Strona 11 z 13 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 >
Opcje tematu
#2402270 - 08/06/2008 01:19 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Baqu]
chris Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/04/2006

Do góry
#2482049 - 15/07/2008 03:04 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Baqu]
Piecia Offline
podwórkowy attaché

Meldunek: 23/11/2004
można było by po mału zacząć myśleć chyba o kolejnej edycji \:\)

Do góry
#2482923 - 15/07/2008 20:47 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Piecia]
Dreju Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/03/2007
Ja już jestem gotowy i myślę, że warto już zbierać uczestników i mam nadzieję, że nas więcej do końca zostanie.

P.S. Może jakiś sponsor by się znalazł ;\)

Do góry
#2483264 - 15/07/2008 22:44 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Dreju]
chris Offline
Carpal Tunnel

Bedzie podsumowanie ostatniej czesci?

Co Wy na to, zeby zrobic jakies wpisowe do kolejnej edycji, hm?

Do góry
#2483298 - 15/07/2008 22:59 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: chris]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Wpisowe, dobry pomysl.
Ograniczy to duzą ilość lewusów która brała udział na zasadzie "gram we wszystko" co się da.

Proponuję najmniej 100 złotych, a dwukrotnie wyzej wcale nie bedzie zle, są stali uczestnicy ktorzy graja regularnie w kazdej edycji, a nie bedzie tak jak bywalo ze zapisanych dobre kilkadziesiat osob, a konczy gora kilkunastu.
Jak dla kogos jest wplacic wpisowe to nawet nie warto patrzec na jego typy, takie moje zdanie i szedlbym w tym kierunku, mozna bedzie skorzystac z typow majac swiadomosc ze ktos kto uczestniczy w rankingu podchodzi do tego powazniej niz na zasadzie zabawy.

Funkcjonuje na forum arkusz w ktorym kazdy moze/a nawet powinien podliczac swoje typy, w razie watpliwosci wystarczy podeslac do prowadzacego ranking i bedzie latwo wyjasnic watpliwosci.

Na ta chwile moge pomoc poprowadzic/zorganizwoac wszystko ale jak dlugo bede pomocny tego nie mam pojecia.

Do góry
#2483301 - 15/07/2008 23:00 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Biszop]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Originally Posted By: Biszop
Wpisowe, dobry pomysl.
Ograniczy to duzą ilość lewusów która brała udział na zasadzie "gram we wszystko" co się da.

Proponuję najmniej 100 złotych, a dwukrotnie wyzej wcale nie bedzie zle, są stali uczestnicy ktorzy graja regularnie w kazdej edycji, a nie bedzie tak jak bywalo ze zapisanych dobre kilkadziesiat osob, a konczy gora kilkunastu.
Jak dla kogos jest problemem wplacic wpisowe to nawet nie warto patrzec na jego typy, takie moje zdanie i szedlbym w tym kierunku, mozna bedzie skorzystac z typow majac swiadomosc ze ktos kto uczestniczy w rankingu podchodzi do tego powazniej niz na zasadzie zabawy.

Funkcjonuje na forum arkusz w ktorym kazdy moze/a nawet powinien podliczac swoje typy, w razie watpliwosci wystarczy podeslac do prowadzacego ranking i bedzie latwo wyjasnic watpliwosci.

Na ta chwile moge pomoc poprowadzic/zorganizwoac wszystko ale jak dlugo bede pomocny tego nie mam pojecia.

Do góry
#2488420 - 18/07/2008 19:55 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Biszop]
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
Czy wszystko musi obracać się wokół pieniędzy ? Sa inne konkursy gdzie trzeba wplacic wpisowe. Wiec niech chociaz ranking bedzie od tego wolny. Dotychczas grałem tylko w jednej edycji rankingu. Poprzednia opuściłem ze względu na wojsko. Pewnie mój pomysł jest "chybiony" ale takie jest moje zdanie

Do góry
#2494795 - 21/07/2008 23:00 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: ziomal-111]
Biszop Offline

Jak tutaj nie chodzi o pieniadze to jestem ciekaw o co chodzi

Mi chodzi o to zeby wykluczyc tych wszystkich ktorzy dla zabawy podaja typy z palca wyssane, w realu nie grane, bawic sie mozna na onecie i dla zabawy pisac komentarze.

Jakas kwota niech bedzie zaporowa dla wszystkich ktorzy nie traktuja tego powaznie, a jak osiagneli jakis gigantyczny minus i opuscili "zabawe". Sama kwote na koniec rankingu mozna przekazac chocby na dom dziecka, jak ktos gra powaznie to nie bedzie sie podniecal zgarnieciem kasy z tej puli.
Na palcach obu rak mozna policzyc userow ktorzy ugrali plus w rankingu, a moze na palcach jednej reki tych u ktorych ten plus byl godziwy lub wystepowal we wszystkich dotychczasowych edycjach.
Wiec jesli ranking ma sie odbyc to przynajmniej ja wolalbym zeby byl traktowany powaznie bo mi sie nie chce podawac typow i nie moc skorzystac z typow innych bo ideą forum mozna sobie dupe podetrzec,a to ze ktos sie podnieca bo trafil jakis kosmiczny kurs na odbicie z dna rankingu, a pozniej dalej strzelal slepakami...to chyba nie o to chodzi.

