Strona 5 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#2386712 - 31/05/2008 20:18 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: Wojtas_]
szpak007 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/04/2006
Ogladal ktos wczoraj moze Portugalie gdzies?? Bo sam wynik 3-0 ze slabiutka Indonezja nic nie mowi!! a chcialoby sie dzis zagrac na Portoryko po ladnym kursie!!

Do góry
Bonus: Unibet
#2387532 - 01/06/2008 00:07 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: szpak007]
Grruber Offline
newbie

Meldunek: 13/12/2007
Portugalia-Portoryko(1set) 2 2,30 Bwin
Portugalia nie tak latwo jak to mialo wygladac wygrala 1 seta z Indonezja, do -23. Natomiast Portoryko w czoraj z Polska 1 seta zagrala bardzo dobrze i o maly wlos by nie wygrali, ale zadecydowalo kilka bledow w koncowce. Mysle ze dzisiaj Portoryko jesli zagraja 1seta tak jak w czoraj z Polska, to nie beda mieli problemow z Portugalia.Hector Soto przyczyni sie do tego zwyciestwa. Mozna takze brobowac caly mecz na Portoryko 2 2,7 Bwin.

Do góry
#2387676 - 01/06/2008 00:44 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: Grruber]
kamasutra Offline
veteran

Meldunek: 16/01/2006
Ja mysle o zagraniu overa +184.5 w tym meczu...

Do góry
#2387698 - 01/06/2008 00:55 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: kamasutra]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2006
Japonia +1,5 izi, Japonia over 180,5 i 185,5 izi, Polska under 180,5 izi.

Bilans:

4-0

oby tak dalej \:\)

Do góry
#2387764 - 01/06/2008 01:25 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: anfa_]
Kellthorn Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/05/2006
to chyba nie najlepsze miejsce zeby sie chwalic wynikami ? :>

Do góry
#2387852 - 01/06/2008 01:51 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: Kellthorn]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

nie ma czym sie chwalic, po prostu podsumowanie.. karta się moze odwrócic.

Argentyna- Australia 2
kurs: 1.75 gb

Australia dość łatwo ograła Tajlandię (29% w akatu \:o ) oddając jej tylko 41 pkt. Argentynczycy natomiast stracili seta z Koreą, ktorej trener powiedział, ze druzyna grała pod presją przymusowej wygranej. Troche sie to obrocilo przeciwko nim. Jak widać Argentyna nie jest wcale taka mocna, dostali pierwszego seta do 16 a 3 nastepne wygrala nieznacznie róznicami dwoch punktow przy 48% skutecznosci ataku, to troche mało.. Moim zdaniem Kangury mogą namieszać w tej grupie i to ostro, dlatego za srednią stawkę są warci zagrania. 5/10

Japonia- Iran 1
kurs: 1.4 gb

Japonia pokazała w meczu z Włochami, ze mozna przegrac seta przy stanie 24-17 mając 11 meczboli \:D pora na rehabilitację. W kocu muszą być tą najlepszą druzyną azjatycką i do Pekinu pojechać. Są u siebie, mają za soba publikę i po dzisiejszym meczu z Algierią TYLKO Iran, ktory też pokazał jak mozna prowadzic 2-0 z jednym z ałtsajderów tej grupy i oddac 3 następne sety. Jakoś nie licze na niespodzianki w tym spotkaniu a 1.4 piechotą nie chodzi. Tylko brać i grać. 7/10

powodzenia. pzdr

Do góry
#2388426 - 01/06/2008 08:08 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: anfa_]
Kellthorn Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/05/2006
Azjatyckie druzyny maja cos takiego w sobie, ze jak juz przegrywaja to efektownie ;)Dwa razy powyzej 245 pkt w meczu i dwa razy oddanie wygranego meczu to sie czesto nie zdarza.

Jedno trzeba przyznac,taka gre jak zaprezentowali wczoraj Japonczycy nie widzialem od dawna. Postawa atakujacych Yamamoto i Koshikawy libero Tsumagari byla najwyzszych lotow. Kilka naprawde fajnych wyciagnietych pilek, dlugich i zacietych wymian.Zabraklo naprawde nie wiele. Po takim meczu, jak ten wczoraj, nie wyobrazam sobie, zeby Japonia nie zagrala w turnieju olimpijskim. Wczorajsza porazka choc bolesna nie przekresla szans na awans, wrecz przeciwnie Iranczycy powinni sie teraz bac Japonii jeszcze bardziej. Mysle, ze w perspektywie dwoch najwazniejszych meczy Tatsua Ueta i jego ekipa nie pozwola sobie na kolejny mega wyczerpujacy pojedynek. Zwyciestwo z Iranem i Korea to 99% na awans do IO, a przeciwnycy sa o dwie 2 klasy nizej niz Wlosi.

