#2629772 - 02/10/2008 01:54
Primera Division - Październik - Grudzień 2008
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Tabela po pięciu kolejkach:
Przed nami szósta kolejka
Edited by Platini (14/12/2008 18:11)
|
Do góry
|
|
|
|
#2636107 - 04/10/2008 23:35
Re: Primera Division - Październik 2008
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Ile goli strzeli Atletico ? 2-3 gole @3.80 betako
Barcelona traciła gola w każdym spotkaniu w tym sezonie. Z Numancią, z Gijon, z Racingiem, mimo, iż ten miał tylko 1 okazję w całym meczu itd. Siła ofensywna Atletico jest ogromna. Kontuzjowany jest Forlan, jednak ofensywa całkowicie na tym nie ucierpiała, gdyż w świetnej dyspozycji jest Sinama Pongolle. Kto wie, może jak wróci do zdrowia Forlan, bedzie musiał usiąść na ławce rezerwowych. Spodziewam sie dzisiaj otwartego spotkania z obu stron, bo żadna ze stron nie potrafi bronić i defensywy nie ma we krwi. Z pewnością Barca bedzie stroną dominującą, ale Atletico też powinno mieć swoje szanse, a forma Aguero wskazuje na to, że on zbyt wielu okazji nie potrzebuje, żeby zdobyć gola.
|
Do góry
|
|
|
|
#2637613 - 05/10/2008 16:07
[Re: Zabielany]
|
a.k.a. "Vacinho"
Meldunek: 19/07/2008
|
Sevilla vs Atletico Bilbao Dzisiaj na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán zapowiada się bardzo ciekawe starcie. Jak dla mnie zdecydowanym faworytem w tym starciu jest drużyna gospodarzy, którzy przez ostatnich kilka spotkań udowodnili że łapią wiatr w żagle. Najlepszym tego dowodem jest wygrana tydzień temu z Atl. Madrid 0-1 na wyjeździe. Skromnie bo skromnie ale zawsze Pod znakiem zapytania stoi występ Luisa Fabiano, który jest kontuzjowany. Nie wystąpią także Aquivaldo Mosquera, Julien Escude, Renato, Javi Navarro oraz Arouna Kone. Jednak to nie jest przeszkodą by Sevilla wygrała ten mecz. Ich dzisiejszy rywal nie spisuje się dość dobrze w lidze, więc nawet w osłabieniu punkty zostaną u gospodarzy. Atl. Bilbao będzie brakować w składzie Joseba Etxeberria, Andera Murillo, Inaki Munoza i Joseba Garmendia dotkniętych urazami. Goście na wyjazdach od początku tego sezonu nie wyglądają zbyt dobrze. Kibice liczyli na coś więcej niż tylko remis. To wszystko sprawia, że Sevilla jest faworyzowana w tym spotkaniu i powinna powiększyć swój dorobek punktowy o 3 oczka. Sevilla FC - Athletic Bilbao 1 1.45 bwin
|
Do góry
|
|
|
|
#2661143 - 16/10/2008 19:38
[Re: Domenico]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2663364 - 17/10/2008 21:46
[Re: juancarlos]
|
Carpal Tunnel
|
