#2157462 - 13/03/2008 21:45
Primera Division - 28 kolejka (15/16 Marzec)
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2157823 - 14/03/2008 00:40
Re: Primera Division - 28 kolejka (15/16 Marzec)
[Re: crova]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
I z miejsca chciałbym zapytać Amk'a o Barce..kurs @1,9 [toto] nie jest zły ;-) do tego Atletico handi lub over jak dla mnie z tej kolejki jak na dzisiaj. Crova ,z miejsca odpowiadam  Dostałem sporo PW podobnej treści : "Chcę zagrac grubo Barce w Almerii ,coty na to ?" Przepraszam ,ze bez uzasadnienia ,bo takowe musiałbym pisać bardzo długo (i tak sie pojawi ,moze w sobote) ,a poza tym po sowitym dzisiejszym obiedzie ,z jednym bardzo zaprzyjaźnionym userem tego forum ,nie jestem w stanie  Odradzam !!! Stanowczo odradzam granie na "2" w Almerii. Sam skłaniam sie ku 1X i zapewniam ,ze za tym typem jest wiecej przesłanek. Na dzis Barca w rozsypce ,nie ufajcie nazwie ,tylko aktualnej formie ,aktualnym mozliwościom i dyspozycji. Na razie tyle ,wiecej w sobote.
|
Do góry
|
|
|
|
#2157836 - 14/03/2008 00:49
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
hm Amk więc widzę ze wreszcie się różnimy  ja to się skłaniam ku "2" a bardziej liczę na świeższy kurs na takie rozwiązanie na live ale.. też więcej o tym meczu kiedy indziej napiszę w każdym razie sowicie się różnimy, więc o co tym razem zakładzik? 
|
Do góry
|
|
|
|
#2159258 - 14/03/2008 05:04
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
|
w każdym razie sowicie się różnimy, więc o co tym razem zakładzik? Jestem do dyspozycji  Moze zróbmy tak. Ponieważuważasz,ze warto grac na Barce ,to chetnie wysłucham argumentów "za"  Natomiast zakładzik troche rozbudujemy ,o 2-3 kolejne mecze. Proponuję Betis ,mocna "jedynka" wg mnie. Mniemam ,ze sie nie zgadzasz  ,takze w tym przypadku to ja podam powody i spróbuje szerzej uzasadnic ten typ. W kazdym razie konkrety odkładamy do soboty ,dobrze ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#2159793 - 14/03/2008 07:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
OK  do weekendu daleko, a Barca gra swój mecz w niedzielę.. na pewno coś skrobnę o Blaugranie. ale jak już wspomniałem: tak,.. myślę i gram że Barca wyjedzie z tarczą  do Betisu na razie nie mam odniesienia. powącham Andaluzje kiedy indziej  jednak do zakładu już dziś wrzucam jeden typ Huelva - Murcia stawiam na gości. jednak z zawieraniem zakładów wstrzymam się bo myślę że kursy na gości będą rosły. Truskawki są jednak faworytami i ludzie będą ufać im bardziej, zwłaszcza gdy spojrzą na wyniki (powtarzam: wyniki, nie formę) obecnie najwyżej Murcie można złapać po @4,5 dlaczego tak? przeczucie pokieruję się zasadą, że gdy grają dwa przysłowiowe ogóry to.. stawia się przeciwko typ, którzy grają u siebie  obserwuję Truskawki juz jakiś czas, tym bardziej że miałem przez nich parę zgniłych kuponów. dopiero ostatnia ich porażka na Balearach była dla mnie bardzo soczysta  jak wspominałem Huelva miała dobre wyniki, lecz sporo z nich wynikało z tzw. szczęscia  łomot na Majorce może okazać się silnym ciosem psychicznym. można pisać że po tak dotkliwej porażce Recreativo zmobilizuje się bardzo by udowodnić że nie są aż tak słabi. ale to do mnie nie trafia. po takim laniu naprawdę może odechcieć się grać w piłkę. Murcia notuje ostatnio kaszankę bo nie dość że przegrywają z góry na dół to nie mogą zdobyć gola. ale stwarzają sobie sporo sytuacji. zapewniam że ich mecze nie są tak jednostronne. mieli też ostatnio sporo pecha.. jakieś pkt powinni zdobyć, ale jako że się nie udało to trzeba podbić Huelve. nie uważam by typ byl zbyt irracjonalny. ma szanse powodzenia. Murcia bez żadnych osłabień, ten sam skład wciąż.. oglądałem skróty z ich spotkań naprawdę dziwię się że tak dawno nie zdobyli gola. o tym jak duże ma to znaczenie dla układu tabeli pisać nie trzeba, goście w wypadku porażki praktycznie lecą, gdy wygrają - szansa uratowania ligi nabierze ciut bardziej wyraźnych kształtów. typ trochę na czujkę, ale też o to w tym wszystkim chodzi 
|
Do góry
|
|
|
|
#2159827 - 14/03/2008 08:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
Na dzis Barca w rozsypce. Barcelona była i będzie nadal "w rozsypce" jesli nie zmieni trenera. Rijkaard to mocno przeciętny coach i nie powinien prowadzić wicemistrza Hiszpanii. Zdecydowanie opowiadam się po stronie Thierry Henry który ostatnio powiedział głośno że Barca powinna grac w systemie 4-4-2! no ale mistrzuniu Rijkaard ma swoją własną wizję. Sic! Zgadzam się z amk że nie warto grać w ten weekend na wygraną barcelony ale dla mnie głównym powodem tej opinii jest żałośnie niski kurs na "dwójkę".
|
Do góry
|
|
|
|
#2160196 - 14/03/2008 19:56
[Re: DJ SOSNA]
|
Carpal Tunnel
|
Barcelona była i będzie nadal "w rozsypce" jesli nie zmieni trenera. Rijkaard to mocno przeciętny coach i nie powinien prowadzić wicemistrza Hiszpanii.