Inny ciekawie zapowiadajacy sie dla mnie meczyk to pojedynek Australii z Argentyna. Reprezentancji Poludniowej Ameryki wystepuja bez swoich dwoch kluczowych zawodnikow- Millinkovica i Garcii Guillermo. W ich miejsce trener testuje paru nowych, mlodych zawodnikow. W wyniku czego w pierwszym meczu ekipa Argentyny z problemami przeszla Koree. Nie mozna powiedziec, ze kontrolowali przebieg spotkania. Prawie kazdy set rozpoczynali od kilku punktowego prowadzenia Azjatow. Jesli nie poukladaja gry w dzisiejszym meczu z Australia zejda z boiska pokonani. Popularni Aussi podeszli do tego turnieju bardziej przekonywujaco - nie dajac nawet cienia szans Tajlandii. Nie bez przyczyny z roku na roku pna sie coraz wyzej w rankingowej tabelce FIVB. Dzisiaj usytuowalbym ich gdzies na 8-9 miejscu, ale zeby zarobic pare dodatkowych punktow trzeba awansowac. Sprawa trudna ale jeszcze nie przegrana. Biorac pod uwage ostatnie mecze sparingowe (gdzie doprowadzili m.in. tie breaka z Chinczykami) a takze aktualne absencjach Arg bylbym sklonny postawic na Australijczykow.
To tyle moich luznych uwag, dobranoc ;\)

Do góry
#2388849 - 01/06/2008 19:01 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: Kellthorn]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Meldunek: 02/07/2004
Co tu dużo pisać ...

Polska dziś wywalczy sobie awans do Pekinu ;\)

Polska @ 1,30

Polska -1,5 @ 1,50

Biało-Czerwoni ... !!!

Do góry
#2388855 - 01/06/2008 19:04 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: Wojtas_]
kadus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/06/2007
Originally Posted By: Amperek
Co tu dużo pisać ...

Polska dziś wywalczy sobie awans do Pekinu ;\)

Polska @ 1,30

Polska -1,5 @ 1,50

w wielu bukach widzialem kurs na -1,5 seta w okolicach @1.8 \:\) i ja ten zaklad biore, widzac wczorajsze przestoje Portugalczykow z Portoryko, nasi sa zmobilizowani jak chyba nigdy dotad i beda chcieli przypieczetowac awans dzisiejszym przekonywającym zwyciestwem , handicap w postaci seta dla Portugalczykow to za malo na nasza sile , tak wiec orly do boju po 3-0 , 3-1 \:\)

Biało-Czerwoni ... !!!

Do góry
#2390406 - 02/06/2008 02:30 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: kadus]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Polska !!

Zadanie wykonane, Portugalia nie istniała na boisku dzisiaj ...

Gdzie są ci wszyscy ktorzy skreślali naszych po Estoni? hę? prosze teraz sie wypowiedzieć na temat ich gry ...

;\)

Do góry
#2390955 - 02/06/2008 05:11 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: Wojtas_]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
Originally Posted By: Amperek

Gdzie są ci wszyscy ktorzy skreślali naszych po Estoni? hę? prosze teraz sie wypowiedzieć na temat ich gry ...

;\)

ale po co? czy to jest forum o kibicowaniu czy o zakladach? wywiaze sie zbedna dyskusja i zamiast o typach na turniej w Japonii beda sie ludzie wyzywac, bo jeden wierzyl, ze sie im uda, a drugi nie, turniej w Portugalii sie skonczyl i sie o nim zapomina, teraz piszemy juz tylko o turnieju w Japonii, a pozniej juz tylko olipiada, na szczescie z naszymi...

Do góry
#2391876 - 02/06/2008 21:16 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: yaaho]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

No to w Pekinie szykuje sie "konkretna" grupa, a mianowicie:
Polska, Brazylia, Rosja, Serbia, Niemcy oraz Egipt ...

sam nie wiem co o tym myśleć, druga grupa o wiele łatwiejsza z Chinami, Wenezuelą pewnie Japonią, no cóż serpentyna tym razem nam nie pomogła tak jak na Mistrzostwach Świata ;\)

będizemy walczyć, nie moge sie doczekać tych meczów ...

Do góry
#2391970 - 02/06/2008 21:43 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: Wojtas_]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

A co do turnieju w Japonii to doszukiwałbym się niespodzianek jutro ...

