#2493104 - 20/07/2008 21:26
Re: Pytania, uwagi, reklamacje...
[Re: marlon]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2500278 - 24/07/2008 04:08
[Re: marlon]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/01/2007
|
Witam  Kiedy mozna się spodziewać nagród? Dziękuje rywalom za walke, organizatorom za sprawne przeprowadzenie konkursu 
|
Do góry
|
|
|
|
#2510399 - 30/07/2008 01:13
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005
|
Uwazam ze schemat podawania typow jest bezsensu i niepotrzebny, chodzi mi o dyscypline i rodzaj rozgrywek, jest wiele konkursow na forum ktore tego nie wymagaja i nie ma problemow z podliczaniem typow a tutaj to obowiazuje, osoby prowadzace konkurs przy sprawdzaniu wynikow nie musza przeciez szukac dokladnych zakladek z dyscyplina i rodzajem rogrywek, wystarczy zaznaczyc opcje by wyswietlilo wyniki tylko z danego dnia ktory nas interesuje lub gdy mecz jest rozgrywany w porze nocnej z dwoch dni i nie ma zadnego problemu by sprawdzic dokladne rezultaty
|
Do góry
|
|
|
|
#2511784 - 30/07/2008 22:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005
|
Chodzilo mi o konkurs sponsorowany przez Expekt ale teraz zdalem sobie sprawe ze tam trzeba samemu bilans podac, ale nie zmienia to faktu ze przy sprawdzaniu wynikow nie trzeba przeciez szukac dokladnych zakladek z dyscyplina i rodzajem rogrywek, wystarczy zaznaczyc opcje by wyswietlilo wyniki tylko z danego dnia ktory nas interesuje i mozna smialo sprawdzic wszystkie wyniki
|
Do góry
|
|
|
|
#2520579 - 04/08/2008 23:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/04/2004
|
Mathiass #1
04-08-08 18:00
Piłka nożna, Finlandia Veikkausliiga
FC Kooteepee - HJK Helsinki
Typ: x2
Kurs: 1,03
04-08-08 19:00
Piłka nożna, Szwecja Allsvenskan
IF Elfsborg - Gais Göteborg
Typ: 1x
Kurs: 1,09 9. Minimalny kurs zdarzenia jaki można zagrać w konkursie wynosi @1,2 Zmien Typy. I wyczyśc skrzynke 
|
Do góry
|
|
|
|
#2520601 - 04/08/2008 23:40
[Re: ziomal-111]
|
old hand
Meldunek: 31/08/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2527144 - 08/08/2008 23:37
[Re: Bullet]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Witam, przyznam, że jestem zszkokowany jedną rzeczą w regulaminie i proszę o zastanowienie się nad nią. Otóż dlaczego ktoś, kto nie dopełni formalności i zapomni podac dyscypliny czy daty itp. zamiast -100 może powtarzac typ??? Przecież to jest chore, że ktoś kto nie dośc, że nie gra zgodnie z regulaminem, dodatkowo nie trafia typu np. dostaje nagrodę w postaci możliwości ponownego typu?! Moim, zdaniem jesli ktoś nie przestrzega regulaminu to typ należy uznac ze nietrafiony tak jak jest w innych konkursach. Poproszę o uzasadnienie czemu tak jest Popieram w 100%
|
Do góry
|
|
|
|
#2527149 - 08/08/2008 23:41
[Re: rafal08]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Popieram to co pisze Bullet. Wg mnie też chore, ktoś nie dopełni daty, czy dyscypliny i może powtarzać typ .. hmm, najpierw się chyba czyta regulamin konkursu. Do tego Goget podał przejrzysty wzór w jaki sposób podawać typy, kazdy ma go w swoim temacie i dalej tyle osób ma to gdzies ?  Wg mnie błednie wpisany typ = -100 rozumiem pomylić się raz ale nie co edycję (niektórzy to chyba III edycje z rzedu mylą się kilka razy) 
|
Do góry
|
|
|
|
#2529235 - 10/08/2008 00:34
[Re: mkr]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Szkoda, że była cisza na ten temat w poprzednich dwóch edycjach, czy też dwa tygodnie temu jak napisałem przed rozpoczęciem zapisów do obecnej edycji, żeby walić śmiało z propozycjami zmian w regulaminie.
Właściwie to poszedłem zapominalskim na rękę, bo wcześniej powtórzyć można było typ jeżeli okazał się trafiony. Mijało się to jednak z celem, bo i tak musieliśmy z majnerem sprawdzić wynik tego typu i tracić nie raz czas na domysły co to za dyscyplina czy rozgrywki. Przy -100 za niepełny typ traciliby znowu Ci, którzy trafili typ. Faktycznie ktoś nie trafi to ma fuksa, że nie dopełnił regulaminu, ale i tak żadnych korzyści więcej z tego nie ma i specjalnie nie ma sensu czegoś nie podawać. Przy zwrotach mamy przynajmniej sprawiedliwą rywalizację. Mi to w sumie wszystko jedno, bo mi się takie pomyłki nie zdarzają. Przy okazji kolejnych zapisów będzie okazja żeby to przedyskutować (oprócz informacji o chęci zapisu każdy wyrazi zdanie jak rozliczać typy, w których brakuje jakieś informacji).
mkr konkurs play-off prowadzony przez Conrada to najstarszy konkurs w sieci i najbardziej prestiżowy na tym forum, umieszczony na samej górze działu z Konkursami i posiadający najwyższą pulę nagród. Regulamin nie ma tu nic do rzeczy. Tam typy rozliczają uczestnicy w parach i każdy ma to gdzieś, że jego rywal nie mający pojęcia o jakieś dyscyplinie musi potem szukać w wynikach danego meczu. Zresztą w konkursach typu play-off możesz trafić komplet typów po kursie @3.0 i mieć lepszy wynik niż większość uczestników, a rywal nie trafi pierwszych czterech i w ostatnim typie rozpaczy ustrzeli kosmiczny kurs i awansuje dalej. Tutaj typy rozliczają organizatorzy i jakby nikt nie podawał rozgrywek i dyscyplin to rozliczenie 380 typów zajęło by nam wieki.
Ja w dalszym ciągu nie mogę zrozumieć co to za filozofia skopiować wzór i powstawiać wszystkie informacje. Wszystko zajmuje mniej niż minutę. Większość typów się potrafię domyślić bez podania rozgrywek, ale niektórych nie, a muszę wszystkich traktować jednakowo. Potem ktoś poda typ z VI ligi angielskiej i będzie miał pretensje, że skąd on miał wiedzieć że nie znam tak znanych rozgrywek. Ktoś poda mecz Panathinaikos-Olympiacos albo Barcelona-Real i też trzeba się zastanawiać czy to typ z piłki, siatkówki, piłki ręcznej, koszykówki czy ping-ponga.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|