dumam sobie nad meczem Betis - Real Mallorca. Na Manuel Ruiz de Lopera, gdzie gra ostatni zespol w tabeli przyjezdza ekipa numer 11, ktora po czterech nie przegranych z rzedu spotkaniach, ulegla dosc niespodziewanie pilkarzom z Gijon, i to na wlasnym stadionie. Zdecydownie gorzej wiedzie sie niedzielnej ekipie gospodarzy. Zaledwie 2 zdobyte punkty w 6 meczach to najgorszy wynik w La Liga, co skutkuje dopiero 20. lokata. Ostatnie 3 wyniki zespolu z Andaluzji nie moga jednak dziwic. 3 porazki. Jednak warto spojrzec z kim. Z Barcelona, Realem Madryt i Villarreal, czyli 3 najlepszymi zespolami ubieglego sezonu! W kazdym z nich pilkarze z de Lopera musieli uznac wyzszosc rywali, co jednak wazne zauwazenia, kazdemu z nich zdolali rowniez zaaplikowac co najmniej po jednym golu. Szukajac kolejnych podobienstw, latwo zauwazyc, ze Betisowi zdecydownie nie wychodza koncowki spotkan i nie potrafia utrzymac korzystnego wyniku - najpierw przy stanie 2:2 z Barcelona - gdzie wyciagneli wynik z 0:2 - traca gola na 2:3 w 81. minucie, pozniej jeszcze bardziej dotkliwy gol z 90. minuty, ktory dal Realowi wymeczona wygrana 2:1. Tydzien temu zas, przy sensacyjnym prowadzeniu 1:0 zawodnicy z Sewilli stracili 2 bramki, takze juz w koncowej fazie meczu, po ktorych polegli z Villarreal. Nie wyglada to ciekawie, bo w kazdym meczu wydawaloby sie, ze byl cien szansy na chociazby korzystny remis, a w zadnym z trzech nie udalo sie ugrac ani punkcika! Mozna domniemac, czy zawodnikom Betisu brak motywacji do konca, koncentracji, czy tez sil. 20. lokata to z pewnoscia nie jest to czego oczekuje sie na Manuel Ruiz de Lopera. Zarzad z pewnoscia juz sie niecierpliwi i mowi sie, ze w przypadku kolejnej straty punktow, w dodatku na wlasnym stadionie, przy niezbyt wymagajacym rywalu, z posada moze pozegnac sie Chaparro. Zawsze ciezko jest byc tym, ktory pierwszy zwolni trenera w sezonie, ale tu juz wladze Betisu wyreczyli koledzy po fachu z Pampeluny, zwalniajac tamtejszego trenera pierwszego zespolu Osasuny. Tym samym o drastyczny ruch moze byc latwiej, a wydaje sie, ze Chaparro obronic moga tylko wyniki. Jezeli chodzi o absencje to do wczesniejszych kontuzjowanych w zespole gospodarzy dolaczyl Mark Gonzalez (4/0), ktory nabawil sie urazu podczas zgrupowania reprezentacji Chile. Co zas sie tyczy przybyszow to nowo-kontuzjowani to Mario Suarez (3/0) i mniej istony Callejon (1/0). Jestem sklonny sprobowac zwyciestwa gospodarzy. Maja noz na gardle, a ostatnie porazki nie moga nawet dziwic. Rywale byli po prostu za silni. Graczom z de Lopera, udalo sie jednak kazdemu z nich wsadzic po bramce, Barcelonie nawet i dwie, mimo ze glowna formacja ktora cierpi na plage kontuzji w zespole z Andaluzji to formacja ofensywna - Edu, Xisco i przede wszystkim Rafael Sobis. Takze i w zespole z Balearow, po odejsciu Guizy do Turcji ofensywa wyglada ubozej, a glownym przewodniczacym zostal teraz tylko Webo. Wydaje sie, ze bedzie to zaciety mecz, z duza iloscia walki, gdzie o zycie grac beda glownie gospodarze. Przypomne jeszcze, ze rok temu gospodarze gladko uporali sie z Mallorca, wygrywajac az 3:0. Az takiego pogromu bym teraz nie oczekiwal, szczegolnie, ze w tamtym meczu po bramce strzelili Edu, Sobis i Xisco, a w niedziele zadnego z nich na murawie niestety nie ujrzymy, ale wygrana Andaluzyjczykow mile widziana Moje propozycje:Betis Sewilla - Real Mallorca 2.05 Expekt Kiedy padnie więcej bramek? Druga połowa 1.90 Bet-at-homeunder 2.5 1.65 Expekt adios