Pisalem o tym po raz pierwszy rowno rok temu ,po meczu z Realem na Camp Nou (3:3) i nadal trwam w tej opinii. Potem postaram sie opisac ,jakie "postepy" czynia poszczegolni gracze pod okiem pseudotrenera z Surinamu. Jest jeszcze jedna rzecz. Jeszcze gorszy poziom od Ryja (czy to jest mozliwe ? hehe) prezentuja goscie od preparacion fisico. Wczoraj nastepny "kwiatuszek" do kolekcji ich "osiagniec" - Ronaldinho i Jego Slynne Przywodziciele  Brak slow co sie wyprawia w FCB. PS.Mura....Truskawki ,Truskawki i jeszcze raz Truskawki 
|
Do góry
|
|
|
|
#2161335 - 15/03/2008 02:06
|
Carpal Tunnel
|
Cieszę się amk że jesteś obiektywny co do Rijkaarda. Widze że obaj się zgadzamy że on już dawno powinien dostac kopa z Barcy! I tym ,jakze prawdziwym stwierdzeniem ,mozna zakonczyc. Swoje wypociny przenioslem do forumowego smietnika i od najblizszej kolejki nie bede podawal typow i analiz na mecze La Liga. Mam nadzieje ,ze uczynia to ci ,ktorzy sa bardziej ode mnie obeznani w temacie ,a przynajmniej za takich sie uwazaja. Ja skupie sie na tym ,aby topik spelnial wymogi regulaminowe. Pozdrawiam amk
|
Do góry
|
|
|
|
#2161370 - 15/03/2008 02:13
|
addict
Meldunek: 13/02/2007
|
Cieszę się amk że jesteś obiektywny co do Rijkaarda. Widze że obaj się zgadzamy że on już dawno powinien dostac kopa z Barcy! I tym ,jakze prawdziwym stwierdzeniem ,mozna zakonczyc. Swoje wypociny przenioslem do forumowego smietnika i od najblizszej kolejki nie bede podawal typow i analiz na mecze La Liga. Mam nadzieje ,ze uczynia to ci ,ktorzy sa bardziej ode mnie obeznani w temacie ,a przynajmniej za takich sie uwazaja. Ja skupie sie na tym ,aby topik spelnial wymogi regulaminowe. Pozdrawiam amk Amk, te respeto pero creo que podrias tomarlo con mas calma  Algunos tienen su opinion que no siempre sera igual a la tuya  Vaaaale! Cuidate - te deseo todo lo mejor! Qbxtl
|
Do góry
|
|
|
|
#2161372 - 15/03/2008 02:14
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2161377 - 15/03/2008 02:15
[Re: Quiebaxotl]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/09/2003
|
Amk, najgłupsze co możesz zrobić to się tak zachować, serio  Chociaż jak czasem czytam co piszesz to się dziwię albo śmieję, to każdy ma prawo do swojego zdania, tym bardziej że podpierasz się argumentami. Rozumiesz o co mi chodzi  Po to jest forum żeby każdy mógł swoje zdanie wyrazić. A krytykowanie głupie tego co ktoś napisał? To natura Polaków  Nic nowego, nic... Pozdr ____ Co do Barcelony, to gołym okiem widać że się tam dzieję i nie trzeba być ekspertem. Wiadomo, że amkwish trochę przesadza, ale ja się temu nie dziwię zupełnie, bo też by mnie szlag trafiał po takiej grze w ostatnich latach i po takich wynikach, jakby mi przyszło oglądać taką (...) :-) W samym klubie też konflikty, każdy na każdego zwala winę, a Rijkaard łapie się każdego możliwego sposobu żeby coś ugrać i stracił w tym rachubę. Oglądałem kiedyś program sportowy, z 1,5 roku temu i mówili, że Rijkaard inteligencją nigdy nie błyszczał, przeciwnie - raczej za mało bystrego uchodził, a paradoksalnie jemu najbardziej powiodło z holenderskich gwiazdorów tamtych (no wiecie o kim mówię ;). Może troche banalne jest stwierdzenie, że Barca to mu sama grała, a Ronaldinho i Messi robili swojego czasu sami grę. Ale nie mogę oprzeć się wrażeniu że tak było właśnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2161430 - 15/03/2008 02:27
|
Carpal Tunnel
|
Panie Sosna ,smiesz mi zarzucac ,ze usunalem SWOJE WLASNE POSTY ?  Dobre ,pewnie stanowily wlasnosc ogolnonarodowa ? Co sie tyczy moderatora to mozesz zawiadomic Admina ,a Twoje zdanie nie jest dla mnie wiazace ,poniewaz jako HANDLARZ typami,wogole nie powinienes miec wstepu na takie forum. Wiem ,ze nie mozesz mi darowac ,ze o tych co sprzedaja typy napisalem wiele niepochlebnych slow ,ale wyluzuj i pomysl lepiej jaki towar zaoferowac jeleniom na najblizszy weekend 
|
Do góry
|
|
|
|
#2161471 - 15/03/2008 02:34
[Re: Quiebaxotl]
|
Carpal Tunnel
|
Amk, te respeto pero creo que podrias tomarlo con mas calma  Algunos tienen su opinion que no siempre sera igual a la tuya  Vaaaale! Cuidate - te deseo todo lo mejor! Qbxtl Muchas gracias  Nie chodi o to ,ze ktos ma inne zdanie. Napisalem eleboraty ,popelnilem 2 lapsusy i to stanowi powod ,by "przesmiewcy" mieli uzywanie ? Milito ma nacionalidad doble i byc moze tym sie zasugerowalem ,a co do kontuzji Messiego ,to pierwsza w tym roku odniosl w Walencji ,wiec jakos mi druzyna Koemana weszla do lepetyny ,ze drugi raz tez  Jakby nie bylo to prawda jest taka ,ze jakis czas temu Pan Sosna zrobil tu nagonke ,ze temat umiera i nikt nic nie pisze. Przez nastepne kolejki ligowe nasmarowalem tu multum postow i typow ,wzywajac krytykantow ,by sami choc co nieco napisali. I...groch o sciane. Wola jak widac ustawiac sie za weglem i wychylac leb jak sa pewni swego. Tak wiec ja rezygnuje z typowania w tym temacie ,bo po cholere mam dostarczac im darmowej rozrywki. Chcialem troche poprzekamarzac sie z Mura ,bo zawsze nam cos dobrego z tego wychodzi ,ale jak widac ,"posprzeczamy sie" na PW.
