może małe słowo o tym co wczoraj, bo ten mecz w Charlotte to są poprostu jaja
i nie chodzi mi tu wcale o aspekt bukmacherski, tylko o grę Bobcats którzy dostają lanie od rezerw Bostonu, jak po takim występie Sam Vincent nie straci pracy to ja nie wiem, no ale w Stanach żaden ogólnokrajowy dziennikarz napewno nie raczy skrytykować Vincenta, w końcu jutro finał NCAA to co ich jakiś trener z NBA obchodzi, w Europie w normalnym albo w nienormalnym kraju Vincent miałby na głowie całą prasę włącznie z kibicami
dobra poszukałem trochę i są już 3 źródła które mówią że Vincent pewnikiem poleci (sam 'zrezygnuje') po sezonie, uff, tych wypocin powyżej nie kasuję może komuś sie spodoba, zawsze coś temat ożywi
podobna sytuacja choć nie na taką skalę jest w Denver z Georgem Karlem który do dzisiejszego dnia nie potrafi z swoich zawodników sklecić drużyny, no ale mają taki star-power w składzie i szczodrego właściciela że na wygrane z połową ligi starcza, więc wszyscy są cicho, miło przynajmniej że kibice o nim pamiętają, robiąc stronkę
http://www.firegeorgekarl.com/przy okazji na pewno WIELKIE słowa uznania dla asystenta Doca Riversa a mianowicie
Toma Thibodeau, to były asystent Jeffa van Gundy'ego (powszechnie uznawanego za wybitnego trenera defensywnego, top10 all time), który to w ciągu miesiąca-dwóch fantastycznie zmontował ich obronę, do poziomu najlepszej obrony w lidze, co ciekawe w lecie Sacramento (które jak wiadomo obrony najzwyczajniej nie ma) prowadziło z nim rozmowy o pracę
na koniec cytat z NY Post
According to reports, Michael Jordan is disenchanted with Sam Vincent. At the same time, the Bobcat rookie coach appears to have alienated the majority of players. Then how do you explain the team's just-concluded 3-1 West Coast road trip, its most successful in team history? "The players had a meeting and said,
'[Bleep] the coach, let's win for ourselves,'" a Charlotte source was kind enough to clarify.
i espn.com
A columnist for ESPN.com quoted an NBA source recently as saying Jordan firing Vincent was "an inevitability."
"Obviously I know some of that speculation is out there," Jordan said, "But we've given Sam a two-year contract, and I'm not ready to step away from that."
Does that mean Vincent will be here next season?
"As of right now," Jordan told the Observer, "unless he's stepping away from his responsibilities."
jeśli chodzi o dzisiejsze mecze, kursy pozaniżane straszliwie, Lakers po 1.26 haha, jedynie Minnesota po 1.47 jakoś wygląda, Minnesota w której coś zaczyna się dziać pozytywanego, i to mimo zbliżającego się końca sezonu i loterii draftowej, i to Minnesoty która ma Ala Jeffersona pod tablicą, którego Memphis na pewno zneutralizować nie potrafi