|
Do góry
|
|
|
|
#2663450 - 17/10/2008 22:35
[Re: Hakan]
|
Carpal Tunnel
|
Almeria - Sevilla FCNa Estadio de los Juegos Mediterraneos przyjezdza 3. ekipa w tabeli, do ktorej druzyna Almerii ma tylko 3 oczka straty, a niedzielna potyczka bedzie okazja do zniwelowania jej do zera. Czy zespol Gonzalo Arconady podola? Zespol Manolo Jimeneza jest ostatnio w dobrej formie. 3 zwyciestwa z rzedu, w dodatku bez straconych bramek. A tej druzyna z Sevili nie stracila juz od 4 spotkan i niezwyklego spotkania z Gijon, gdzie to wlasnie ten zespol zdolal jako ostatni pokonac bramkarza Sevilli. Nie jednak o defensywe powinien martwic sie trener Sevilli, a o ofensywna formacje swojej druzyny. Zadnego meczu w barwach swojego klubu nie zdoalal zagrac jeszcze nowy nabytek druzyny, Arouna Kone. Potyczka z Almeria nie bedzie jednak jego debiutem. Pewni mozemy byc rowniez, ze nie ujrzymy w zespole z Andaluzji Chevantona (3/3) oraz ofensywnego pomocnika Diego Capela (6/0). Wciaz niepewny wystepu, a zapowiadajacy ze mozliwe, ze na kilka/kilkanascie minut sie pojawi, jest Luis Fabiano (5/2). Kolejna niedobra informacja jaka nadeszla z obozu niedzielnych gosci jest fakt, ze kontuzji na zgrupowaniu reprezentacji Mali nabawil sie Kanoute (5/3) i on takze w niedziele koszulki swojego zespolu nie przywdzieje. Tym samym bardzo mozwlie, ze Jimenez moze w swoim skladzie na niedzielne spotkanie nie miec zawonikow, ktorzy do tej pory zdobyli az 8 z 12 bramek strzelonych przez zespol! Jedynym z szansa na jakikolwiek, lecz nie spodziewalbym sie zbyt dlugiego, wystep jest Luis Fabiano, ktory dzis ma przejsc badania, ktore stwierdza, czy jest zdolny do jakiejkolwiek gry. Tym samym warto obserwowac, czy Sevilla wybiegnie zupelnie wrecz ogolocona ze swoich najlpeszych armat, czy tez pojawi sie choc cien nadziei na wystep po kontuzji Luisa Fabiano. O ile ofensywa Andaluzyjczykow opiera sie na kilku pilkarzach i te bramki rozlozone sa na wielu graczy, tak w Almerii kroluje w tym sezonie jedna postac. A jest nia Alvaro Negredo, ktory w 6 meczach az 5 razy strzelal do siatki rywali, co jest ponad polowa zdobyczy bramkowych calego zespolu. Zaespolu, ktory w tym sezonie, poki co spisuje sie ponad wczesniejsze oczekiwania. 6. lokata, zaledwie jednak porazka - w Valladolid, gdzie potykali sie juz o wiele wieksi niz Almeria - oraz bilans u siebie 2-1-0, czyli bez porazki! Warto chyba zastanowic sie nad typem Almeria (0), gdzie Interwetten daje nam za takie rozwiazanie az 1.90, w szczegolnosci kiedy spojrzy sie, ze Almeria zespol Sevilli odprawila w zeszlym sezonie z kwitkiem az 2-krotnie - 1:0 u siebie i az 4:1 na Ramon Sanchez Pizjuan.