|
Do góry
|
|
|
|
#2161491 - 15/03/2008 02:36
|
Carpal Tunnel
|
amk, uwierz mi że nie czytałem ani jednej twojej wypowiedzi o handlarzach itd. (byłem u spowiedzi - nie kłamę  ). Nie jesteś dla mnie ciekawym autorem wypowiedzi i staram się nie tracić czasu na ich czytanie, no może poza twoimi informacjami w tym dziale o Barcelonie. Co do usuwania postów (usunąłeś dzisiaj nie tylko swoje i dobrze o tym wiesz, zreszta to może wyciągnąć z bazy forum) to jak widzisz nie tylko mnie drażni twoje zachowanie i naprawdę uważam że takim zachowaniem pokazujesz że nie jesteś do końca zrównoważony emocjonalnie i nie powinieneś być moderatorem. Kończe temat bo nie będę tracił czasu na pisanie czegoś co i tak zaraz zniknie za sprawą pana moderatora :( Do innych forumowiczów -> niestety chyba nie pogadamy tym razem o meczach najbliższej kolejki Primera Division. Może za tydzień moderator pozwoli  Pozdrawiam i miłego wieczoru. i mniej nerwów  DJ
|
Do góry
|
|
|
|
#2161516 - 15/03/2008 02:40
[Re: mgr]
|
Carpal Tunnel
|
ło, wywiało postów trochę, a ja odpowiadam Mgr ,czuje sie w obowiazku Tobie odpowiedziec i czynie to z mila checia  Celowo troche przejaskrawilem ,aby tym bardziej unaocznic ,ze w FCB zmiany sa konieczne. Podpisuje sie obiema rekoma pod tym co napisales w ostatnim zdaniu swojego postu. Brzmi moze dziwnie ,ale naprawde ta Barca sama grala  Jak jeden geniusz zszedl na psy ,a drugi nie moze grac to widac jaki krol jest nagi. Ze zdziwieniem czytam teraz ,ze...."Barca faworytem bukmacherow na zwyciezce LM". Za rok ,dwa ...to sie zgodze ,a teraz przeliczam ,ile moge postawic na to ,ze Barca odpadnie. Smutna prawda ,ale zycie nie znosi sentymentow ,bukmacherka rowniez.
|
Do góry
|
|
|
|
#2161540 - 15/03/2008 02:42
|
Carpal Tunnel
|
Do innych forumowiczów -> niestety chyba nie pogadamy tym razem o meczach najbliższej kolejki Primera Division. Może za tydzień moderator pozwoli  Moderator zacheca Pana do podawania typow od kilku tygodni ,ale ...brak odzewu. Chyba jednak trzeba bedzie wyspowiadac sie od nowa ,Panie Filipie. Wesolych Swiat 
|
Do góry
|
|
|
|
#2161565 - 15/03/2008 02:44
|
Carpal Tunnel
|
Amk, te respeto pero creo que podrias tomarlo con mas calma  Algunos tienen su opinion que no siempre sera igual a la tuya  Vaaaale! Cuidate - te deseo todo lo mejor! Qbxtl nie wszyscy znają hiszpański a to polskie forum  Pan Quiebaxotl napisał do amkwisha że -> go szanuje ale uważa że nasz "wielki" moderator trochę przesadził z dzisiejszym kasowaniem postów swoich i innych forumowiczów. Słusznie Quiebaxotl zwraca też uwagę że nie zawsze opinie innych muszą być takie same jak amkwisha i że powinien on to uszanować. od DJa -> Idziemy oglądać mecz w Bytomiu i analizować weekendową kolejką La Liga. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#2161602 - 15/03/2008 02:48
|
addict
Meldunek: 13/02/2007
|
Spox! Chodzi o to zeby ogrywac bukow a nie klocic sie  Mamy do siebie wzajemne zale i nie musimy sie kochac wszyscy nawzajem, ale po prostu robmy (robcie  ) dalej dobra robote! Kazdy komentarz jest w cenie i moze odwiesc jednego z nas od umoczenia kasy  Tak wiec peace! i  dla wszystkich! Goraco pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#2164225 - 15/03/2008 20:41
[Re: Nicki Pedersen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Z dzisiejszych spotkań zainteresował mnie pojedynek na El Riazor. Deportivo Gospodarze spotkania jakby przypomnieli sobie ostatnio, że jeszcze do niedawna w spotkaniach na El Riazor byli postrachem wielu ligowych ekip. Ostatnie zwycięstwa w meczach u siebie z naprawdę mocnymi w tym sezonie: Espanyolem i Sevillą robią wrażenie. W obu tych spotkaniach gospodarze aplikowali przyjezdym po dwie bramki, a w przypadku meczu z Espanyolem udało im się również zachować czyste konto po stronie goli straconych. Przed dzisiejszym spotkaniem kapitan miejscowych, doświadczony Manuel Pablo, wypowiedział się w ten sposób: "Mamy wielki szacunek do drużyny Królewskich, a dzisiejsze spotkanie pomimo wszystkich statystyk będzie bardzo trudne. Jednak nie zamierzamy patrzyć na nazwę i osiągnięcia rywala, naszym celem są 3 cenne punkty" A statystyki są niebywałe, ponieważ mówią, iż Real nie wygrał na El Riazor od .. 