Znowu jest tu tłoczno
Na jutro rzuciły mi się w oczy dwa typy:
Radek "The horsehead" Stepanek - David "Fighter" Ferrer
Typ: 1 (1 set)
Kurs: 3.21 doxxbetCo prawda Ferrer to jeden z moich ulubionych graczy, ale jak mówią w bukmacherce nie ma sentymentów
Lubię Davida za jego nieprawdopodobną walecznośc. Sam już nie pamietam ile to razy bronił piłki meczowe i wychodził z nieprawdopodbnych opresji. Mecze z Almagro czy Acasuso na zawsze pozostaną w mojej pamięci. Ostatnio Ferrer prezentuje całkiem dobrą formę. Najpierw wygrał w Valencji potem był cwiercfinał w Monte Carlo i finał w Barcelonie. Trochę dużo tego jak na tak krótki okres. W Rzymie w poprzednich 2 latach odpadał w 1 rundzie więc nie ma czego bronic. Liczę na to, że w końcu da sobie trochę czasu na odpoczynek. Gram jednak na porażkę w pierwszym secie bo Ferrer znany jest z powrotów do gry i stosunkowo często zdarza mu się wygrywac mecze ze stanu 0-1.
Stepanek jako znany lekkoduch i bawidamek gra w kratke. Potrafi po bardzo dobrym meczu zagrac żenade w kolejnym. Prezentuje elegancki i klasyczny styl serv&volley. Sezon na ziemii zaczął dośc słabo, ale potrafił pokonac w davisie Andreeva i stoczyc wyrównany bój z zawsze groźnym Soderlingiem. W Rzymie dochodził przeważnie do 3-4 rundy. Jest znacznie bardziej wypoczęty niż jego jutrzejszy rywal i mimo, że tenisowo na clayu to niższa pólka od Ferrera to myślę, że może pokusic się o niespodziankę.
H2h 2-1 dla Hiszpana.
Igor Andreev - Juan Monaco
Typ: 2
Kurs: 1.85
Buk: BwinAndreev to jeden z bardziej nieobliczalnych graczy. Jako obraz jego gry może posłużyc zeszłotygodniowy "popis" w meczu z Del Potro. Oczywiście jest to groźny gracz i nie wolno go lekceważyc, ale gra często bardzo nierówno co przy regularności Monaco nie wróży dobrze dla Igora. Argentyńczyk niedawno kreczował w Monte Carlo, ale wczorajsze gładkie zwycięstwo pozwala miec nadzieję, że już wszystko w porządku ze zdrowiem. Zeszły sezon świetny na ziemii w wykonaniu Juana i myślę, że z meczu na mecz będzie grac coraz lepiej. H2h 3-1 dla Monaco w tym dwa mecze na clayu. Zapowiada się wyrównany pojedynek, w którym stawiam na regularnośc Juana.
Pozdrawiam i powodzenia