Na forum rankingow jest masa, zreszta na samym stadionie jest chyba dla kazdej ligi gdzie znaffcy strojac madre miny sie trafiaja miedzy soba, a jak przychodzi do wplacenia 30 zlotych to jest problem,
to cos tu jest chyba nie tak.
Reasumujac, ja osobiscie chcialbym zeby w tym rankingu brali udzial ktorzy beda chcieli w nim uczestniczyc regularnie i beda podawac porzadne typy i w dlugim okresie czasu chca osiagnac zysk, a ci ktorzy chca sie "pobawic" niech wybiora sie na onet, a przynajmniej sie tu nie pchaja.

Do góry
#2497637 - 23/07/2008 02:08 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Biszop]
chris Offline
Carpal Tunnel

Biszop

Zrobmy temat, albo niech wpisza sie osoby, ktore mogly by wplacic kase. Moga byc tez 2 rankingi z kasa lub bez. No i racja ile osob zaczelo ilu skonczylo ostatnia edycje.
Na Quasi wystarczy wejsc i wszyscy caly czas pisza: "izi", "$$$$$$$$$", wiec 100-200PLN nie bedzie chyba problemem. Pule mozna podzielic na najlpesza 3, 5, 10 graczy w zaleznosci od liczby osob.
Ja wstepnie jestem chetny, Biszop tez sa juz 2 osoby.

Do góry
#2497714 - 23/07/2008 02:28 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: chris]
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Tez byłbym chetny ale jako bezrobotny nie mam $$ :|

Do góry
#2497908 - 23/07/2008 03:24 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: ziomal-111]
chris Offline
Carpal Tunnel

No to tak jak pisalem np. 2 rankingi i pierwsze miejsce w drugiej lidze to wstep za free do 1 l. w 2 sezonie. Bylo by ok chyba.

Do góry
#2498017 - 23/07/2008 04:03 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: chris]
Biszop Offline

Zrobmy 3 dla tych co maja psy, a 4 dla tych co nie maja lub maja inne zwierzeta;]

Badzmy powazni, jeden wystarczy, jesli nie przejdzie konkretne wpisowe, trudno, ja sie nie bede upieral choc granie dla zabawy mnie smieszy,
tu mowimy o pieniadzach, a ci ktorzy sie bawia niech robia to dalej tylko o najpopularniejszym sporcie na swiecie moglby byc porzadny ranking z prawdziwego zdarzenia, a konkurs trafien dokladnych wynikow bo wczesniej bylem na poteznym minusie, przeciez wystarczy posledzic gre takich delikwentow, 200 typow albo wiecej i minus kilka tysiecy...

no wybaczcie, strzelajac jeden typ zakladow z kursem w okolicach 2 lub wiecej ciezko bedzie taki minus ugrac.

Do góry
#2498091 - 23/07/2008 04:37 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Biszop]
kurson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2004
Wpisowe, dobry pomysl.

Proponuję najmniej 100 złotych,

Popieram - 100 lub 200 zeta i edycja nie dłuższa niż 2 miechy.

Do góry
#2498346 - 23/07/2008 05:45 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: kurson]
Dreju Offline
Pooh-Bah

A co to za zabawa na tak krótki okres. Ktoś walnie typ po kursie 15 i będzie miał wszystko w tyłku. Ja jak coś góra mogę wpłacić 50 zeta bo to jest zabawa. A 100 po prostu mi szkoda, bo chcę się bawić i po to uczestniczę w rankingu, a nie by codziennie się zabijać aby coś trafić. Pozdro

Do góry
#2498364 - 23/07/2008 05:52 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Dreju]
Biszop Offline

Originally Posted By: Dreju
A co to za zabawa na tak krótki okres. Ktoś walnie typ po kursie 15 i będzie miał wszystko w tyłku. Ja jak coś góra mogę wpłacić 50 zeta bo to jest zabawa. A 100 po prostu mi szkoda, bo chcę się bawić i po to uczestniczę w rankingu, a nie by codziennie się zabijać aby coś trafić. Pozdro

Bawic to sie mozna na onecie albo w piaskownicy.
Nie mam wiecej pytan

Do góry
#2498468 - 23/07/2008 06:28 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Biszop]
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Kazdy ma inna definicje zabawy Biszop \:\) Dla Ciebie zabawa jest gra za 200 zł \:\) dla innych taka zabawa bedzie zarobienie 200 zł w miesiac ;\) No moze przesadziłem... 800

Do góry
#2498517 - 23/07/2008 06:41 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: ziomal-111]
Biszop Offline

Panowie, nie szkoda Wam czasu na taka "zabawe"??
Siedzenie godzinami przed kompem zeby ugrac pare zlotych i "pobawic" sie w rnakingu, pomarudzic na czacie?