17 lat! Dziś liczę, że Sergio i De Guzman będą posyłać celne prostopadłe piłki,a Xisco i/lub Wilhelmsson znajdą się w opdowiednim miejscu i o odpowiednim czasie Real Niemal już tradycyjnie problemy kadrowe. Dziś zabraknie: Metzeldera, Sergio Ramosa, Robbena i RvN. Szczególnie brak tego ostatniego wyraźnie ostatnio Realowi utrudnia życie. Raul i Robinho prezentują kompletnie inny styl gry od RvN. Holender to dziwny zawodnik - mało efektowny, ale szalenie przy tym efektywny  Wydaje się, że tej efektywności pod bramką rywala Królewskim bardzo ostatnio brakuje. Dodatkowo Real w ostatnich meczach wyjadowych mówiąc delikatnie - nie zachwyca. W każdym z czterech ostatnich spotkań wyjazdowych Real tracił po dwie bramki. Strata z Rzymu najbardziej bolesna, ale też najmniej wstydliwa. Natomiast fakt, iż dwukrotnie potrafili rozmontować defensywę Królewskich takie ekipy jak: Betis, Almeria i Huelva nie wróży dobrze przed dzisiejszym spotkaniem z Depor. Deportivo: Aouate - Manuel Pablo, Lopo, Pablo Amo, Coloccini, Filipe Luis - De Guzmán, Sergio - Lafita, Wilhelmsson - Xisco Real Madryt: Casillas - Torres, Pepe, Cannavaro, Heinze - Diarra - Guti, Sneijder - Robinho, Baptista, Raúl. Reasumując, moje typy na dzisiejsze spotkanie: Depor to score Depor 1X
|
Do góry
|
|
|
|
#2164294 - 15/03/2008 21:11
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
|
Holender to dziwny zawodnik - mało efektowny, ale szalenie przy tym efektywny  Wydaje się, że tej efektywności pod bramką rywala Królewskim bardzo ostatnio brakuje. Mindman - dobra analiza  Ja wybrałem sobie powyższy fragment ,ponieważ własnie co do niego miałbym jedną uwagę. Nie RvN ,nawet gdyby grał ,a Raul to najwieksze zagrozenie dla Deportivo i sam Gonzales mi wystarczy  Dlaczego ? Wydaje mi się ,ze własnie Raul idealnie nadaje się ,by oszukać dzis Colocciniego. To jest mało zwrotny obrońca ,dobrze gra głową ,ale start do piłki to jego słabość. Pewnie 2-3 razy złapie Raula na spalonym ,ale za nastepnym razem to kapitan Realu wyjdzie sam na sam i strzeli bramke ,kto wie czy nie zwycięską. Choc bardziej pasuje mi tu 1:1 17 lat....szmat czasu. Nie ,ja nie zaprzeczam teorii ,która mówi ,ze "historia gra w piłkę" ,ale kazda passa musi sie kiedyś skończyć,passa dobra czy zła ,nic nie trwa wiecznie. Dodajmy do tego ,ze w minionym okresie chyba nie było tak wyraźnej przewagi Realu nad Deportivo ,jak w roku obecnym. La Coruna jest w trudnej sytuacji i kazdy punkt ma wielkie znaczenie. Real z kolei nawet remisując,powinien utrzymać przewage na Barcą ,która 3 punktów z Almerii nie przywiezie. Wychodzi mi na remis ,ale nie bezbramkowy. W tej sytuacji rysuje sie ,jako mozliwa, taka opcja : Los dos equipos marcan Kurs 1,73 uważam za przyzwoity. Tak wiec stawke na to spotkanie podzieliłem : 65% - obie druzyny strzelą 30% - remis 5% - pierwsza bramka - Raul (kurs 7,00)
|
Do góry
|
|
|
|
#2164332 - 15/03/2008 21:34
|
Carpal Tunnel
|
Choc bardziej pasuje mi tu 1:1 Bardzo prawdopodobny wynik moim zdaniem  Typ na to, że obie ekipy strzelą również biorę pod uwagę. Tym bardziej, że kurs zbliżony do tego z 1X.  Będę się upierał przy absencji RvN jako najistotniejszej  Pamiętam jak zdziwiło mnie świetne wkomponowanie się tego zawodnika do drużyny. Tak naprawdę to on tam ... nie pasuje  Jeżeli wiesz co mam na myśli - sposobem gry odbiega znacznie od typowego wizerunku napastnika Królewskich. A mimo tego (a może właśnie dlatego ...) jest dla tej drużyny zawodnikiem nie do przecenienia. Coloccini - to doświadczony już zawodnik (nota bene swego czasu kreowany na wielkę gwiazdę, co chyba nie do końca się sprawdziło). W Atletico, Villareal czy reprezentacji stawiał czoła Brazylijczykom wszelkiej maści  A ponieważ Raul jest takim właśnie "brazylijskim" typem napastnika (moim zdaniem), to myślę, że dziś Fabricio znajdzie na niego sposób  Kilka ostrzejszych wejść już na początku spotkania niewykluczone. W moim odczuciu najsilniejszą bronią Raula może tu być spryt i boiskowa inteligencja, której odmówić mu nie sposób. Osobiście jednak bardziej obawiam się wolnych Sneijdera czy jakiegoś szalonego popisu Brazylijczyka z krwi i kości - Robinho.