|
Do góry
|
|
|
|
#2663606 - 18/10/2008 00:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
uważajcie Panowie na takie mecze, w zeszłym sezonie w Sevilli gospodarze mieli zmieść w pył Almerie, jeden z najpewniejszych meczów soboty i ... skończyło się na alogicznym 1-4 teoria spiskowa? być może, ale gdyby to wszystko było takie proste... świat rzucił się na Almerię, kursy poleciały i ... mam nadzieję że polecą jeszcze i zagram sobie na Sevillę DNB Almeria gra zadziwiająco dobrze, jak zwykle zwłaszcza u siebie, ale ten sezon może być inny, raz że (wg panującej powszechnie opinii) beniaminek po awansie najtrudniejszy sezon ma właśnie nie ten inauguracyjny, ale ten drugi (o ile się utrzyma dwa, Almeria straciła przed sezonem swój największy atut - trenera, na razie grają dobrze i mają wyniki dobre, ale czy taki stan potrwa długo? tu już taki pewny bym nie był Sevilla nie ma obiążenia związanego z LM w tym sezonie więc cel jest jeden. UEFA na pewno nie wywołuje takich emocji (tzn. nie te pieniądze :)) co do listy absencyjnej, hm.. myślę że ostatecznie będzie krótsza o to jedno nazwisko Sevilla straciła na razie tylko 4 gole z czego 3 w dziwnym meczu u siebie z Gijon, także defensywa wygląda klarownie, Almeria ostatnio przeopkrutnie się męczyła u siebie z grającymi w osłabiuniu Truskawkami (1-0 95min) nie widzę powodów by Sevilla miała wypaść gorzej skoro zagra w 11stu i zapewne wobec osłabień, punkt ją zadowoli, a z kontry są pewnie bardziej groźni niż Huelva reasumując: czekam aż informacja o kłopotach gości bardziej się rozejdzie, większy plankton chwyci HW i ... skromnie spróbuję Sevillę DNB
|
Do góry
|
|
|
|
#2663790 - 18/10/2008 01:43
[Re: mura]
|
enthusiast
Meldunek: 04/10/2005
|
Witam .Prosze o podanie linka , gdzie sa podane kontuzje danego zespolu i jak wazny jest zawodnik dla danego zespolu ,Z gory dzieki . Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2666593 - 19/10/2008 01:59
[Re: Domenico]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Wg mnie stanowią zdecydowanego faworyta spotkania i chyba warto na nich postawic kilka groszy Moj typ: 2@ 1,55 BAH Po takim kursie na San Mames ? Weź pod uwage ,ze prawie cała Barca grała mecze eliminacyjne do MŚ w środku tygodnia. Bilbao rzeczywiscie słabiutkie i w tym roku nie minie ich ciężka walka o utrzymanie ,ale na Real i Barce zawsze sie sprężają i moim zdaniem kurs na "dwójke" nie jest wart gry. Przekonani o przewadze FCB moga zagrać hc -1,0 & -1,5 ,tu kurs juz jest do zaakceptowania.
|
Do góry
|
|
|
|
#2668419 - 19/10/2008 23:35
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Osobiście widzę dziś dwa ciekawe typy w Primera Div. Valladolid DNBTyp ostrożny, ale lepszy wróbel w garści niż ... Valla pokonało póki co u siebie nieprzewidywalną Almerię i Atletico Madryt. Nie oglądałem spotkania z Valencią, ale z tego co czytałem po meczu, to przegrali pechowo. U siebie groźni dla każdego. Z drugiej strony Recre pod wodzą nowego coacha. Przed przerwą reprezentacyjną upokorzeni u siebie z nie najsilniejszą przecież Malagą 0:4. Poza tym na wyjeździe porażki z .... Almerią i Atletico Madryt Canobbio i Garcia Calvo wracają u gospodarzy. Jak dla mnie do dubla jak znalazł. Drugi typ: Racing - Depor
Dla mnie ten mecz to jeden wielki under. Sporo osób gra dziś Depor na zasadzie jakiegoś tam value w kursie na gości. Może i tak, ale wyjazdowe mecze ekipy La Coruni nie przekonują mnie do takiego rozwiązania. Nie licząc spotkania z Valencią, którego wynik ustawił niespodziewany samobój, Depor ma spore problemy z trafianiem na wyjeździe. Racingu natomiast lekceważyć nie można. Punkt zdobyty w tym sezonie na Camp Nou czy nawet remis z Sevillą u siebie, dają do myślenia. Dodatkowo obie ekipy czekają na tygodniu ciężki wyjazdy w PUEFA. Dla mnie: under 2,5
|
Do góry
|
|
|
|
#2668508 - 20/10/2008 00:13