Algieria - Argentyna

Argentyna chyba już zdała sobie sprawę że nie awansuje, ale to zaden argument, to tylko taki mały handi dla Afrykańczyków, Algieria nie ma nic do stracenia, zagrywke ma potęzną co pokazała z Iranem, no i ten rozgrywający bardzo mi sie podobał, i co ciekawe jest to 2 rozgrywacz ich, ale bardzo fajnie rzucał, z wyskoku i szybko, no i lewa ręka + mocna zagrywka, ja myśle że powalczą, a Arg juz w meczu z Koreą pokazała ze jednak młodzież ma wiele do nadrobienia jeszcze, a więc ...

Algieria @ 3,30 (sportingbet-chyba najwyższy kurs na nich)

Algieria + ? (jakies handi dodatnie) tylko nikt na razie nie wystawił niczego takiego

Australia - Włochy

Co do drugiego meczu w ktorym wyczuwam sensację...

Włosi pokazali w meczu z Japonią ze mają wielkie przestoje, i cudem, powtarzam cudem wygrali z Japonią,a Australia dotychczas dwa lajtowe mecze, bez zadnych problemów poradzili sobie z Argentyna, Yudin i nowy nabytek Jastrzębskiego radzą sobie świetnie, no i ich atakujący-bombardier, konczy ponad 60% ataków i jest na 1 miejscu najskuteczniejszych, warto jeszcze dodać ze Australijczycy zajmują 3 pierwsze miejsca w rankingu serwujących, to też napawa optymizmem, co prawda pierwszy mecz grali z Tajlandią no ale o ile wiem to Azjatyckie druzyny mają dobrą obronę i kompletne przyjecie, wiec chyba zagrytwka jest siłą Australi, ja gorąco kibicuję Australii, chociaz ciezko sobie wyobraić olimpiadę bez Włochów, no ale moze ... po takim kursie warto sprobować, i warto wstać jutro o 6:30

Australia @ 4,80 (sportingbet)

Australia dodatnie handi @ ??

pozdrawiam ;\)

Edited by Giertyszek (03/06/2008 00:25)

Do góry
#2392001 - 02/06/2008 22:01 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: Wojtas_]
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Ja jednak nie sadzę że Włosi cokolwiek stracą w tym Turnieju bo to mogłoby za dużo kosztować...kangury może powalczą ale na win nie daję im większych szans.
Co do Algierii to jakieś hc jak najbardziej realne
PS. Iran totalnie zawiódł moje oczekiwania

Edited by Giertyszek (03/06/2008 00:25)

Do góry
#2392002 - 02/06/2008 22:02 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: Wojtas_]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Japonia - Korea

Co do tego meczu to jest to mecz o awans do Pekinu, bo nie wyobrazam sobie żeby inne druzyny z azjatyckich uzyskały ten awans oprocz Korei czy Japonii, lecz murowanym faworytem sa Japończycy, i słusznie wszyscy stawiają na nich...

Po pierwsze jest mi ich bardzo szkoda po meczu z Włochami, ogladałem cały ten spektakl z wielkim zaciekawieniem, sety na przewagi, walka o kazdą piłkę, toco robił libero Japoni to naprawde wielkie brawa, az serce sie cieszyło, atakujący nie pozostawał dłuzny, Yaamamoto o ile dobrze zapamietałem nazwisko grał wyśmienicie, lewa ręka i wielka dynamika, naprawde bombardier + szybka i kombinacyjna gra rozgrywającego = radosna siatkówka... Japończycy prowadzili w 4 secie już 24-17 i cała hala wstała i juz widziała na tablicy wynik 3-1, jednak Japonia staneła, uwierzyła za szybkoi ze wygrała, no i obróciło sie to przeciwko nim,szczerze to zgubiła ich łasnie ta piękna i szybka siatkówka, bo 2x zagrali bardzoszybką akcje przez 1 strefe no i Yamamoto w out, pożniej kilka asów Srodkowego włoskiego no i 2 bloki i remis i nerwówka do 33-35 i płach Japoni... bardzo mi ich szkoda, ale widze ze się podniesli i z Iranem już na lajcie sobie grali, więc Korea też będzie miała mało dopowiedzenia według mnie.

Podrugie turniej u siebie sędziowie liniowi bardzo dziwnie a zarazem smiesznie pokazują, jeden out, drugi pole, a sędzie głowny pokazuje ze po bloku, a więc naprawde wachlarz rozbieznosci duuuuzy \:D jednak wszystko na korzysc Japoni ...