|
Do góry
|
|
|
|
#2164677 - 15/03/2008 22:59
|
Carpal Tunnel
|
Huelva - MurciaTyp : 1 Kurs : 2,03 / Pinnacle/ Stawka : 3/10 Truskawki pod ścianą i muszą ten mecz wygrać. Wydaje się łatwe, bo wszak Murcia juz niby zdegradowana ,ale... Po cholerę Javier Clemente zdecydował sie na pracę w Murcii ? Zdymisjonowany przez serbską federacje po nieudanych eliminacjach do ME ,prowadził negocjacje z Irańczykami. Zażadał jednak ,by mieszkac na stałe w Hiszpanii ,a reprezentacje Iranu widywac tylko na zgrupowaniach. Druga strona nie zgodziła sie i kontrakt upadł. Czy uparty Bask wziął Murcie,bo nie miał nic innego do roboty ? Moze i tak ,ale co zyska na reputacji ,jezeli przegra La Liga z kretesem ? I właśnie doswiadczenia i uporu Clemente sie obawiam. Z drugiej strony mamy......najstarszy klub futbolowy w Hiszpanii (data założenia 1889) z Francisco Mendoza Taboadą ,prezesem ,który zna chyba wszystkich "fryzjerów" w Hiszpanii i który po porażce z Realem (1:3) oświadczył ,ze wiecej łatwych punktów u siebie nie odda. Truskawki juz zapomniały lanie na Majorce. Zresztą ,to nie jest zaden argument na to ,by grac przeciwko nim. Wręcz przeciwnie ,wzorem Valladolid ,rozgromionego w Madrycie ,znajdą dzis okazje,by sie odbudować i udowodnic ,ze tamto to był wypadek przy pracy. Liczę ,ze dziś na Nuevo Colombino pozegnamy Murcię ,jako pierwszoligowca ,a Truskawki prolonguja swoje nadzieje ,zdobywajac 3 ,jakże cenne punkty.
|
Do góry
|
|
|
|
#2164718 - 15/03/2008 23:07
[Re: Nicki Pedersen]
|
Carpal Tunnel
|
Amkwish nie rozumiem dlaczego postanowiłeś usunąć swoje posty w których analizowałeś każda formacje Barcelony,ponieważ czytałem je z wielkim zainteresowaniem. Nicki ,wrócę jeszcze do tej materii ,bez wzgledu na to ,czy ktos ma inne zdanie czy nie i czy traktuje temat tylko po to ,by komuś dołożyć czy po to ,by pomóc sobie w wykreowaniu najwłaściwszych typów. Na razie jednak staram sie skupic na dniu dzisiejszym ,bo widze tu kilka interesujacych typów. Tak wiec z uporem gramy under bramkowy. Przedostatnia kolejka obfitowała w gole ,ostatnia .....przyniosła ich jeszcze wiecej. Basta ! Na dziś : Goles totales en 4 partidosTyp : under 10,0 Kurs : 1,98 / Pinnacle/ Stawka : 4/10 W powiązaniu z tym typem proponuje przygotować sobie propozycje na mecz kończący sobotę ,Valencia - Sevilla. Mam na mysli predykcje U/O.
|
Do góry
|
|
|
|
#2164891 - 15/03/2008 23:37
|
Carpal Tunnel
|
Betis - BilbaoTyp : 1 Kurs : 2,26 Stawka : 7/10 Mój typ głowny na dzisiejszy dzień. Bez zbytniego rozpisywania się. Betis gra ostatnio naprawde fajna piłkę i niech nikogo nie myli 0:3 w Santander. Kto zna okoliczności wie ,ze wynik nie odzwierciedla dokładnie tego ,co działo sie na boisku. Baskowie równiez walczą o kazdy punkt ,ale o wiele łatwiej punktowac im przychodzi u siebie ,na San Mames. Na wyjazdach ta ekipa sporo traci. Sedziuje Carlos Clos Gómez. Statystyki drukarza : 1-6 ,X-3 ,2-2 Karne :gospodarze-4 ,goscie-0 Utrzymaj sie w "formie", Karolku i bedzie dobrze 
|
Do góry
|
|
|
|
#2165651 - 16/03/2008 01:27
|
enthusiast
Meldunek: 20/05/2007
|
amkwish - ja bym sie przyjrzal raczej nie pod katem u/o na wszystkie mecze - bo sam widziales jak takie plany krzyzuja wyniki 7:0 lub 3:3 - a bardziej bym sie przyjrzal na ilosc remisow.
W ostatniej kolejce padl 1 remis co jest dosc rzadkie. Srednio pada ok. 3 remisow w lidze. W tym tygodniu moze byc troche remisow.
Zastanawiajace sa dla mnie nastepujace kwestie:
- Murcia baaardzo dawno nie miala remisu na awayu - spotyka sie z ogorkami ktorzy tez super nie blyszcza. A jak z nimi nie wywiaza remisu z awayu to z kim? Byla w ogole druzyna ktora w calym sezonie ani razu nie zdobyla 1 pkt. z away'u?