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Wg mnie stanowią zdecydowanego faworyta spotkania i chyba warto na nich postawic kilka groszy Moj typ: 2@ 1,55 BAH Po takim kursie na San Mames ? Weź pod uwage ,ze prawie cała Barca grała mecze eliminacyjne do MŚ w środku tygodnia. Bilbao rzeczywiscie słabiutkie i w tym roku nie minie ich ciężka walka o utrzymanie ,ale na Real i Barce zawsze sie sprężają i moim zdaniem kurs na "dwójke" nie jest wart gry. Przekonani o przewadze FCB moga zagrać hc -1,0 & -1,5 ,tu kurs juz jest do zaakceptowania. Nie rozumiem Twojej wypowiedzi z jednej strony odradzasz Barcę,a z drugiej mówisz żeby Ci co sa za nią zagrali handi. Dla mnie Barca powinna to wygrać, masz rację większość piłkarzy było na zgrupowaniach ale to są profesjonaliści i dzisiaj jest niedziela,a więc mieli dużo czasu na odpoczynek lub coś w tym stylu, to nie to co u nas w Polsce, że wracają Brożek, Boguski, Łobodziński do Wisły i na stronie piszą, że są przemęczeni. Tam są zawodowcy i o zmęczeniu nie może być mowy. Stawiam dzisiaj na win Barcy chociaz może to być skromna wygrna 1-0 lub 2-1, AThletic Bilbao gra w tym seoznie naprawdę bardzo słabo i wielka Barcelona powinna wygrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#2668611 - 20/10/2008 00:35
[Re: grzesol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Nie rozumiem Twojej wypowiedzi z jednej strony odradzasz Barcę,a z drugiej mówisz żeby Ci co sa za nią zagrali handi. Przekonani o przewadze FCB moga zagrać hc -1,0 & -1,5 ,tu kurs juz jest do zaakceptowania.Czytać ze zrozumieniem...
|
Do góry
|
|
|
|
#2677739 - 24/10/2008 18:45
Re: Primera Division - Październik - Listopad 2008
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
|
Edited by Platini (29/10/2008 02:19)
|
Do góry
|
|
|
|
#2742275 - 23/11/2008 21:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Gijon - BetisMecz beniaminka z Betisem. Gijon po sromotnych kleskach z czolowka ligi (Real 7:1, Barca 6:1), troche lepiej bylo z Sevilla 4:3, oraz Villarealem 1:0, zaczal grac lepiej i z ostatnich 6 meczu wygral 5, pokonujac miedzy innymi Valencie 3:2 na wyjezdzie. Betis po porazkach z Realem, Barca i Villarealem zaczal grac skuteczniej i wygral 4 z 5 meczy. Jednak ja tu z innego powodu a mianowicie zaciekawilo mnie to ze Sporting jeszcze w lidze nie zanotowal remisu i takim mi tu wlasnie smierdzi Swietnie ostatnio grajacy beniaminek zmierzy sie z Betisem ktory napewno ma wieksze ambicje niz walka o utrzymanie. Brak remisu Gijonu w 11 kolejkach, plus brak remisu Betisu od 8 spotkan sklanie mnie do takiego typu Historia spotkan rowniez oscylowala w granicach remiu zawsze konczac sie nie wiecej niz jednabramkowym zwyciestwem Betisu Moje typy: remis HT i FT 4/10 under 2.5 4/10 DW 0:0 2/10 nie wiem czym to spowodowane ale czuje dzis pierwsze home win Osasuny nad Almeria, ale brak mi konstruktywnych powodow tego typu, poprostu przeczucie ale cisza w tej cudownej lidze
|
Do góry
|
|
|
|
#2752603 - 29/11/2008 19:29
[Re: Dziabor]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
29.11.2008
Mecz kolejki :
Sevilla - Barcelona Typ: 2 Kurs : 2,2 Fortuna
-co tu dużo pisać dla Barcy zaczyna sie okres który odpowie nam na pytanie " czy my tak naprawdę gramy futbol totalny i jacy jesteśmy silni ? " następne mecze to 2 u siebie : Valencia i Real M a potem wyjazd do Villareal ,szalenie ciężkie mecze.Ale wracajmy do dziś ,spotyka sie najlepsza obrona z najlepszym atakiem ,i myślę że w tej konfrontacji wygra atak bo najlepszą obroną jest atak i dziś to zostanie potwierdzone,to już nie ta Sevilla co wygrywała UEFA CUP z Ramosem na ławce ,w tej druzynie od pamiętnej tragedii coś się posypało coś staneło ... ale trzeba pamiętać że w takich meczach to inaczej wygląda ... ale... Barca ma w składzie Leo Messiego a jak wiemy że bez niego sie topi jak ryba bez wody ale Leo dziś w pierwszym razem z Etoo i Henrym także można siedzieć spokojniej pić piwo i oglądać ,szkoda że ja chyba nie oglądne bo ide na balety ;[ ale...