Podsumowując ...

...

Japonia @ 1,20

Japonia handi-1,5 oraz -2,5

Heh do takeigo kursu sie tyle rozpisałem, ciekawe co będzie jak sie okaze Japonia zonkiem

Pozdrawiam

Do góry
#2392006 - 02/06/2008 22:05 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni *DELETED* [Re: Wojtas_]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Post deleted by Giertyszek

Do góry
#2392131 - 02/06/2008 23:40 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: Wojtas_]
barciu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/11/2004
hmm ja jakos najbardziej boje sie o Japonie, gdyz te same auty posiada Korea, to jest walecznosc, obrona i jeszcze raz obrona. oba zespoly prezentuja ten sam styl gry, na pewno znaja sie doskonale. Japonia zagrala super z Wlochami. 2 mecz juz nie byl tak super. moze wynikalo to z rangi spotkania, po prostu musieli wygrac. Teraz czeka Japonie kolejne spotkanie z serii must win i mam nadzieje ze dadza rade.

O Wlochow jestem spokojny. Mysle ze potrzebowali rozegrac taki mecz z Japonia ktory uswiadomil im ze mecze tutaj nie beda spacerkiem i kazde zwyciestwo trzeba wywalczyc na parkiecie. Australia na tle slabych zespolow zaprezentowala sie dobrze, moze wygraja seta, ale koncowy zwyciezca moze byc tylko jeden... Italy.

Iran przegral 2 pierwsze mecze, wiec teraz pora na win, latwiejszego przeciwnika nie ma.

Na koniec Argentyna. Mam pewne obawy. Ale z calym szacunkiem, Algieria co to za zespol? Wygrali 2 mecze z nieznanymi mi blizej zespolami, powalcza z Korea. ARG miala dzien na pozbieranie sie po dotkliwej porazce z Australia i mam nadzieje ze skutecznie powalczy o zwyciestwo.

Reasumujac mam nadzieje ze jutro nie bedzie zadnej niespodzianki, aczkolwiek mam obawy co do Japonii i Argentyny. Kursy sa masakrycznie zanizone jak dla mnie. Na Japonie i Argentyne powinno byc 1.5 minimum. Iran 1.05, Włochy 1.15 no comment.

Zagralem na faworytow, ale asekuracyjnie, AKO wyszlo ok 2 Jak bedzie zobaczymy jutro rano.

Do góry
#2392208 - 03/06/2008 00:08 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: barciu]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Ooo w willhill`u pojawiły się kursy na handi ... nice ;\)

A więc ...

Algieria - Argentyna over 184,5 pkt @ 1,83

Algieria +7,5 pkt @ 1,85

Japonia - Korea under 182,5 pkt @ 1,85

Japonia -1,5 @ 1,45

Iran -1,5 @ 1,25

Australia +10,5 pkt @ 1,85

Australia +1,5 @ 2,55]
(a co tam,ryzyk fizyk)

+

na czyste:Iran,Japonia,Algieria,Argentyna

No to z jutrzejszych meczy chyba tyle

... pozdrawiam

;\)

Do góry
#2392365 - 03/06/2008 00:55 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: Wojtas_]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Włochy- Australia 2 @4.50 gb

jesli nie widać róznicy to po co przepłacać... Włosi grają na pol gwizdka, cudem ich kitajce nie ograły, za to Australia idzie jak burza, graja bez kompleksow oba mecze gładko po 3-0. 4.50... value

3/10

Do góry
#2393466 - 03/06/2008 17:56 Re: Kwalifikacje IO- mężczyźni [Re: anfa_]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

No i nie udało się ...

po obejrzanym meczu Australia-Włochy muszę stwierdzić, że Australijczycy nic nie grali, stracili wszystkie swoje atuty, ich bombardier zdobył moze ze 3 pkt, zagrywka nie siedziała, wiekszosc ataków w out`y, zero bloku, no i do tego bezbłędni Włosi z chłodną głową nie dali im najmniejszych szans, jednak co klasa to klasa, Australia sredniak ale miałem nadzieje ze powalczy,szkoda bo to był króciutki mecz, underowyyyy ;\)

Co do spotkania Algieri z Argentyną bez komentarza, jednak ogórek zawsze będzie ogórkiem ... zresztą to samo można napisać o Australii, ktora ma druzyne w budowie, no ale oni sie "zesrali" brzydko mowiąc, widziałem w ich oczach bojazn i strach przed Włochami i słusznie \:D

Do góry
Strona 5 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  rafal08