- Real Betis - ok - ale spojrz na Bilbao. Oni wcale nie maja zlych wynikow. Czy wygrana z Atletico Madryt na wyjezdzie i remis z Almeria na wyjezdzie oraz ostatnio pokryty handicap u siebie pozwalaja postawic teze: Betis win?
- Deportivo - na Real kurs maly - Real Bardzo rzadko remisuje ale remis z kolei na El Riazor - zlym wynikiem by nie bylo patrzac na historie. Pare kolejek temu to bym gral na Real - ale od paru kolejek Deportivo podnioslo swoje loty.
Mysle ze w tej kolejce remisow bedzie duzo. Tak mi sie widzi zagrac 2z3 - wszystko na remisy: Betis + Deportivo + Murcia.
Albo tez warto sprobowac na live - jak ktoras druzyna strzeli - wieksze sa kursy w wtedy
|
Do góry
|
|
|
|
#2167626 - 16/03/2008 17:31
|
Carpal Tunnel
|
Betis - Bilbao
Typ : 1 Kurs : 2,26 Stawka : 7/10
 Dokladnie bylo tak. Karny dla Bilbao (moim zdaniem slusznie podyktowany),strzelany dwa razy ,bo przy pierwzej probie zawodnicy za wczesnie wbiegli w pole karne. Bramka ,radosc Baskow ,Betis zaczyna ze srodka ,akcja ,pilka za bramka Bilbao lub spalony (dokladnie tego nie pokazali) Bramkarz szykuje sie do rozpoczecia gry ,czyni to dosc wolno ,ustawia pilke,wraca pod linie koncowa. W tym momencie pada na ziemie ,podnosi sie ,w pospiechu sciaga rekawice ,na twarzy ma krew. Butelka z woda ,wyglada na ,5.0,75 litrowa ,rzucona z trybun ,uderza bramkarza w twarz ,w okolice lewego oka. Krew ,zawodnik opuszcza boisko na noszach ,sedzia podejmuje decyzje o przerwaniu meczu. Zawodnik ma zalozone szwy na luk brwiowy ,opatrunek ,czeka go konsultacja okulistyczna. Po interwencji w szpitalu powrocil do hotelu. Szef medyczny Bilbao wypowiadal sie ,ze konieczny bedzie jeszcze tomograf komputerowy ,bo istnieje prawdopodobienstwo uszkodzenia oczodolu ,ale badanie zrobia juz po powrocie do Kraju Baskow. Butelke rzucil facet w koszulce i czapeczce Betisu. Spaslak ,wiec trudno okreslic wiek ,ale mial nie mniej jak 35-40 lat. Od razu zostal namierzony przez stadionowych ochroniarzy ,zreszta kibice siedzacy blisko niego wskazywali ,kto rzucal butelke na boisko. Co dalej ? Jutro zbiera sie komisja dyscyplinarna i podejmie decyzje. Poniewaz zaczyna sie Semana Santa i wszyscy tu maja hople na urlopy i wyjazdy w tym czasie. Panowie z komisji pewnie nie beda zadowoleni z faktu ,ze psuje sie im wypoczynek i podejma chyba tym bardziej surowe decyzje. Wczoraj w nocy na TV6 mowiono o walkowerze i zakazie rozgrywania meczow przez Betis na wlasnym stadionie ,nawet do konca obecnej rundy. Sankcje finansowe sa oczywiste ,ale bardziej dotkliwe beda te w/w kary. Salinas palnal wczoraj o ukaraniu zespolu minusowymi punktami ,ale chyba sie za bardzo zagalopowal. Tal czy owak Betis znalazl sie w bardzo trudnej sytuacji. Fakt ,te 3 punkty moze by i wczoraj i tak stracil ,ale brak atutu wlasnego boiska moze okazac sie bardzo istotny. Kto wie ,byc moze zdecyduja o tym ,ze mecze u siebie Betis rozegra bez udzialu publicznosci. Na jedno wychodzi ,wystarczy zobaczyc ,ile punktow Betis zdobyl na wlasnym boisku. To nie jest pierwszy incydent tego typu na tym obiekcie. Pare lat temu ,podczas meczu derbowego czy pucharowego (nie pamietam dokladnie) z Sevilla ,trener Sevilli dostal czyms rzuconym z trybun w glowe i mecz zostal przerwany ,a w pozniejszym czasie dogrywano koncowe minuty. Pewnie tamten incydent tez bedzie mial wplyw na decyzje komisji dyscyplinarnej. W cieniu wydarzen z Sevilli Real,jak zwykle jednak z El Riazor :),wyjechal na tarczy. Swojak Pepe ,ale to raczej byl pech niz blad obroncy. Real zawiodl na calej linii ,przez 90 minut nie stworzyl ani jednaj sytuacji do zdobycia bramki. Deportivo postawilo na zmasowana obrone i kontry ,po jednej z nich udalo sie strzelic jedyna i zwycieska bramke. Coloccini pozytywnie znowu zaskoczyl ,wylaczajac Raula. Nic nie pomogly zmiany Schustera ,ktory wpuscil na boisko Baptiste ,Robinho i Higuaina. Drobnej kontuzji doznal Guti ,ale powrocil na boisko. Czy Barca wykorzysta potkniecie Realu ? Chcialoby sie rzec ,ze "MUSI" ,ale moim zdaniem nic z tych rzeczy. 