Ranking ma wylonic najskuteczniejszego w konkretnym okresie czasu, a nie farciarza ktory trafil wysoki i kurs i chwilowo ma plus,

nie zagladam nikomu do portfela ale jesli szkoda Wam niewielkiej kwoty w zamian za to ze poziom sie podniesie i bedziecie mogli korzystac z duzo lepszych typow niz do tej pory wiekszosc tutaj podawala??

Podaj mi ilu tu mialo plus, ilu z nich mialo sensowny plus w stosunku do ilosci podanych typow i ilu prezntowalo rowny poziom przez cala edycje??

To nie ma byc zabawa, bo bawic to sie mozna klockami albo z psem, tu chodzi o pieniadze, a z tego co widze to wiekszosc zadowala sie trafieniem "likendowej tasmy":]

Sorry Panowie ale jak ktos nie rozumie ze wolalbym podniesc poziom rankingu z korzyscia dla wszystkich to ja naprawde nie mam wiecej pytan, bawcie sie sami bo mi szkoda czasu poswiecac na "zabawe".

Do góry
#2498527 - 23/07/2008 06:45 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Biszop]
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Nie no spoko ;\) Jak bedziecie grali w tym rankingu to raz na jakis czas lookne zobaczyc sobie wasze typy ;\) moze mi pozwolą ugrac cos grosza \:\)

Do góry
#2499387 - 23/07/2008 22:27 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Biszop]
Dreju Offline
Pooh-Bah

Panowie, nie szkoda Wam czasu na taka "zabawe"??
Siedzenie godzinami przed kompem zeby ugrac pare zlotych i "pobawic" sie w rnakingu, pomarudzic na czacie?

Ranking ma wylonic najskuteczniejszego w konkretnym okresie czasu, a nie farciarza ktory trafil wysoki i kurs i chwilowo ma plus,

nie zagladam nikomu do portfela ale jesli szkoda Wam niewielkiej kwoty w zamian za to ze poziom sie podniesie i bedziecie mogli korzystac z duzo lepszych typow niz do tej pory wiekszosc tutaj podawala??

Podaj mi ilu tu mialo plus, ilu z nich mialo sensowny plus w stosunku do ilosci podanych typow i ilu prezntowalo rowny poziom przez cala edycje??

To nie ma byc zabawa, bo bawic to sie mozna klockami albo z psem, tu chodzi o pieniadze, a z tego co widze to wiekszosc zadowala sie trafieniem "likendowej tasmy":]

Sorry Panowie ale jak ktos nie rozumie ze wolalbym podniesc poziom rankingu z korzyscia dla wszystkich to ja naprawde nie mam wiecej pytan, bawcie sie sami bo mi szkoda czasu poswiecac na "zabawe".

Po pierwsze nie pisałem, że szkoda czasu, ale nie będę się zabijał, bo dla mnie stawianie to miły dodatek do życia a nie sposób na nie. Pracuję i nie mogę siedzieć przed kompem, wszystkiego analizować. Nie jestem jakimś czempionem, ani zawodowym graczem jak to niektórzy za takich się uważają (i nie mówię tu o Tobie Biszop), jak pisałem gram dla przyjemności, ale nie wiem czy zauważyłeś, ale uczestniczyłem w rankingu do końca, czego nie można powiedzieć o Tobie. Chcę brać udział w rankingu, może być za kasę, ale nie wiem czy zauważyłeś, że na 100 nie zgodzi się dużo osób, a na 50 chyba skusi się więcej. Ja np wiem, że nie wygram, ale chcę coś dać. Jak dla mnie proste. A czy to, że ktoś da kasę a ktoś nie jest wykładnią tego, że podniesie się prestiż i jakość rankingu? Wątpię. Na pewno nie będzie grało kilka osób aby grać i walić non stop magiczne kursy, ale pamiętaj, że może trafić się ktoś kogo pominie ranking, bo nie wpłacił kasy a ma pojęcie o stawianiu. Pozdrawaim

Do góry
#2499541 - 23/07/2008 23:31 Re: Ranking Piłkarski III edycja [Re: Dreju]
chris Offline
Carpal Tunnel

Ok, moze zrobimy jakis temat, i jakies linki do niego we wszystkich dzialach z regulaminem i kwota wpisowego. Mysle ze 100-200 to min, bo i tak bedzie mialo osob niewazne czy 50zł czy 200zł to i tak bedzie prawie tyle samo. A tak przynajmniej pula bedzie lepsza. Ale moze byc i 50 jak chcecie.

Temat trzeba by zalozyc zeby wiedziec co i jak.

Do góry
Strona 11 z 13 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 >