Przypuszczalne składy: Sevilla: Palop – Mosquera, Squillaci, Escude, Navarro – Duscher, Renato, Adriano, Romaric – Luis Fabiano, Kanoute;
Barcelona: Valdes – Alves, Pique, Marquez, Puyol – Toure, Xavi, Keita – Messi, Eto'o, Henry.
Vamos Barcelona !!
|
Do góry
|
|
|
|
#2754848 - 30/11/2008 20:22
[Re: wafe(L)nica]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
moze powoli rozkreci sie ten temat... Espanyol - GijonBeznadziejnie grajacy Espanyol, podejmuje beniaminka z Gijon. Co tu owijac w bawelne ja dalej poluje na remis ktorego Sporting nie odnotowal od poczatku ligi, a szansa na to dzis spora (podobnie jak tydzien temu, gdzie bylo blisko remisu ) Espanyol po ostatnich beznadziejnych meczach ma dzis szanse na zdobycz punktowa bedac gopsodarzem, z drugiej strony Gijon ktore bedzie chcialo wykorzystac niedyspozycje gospodarzy. Moj typ:Remis 8/10 DW 1:1 2/10 czemu tak wysoko stawkuje?? bo jestem na kacu i poprostu tak czuje
|
Do góry
|
|
|
|
#2754972 - 30/11/2008 21:17
[Re: wafe(L)nica]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
29.11.2008
Mecz kolejki :
Sevilla - Barcelona Typ: 2 Kurs : 2,2 Fortuna
-co tu dużo pisać dla Barcy zaczyna sie okres który odpowie nam na pytanie " czy my tak naprawdę gramy futbol totalny i jacy jesteśmy silni ? " następne mecze to 2 u siebie : Valencia i Real M a potem wyjazd do Villareal ,szalenie ciężkie mecze.Ale wracajmy do dziś ,spotyka sie najlepsza obrona z najlepszym atakiem ,i myślę że w tej konfrontacji wygra atak bo najlepszą obroną jest atak i dziś to zostanie potwierdzone,to już nie ta Sevilla co wygrywała UEFA CUP z Ramosem na ławce ,w tej druzynie od pamiętnej tragedii coś się posypało coś staneło ... ale trzeba pamiętać że w takich meczach to inaczej wygląda ... ale... Barca ma w składzie Leo Messiego a jak wiemy że bez niego sie topi jak ryba bez wody ale Leo dziś w pierwszym razem z Etoo i Henrym także można siedzieć spokojniej pić piwo i oglądać ,szkoda że ja chyba nie oglądne bo ide na balety ;[ ale...
Przypuszczalne składy: Sevilla: Palop – Mosquera, Squillaci, Escude, Navarro – Duscher, Renato, Adriano, Romaric – Luis Fabiano, Kanoute;
Barcelona: Valdes – Alves, Pique, Marquez, Puyol – Toure, Xavi, Keita – Messi, Eto'o, Henry.
Vamos Barcelona !! Wynik : 0:3 Pierwszy schodek zaliczony...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|