1 punkt w Almerii to chyba wszystko na co stac dzis Dume Katalonii. Co jeszcze ? Truskawki wykorzystaly szanse i zdobyly 3 punkty ,pieczetujac jednoczesnie spadek Murcii. Clemente wyszedl na durnia i z pewnoscia ostatnie "osiagi" nie pomoga mu w szukaniu dobrej posady. Aczkolwiek widac bylo ,ze troche popracowal z zespolem ,bo Murcia rozegrala niezly mecz. Zaden jednak trener nie jest w stanie nadrobic w 2 tygodnie tego ,co inni psuli od paru miesiecy. "Czujny" sedzia kartkowal murcianos i jednego zlapal 2 razy. Po czerwonej kartce ,przy stanie 1:3 podopieczni Clemente strzelili kontaktowego gola ,ale zostali w 85 minucie dobici fantastyczna bramka Truskawek ,nie bez wspoludzialu zle ustawionego ,rezerwowego bramkarza gosci. Zegmamy Murcie ,Huelva walczy dalej i w obliczu tego ,co narobil Betis i jego fanatyk ,nie jest bez szans. W ostatnim meczu Fabiano zalatwil Walencje w pierwszych 2 kwadransach gry i bylo po meczu. Przy 1 bramce zawinil Hildebrandt ,druga troche przypadkowa. Sedzia nie podyktowal pozniej 2 ewidentnych karnych dla Los Ches (reka Alvesa i potem faul na Villi). Walencja uparcie dazyla do strzelenia bramki ,ale ja zdobyla to do konca meczu pozostawaly tylko 3 minuty doliczonego czasu i z remisu nic wyjsc nie moglo. Wscieklosc kiboli w stosunku do Koemana znalazla troche ujscia w tym ,ze koncetrowali ja tez na drukarzu ,niemniej jednak biale chusteczki i "Fuera" pojawily sie juz przy stanie 0:1. Nawet przechodzac Barce w Copa del Rey Koeman nie ma co szukac w Walencji. Jego koncepcja budowy zespolu i metody treningowe okazaly sie niewypalem ,choc musze uczciwie przyznac ,ze szczescia to ten chlop nie ma. Remis z Huelva ,wydrukowany dla gosci ,remis z La Coruna pechowy jak cholera i wczorajsza porazka przy wspoludziale sedziego. Widac momentami ,ze Walencja lapie wiatr w zagle ,ze cos sie w tej grze klei ,ale to sa tylko przeblyski. Koeman nie czuje iberyjskiej pilki i nie powinien upierac sie przy trwaniu tutaj. W odroznieniu od trenera-pozoranta jakim jest Rijkaard ,Koeman warsztat ma i papiery na trenowanie dobrych druzyn ,ale jego miejsce jest ,moim zdaniem ,na wyspach albo w Niemczech ,ze o rodzinnym kraju nie wspomne. Na dzis Walencja ma blizej do spadku niz do miejsca gwarantujacego gra w pucharach. Za takie "sukcesy" ktos szybko odpowie i lby poleca  Na zakonczenie wspomne tylko ,ze .....strzelaja nadal jak w III lidze dunskiej  Trzecia z kolei runda i mnostwo goli ,jak na Primera. Coz ,niech sie jeszcze dzis wystrzelaja i w swiateczny weekend gramy undery 
|
Do góry
|
|
|
|
#2167825 - 16/03/2008 18:36
|
Carpal Tunnel
|
W uzupelnieniu poprzedniego posta...... Poprzedni wybryk na stadionie Betisu mial miejce prawie rowno rok temu (jak ten czas leci :)) ,28 lutego 2007 roku ,podczas cwiercfinalowego meczu Copa del Rey ,Betis - Sevilla. Wowczas trener gosci ,Juande Ramos zostal trafiony w glowe przedmiotem rzuconym z trybun (zdaje sie telefon komorkowy). Mecz przerwano i dokonczone w terminie pozniejszym ,dograno bodajze 20 czy 25 minut. Teraz na taka poblazliwosc Betis liczyc jednak chyba nie moze. Najnowsza wiadomosc : Athletic Club Bilbao wydal oswiadczenie ,w ktorym dziekuje kibicom Betisu za wskazanie sprawcy incydentu ,a lokalnej policji za szybka interwencje. Dzis na hiszpanskich stadionach mozna spodziewac sie bardzo wnikliwych kontroli przy wejsciach ,podobnie bedzie w swiateczny weekend. Powiem szczerze ,ze tutaj nikogo szczegolowo sie nie kontroluje. Na bramce na Camp Nou nikt nigdy nie zgaladal mi do plecaka ,nic nie bylo przeswietlane. Pytali tylko ,ale nie zawsze ,czy nie wnosze czegos w szklanych butelkach i puszkach. Dzialko przeciwlotnicze moznaby przytargac i przeszloby przez bramke. Podobnie jest na lotniskach ,najmniej wnikliwa kontrola z jaka sie gdziekolwiek spotkalem. Jak w Barcelonie ,wchpdzac do kontroli "bamkowej" powiesz "¡ Hola a tots ! ¡ Bon dia !" to nikt nie bedzie cie szczegolowo rewidowal 
|
Do góry
|
|
|
|
#2167883 - 16/03/2008 18:49
|
Carpal Tunnel
|
Mamy juz oficjalny kominikat Real Betis Balompie.
