowego meczu no bet ,to własnie znalazł

Do góry
#2121620 - 02/03/2008 21:22 Re: Primera Division - 26 kolejka (1/2 Marzec) [Re: Amkwish]
verdasco Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/09/2006
GETAFE vs. MALLORCA

TYP: REMIS

KURS: 3.30

BUK.: bet365

STAWKA: 5/10

TYP 2: 1x

KURS: 1.25

BUK.: bet365

STAWKA: 9/10

Getafe po słabym początku sezonu, widać, że wpada na dobry tor. W ostatnich 6 spotkaniach zanotowali 3 zwycięstwa (R.Madrid, Recreativo, Sevilla), 2 remisy (Valencia, Deportivo) oraz 1 porażke (Espanyol). Dorobek jak na przeciętniaka Primera Division imponujący. Tymbardziej, że nie grali z byle kim. Ostatni sukces na Santiago Bernabeu został okrzyknięty w hiszpani ogromną sensacja, ale i małym skandalem. Dla przypomnienia, zwycięska bramka dla Getafe padła po kuriozalnej sytuacji, bramkę dla gospodarzy strzela Raul, jednak okazuję się, że był na spalonym, którego nie zasygnalizował sędzia boczny, piłkarze Realu podbiegają w wielkiej euforii do chorągiewki bocznej (co istotne, praktycznie 3 z 4 obrońców) by świętować gola. Spalonego dopatrzył się jednak sędzia główny, który nakazał wznowienie gry, doskonale wykorzystali to goście z Getafe, którzy po kapitalnej kontrze 3 na 2 wyszli na prowadzenie 1:0. I taki też wynik utrzymał się do końca. Wracając do dzisiejszego spotkania, myślę, że Mallorce (która również w tym sezonie miała poważny epizod z Realem - wyeliminowała mistrzów z pucharu hiszpani) stać dzisiaj na ugranie tego 1, ale cennego punkciku z rozentuzjowanego Getafe. Całe to niewielkie miasto żyje glorią nad Królewskimi, dzisiaj kibice nie wyobrażają sobie innego wyniku, niż tylko łatwe zwycięstwo gospodarzy. Co powoduje pewną presję na zawodnikach. Myślę, że granie Getafe z podpórką to pewka, jednak warto spróbować gry czystego remisu. Tymbardziej, że Mallorca szczyci się wywożeniem 1pkt z boiska gości(Mallorca i remisy: w lidze - 12, na wyjazdach - 7, dodać należy, że ostatnie 4 spotkania wyjazdowe Mallorcy kończyły się podziałem punktów). Kurs przekonuje

W ramach przypomnienia:
10. Getafe 32pkt
12. Mallorca 30pkt

Do góry
#2127178 - 04/03/2008 05:10 Re: Primera Division - 26 kolejka (1/2 Marzec) [Re: verdasco]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: verdasco
GETAFE vs. MALLORCA

[b]TYP: REMIS

Gratulacje za typ

ja poszedłem troche dalej przeciwko Getafe ,okazało się,ze ...o jeden gol za daleko \:\)

Zresztą ten własnie mecz popsuł mi typ na under 14,5 goles.

Zaragoza zawiodła na całej linii ,coś strasznego co sie dzieje z ta ekipą.

Almeria ponownie nie zrobiła overa ,ale tu przynajmniej był zwrot.

Także wczoraj 5j straciłem ,a sumie w tej kolejce ,stawiajac 31 ,wygrałem na czysto 17 ,co sprawia ,ze ten weekend z La Liga zaliczam do udanych.

Do zobaczenia już w najbliższą sobote - ponownie bardzo trudna kolejka do typowania sie zapowiada.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  Akhu, Biszop