IMHO w temacie MLB mamy do czynienia z przerostem formy nad treścią
Konkurs zdominował wszystko , z jednej strony staje się coraz bardziej zabawowy (zgadzam sie z uwagami Grzempa - sporo podawanych typuff nie jest grana w realu - niejednokrotnie decyduje stawka).
Nie bedę zajmował typami innych,bo to kazdego indywidualna kwestia ,skoncentruje parę słów na sobie.
Odkąd zacząłem podawać typy z najwyższymi kursami spadam w rankingu juz na dno,hehe.
Wczoraj podawałem Astros z handi,w realu grałem gołe 2 na HOU w dublu z D'Backs za podwójna stawke (Maniek to potwierdzi - gadaliśmy na GG)i jestem bardzo zadowolony z poprawy stanu konta,natomiast wgóle nie martwi mnie pozycja w rankingu
Do czego zmierzam - IMO konkurs (ranking) ma już niewiele wspólnego z rzeczywistością i jesli ta zabawa miała na celu wyłonienie najlepszych typerów to IMHO tabela tego dziś nie obrazuje,chociaż to wg mnie detal
Co zas się tyczy "formy i treści" na forum,to IMHO głowny cel gdzieś się zawieruszył - forum wg mnie powinno przede wszystkim służyć pomocą wszystkim typującym ,a poprzez zgodność lub różnice opinii/analiz kreować jakieś ostateczne decyzje do postawienia zakładów.
Tu niestety opinii jak na lekarstwo (a szkoda,bo wielu użytkowników naprawde ma olbrzymia wiedzę),natomiast ranking,który miał być tylko dodatkową atrakcją zdominował temat MLB.
Może jestem upierdliwy,ale zamiast czytać o tym czy komus policzono czy nie policzono typu (czy też czy dodać komuś +187,zamiast 178) chetnie poznałbym opinie dotyczące właśnie rozpoczynającego sie meczu CHC - STL (sa zakłady live - nie ma IMO nic lepszego jak stawiać "na żywca" konsultując się wspólnie na forum) i oczywiście pozostałych dzisiejszych spotkań.
Spróbuje zapytać

....Baltimore - Arizona mam ochote zagrać wysoko na Orioles i oprócz tego wpuścić over 9,5 w tym meczu do dubla (pewnie z ANA lub CLE).
Jakie są Wasze opinie ?
PS. Konkurs,rzecz jasna,należy kontynuować
(ja od dziś bedę znów podawał tylko typy,które gram w realu i postaram się nie przekroczyć -2000)
Pozdrawiam
amkwish - Sulphur City