"Najlepszy" ,wg mnie fragment :
El club quiere poner en conocimiento de sus aficionados y de la opinión pública en general, que el agresor, que atiende a las iniciales de C.P.R. y que no es abonado del Real Betis
Smiac sie czy plakac ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2167895 - 16/03/2008 18:51
|
addict
Meldunek: 23/12/2007
|
Mamy juz oficjalny kominikat Real Betis Balompie. "Najlepszy" ,wg mnie fragment : El club quiere poner en conocimiento de sus aficionados y de la opinión pública en general, que el agresor, que atiende a las iniciales de C.P.R. y que no es abonado del Real Betis Smiac sie czy plakac ? Po pierwsze primo:TŁUMACZYĆ,TŁUMACZYĆ...  Pzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#2167932 - 16/03/2008 19:02
|
Carpal Tunnel
|
El club quiere poner en conocimiento de sus aficionados y de la opinión pública en general, que el agresor, que atiende a las iniciales de C.P.R. y que no es abonado del Real Betis
Przepraszam ,wklejalem tez do maila dla znajomego Argentynczyka ,wiec w wersji oryginalnej ,hehe Mniej wiecej tak : Klub chce podac do wiadomosci swoich kibicow i szerokiej opinii publicznej ,ze sprawca o inicjalach C.P.R. ,nie jest posiadaczem abonamentu na mecze Realu Betis. Abonado - abonent ,kibic ,ktory wykupuje abonament na wszystkie mecze ,z reguly taki ,do ktorego ma przypisane stale miejsce na trybunie. Niech moze jeszcze El Darro na to popatrzy ,wydaje mi sie ,ze dobrze przetlumaczylem
|
Do góry
|
|
|
|
#2168013 - 16/03/2008 19:34
|
Carpal Tunnel
|
Panowie, apropo dzisiejszego meczu Barcy mam ciekawe (chyba  ) spostrzeżenie ... Otóż: tak sprawdzałem sobie ostatnie wyniki Almerii u siebie i zauważyłem, że jest to, w spotkaniach u siebie, typowo underowa ekipa. Zacząłem stopniowo cofać się w czasie szukając ostatniego overa w meczu Almerii na własnym terenie ... i nie mogłem uwierzyć w to co odkryłem. Każde z 14 (!) ostatnich spotkań u siebie Almerii kończyło się underemOstatni over w meczu na Estadio de los Juegos Mediterráneos padł (uwaga): Sep 2, 2007 UD Almeria 1 - 2 Valencia CF Barcelona ostatnio overy w 3 meczach wyjazdowych: w Madrycie, Saragossie i Glasgow ... Dodatkowo, jeżeli prawdą jest, że Barcelona zagra dziś bez: Touré, Márqueza, Ronaldinho, Messiego, Ezquerro, Giovaniego, Zambrotty, Deco i Jorquery. To zaczynam skłaniać się ku grze na przełamanie niesamowitej underowej serii Almerii. Chyba delikatnie wezmę: over 2.5 ewentualnie: both teams to scoreSugestie? 
|
Do góry
|
|
|
|
#2168092 - 16/03/2008 19:54
|
Carpal Tunnel
|
Dodatkowo, jeżeli prawdą jest, że Barcelona zagra dziś bez:
Touré, Márqueza, Ronaldinho, Messiego, Ezquerro, Giovaniego, Zambrotty, Deco i Jorquery.
To prawda. Dla mnie ewidentny under. Almeria ,zamiast o pucharach ,musi myslec o utrzymaniu ,bo wcale wielkiej przewagi nad 18 miejscem nie ma. 2 porazki (rozpatruje ewentualnosc tylko) dzis i za tydzien na wyjezdzie i wyladuje na dole. Lepsi lamali sobie zeby na Almerii ,Real wyjechal na tarczy ,nie sadze by Barca byla w stanie dzis pokonac beniaminka. Z drugiej zas strony Barca zaskakuje wtedy ,jak sie na nia nie liczy ,a wczorajsza porazka Realu jest moywacja ,by jeszcze raz sprobowac zblizyc sie do lidera. Za drobne : under i 1X Almeria
|
Do góry
|
|
|
|
#2168122 - 16/03/2008 20:06
|
pewny piniądz
Meldunek: 05/12/2004
|
Amk..Wymienieni zawodnicy sa kontuzjowani czy Ryj znowu cos miesza i kogos odsunął od składu?
|
Do góry
|
|
|
|
#2168151 - 16/03/2008 20:15
[Re: jackm]
|
Carpal Tunnel
|
Amk..Wymienieni zawodnicy sa kontuzjowani czy Ryj znowu cos miesza i kogos odsunął od składu? Z wyjatkiem Zambrotty (kara meczu za skumulowane zolte kartki) pozostali sa kontuzjowani. Messi - wiadomo ,Toure - kregoslup. Uraz miesni przywodzicieli Ronaldinho tutaj komentowany jest z przekasem jako "kontuzja w dyskotece" ,ale moze rzeczywiscie cos mu dolega. Jak sie nie trenuje ,a zagra mecz to ryzyko kontuzji wzrasta. Mysle nad Villarealem ,bo zawsze jak na nich stawiam u siebie ,to remisuja  Teraz ,majac w zasiegu nawet 2 miejsce 8premiowane bezposrednim udzialem w CL) chyba nie zawioda ,tym bardziej ,ze za nimi ciasno sie robi (Sevilla ,Atletico ,rewelacyjne Smolarki i Espanyol). Kurs na Villareal nie powala ,ale w dublu z Atletico daje ako powyzej 2 ,wiec ...trzeba sprobowac.
|
Do góry
|
|
|
|
#2168207 - 16/03/2008 20:37
[Re: crova]
|
Carpal Tunnel
|
Amk a w Atletico ktoś nieobecny? Lub w Levante? Mozna grac to w kombosie? Atletico ? Nic mi nie wiadomo ,a w Levante ktos za kartki ,ale nie Riga  Czy grac ? Heh ,ja zagralem ,ale walki sie zdarzaja.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|